Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji piknuti ?
HD2 9 26.47%
Desire 7 20.59%
i9000 23 67.65%
Anketa s više izbora. Glasači: 34. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.06.2014., 01:33   #3961
zhecky
Semper iratus
Moj komp

zhecky's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
mmm xperia m je taman to
zhecky je offline  
Staro 09.06.2014., 14:18   #3962
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Samsung s4 zoom vs S4 mini ?

manje vise izgledaju kao isti telefoni, razlika je u obliku i kameri... e sad, nisam strucnjak, al primjecujem da imaju razlicit cpu, gpu i chipset. Koliko to cini razliku u njihovom radu ?
Kolko veca baterija u zoomu moze imati prednost nad minijem ?

i jos jedna stvar, da li oni imaju ono svjetlo upozorenja? Znaci propusten poziv, sms... ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.06.2014., 14:41   #3963
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mini nema led notification
spawn je offline  
Staro 09.06.2014., 15:03   #3964
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Osim kod Sonyja, svi ti Mini (HTC, Samsung) su hardverski debelo slabije verzije velike braće i nemaju nikakve veze s njima osim imena. Najbolji ti je primjer S3 Mini koji je dual core sa NovaThor (Sony Ericsson+Texas Instruments) čipsetom dok S3 ima quad core sa Samsung Exynos čipsetom. Naravno, ni on nema notification LED. Uskoro dolazi i S5 Mini koji također nema veze sa S5 (Exynos vs Snapdragon).
Staro 09.06.2014., 15:22   #3965
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
Molim preporuku moba, a tražim tražim nešto ovako:
-android, možda W8, ali to je još upitno
-do 1200kn, trgovina, novo na njuškalu, online shop, svejedno
-da prima VIP ili tomato kartice ili da se otključava besplatno il za neku sitnu paru preko kodova
-ekran oko 4", dual core, 1GB RAM, što fluidni stock ROM, nikakvo rutanje i sl. ne dolazi u obzir
-što bolja kamera i naravno, da ima bijeli jer to je za curu mob.

Gledao sam kineze i svašta, al htio bi što manje zahebancije oko telefona pa ipak idem na neki brand name sa garom.
TX!
Galaxy S2 Plus. Imao sam ga i odlican je. Stock ROM je super, nema lagga cak ni kad ga nagazis do kraja aplikacijama. Kamera je odlicna i blic je jak!

Citiraj:
Autor Poggiali Pregled postova
i jos jedna stvar, da li oni imaju ono svjetlo upozorenja? Znaci propusten poziv, sms... ?

Za mobitele koji nemaju LED instaliraj ovo i problem rijesen.
Staro 09.06.2014., 16:46   #3966
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Osim kod Sonyja, svi ti Mini (HTC, Samsung) su hardverski debelo slabije verzije velike braće i nemaju nikakve veze s njima osim imena. Najbolji ti je primjer S3 Mini koji je dual core sa NovaThor (Sony Ericsson+Texas Instruments) čipsetom dok S3 ima quad core sa Samsung Exynos čipsetom. Naravno, ni on nema notification LED. Uskoro dolazi i S5 Mini koji također nema veze sa S5 (Exynos vs Snapdragon).
Zaboravio si G2 mini, također dostupan kod nas (u vip-u), a sasvim solidan mobitelić, taman je negdje između z1c i ostatka 'mini' ponude
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5543
http://www.gsmarena.com/lg_g2_mini-review-1070p11.php
Staro 09.06.2014., 17:02   #3967
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
HTC one 2 je jos vise izmedu jer je 720p, mada on nema direktno ime flagshipa. Problem je ko i uvijek cijena.
MAGARAC je offline  
Staro 09.06.2014., 19:39   #3968
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Galaxy S2 Plus. Imao sam ga i odlican je. Stock ROM je super, nema lagga cak ni kad ga nagazis do kraja aplikacijama. Kamera je odlicna i blic je jak!
Citiraj:
Autor zhecky Pregled postova
mmm xperia m je taman to
Hvala, uzeo u razmatranje!

Tel tko ima uskustva sa TIA mobiteli sa Njuškala? Jel daje važeće garancije i račune?

http://www.tia-mobiteli.hr/default.a...t=KAT-MOB.SONY
BojanZD je offline  
Staro 15.06.2014., 13:38   #3969
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Prijatelj produljuje ugovor, ovi su mobiteli u izboru:

Samsung S5
Samsung Note 3
Sony Z1
HTC One (M8)

Rekao sam mu da uzme S5, da čujem vaša mišljenja...
gin.tonic je offline  
Staro 15.06.2014., 13:45   #3970
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Prijatelj produljuje ugovor, ovi su mobiteli u izboru:

Samsung S5
Samsung Note 3
Sony Z1
HTC One (M8)

Rekao sam mu da uzme S5, da čujem vaša mišljenja...
Ovisi sto mu je najvaznije. S5 i Note 3 imaju brutalnu kameru. Osobno bih uzeo S5 jer mi je Note 3 too big.
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2014., 13:47   #3971
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Note3 je vrh, ali je preprevelik, Htc i dalje ima prelošu kameru u odnosu na ostatak ekipe, ne sviđa mi se izgledom, Z1 vs S5, S5, budući da je Z1 'lanjski' model, i također je way too big, dakle, S5.
I sam imam slične dileme i trileme (S5 vs Z2 vs N3), ali razum mi govori da je S5 bestbuy, obzirom da je od ovogodišnjih flagshipa najmanji, ima izmjenjivu bateriju, te je kamera dva koplja ispred kamere na Z1/Z2. N3 sam odbacio čim sam ga primio u ruku, ogroman mi je, na papiru se ta razlika ne čini nešto drastična, ali Z1/Z2 i N3 su baš ono, ajme veliki. Mislio sam čekat G3, al me također odbijaju dimenzije.

http://mobiledevicesize.com/compare/...,434,366,417;1
Čisto da se vide gabariti, btw...
Staro 15.06.2014., 13:47   #3972
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Note 3 ako mu nije problem velicina
L31 je offline  
Staro 15.06.2014., 13:55   #3973
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Note 3 ako mu nije problem velicina
Mislim da je Note 3 bio prvi izbor ali mi je rekao ne misli koristiti S Pen...

Veličina samog uređaja ga ne odbija iako ima S2...
gin.tonic je offline  
Staro 18.06.2014., 01:16   #3974
radoznalko
Premium

Datum registracije: Dec 2005
bog ljudi..doslo vrijeme da promijenim mobitel (sada imam samsung wave 2) pa gledam neke mobitele sa boljim kamerama i vidio sam da sada nude povoljno nokiu 808 pureview u vipa..znam da je prastar mobitel vec al ono sto me zanima je prvenstveno kamera i surfanje te pozivi - ostalo mi nista ne treba (aplikacije igre i ostale djindje)..
molim savjet da mi netko kaze kakav je symbian belle za surfanje - iskustvo..te dal bi mi bio promasaj uzet ovaj "stari" mobitel koji ima najbolju kameru koja me privlaci (s obzirom da operativni sistem - symbian se gasi koliko vidim - mada me boli briga i za to ako ce mi raditi kako treba)..hvala
radoznalko je offline  
Staro 18.06.2014., 06:47   #3975
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

808 je prestar mob koji više nema podršku. Radije si uzmi L1020. Jest da je skuplja, ali bar imaš moderan mobitel, a ne prastaru kramu. Nisu loše ni Xperie Z/Z1 kao ni S4.
Staro 18.06.2014., 13:15   #3976
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ako ti nije problem cijena i glomaznost, možda s4 zoom?
Staro 18.06.2014., 14:21   #3977
radoznalko
Premium

Datum registracije: Dec 2005
pa stvar u tome i jest da mi je problem cijena..inače bih uzeo 1020 nokiju koja je skuplja jedno 800kn + još 100 veća pretplata..zato i pitam za 808 pureview jer dođe sada 85 kn + 215 mjesecno pretplate što bih mogao plaćat a imao bih super mob-aparat u rukama..dakle samo me zanima da li je internet ok na njoj (dovoljno brz)..hvala..
a ako otpadne ona najvjerovatnije ću uzet z1 compact..
radoznalko je offline  
Staro 18.06.2014., 14:23   #3978
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

S4 Zoom je jako nakaradan telefon i nije to vrijedno jer ni kamera nije nist bolja od najboljih kamera na Nokiji i sl. To je samo moje misljenje o njemu posto sam ga imal u ruci. Slaba baterija i samo 8gb, oko 5 za aplikacije su mu mane uz tezinu i ne bas najbolju "ergonomiju".

L1020, rade (nisam vidio da je cijena problemcic). Z1 nisu isto nist posbeno kaj se kamere tice po meni. S4 OK ali nije to ko Nokija ni ko najnoviji modeli kao S5. G2 kamera uz malo modanja i nesto sporiji focus moze dat jako dobre fotke ali se treba malo vise potrudit, video je prva liga. Za ostale ne znam.
MAGARAC je offline  
Staro 22.06.2014., 00:53   #3979
goc_mails
low_rider
Moj komp

goc_mails's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor radoznalko Pregled postova
pa stvar u tome i jest da mi je problem cijena..inače bih uzeo 1020 nokiju koja je skuplja jedno 800kn + još 100 veća pretplata..zato i pitam za 808 pureview jer dođe sada 85 kn + 215 mjesecno pretplate što bih mogao plaćat a imao bih super mob-aparat u rukama..dakle samo me zanima da li je internet ok na njoj (dovoljno brz)..hvala..
a ako otpadne ona najvjerovatnije ću uzet z1 compact..
Za surfanje nemoj 808 ako boga znas... imao mob puna 3 dana i to je jedan od razloga sto je otisao pa pa... muka isusova. Sjecam se da je samo njuskalo bila patnja za doticni....
Staro 22.06.2014., 16:55   #3980
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
S4 Zoom je jako nakaradan telefon i nije to vrijedno jer ni kamera nije nist bolja od najboljih kamera na Nokiji i sl. To je samo moje misljenje o njemu posto sam ga imal u ruci. Slaba baterija i samo 8gb, oko 5 za aplikacije su mu mane uz tezinu i ne bas najbolju "ergonomiju".

L1020, rade (nisam vidio da je cijena problemcic). Z1 nisu isto nist posbeno kaj se kamere tice po meni. S4 OK ali nije to ko Nokija ni ko najnoviji modeli kao S5. G2 kamera uz malo modanja i nesto sporiji focus moze dat jako dobre fotke ali se treba malo vise potrudit, video je prva liga. Za ostale ne znam.
Da je nakaradan, težak i nepraktičan - je, slažem se
Ali kamera je vrh, slike su uvjek kristalno čiste, slikao ti po danu, noći , u hodu, trčeći, mirovajući, bilo kako, slike ko slikane digitalnim fotićem
Staro 22.06.2014., 17:51   #3981
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nesto za na pretplatu, nebitno di, do 130 kn misecno pretplate,
Gleda sam xperiu E ili blade 3 u tele 2 ali nisu mi neke ponude

Amo rec best buy za toliku mjesecnu pretplatu

Acatel idol s u tmobile 130 kn pretplata?

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 22.06.2014. u 18:08.
OuttaControl je offline  
Staro 22.06.2014., 18:19   #3982
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Solidan odabir. Eventualno L625/630 u istoj cjenovnoj klasi.
Staro 22.06.2014., 20:06   #3983
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

T com, Lumia 625. 105kn, M tarifa i 100kn kesa. Jos dodas 30kn za LTE i imas 2,25gb do 75Mbs za nekih 140,50kn nakon poskupljenja. Po meni dosta bolji mob od Androida za slicnu lovu, fludiniji sa vise prostora, vecim ekranom i OK kamerom. Badave Android i bolji izbor aplikacija kad imas samo 2gb na Xperiji M od kojih je veci dio vec zauzet. Nisu ni ovi sa 4gb puno bolji.

Jbt. pa sve telefone su prodali u T-Comu. Nema vise skoro nis..
MAGARAC je offline  
Staro 22.06.2014., 22:07   #3984
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Moto G/E vs kinez

Pozdrav!

Puno je toga napisano na temu Moto G, puno na kineze, a nesto malo i za Moto E po ovom forumu... no ne mogu naci konkrentu usporedbu (ili je izvesti sam).

Dakle, kupujem u ducanu (ne zelim zajebancije sa servisom, zato samo RH ducan igra) novi mobitel (2 komada).
Namjena:
- mail, surfanje (80% vremena)
- Skype - jako bitno, starci zele unuka gledati i vise po sat vremena na skypeu s njim
- tu i tamo pozivi
- od igrica maximalni doseg je Angry Birds
- kamera da bude solidna. Dakle dnevne fotke da budu OK, ne trazim profi al isto da ne bude katastrofa od slika
- baterija sto duze da traje (naravno), al barem cijeli dan srednje intenzivnog koristenja
- bar 1GB rama (to je minimum mislim za neki srednji rang)
- cijena oko 1400 kn. Nije bitno u 100-200 kn, naravno, ako vrijedi dati vise, a manje se cijeni
- ekran oko 4.5'' - moze i nesto manje, max do 5'', al vece nije nuzno bolje
- kvaliteta (trajnost) sto bitnija, po mogucnosti 2 god garancije (kod kineza rijetko koliko sam skuzio), zato bas kineza ako bi uzeo bi morao bit dosta kvalitetno izradjen
- jednostavnost koristenja (dakle bez lemljenja da bi imao 3G ili wifi, bez puno zajebavanja, po mogucnosti da radi out-of-box i da radi kako treba). Promjena roma nije problem nikad naravno

Gledajuci po forumu, vidim da u obzir dolaze Moto G i E, te kinezi.

dakle opcije su:

- moto G
- moto E + SD kartica - citajuci reviewe ispada puno losiji pa otpada
- kinezi tipa ZTE Grand S Flex
- Gigabyte Maya M1 v2 (neki ga hvale, IPS ekran itd)
- Alcatel One Touch Idol Ultra (1200 kn)
- ne znam sto drugo, Zopo ZP700+ ili nesto?

hvala ekipa unaprijed na pomoci!!

TL,DR

Mob do oko 1400 kn
bitno: pouzdanost,trajnost,brzo sucelje,android,koliko-toliko dobra kamera s AF
mora biti nov s garancijom - dakle ducan ili webshop

ideja Moto G, Alcatel One touch idol ultra ili neki kinez?

Zadnje izmijenjeno od: vinja. 24.06.2014. u 17:46. Razlog: tl;dr
vinja je offline  
Staro 22.06.2014., 22:11   #3985
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Za ovakve stvari imaš temu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...53152&page=133
Ne znam samo di ti vidiš moto g po 1200 kn u našim trgovinama, ako ga ima, kupuj odma.
wooden je offline  
Staro 23.06.2014., 03:16   #3986
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pa ima za 1600...da se i do toliko protegnut,nije problem ako vrijedi....
vinja je offline  
Staro 23.06.2014., 06:13   #3987
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ionako je izbor bio loš. Vjerojatno se može naručiti, pa kad stignu onda ti ih isporuče.
Staro 23.06.2014., 10:01   #3988
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor radoznalko Pregled postova
bog ljudi..doslo vrijeme da promijenim mobitel (sada imam samsung wave 2) pa gledam neke mobitele sa boljim kamerama i vidio sam da sada nude povoljno nokiu 808 pureview u vipa..znam da je prastar mobitel vec al ono sto me zanima je prvenstveno kamera i surfanje te pozivi - ostalo mi nista ne treba (aplikacije igre i ostale djindje)..
molim savjet da mi netko kaze kakav je symbian belle za surfanje - iskustvo..te dal bi mi bio promasaj uzet ovaj "stari" mobitel koji ima najbolju kameru koja me privlaci (s obzirom da operativni sistem - symbian se gasi koliko vidim - mada me boli briga i za to ako ce mi raditi kako treba)..hvala
Instalirao operu na symbian, sasvim uredno browsing iskustvo. Bilo je par stranica koje su užasno radile, uključujući i njuskalo, no njuskalo je sa novom mobile verzijom u redu prikazan na ekranu.

A slikanje je brutalno sa tim uređajem.

No imaj na umu da je to stvarno zastarjeli OS bez supporta, ni od strane developera ni od strane Nokie.

No opet s druge strane, baterija je odlična, kamera je odlična, ekran je iznenađujuće dobar za tu rezoluciju, mobitel radi ko zmaj, imaš i custom firmwarea ako želiš još više poboljšati kameru...uglavnom, ima prostora za igranje.
Staro 26.06.2014., 14:03   #3989
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Preporuka za dumbphone poruke i pozivi, i da ima fm radio.

Nokia 100 ili neki drugi predlažete
Staro 26.06.2014., 15:47   #3990
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Samsung GT-E1282T

Koristio sam i Nokiju 101, ali ovaj je bolji i kompatibilniji zbog mikroUESBE punjača i bolje riješenog dual SIM korištenja.

U TELE2 dućanima i vebšopu ga imaš za samo 175 kuna, prvi SIM utor mu je doduše zaključan na TELE2, ali drugi SIM utor prima sve i oba su jednako funkcionalna.

Baterija je čudo, ima čak i malu LED lampicu, a i alarmi su puno bolje napravljeni nego na Nokiji 101 di je to katastrofa i možeš si podesiti samo jedan alarm.

Samsung mi djeluje mnogo zrelije i ozbiljnije od Nokije 101, a nakon par mjeseci korištenja odgovorno tvrdim da je i bolji. Jedini je bed to što nema naših ćčđšž znakova kod upisivanja teksta (unatoč izborniku na Hrvatskom), no to je meni osobno više plus nego minus.

P.S. Imao sam još i Nokiju 206 dual SIM, ali ona je malo skuplja od navedenih.

The Man je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno