|
![]() |
#4051 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
imho, prošle godine je veći fail bio nego ove godine. Citiraj:
Iako, tu se čak niti ne odosni toliko na uspjeh u LP koliko na tranziciju na drugi stil igre (posjed lopte). Kojeg je poslje njega Jupp nastavio igrati (uz neke promjene u ekipi). A kasnije i Guardiola (doduše, on je sa svim tim otišao još korak dalje).
![]() |
![]() |
#4052 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pazi Barca je imala svoj ocigledan pad igre pod Vilanovom i Rourom, a tada je uletio Bayern u svom zenitu, i naravno da je rezultat bio koji je ,vise nego ocekivan. Barcelona je bila friska nakon dosta transfera, i prvi put da se moram sloziti sa Scoriom jucer, igraci su se ove sezone poceli osjecati ponovo, i ne "smetati" jedan drugom, uskladili su linije kretanja + suarez se savrseno uklopio ko devetka, pa vise ne ovise o messiju koji je morao prosle godine sam si radit golove i trpat ih, jer ove godine moze proigrati Suareza koji jednako hladnokrvno zabija, kao sto je davno nekoc Etoo zabijao lopte kojima su ga Deco Ronaldinho i Guily hranili. Tako da je prakticki Messi osloboden da moze otic na svoju polovicu po loptu, a moze igrat i devetku, a ne prije kad je igrao iskljucivo devetku, pa se vratio po loptu i bio zatvoren od strane 6 igraca jer vise nikoga od barceloninih igraca nije bilo naprijed, pa se analogno tome igrala famozna tikitaka jer ti nitko nije imao otvarat prostor naprijed. Sad se i Neymar ( koji napokon igra na lijevoj strani, a ne na desnoj ko za vrijeme Roure), i Suarez odlicno nadopunjuju na Messija, i otvaraju izuzetno puno prostora za fine pasove Inieste Messija Rakitica pa cak i Mascherna iz zadnjeg reda. U ovoj ekipi da igra 5 godina mladi Xavi umjesto Rakete mozda, mislim da bi tek onda Barca bila jos veci stroj. I zato se nekima cini da se barca rijesila tikitake, nije, vec su prije jednostavno morali muciti loptu i kruziti jer nisu imali toliko prostora naprijed koliko ga sad imaju, i ekipe nemogu vise igrati onako plitko ko sto su igrali jer se vidi da i Suarez i Neymar jako puno puta znaju utrcati iza zdnje linije, a to veznjaci sve odlicno poprate. A uz sve to jos moras i Messija cuvat, pa je tesko igrat plitku formaciju. Cak i Rakitic to vrhunski radi, i nemali broj puta se i on nasao u poziciji da je istrcao cijeli zadnji red kad se messi vrati po loptu. Ja nebi pljuvao Pepa, imao je po meni jedinu ideju kako igrat vs ove barcelone, uzeti im loptu, i stvoriti sanse, napraviti pritisak na njihove bekove gdje barca gubi sirinu igre onda. I to im je cak donekle uspjelo, jer Alves je ovu utakmicu bio iskljucivo defanzivac, alba je imao par trkova svega prema naprijed. Druga stvar jer sto je obrana bila kriminalna, i sto su ova 3 u napadu ipak preveliki igraci da se ne dovedu u bar jednu mat situaciju po utakmici. Messi je svoje utrpao, neymar je svoju utrpao, suarezu je pak Neuer skinuo ciste zicere. Bayern da je jucer bio u full sastavu, vjeruj mi da bi rezultat bio bar za par golova veci, s obje strane. Pazi, njima fale Ribery i Robben, okosnica one ekipe koja je trpala pod tim famoznim Heynckesom kojeg toliko hvalite, i tu moram stat na stranu pande505, jer covjek pria istinu. Eto moje videnje od nekoga ko slaze kompove i ne kuzi se u nogomet :P
|
Oglas
|
|
![]() |
#4053 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Najveći problem Bayernove igre pod Guardiolom je to što se previše oslanja na individualce kao što su Robben i Ribery, pa i Schweinsteiger. Čim fali jedan, a pogotovo sad kad su dvojica out, čovjek nema ideje što dalje raditi. Isto je bilo u Barceloni, sve se vrtilo oko Messija, samo je imao sreće što Messi nije toliko sklon ozljedama kao što su Ribery, a pogotovo Robben. Heynckesu je igra bila bazirana na ekipi i tu je razlika. Svi su bili savršeno usklađeni. Jučer se vidjelo da su igrači sredine zbunjeni i da lopta ide sporo.
#4054 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
a) kako uklopiti sve te izvrsne playeve koje imamo, a da sustav štima b) spore stopere koji bi dobili osigurača (nikad nismo ni imali neke brzance u obrani) A da se u našim klubovima i repki sustavno radi iima neki dugoročniji plan, lijevog wingbacka bi bome i mogli izmisliti ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#4055 |
Premium
|
Jebiga, oni su izgubili Kroosa koji iako je meni bauk od igraca, bio uz švajnija bitan kotacic u veznom redu onog bayerna. ribery i robben su malo prebitni igraci da ih se zamijeni, i ajde kad jednog nema, al kad obojice nema, to je tesko. Gotzea su uzeli, nije isti igrac po meni ko Ribery, pogotovo ne u defanzivnom djelu, davno su probali sa Sheqirijem i kojekakvim bakracima ko zamjena za robbena, jebiga, ti igraci su uvijek diktirali tempo bayernove igre. Bayern nema covjeka ala messi koji ce sam odlucit utakmicu kad su svi koma ili su ozljedeni, vec iskljucivo ovisi ( u napadackim akcijama ) o robbenu i riberyu. Jer i muller se hranio njihovim kretnjama, rijetko kad je bio on covjek koji je na postavljenu obranu kreirao gol, vec je vecinom jako dobro koristio taj prazan meduprostor i kontre i polukontre, gdje je jedan od najboljih igraca u tom segmentu po meni. Bayernu po meni treba jedan kvalitetan ofanzivni vezni, koji moze rasteretiti, ili preuzeti konce kad navedenog dvojca nema, nije ni cudo da se grebu za Pogbu, koji je daleko najveci talent u veznom redu koji danas postoji ( opet, moje misljenje ).
#4056 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4057 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sezona je završila tripleom, 'nuff said. Našao rezultate: U cijeloj sezoni 2012/2013, od svih odigranih utakmica imali su 4 poraza.... Jedan prijateljski od Napolija (2-3), jedan u ligi od Leverkusena (1-2), jedan u grupi LP od Bate Borisov (1-3), i jedan od Arsenala (0-2) u 16 LP Ako je tragedija izgubiti 4 utakmice, 6 odigrati neodlučeno, a dići ligu, DFB i LP, onda ja ne znam kakvog nogomet uopće smisla ima.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.05.2015. u 10:04. |
![]() |
![]() |
#4059 | ||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Također, na sredini su s Raketom dobili drugačiju dimenziju i šut izvana. Ukratko, po meni su raznovrsniji i jači, s više opcija u napadu. Citiraj:
Šalu na stranu, bez R&R ne može Bayern tako igrati protiv Barce. Pepu je trebao zatvoreniji i defanziviji sustav s brzim kontrama. Uzeli su nekoliko puta kvalitetno loptu Barci pred šesnaestercom, ali nisu bili dovoljno brzi i kvalitetni prema naprijed. A nije da Barca ima savršenu obranu. Citiraj:
Eto moje videnje od nekoga ko slaze kompove i ne kuzi se u nogomet :P I to stoji, ali opet je njegov problem što je jučer uletio u problem jer nema plan B, nema drugačiju taktiku od tika take, a jučer mu je trebala.
![]() |
#4060 |
Premium
|
Da al to ti je ko da kazes da je Ciro bog jer je bio treci sa HR na prvenstvu u francuskoj, da je bio neki kvalitetan trener, mozda bi taj sastav bio i prvi.... Bayern u toj sezoni bi i sad drugim trenerom mozda napravio isto, jer su odigrali sezonu iz snova, igraci su svi bili na 150% i stvarno su djelovali premocno za sve ostale. A i opet., sjetimo se finala vs BVBa moglo je to puno drugacije zavrsiti, pa nebi bio triple, vec prvenstvo i kup ![]() EDIT: @Roberto, ma nije ni pep toliko kriv dok je bio u barci, pazi on je morao kombinirat sa Messijem, PEDROM, i SANCHEZOM, a ovaj sad ima kombinirat sa Messijem Neymarom i Suarezom ![]() Velim, igra sama od sebe se diktira, i Pep bi mozda s ovom ekipom igrao isto ovako "okomitije" direktnije, jer profil igraca to nalaze. Ruku na srce, pedro je kramp od igraca, a Sanchez je bio solidan, ali opet ne mjerljiv sa neymarom ili suarezom.
|
Oglas
|
|
![]() |
#4062 |
Premium
|
A Bayern mislis da nema sto miljki za igraca koji bi im napravio ogromnu razliku, za razliku recimo od Balea u realu ![]()
#4063 |
Premium
|
Pogba će onom tko je spreman najviše platiti, a to je, mislim da nema sumnje, Real ![]() Jedino je pitanje koga će Real prodati ![]()
#4064 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
#4065 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A amdo redovito veze barcu s messijem, i to je tako bilo prije, sad moraju pazit na ovu dvojicu i messi je slobodniji a njemu treba jaaaako malo da napravi ogromnu razliku. Koliko je puta jucer prosao par igraca ko od sale? Svaki danasnji klub bi od barce najebao, cak i doubledecker ![]() Barca je u zavrsnoj fazi lp imala najtezi posao a prakticki su se prosetali kroz istu fazu. Steta kaj nije i celski bio u prici pa da mozemo pricat da je barca pregazila prvaka engleske, njemacke i francuske. ![]() Edit: na ovakvim utakmicama se vidi razlika izmedju kristine i messija, tj.ono kaj se prica da zalizani nije za velike tekme, nego je njegov ego ispred reala.
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 07.05.2015. u 10:39. |
|
![]() |
![]() |
#4067 |
šekler
Datum registracije: Jan 2008
|
Istina je to s Messijem. Slažem se s novinarom. Ali zašto ne probati staviti Lahma na njega, koji je X puta bolji igrač od "gnjilog svadljivca" Rafinje?! U sredini imaš Alonsa, Švajnštajgera i Alcantaru, pa koji klinac će ti još i Lahm tu?? Ajde @Panda da ćujem argument za Lahma u sredini. Molim te prosvjetli me! |
![]() |
![]() |
#4068 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma i da ga zatvore propisno, opet ce on moc poslat neku super loptu di treba, a jedan ga sam ne moze zatvorit pa se ostavlja vise prostora gricku i padavicaru koji pokazuju da znaju i mogu. Prije je to bilo lakse kad nije osim messija imao tko zabit gol, na kaj aludira amdo. Daj celski da se igramo ![]() Edit: ak u finalu bude juve i barca ih dobije onda se prakticki moze reci da je barca pregazila sve prvake liga petice ![]()
#4069 | |
Premium
|
Citiraj:
A sad, to što u članku piše, da je najbolji svih vremena... Tu se uopće nikad nećemo složiti oko kriterija za tako nešto, a kamoli o tome tko ih zadovoljava. Ako ništa drugo, Messi može igrati još barem 7-8 godina, pod uvjetom da ga bude služilo zdravlje i da bude imao motiva, oborit će sve znane rekorde. Ipak, da bi bio najveći ikad, mislim da bi bilo pošteno da ima i neki trofej s repkom, barem Copa America, ako ne i World Cup. Tada mu to nitko ne bi mogao osporiti. Maradona je primjerice osvojio znatno manje trofeja od Messija, manje je i zabijao, ali odite u Napoli pitati tko je najbolji svih vremena ![]() I CR i Messi briljiraju u velikim dobro posloženim klubovima, s vrhunskim igračima. Volio bi njih vidjet mogu li na vrhunsku razinu dići jedan provincijski klub kao što je Maradona digao Napoli. Kad već povlačim tu paralelu, ne mogu se oteti dojmu da je Messi napredna verzija Maradone ![]() osim što živi puno sportskiej i mirnije. Zapravo, za Maradonu, Ronalda Limu, pa i Pelea, i CR i Messi su pičkice što se tog dijela tiče ![]() Što se tiče Barca, pojačaju li obranu i vezni red (Iniesta i Xabi su već stari), mogli bi dominirati par godina u LP.
![]() |
#4070 |
Guest
|
Nije ništa tu još gotovo. Bayern doma i Bayern u gostima su dva različita svijeta. Ja ću igrat prolaz Bayerna za siću, value definitivno. |
![]() |
#4071 |
Premium
|
Tnx ivane ![]()
#4073 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Sto se tice igranja u provincijskom klubu, taj film na zalost necemo nikad gledati. Iako bih ga osobno volio vidjeti, barem u slucaju Messia. No ima ta prica i drugu medalju. Maradona nije uspio u vecim klubovima, slican sindrom kao i nas Prosinecki. Valjda ih pritisak/stres ubio u pojam. Ima jos dosta takvih igraca, izgleda da ce i Bale biti takav. |
|
![]() |
![]() |
#4074 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma Maradona nije uspio u Barci jer kad je došo tamo, probao je koku ![]() ne bi rekao toliko pritisak, koliko nesportski život. Ili ozljede + nesportski život, kao u slučaju Ronalda Lime. koji je po meni uz bok i Maradoni i Messiju na listama najboljih.
![]() |
#4075 |
Premium
|
Valjda mislis jedinog pravog Ronalda ![]() Netreba naglasavat ![]()
#4076 |
Premium
|
#4077 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali mu je onda pripisao maradona + jos neki stariji igrac (zaboravih ime) sindrom. Tipican primjer odlicnog nogometasa koji ne moze podnijeti teret igranja za 'veliki' klub. Krenu ozljede, ili lose igre, ili ovo, ili ono. Ukratko, takvu pricu je opisao kao jednu od rijetkih gdje klubovi ne mogu nikako utjecati. Kupis odlicna igraca, u potpunosti zdrava i spremna, a na kraju dobijes macka u vreci. Nisam iskreno nikad o tome razmisljao, ali se vrlo dobro sjecam da mi je imalo dosta logike sve ono o cemu je lik pricao. Uostalom, covjek je od struke, pa valjda i zna bolje od nas forumskih zohara ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4078 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Sigurno da čovjek koji je u toj priči zna bolje od nas kvazi nogometnih znalaca.
![]() |
#4079 |
Premium
|
Pff, ja bi bez problema za lovu koju danasnji nogometasi dobivao odrekao se bilo kojeg oblika privatnosti. Mogu me komotno i pod tusem snimati, ne smeta me. Samo daj lovu ![]() |
![]() |
![]() |
#4080 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: trouble. 07.05.2015. u 12:29. |
![]() |
|
|
Oglas
|