|
![]() |
#3961 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Faking zgrade... Ja u obicnoj hizi cu se nacekat, a samo dvije tramvajske stanice prije Poljanica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3962 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Malo bolje pogledaj...Ima vise kuća na tom djelu nego stambenih zgrada. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3963 |
Premium
|
Bolje da nisam gledao mapu. ![]() Ja sam mislio da ce samo zgrade obuhvatit al debelo su presli na kuce. Moja pretpostavka je da mi koji smo blize centrali ostajemo na VDSL-u jos duze vrijeme, nije da se bunim ali radije bi optiku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3964 | ||
super user
|
Svi bi mi optiku naravno,bit ce jednog dana. U cilju im je pokrit što više optikom. Nego sad mi vise nisi jasan..imas dvije kontradiktorne izjave ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() P.S. Bit ce nekih novosti u Q42014 ![]() Zadnje izmijenjeno od: viper. 16.08.2014. u 01:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3965 |
Premium
|
Kada sam prvi puta odgovarao nisam gledao na mapu jer sam na mobitelu bio pa sam predpostavio da su samo zgrade obuhvaćene u donjem djelu mape (kao što je praksa do sada bila) i da će proći dosta vremena kada će se početi širiti na obične kuće zbog isplativosti. Kasnije sam vidio da su u gornjem djelu samo obiteljske kuće i da su krenuli i takva područja pokrivat. Ljubomoran sam što nisu prije do mene došli ![]() Uglavnom, ja sam u kući prije Poljanica (kod INA-e u Dubravi) na testnom VDSL-u i nisam (još) pokriven ničijom optikom. U išćekivanju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3966 |
super user
|
Morali su se malo i orijentirat na kuće da vide kako FTTH i na takav nacin funkcionira jer dosad to jos nisu imali.Ide nadzemno. Uglavnom vjerujem da ce to diktirat daljnji razvoj optike kuce+stanovi ili samo stanovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3967 | |
Premium
|
Citiraj:
Baš me zanima kako će to izgledati kod nas. Predpostavljam da će ići po stupovima od elektre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3968 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3969 |
Premium
|
Ne kuzim zasto elektra ne smije davat stupove na koristenje? Amis neka plati mjesecno neku naknadu (ala tcom-u za bakrene parice) za koristenje stupova, a infrastrukturu sam vjesa na poseban kabel neovisno o strujnom. Kao HEP npr na dalekovodima kako ima rjeseno. Nije mi jasno zasto "bas i ne da" ako moze samo profitirat od toga :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3970 | |
Premium
|
Ne samo da ne smije (bilo je nekakvih pravnih kvaka, ali to je bilo davno kad smo raspravljali s njima) nego ni ne da (kad ti je to jednostavna varijanta makar za prijeći cestu). Citiraj:
HEP na dalekovodima vodi svoje linkove za svoj račun, no i to je zemljište pod njihovom kontrolom. Čak ni država nije mogla to koristiti već su morali vući svoje.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3971 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ima u Opatiji, firma 3t cable izgleda optiku po HEP stupovima, ako mogu oni može i amis. Link na slike sa njihovog fejsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#3972 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3973 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A sto se HEP-a tice, referirao sam se vise na tehnicku rjesenje viseceg optickog kabela. Citao sam o svim tim zavrzlamama sa njihovim vodovima (ali i ostalih drzavnih firmi) Bas cu otici tamo kada pocne izgradnja da vidim kako ce to rijesit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3974 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ako ti se hep stup nalazi na tvom zemljistu, nemoze nitko taj stup dirat. Mozda je s tim povezano. Znaci ja imam struju i stup je na mojoj zemlji, nemoze nitko vise koristit taj stup osim mene, niti prelazit kablovima preko moje zemlje. Pretpostavit cu da je radi takvih zavrzlama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3975 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Malo sam se igrao s VDSL-om, znaci Thomson 782 ima bolje performanse nego VDSL modem Technicolor, udaljen sam od centrale po Thomsonu 1.2km, a prema Technicoloru 1.6km. Ping do amisa na ADSL-u je 7ms, a na VDSL-u 29ms. Prvo statistika s Thomsona: ![]() Technicolor ADSL profil ima Line attenuation down 22, ![]() a VDSL na kraju ispada 16/3mbita ![]() I brzina: ![]() Znaci brzina je ista kao na ADSL2+ osim sto je upload 3x brzi.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 24.08.2014. u 00:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3976 |
Banned
|
Nemozes mjerit atenuaciju tako jer vdsl radi s vecim frekvencijama. Ostatak posta nisam skuzio sto si usporedjivao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3977 |
Uptime 99.99%
|
Ispravio sam, slika se nije pojavila znaci usporedio sam thomsona i technicolor koji je radio u adsl profilu. Sto se tice usporedbe to bi bila najveca udaljenost od centrale gdje se isplati vdsl uzeti.
![]() |
#3979 |
Banned
|
Aha, to vec moze :P Pa da, zanimljivo kako to ovaj drugacije prikazuje atenuaciju. Sad bi jos zanimljivije bilo pogledat pravu atenuaciju s dslama i vidit koji je tocniji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3980 |
Uptime 99.99%
|
Thomson je precizniji po statsima s DSLM-a, po meni je Thomson odlican modem i puno mi je bolje radio nego prijasnji 780 model, ali eto za VDSL treba nazalost novi modem koji mi ne uljeva toliko povjerenja.
![]() |
#3981 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3982 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3983 |
Uptime 99.99%
|
![]() |
#3984 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3987 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam bio potpisao za 2u1, iskoristio jedan dio popusta koji sam dobio i nakon možda 2-3 mjeseca potpisao novi (aneks) ugovor za 3u1 koji je bio malo promijenjen naspram onoga na web-u (npr. nisam dobio 24mj popust nego 20 pošto sam iskoristio dio beneficija kod potpisivanja za 2u1). Sve je stvar dogovora, pošalji im upit email-om i nakon par sati ili dana netko će te već nazvati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Nema potrebe da pise i salje upit dok ne izbace te nove pakete i povoljnije usluge, bas me zanima sta ce sad ponuditi. Znaci nemres ih zafrknut pa ako predjes na drugi veci paket benificiju koristiti ispocetka, oni zaracunaju dosadasnju benificiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Ma to s beneficijama kužim samo se nadam da ću moći preći na neki od novih 2u1 paketa ako su mi bolje brzine a za otprilike iste pare ili neznatno više love. A ugovorna obaveza je ionako tu...Ne kužim zašto mi ne bi izašli u susuret pa godinama sam na amisu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3990 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sve dok ne spuste cijene nisu mi zanimljivi. Nadam se da će spustiti cijenu 2u1 interent+tv paketu jer ovo je previsoko u odnosu na konkurenciju iako imaju brži internet, ali imaju slabiju ponudu programa za veću lovu od konkurencije (bnet)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|