|
![]() |
#3932 |
Takozvani influenser
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3933 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#3934 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Inače krešo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284457 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Točno to, nema iznenađenja niti hladnih tuševa... IPC kao Haswell u prosjeku je od prvog leaka očekivan. Onaj CB R15 ST score s AMDove prezentacije je to i pokazivao: 4.1GHz Ryzen = 4Ghz Broadwell-E |
![]() |
![]() |
![]() |
#3937 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3939 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zato sam i napisao gore kaj sam napisao... tko je od jučer u kompovima može očekivati neku revoluciju. ona se desila amd-u tamo sa bartonom, 939 i intelu sa conroe-om i eventualno sb-om i ta vremena su mrtva bikoz kapitalizam. ako će valjat, neće biti jeftin (što već znamo), ako neće onda će biti prisilno jeftin i smijat ćemo mu se ko od doba koje sam naveo u rečenici prije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3940 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da, ovo je više kao vraćanje stvari na svoje mjesto ... da Intel nije pretjerao sa cijenama za 6900K/6950X sve skupa ne bi podiglo ovoliko prašine (a i za 6850K je diskutabilno koliko vrijedi 200MHz i 12 PCI laneova više). Dobro je da sad postoji i konkurencija pa 12/24 i7 nećemo čekati do 2020. i plaćati ga više od $999. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3941 |
Premium
|
Je, pisalo je. No i sam je rekao da mu je čudna logika da AMD u svojim grafovima kripla i7 6900K u MT (jer score kao što se ranije spominjalo očito ne paše), a da ga u ST prikazuje u najboljem svjetlu. Recimo njegova teorija je bila da su možda za i7 6900K koristili crappy cooler pa da je throttlao, pa samim time nisam siguran dokle boosta i sa tim 3.0 ako throttla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3942 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Nah... sumnjam da throttla ako je samo jedna jezgra u pitanju. Uostalom, vidim po recenzijama 153 single-threaded score za 6900K(anandtech) s boostom do 3.7GHz i 165 s boostom do 4GHz(hardwarecanucks). Da je logika čudna, to stoji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Nekako mi se čini da neće biti sve što se mislilo i najavljivalo vezano za Ryzen. Dojma sam da, i to nije ništa loše-dapače, da je intel izbacio procesore za ovaj novac koji je s performansama koje jesu ( a to ćemo vidjeti još kako i što), da ne bi bilo neke frke. Ok, konkurencija je potrebna i to kao kupac pozdravljam, no nekako mi se čini prema onome što pratim, većinom se ovdje priča o high end stvarima. Ne znam, nekako mi je AMD bio uvijek tu negdje u medium ili low segmentu kao forte, sad se govori o procesorima za 2500+ kn. Mislim uredu, za posao itd.. ali opet... intel znaš da šljaka, ako ti je za posao, onda ti je to bitno. Osobno, da je AMD izbacio neki 4/6 core za nekih 1000-1500 kn, da su x370 ploče jeftinije od z270 ( govorimo o srednjem segmentu ploča)... rekao bih, uredu svaka čast. Ovako, ovo što je izbačeno, i to je moje osobno mišljenje.. ne znam, za tu paru uzeo bih X99 i to znaš da šljaka već godinama. Možda da su izbacili prije low-mid segment procesora pa onda mid/high-high, mislim da bi to bila bolja politka ali eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3945 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ima logike zasto je high range izasao prije low i mid range... Tko misli kupit, kupit ce nesto od toga iako bi ga zadovoljila slabija klasa... A i ocito zele da se razvicu performanse i da se amd vrati na scenu kao jaci od intela, pa tek onda izbaci ostalo, kad skupi povjerenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3947 |
Premium
|
Tu se jednostavno radi o yieldovima odnosno "urodu", ništa manje, ništa više. Budući da je urod odličan, da bi sada imali nižih modela u iole ozbiljnijem broju morali bi zaključavat ispravne 8/16 modele, a toliko ludi nisu, radije će ih prodavati kao 8/16. Kad se nakupi škarta odnosno defektnih primjeraka na jezgri/jezgrama idu i niži modeli... Jbga svi bi voljeli da je prije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3948 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Kad prodaješ jabuke na štandu, normalno da nećeš stavit one trule i zgažene na vrh. Lijepe, velike i sočne ćeš stavit na vrh da se vidi da nudiš najbolje. A one manje i ružne ćeš prodat kasnije dok se rješiš dobrih. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3949 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Intel Xeon E5-2683 v3(Broadwell E) $1500 chip. vs $400 chip. Single thread AMD od 400 dolara je duplo brzi od 1500 dolara CPU http://valid.x86.fr/bench/rjmzdu/1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3950 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Taj podatak je relevantan za što točno? A nije ni zgoreg onda navest taktove tog Xeona. ![]()
![]() |
![]() |
#3951 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Sry na još malo offtopica ... ali baš gledam Xeone, zanimljivo da je dosta pala cijena za 10c/20t. Ryzen je desktop oblik Zen arhitekture ali očito se i tu nešto pokreće budući da uskoro stiže i Naples. E5-2650v3 je bio $1160, novi E5-2630v4 je $670. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3952 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je taj benč kojim slučajem čru, to je sigurno na dušiku, jer je to vjerojatno jedini scenarij u kojem može biti brži od stock i7 7700K koji boosta singlecore do 4.5ghz, a još ima bolji IPC Recenzije su vani za manje od 24h, pravo vrijeme za okaniti se ćorava posla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3953 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zbog takvog i sličnih grafova bi sutra moglo biti hladnih tuševa za neupućene. 8/16 Ryzen sigurno nije brži od 7700K na singlecoreu, niti je napravljen da bude, niti je tako najavljen i reklamiran, niti će ga ljudi kupovati kao zamjenu za 7700K. Stvar je više nego jednostavna, ako po performansama bude +- 10% sa 6900K, a duplo jeftiniji, svi se možemo udarati nogama u guzicu, jer je jedna era Intelove pljačke korisnika pri kraju, i što će "profi" korisnici napokon dobiti puno jeftiniju alternativu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3954 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ryzen 8/16 služi kao counterpart od Intela 6900k, koji je isto 8/16. Tu treba gledat single i multi scorove, na istom clocku. 6900k je na nabavi 1100 eur minimalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3955 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne mora nijedan Ryzen biti brzi od Intela. Dovoljno je da je AMD opet TU i da rusi cijene Intelu. Treba malo zdrave konkurencije. A onda cemo svi po 6/12 ili 8/16 tamo gdje nam je komplet jeftiniji. Za svakoga ponesto. Ako budem htio 8/16 proc, a AMD bude 500 Eura jeftiniji, pa naravno da cu uzeti AMDa. Nema tu rasprave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3956 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
sutra bi se najradije sakrio negdje i pratio taj release... EDIT: eto nečega sa stranskih foruma : https://www.reddit.com/r/Amd/comment...orrow_release/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|