|
![]() |
#4111 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
|
![]() |
![]() |
#4112 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4113 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ima na telekinezi detaljno uputsvo http://forum.telekineza.com/viewtopic.php?f=17&t=19 |
![]() |
![]() |
#4114 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4115 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
#4116 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4117 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
A šta će malom mobitel. Bolje mu je da ispred zgrade igra nogomet... |
![]() |
![]() |
#4119 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Mobitel Catee CT 300 gasi sam od sebe, jednostavno se u radu sam ugasi.Ima netko kakav savjet sto uciniti? |
![]() |
![]() |
#4120 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
http://www.gsmarena.com/meizu_m1_min...news-10873.php 5 incha ipak na kraju 1gb RAM-a 13 mpx. blenda/2.0
|
Oglas
|
|
![]() |
#4122 |
Registered User
|
Nema garanciju |
![]() |
![]() |
#4124 |
Registered User
|
Probati cu nazvati par servisa u zg da vidim da li se sta moze rijesiti softwerski.Ako ne, leti u reciklazu. |
![]() |
![]() |
#4125 |
Registrirao User
|
Predstavljene su specifikacije i cijena za novi TCL 3N koji će biti dobra konkurencija za Jiayu S3 i Meizu |
![]() |
![]() |
#4126 |
Premium
|
ZTE Blade S6 uskoro na Aliji. Ne piše kolika će mu biti cijena, ali vidim da se drugdje spominje 250$. Obzirom da se šalje iz EU, bit će cjenovno konkurentan ZenFonu 2.
#4127 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Di bi mogao nabavit digitizer za newman N2, preskupo je na ali-u za 60ak dolara |
![]() |
![]() |
#4129 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Nemam iskustva sa kupovinom kineskih telefona preko neta, a ni uopšteno sa kupovinom bilo čega preko neta. Da li bi neko mogao da mi preporuči koji kineski telefon je najbolji do $150.00? Našla sam na lightinbox cubot x9, da li neko ima iskustva sa njim ili želi da mi predloži neki bolji za tu cijenu? Bolju stranicu za kupovinu? Otvorena sam za sve prijedloge, cubot x9 ima osmojezgreni procesor, 2gb rama, 16gb roma, 8mp prednja kamera, 13mp kamera, ako neko ima iskustva sa WiFi konekcijom ili baterijom kod ovog telefona? Ili želi da mi predloži neki koji sigurno ima bolju WiFi konekciju i bolju bateriju? Unaprijed zahvalna na odgovoru, veliki pozdrav svima iz Banja Luke! (((: |
![]() |
![]() |
#4130 |
Registrirao User
|
Ja ću ti samo reći da ne postoji kineski proizvođač mobitela pod imenom Cubot ![]() |
![]() |
![]() |
#4132 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
Idi na novi SoC tipa MTK6732,malo pricekaj dok ne izadje pravi review. Mislim da na banggood (koji bas i nije najreprezentativniji ducan) imas Ulefone be Pro za cca 150$,ali svakako prije narudzbe pricekaj koji review. Dok to cekas sigurno ce se pojaviti jos koji 6732 model. Ontopic,citam malo o Jiayu S3. Pod mane se navode slabi zvucnici i nema pozadinskog osvjetljenja tipki,te jako losa i neprihvatljiva video kamera. Osim njega za skori izlazak najavljeni su Ecoo Aurora proizvodjaca Elephone sto mi bas i ne ulijeva povjerenje, i iocean M6752 koji ima nesto slabiju bateriju i cudne tipke (u sklopu ekrana) dok donji dio kucista gdje sam mislio da ce biti tipke zjapi prazan. Meizu M1 note jos nije izasao na trziste. Dobra vijest,dolar je pao ispod 6.8 kn ![]() |
![]() |
![]() |
#4133 |
Registrirao User
|
Bilo je i vrijeme da stane ![]() Od ovih novih, mislim da je TCL 3N prilično atraktivan sa cijenom, baterijom i kamerom. U svakom slučaju, novi mtk mobiteli su vrlo friški pa bi trebalo pričekati bar mjesec-dva prije narudžbe. MTK6732 i nije znatno brži od MTK6592, ovako odokativno možda 15-20% što je mala razlika u odnosu na skok sa MTK6589 na MTK6592 gdje je razlika preko 100% u korist potonjeg. Kad se pojavi 64-bitni android onda će novi mtk mobiteli doći do izražaja. Valjda ![]() |
![]() |
![]() |
#4135 |
Premium
|
Za Asuse se govori da će imati cijenu od 200$, ali kad tome dodaš lopovsku maržu kineskih (pre)prodavača i pdv, mogao i Blade S6 ispasti i jeftiniji od njih.
#4136 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Landvo L200S - 4G kinez
Nakon dužeg čekanja, prouzročenog zadržavanjem paketa na Carini konačno mi je stigao novi smartphone Landvo L200S. Kupljen je na Geekbuying.com za prijatelja, a ja sam ga odlučio malo zadržati radi kratke recenzije. Što to ovaj smartphone izdvaja od ostalih "milijun" sličnih uređaja koji svakodnevno niču na kineskom tržištu? Uređaj po specifikacijama spada u nekakav mid-range, odnosno prosjek od uređaja koje za 120-ak USD možemo kupiti od kineza. Osnovna razlika u odnosu na ostale uređaje je u 4G mogućnosti povezivanja. Pa što sad, rekli bi neki... Ali oni kojima 4G konekcija treba a ne žele potpisivati dvogodišnje ugovore s našim operaterima da bi dobili high-end 4G smartphone iz njihove ponude, Landvo L200S je puni pogodak. Znači, za cca 120 USD dobije se punokrvni 4G smartphone koji možemo koristiti u mrežama naših operatera. 1. Specifikacije Uređaj je baziran na quad-core 1.3GHz quad-core MTK6582W+6290 procesoru sa Mali-400 grafičkim procesorom. Ovaj 6290 broj znači da je MTK6582 procesoru kojeg znamo kao jednog od najprodavanijih MTK procesora prošle godine, dodan LTE modem MTK6290. Popis osnovnih specifikacija: CPU: MTK6582M+6290 true quad-core 1.3GHz Ekran: 5.0 inch HD 1280 * 720 IPS LCD Memorija: RAM 1GB + ROM 8GB, microSD proširiva do 64GB Kamera: 2.0MP (prednja) + 8.0MP (stražnja) OS: Android 4.4.2 Mrežne frekvencije (MHz): GSM 850/900/1800/1900 WCDMA 850/900/1900/2100 FDD-LTE 800/1800/2600 Baterija: 2000mAH SIM kartice: Dvije kartice, dual standby Težina:155g Deblina uređaja: 8.6mm ![]() 2. Paket Kutija u kojoj je uređaj stigao je prilično kvalitetna i dobro popunjena: - Landvo L200S mobitel - EU punjač - micro USB kabel za punjenje i povezivanje na računalo - slušalice - zaštitna folija (jedna tvorničku aplicirana na uređaju) plus još jedna - silikonska futrola – stvarno lijepo iznenađenje - kratke upute na engleskom ![]() ![]() 3. Vanjski izgled, portovi Out-of-the box Landvo L200S izgleda kao manji brat ili klon od OnePlus One high-end smartphonea. Nije to nikakav nedostatak, navikli smo već na klonove i klonove klonova. Uređaj u ruci djeluje iznenađujuće kvalitetno i kompaktno. S obzirom da se radi o jeftinom uređaju srednje ili donje klase, uređaj odaje dojam stvarno kvalitetne izrade. Stražnji poklopac je plastični, to se vidi tek kad se on otvori jer završna obrada površine odaje dojam gumenastog dodira koji će zasigurno pomoći da mobitel ne sklizne tako lako iz ruke. Vidio sam lošijih poklopaca na puno skupljim uređajima. Kod baratanja uređajem nema nikakvih škripanja, cvrčaka ili "praznog hoda", stvarno su ga dobro "sklepali". Ekran okružuje kromirani rub koji meni izgleda jako dobro. Stvarno su se potrudili dati premium feel ovom low-cost uređaju. Malo me čudi što je staklo ekrana malo uzdignuto od tog kromiranog okvira. Pretpostavljam da bi moglo biti problema za nepažljive korisnike koji imaju naviku "bacati" mobitel na prednju stranu prilikom odlaganja. No to neće biti nikakav problem ako se mobitel dodatno zaštiti tempered-glass staklom koje se može nabaviti za model L200 koji je stariji brat ovog uređaja istih dimenzija pa će i staklo pasati. Inače ja ovo tempered-glass rješenje koristim na svojem LG G2 i mogu reći da je to revolucija u zaštiti ekrana jer plastične zaštitne folije se kad tad ogrebu dok ja nakon par mjeseci korištenja još uvijek nemam ni jedne ogrebotine na zaštitnom staklu. Nazad na Landvo... Vrlo lijepo iznenađenje je što je uređaj došao sa tvornički zalijepljenom zaštitnom folijom koja savršeno prianja i nema ni jednog mjehurića, niti ili sl. (Oni koji si sami lijepe te folije znaju o čemu pričam). Mišljenja sam da bi svi uređaji trebali dolaziti sa tvorničkim zaštitama, pa tko ne voli nek si je skine. ![]() Portovi: Micro USB port za punjenje i prijenos podataka se nalazi na gornjoj strani što baš i nije uobičajeno. Uz njega se na gornjoj strani nalazi još samo 3.5 mm port. S lijeve strane nema ničega dok se na desnoj strani nalaze on/off tipka i tipka za pojačavanje/stišavanje. 4. Ekran Ekran je veličine 5 inča, rezolucije 1280x720. Radi se o IPS matrici pa je oštrina i kutevi gledanja odlična. Nisam mogao naći nikakve zamjerke ekranu, u rangu je sa ostalim uređajima te klase. Ne mogu sa točnošću reći da li je ekran od stakla ili klasičan "plastični" jer je gore originalna zaštitna folija, a nemam je namjeru skidati. 5. Performanse Kako se ovdje radi o sad već vremešnom MTK6582 procesoru ne mogu se očekivati neka probijanja zvučnog zida ali u svakodnevnoj uporabi mob radi stabilno, skrolanje je fluidno, nema trzanja niti nekakvih štucanja. Ovome uvelike pomaže činjenica da je gore čisti Android 4.4.2 OS, bez ikakvog kineskog ili teleoperatorskog bloatwarea. Čisti Android, koji je garancija da nema previše aplikacija koje će bespotrebno zauzimati memoriju i sl. Antutu rezultat je zadovoljavajućih 18505. ![]() GPS test je odradio OK. Zaključao je 8 satelita za 10-ak sekundi. Dakle, nije problem u MTK procesorima, što se često govori, već je očito stvar u samom ROMu. Ovdje je to odlično odrađeno, znači neće biti potrebni nikakvi GPS fixevi i sl. kemijanja. ![]() 6. Kamera Stražnja kamera je klasična kineska od 8 megapiskela. Inicijalno mi je došla podešena na 13 MP (HDR mod) što je rezultiralo mutnim slikama, ali kad sam vratio postavke na 8 MP slike su se izoštrile. Nije to nikakva profesionalna kvaliteta fotografija, ali zadovoljit će prosječne korisnike za svakodnevnu uporabu. Kako sam prošle godine koristio Jiayu G4S, mogu reći da su fotografije na razini s njime. ![]() ![]() ![]() 4. Interface, aplikacije Kao što sam rekao radi se o čistom OSu bez bloatwarea i tu se nema što dodati. Veseli Smart wake funkcionalnost (kojom sam se zarazio na LG G2) i te brojne predefinirane opcije za smartwake: - dvostruki klik za buđenje ekrana - slide gore za unlock - napiši "C" za pokretanje dialera - napiši "e" za browser itd itd.. Od jezika dovoljno je spomenuti da hrvatski dolazi kao opcija premda ja više volim "domaći" engleski na svim gadgetima s kojima radim. Od 8GB unutrašnje memorije za aplikacije je po defaultu dostupno 2GB. ![]() 5. Baterija Baterija je kapaciteta 2000mAh i za normalnu uporabu izdržat će dan, dan i pola. Nisam se previše bavio izdržljivošću baterije, jer ova je izdržala do kraja dana sa još 30% rezerve a ganjao sam ga poprilično tijekom dana. Naravno, 4G je bio uključen samo za potrebe testa. Ja sam ionako pobornik navike da se mobitel navečer zašteka u struju i ujutro je pun. Ovo natezanje koliko SOTa daje koji mob je meni besmisleno. Uglavnom, baterija će zadovoljiti prosječnog korisnika. ![]() 6. 4G povezivost Ovo sam odvojio u zasebnu cjelinu jer 4G povezivost je ono što dijeli ovaj uređaj od ostalih uređaja u toj klasi. Dobiti za 120 USD mobitel koji se diči 4G brzinama jer dobar posao. Ako već ostalim specifikacijama uređaj ne spada u sam vrh, 4G povezivost ga smješta, ako ništa drugo, blizu vrha. Brzinu sam, testirao u ruralnom području koje je pokriveno 4G signalom i brzine su bile zadovoljavajuće, od 10Mbps do 20Mbps. Deklariranih 75Mbps nisam još imao prilike nigdje iskusiti. Naravno, igrajući se uploadom 200 MB videa koji je trajao 10-ak minuta, i tako par puta, pocuclao sam si veći dio mjesečnog prometa od 1GB pa me moj dragi operater uljudno obavijestio da sam "potrošio 0.8 GB bla bla bla"... Uz ovaj mobitel preporučam bonbonovu opciju od 5GB koja je najbolja i najpovoljnija opcija trenutno što se količine podataka tiče. Naravno, da 4G konekcija utječe na brzinu potrošnje baterije ali ista priča je i sa mojim LG G2 mobitelom. Jednostavno, za potrebe velikih uploada (za što ja prvenstveno koristim 4G) uvijek pri ruci imam ili zidnu utičnicu ili power bank. Naravno, to samo ako je baterija vrlo blizu kraja. Za svakodnevnu uporabu kapacitet baterije bit će dostatan za uobičajeno dnevno korištenje. Jedna važna napomena, ispočetka mi nije radilo 4G povezivanje jer je u mobu bila samo 3G pristupna točka (web.htgprs) pa je ručno trebalo dodati APN (internet.ht.hr). Tada je sve proradilo. Naravno, nisam dobio deklariranih 75Mbps,već samo oko 20Mbps. ![]() 6. Zaključak Tko puca na high-end mobitele ovo nije uređaj za njega, na tržištu ima dovoljno 4G uređaja za duplo veće cijene. Ovaj uređaj namijenjen je prvenstveno osobama koje za male novce žele doći do relativno kvalitenog, oku ugodnog i pouzdanog mobitela koji ima mogućnost 4G povezivanja. Posebno stavljam naglasak na 4G jer se ova mreža intezivno širi diljem Lijepe naše i ubuduće će se sve više i više koristiti. Kao što sam rekao, ja 4G koristim za brzi upload velikih videa i to je ono što me najviše veseli. Dakle, kome treba 4G, neće pogriješiti ako se odluči za Landvo L200S. Uređaj sam kupio ovdje: http://www.geekbuying.com/item/LANDV...te-336695.html A Geekbuying nas je počastio sa popustom od 5 USD uz kupon: SJMNNFMZ koji vrijedi do 07.02.2015. Nije nešto ali čovjeka veseli, posebno uz činjenicu da se u paketu dobije dodatna zaštitna folija, silikonska futrola i slušalice. |
![]() |
![]() |
#4137 |
Registrirao User
|
Hvala na recenziji myroman. Malo je preskup mobitel za te specifikacije (uključujući i LTE)... |
![]() |
![]() |
#4138 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Dobro da sam na vrijeme kupio ZTE jer dolar ode u nebesa. |
![]() |
![]() |
#4139 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Trebam savjet oko Thl 4000.Ima li neko navedeni mobitel i koliko je zadovoljan?Je li baterija integrirana ili je zamjenjiva?Hvala unaprijed na svim sugestijama. Edit Baterija je izmjenjiva,tek sam sada pogledao clip... Ima li u Zg neka trgovina sa dijelovima za Jiayu? Zadnje izmijenjeno od: Brko. 29.01.2015. u 21:30. |
![]() |
![]() |
#4140 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Postoji tema za tablet. I to baš za kineske tablete pa molim da raspravu o njima pičite u njihovoj temi. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|