Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.11.2013., 21:44   #4051
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Kontaktiraj prvo geek objasni im problem,probaj dogovoriti da im vratiš ovaj a da pošalju novi jer je mob odmah bio neispravan,pa tek onda disput ako bude potrebno.
dabomba je offline  
Staro 26.11.2013., 06:08   #4052
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Singpost tracking?

Ima netko iskustva s praćenjem trackinga preko singposta?
Već mi skoro tjedan dana status ovaj:
Code:
Status Date	Status Description
20-11-2013	 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Ne kužim, jesu zaprimili item ili nisu?

Mob plaćen na Pandi 17.11., 19.11. navečer stiže poruka od sellera da je poslan taj dan s napomenom "singapore post always update the shipping after 4 days dispatched".
c-shadow je online  
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 26.11.2013., 06:25   #4053
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisu još. Taj TN možeš pratiti i na ips.posta.hr
Staro 26.11.2013., 10:20   #4054
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Pozdrav. Danas dobio w450 i na njega padnu dvije kapljice i poblesa ekran. Desna tipkica za povratak ne radi.(naravno da je touch) ekran poblesa nekad ne reagira na dodir a nekad radi.
I skinio sam google play (koji nije došao) i instaliram ga. Al kad ću ta ga pokrenem pocne dizati i onda se izgasi.
Može neki savjeti oko ekrana jer bez njega mi ne vrijedi ni play
Inače mobitel je odličan, a pogotovo ekran veliko i pozitivno iznenađenje. Super brz kamera solidna.
a te dvije kapljice se nisu provukle negdje u mob ? možda
ako nisu, onda u tom slučaju moraš vratiti mob nazad u kinu i oni tebi lovu
bar bi tako trebalo biti. vjerojatno ti se potrefio malo lošije složen mob

Staro 26.11.2013., 11:48   #4055
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
To se i meni pari, da mu se jedna kap zacurkano ušuljala u u zvučnik ili negde sa strane i napravila zulum.
Al opet, to je čajniz mob tako da je sve moguće i da je rikno sam od sebe...
Brko je offline  
Staro 26.11.2013., 14:52   #4056
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nisu još. Taj TN možeš pratiti i na ips.posta.hr
Ček, to znači da ovaj lik s pande to još nije ostavio na pošti?
c-shadow je online  
Staro 26.11.2013., 15:24   #4057
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Mobitel je proradio nakon punjenja. a nebi ga slao nazad u kinu ni slucajno. Mozete li mi pomoci oko namjestanja proximity senzora jer pokazuje da ga ima al se ekran ne ugasi kad je poziv. Ugl nesto nije dobar senzor.
I kako instalirati google play. Skinem, instaliram i da cu upalit trgovinu odmah se izgasi naglo (trgovina play se ugasi ne mobitel). Jel mozda treba root ili nesto?
Bio bi zahvalan na pomoci

Zadnje izmijenjeno od: puding22. 26.11.2013. u 15:46.
puding22 je offline  
Staro 26.11.2013., 15:24   #4058
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Dostavio je servisu koji ce tvoju posiljku dostaviti u singapursku postu.
RAUL je offline  
Staro 26.11.2013., 15:40   #4059
Janer Nevis
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Mobitel je proradio nakon punjenja. a nebi ga slao nazad u kinu ni slucajno. Mozete li mi pomoci oko namjestanja proximity senzora jer pokazuje da ga ima al se ekran ne ugasi kad je poziv. Ugl nesto nije dobar senzor.
I kako instalirati google play. Skinem, instaliram i da cu upalit trgovinu odmah se izgasi naglo. Jel mozda treba root ili nesto?
Bio bi zahvalan na pomoci
Nadam se da je samo tvoj takav jer ako nije onda smo ostali bez još jednog mobitela "dobrog na papiru".
Janer Nevis je offline  
Staro 26.11.2013., 15:44   #4060
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Dostavio je servisu koji ce tvoju posiljku dostaviti u singapursku postu.
A u tom slučaju ipak singpost dobije neku poruku?
I sad se čeka taj servis da dostavi do singposta?
c-shadow je online  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2013., 16:41   #4061
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Yep.
Staro 26.11.2013., 17:56   #4062
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Napokon je klinac doveslao od HK do Singapura i predao paket na poštu :-)
Sad je tracking na singpostu
Code:
Despatched to overseas (Country code: HR)
a na ips.posta.hr
Code:
Insert item into bag (Otb)

Nikad se nisam zamarao trackingom pošiljki od kineza s ebaya zbog male vrijednosti.
Nedugo su mi stizale dvije pošiljke iz DE i IT i tu je tracking bio odličan. Baš me zanima kako će ići dalje.
c-shadow je online  
Staro 26.11.2013., 18:17   #4063
DukeZG
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Janer Nevis Pregled postova
Nadam se da je samo tvoj takav jer ako nije onda smo ostali bez još jednog mobitela "dobrog na papiru".
Jel se može javiti još netko tko čeka mobitel W450 da vidimo Jel greška samo u tom jednom mobitelu.To je najjeftiniji quadcore mobitel koliko sam mogao vidjeti na kineskim stranicama.Trebalo bi vidjeti kako radi nakon mjesec dana upotrebe da vidimo Jel je za preporuku
DukeZG je offline  
Staro 26.11.2013., 18:18   #4064
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Eto mene sa popratnom informacijom u vezi glede mog problema.
Nije pomoglo isključivanje nepotrebnih frekvencija, ali jesam uspio skužiti da mi se kada isključim 3G (dakle samo Edge radi) nije to dešavalo, odnosno da mi se to dešava isključivo kada je uključen 3G.
E sada, u čemu je štos? Ima li neko drugo riješenje za to, neki fix ili nešto slično, jer nadam se da je to softwerski problem?

RedGreenBlue
2 die 4 je offline  
Staro 26.11.2013., 18:25   #4065
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Nije pomoglo isključivanje nepotrebnih frekvencija, ali jesam uspio skužiti da mi se kada isključim 3G (dakle samo Edge radi) nije to dešavalo, odnosno da mi se to dešava isključivo kada je uključen 3G.
E sada, u čemu je štos? Ima li neko drugo riješenje za to, neki fix ili nešto slično, jer nadam se da je to softwerski problem?
Da li VIP uopće koristi ovu 3G frekvu koju cubot koristi? (pitam, nisam siguran). Ako ne (iako onda valjda ne bi našao mrežu na 3G-u) onda drži na 2G.

Tvoj problem smrdi na radio, odnosno firmware. Ja bi definitivno probao rootati i staviti nešto drugo, ako ništa, rootati i staviti neki drugi radio ako je dostupan.

Kak stojiš sa SMS-ovima. Dobrom frendu nekad znaju kasniti po sat vremena kad mu pošaljem (ima obje kartice unutra)?

Staro 26.11.2013., 19:38   #4066
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Gameloft predstavlja razliku između quad i octa core MTK čipseta
https://www.youtube.com/watch?v=Yu7F9KP_2bE
ovo je igrica na mobu? :O
da, došlo je vrijeme kad su mobiteli jači od mojeg laptopa - vrijeme je da kupim novi

What man is a man that doesn't make the world better

Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 26.11.2013. u 19:50.
daxxx88 je offline  
Staro 26.11.2013., 20:36   #4067
tom0202
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
kupio jučer na geeku mob, koliko vremena obično treba da pošalju traking number??
tom0202 je offline  
Staro 26.11.2013., 21:26   #4068
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Neznam dali sam o tome čitao na ovom ili drugom forumu, ali već je pisano o tom problemu. Naše mreže koriste 3g frekvencije na 2100 i 900 mhz. 2100 u gradovima, a 900 sela i ostalo. Ti si vjerovatno na mjestu gdje prevladava 900 mhz signal i zbog toga što mob traži 3G vezu imaš problema. Rješenje je jedino da isključiš sam 3G i surfaš na 2g mreži ukoliko se to može nazvati surfanje .
Kad sam ja birao koji ću mob kupiti birao sam između tog gt99 i v967s i uzeo sam v967s samo zbog 2100/900 frekvencija. Ruku na srce, ali po meni se ne isplati uzimati mob bez 900 mhz što zbog samih problema (kakve i ti imaš), a i zbog toga što recimo odeš recimo na Kupu na kupalište i nemaš brze veze , a unutra mrcina sa 4 ili 8 jezgri . Uzmite si to u obzir pri kupnji mobitela. Sam izbor mobitela sa 2100/900 mhz frekvenciji je puno manji i trenutno imaš recimo lenovo a820, a850, a760, a390, zte v967s, v987, v988 ....
To recimo ag008 ne kaže kad ti uvali kupon . Skoro je i mene nagovorio da uzmem cubota i na papiru cubot je odličan, ali mislim da je sama stvarnost puno drugačija .
boris1408 je offline  
Staro 26.11.2013., 22:19   #4069
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

ZTE V967S

Eto mi ga ZTE V967S za frenda stigao danas.

Nisam i neću se dugo zejebavat sa njime budući ga moram prošetat dalje, pa ću ovako na brzinu reći neke stvari o njemu. Probao sam WiFi, radi. GPS, radi. Nisam turio SIM kartice u njega, kao ni MicroSD kartice:

Prvo par slikica (slikano sa Xperijom Z):

SS da se vidi da ima SuperSU

Pros:
- lijep dizajn
- odličan ekran, prilično oštar iako nije HD
- fino leži u ruci
- odličan eksterni zvučnik
- 4.2.1 android
- pre-rootan ROM
- nema kineskih govana od bloatware-a
- mrcina od baterije (vjerujem da može dugo izdržati - dugo za kineski standard )

Cons:
- kamera od 5MP je goli ku**c
- iako ima metalni okvir, plastika djeluje mekano
- ekran nema nikakve zaštite i mislim da će se jako brzo izgrebati
- u bundlu nema screen protector iako piše. neko govno je nakeljeno na display, ali to nije protector nego ona tvornička folija koja sama otpadne

Ovo je njegova usrana kamara:

Ne mislim se dalje upuštati u recenziju ovog mobitela. Samo ću si postavit par pitanja:

1. Bi li ga sebi ikada kupio?
- nebi, nikada

2. Mislim li da je Haier W910 bolji mobitel bez obzira što je 2 inačice Androida iza?
- da, apsolutno

3. Mislim li da su kineski mobiteli ispod 200 EUR generalno zak*rac?
- mislim

Eto, ako sam kome pomogao

Disclaimer: Gorepomenuta mišljenja su mišljenja isključivo autora ovog teksta. Molim ne započinjati flejm i spike "kaj ih onda naručuješ, onda radije davaj 10.000kn našim gulikožama" i sl.
Brko je offline  
Staro 26.11.2013., 22:23   #4070
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova

3. Mislim li da su kineski mobiteli ispod 200 EUR generalno zak*rac?
- mislim
Kaj i Hajer? Meni je taj mob pregenijalan za te pare, svima bi ga kupio ovim parama što's ošle za referendoom.
Staro 26.11.2013., 22:27   #4071
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Kaj i Hajer? Meni je taj mob pregenijalan za te pare, svima bi ga kupio ovim parama što's ošle za referendoom.
Haier nije tipični "kineski" telefon
Brko je offline  
Staro 26.11.2013., 22:31   #4072
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Da haier ima dual sim, odmah bi ga kupio.
c-shadow je online  
Staro 26.11.2013., 22:41   #4073
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Da haier ima dual sim, odmah bi ga kupio.
A čuj, zato velim da nije tipični kineski telefon. I ne znam zašto nije izašao Haier W920 ili tako nešto slično na toj bazi... vjerojatno su im Cubot, Xiaocai i ostala bagra pripretili rušenjem fabrike
Brko je offline  
Staro 26.11.2013., 23:34   #4074
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Ja bi prije rekao da su se malo zajebali u kalkulaciji jer taj mob mora dosta koštati u proizvodnji :-)
c-shadow je online  
Staro 26.11.2013., 23:35   #4075
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, moguće. W910 je možda čak i bio 50% cijene, a to je neisplativ mobitel, budući svi žele barem 97% zarade na njemu
Brko je offline  
Staro 26.11.2013., 23:39   #4076
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Brko legenda .
Drago mi je čuti jednu tako objektivnu recenziju .
Što se tiče samog protektora mislim da je on nalijepljen ispod te folije i odlijepiš foliju ostane protektor. Što se tiče same kamere znao sam da je loša prije nego što sam ga naručio , ali slike s danjeg svjetla po meni mogu u upotrebu . Bitno je da radi na 2100/900mhz i da ima USB OTG (što je za ovaj cjenovni razred +).
Haier je jako dobar telefon, ali ta slaba baterija
boris1408 je offline  
Staro 26.11.2013., 23:57   #4077
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor boris1408 Pregled postova
Brko legenda .
Drago mi je čuti jednu tako objektivnu recenziju .
Što se tiče samog protektora mislim da je on nalijepljen ispod te folije i odlijepiš foliju ostane protektor. Što se tiče same kamere znao sam da je loša prije nego što sam ga naručio , ali slike s danjeg svjetla po meni mogu u upotrebu . Bitno je da radi na 2100/900mhz i da ima USB OTG (što je za ovaj cjenovni razred +).
Haier je jako dobar telefon, ali ta slaba baterija
Fala

Nego, koliko ja vidim, nikakvog protectora tu nema ispod te folije... No nema veze.
Da, dnevno svjetlo nisam oprobao, ovo je slikano unutra ispod lustera sa 6 x 60W klasičnih žarulja jebemu, još bolje nego dan

Velim, OTG i 3G nisam oprobavao, ali ovako, na prvu kak se veli, ne bi ga htio posjedovat.
Brko je offline  
Staro 27.11.2013., 07:38   #4078
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Teško je postići dobro svjetlo na kojemu fotografija izgleda dobro . Fotografi to znaju, zato imaju one kišobrane i slične stvari.
Slike sa xperie Z izgledaju jako dobro, ali ako se nevaram xperia Z je sam vrh SE ponude, a otključana na sve mreže vjerovatno košta puno.
Ovo je "pila" za 800kn i ima da pili .
Karakteristike koje sam ja tražio su bile da je nekakav phablet ili bar nešto slično. Gledao sam i lenovo a850, ali sam zbog podrške romova odabrao ovog . Budemo vidjeli jesam li se za.....
Ag008 ga je isto dobio, bude i on složio nekakvu recenziju, a njegove recenzije su ok pa budemo čitali , a budem i ja malo prokomentirao kad dobijem svoj primjerak.

Slike tijekom dnevnog svjetla.
boris1408 je offline  
Staro 27.11.2013., 08:39   #4079
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
A čuj, zato velim da nije tipični kineski telefon. I ne znam zašto nije izašao Haier W920 ili tako nešto slično na toj bazi... vjerojatno su im Cubot, Xiaocai i ostala bagra pripretili rušenjem fabrike
istina. mada mislim da ekipi koja kupuje kineze ipak nije presudno dali je mob dual sim nego kolika je konačna cijena moba

Staro 27.11.2013., 10:02   #4080
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor boris1408 Pregled postova
Teško je postići dobro svjetlo na kojemu fotografija izgleda dobro . Fotografi to znaju, zato imaju one kišobrane i slične stvari.
Slike sa xperie Z izgledaju jako dobro, ali ako se nevaram xperia Z je sam vrh SE ponude, a otključana na sve mreže vjerovatno košta puno.
Ovo je "pila" za 800kn i ima da pili .
Karakteristike koje sam ja tražio su bile da je nekakav phablet ili bar nešto slično. Gledao sam i lenovo a850, ali sam zbog podrške romova odabrao ovog . Budemo vidjeli jesam li se za.....
Ag008 ga je isto dobio, bude i on složio nekakvu recenziju, a njegove recenzije su ok pa budemo čitali , a budem i ja malo prokomentirao kad dobijem svoj primjerak.

Slike tijekom dnevnog svjetla.
Sony Ericsson ti više ne postoji a xperia z je bila flagship u prvoj polovici 2013. Nakon toga su izašli Z Ultra i Z1, a u pripremi je Z1S. Ali da, slike su OK.
Što se tiče ovog ZTEa, jedva čekam da netko mu se malo više posveti i nadrobi teksta. Ja naravno da nisam mjerodavan sa svojim 5tominutnim reviewom... no neke činjenice ostaju, to se popravit neda

@chief
Da, ali koliko para toliko muzike, osim naravno u slučaju Haiera W910 koji je zbilja ne kinez i čak bi mu dao zasebnu temu na forumu...
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno