|
![]() |
#3931 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Na kraju sam otkantao coolicool i narucio sa ejiayu.it. Sve prošlo u najboljem redu, platio PayPal-om i šalju mi DHL-om, čekam tracking number sada. Javim koliko im je trebalo da stigne mob.
![]() |
#3932 |
Guest
|
Evo, i drugi radni dan, tablet visi na carini, pa dajte,ljudi,red je već. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3933 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Pretjeruješ.. Strpi se, vrijeme prolaska kroz carinsku ispostavu ne ovisi samo o broju ljudi na godišnjem nego i koliko je paketa prije tvojeg za obradu.. A s obzirom da si naručil iz kine svjesno si preuzel rizik torbanja paketa dulje vrijeme po raznim mjestima prije nego ga dobiješ u ruke.. Drugi put uzmi sa eu skladišta i plati više pa si miran.. ![]()
![]() |
#3934 |
Guest
|
Krenulo ![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ok, na brzinu se namam sta zaliti. Pismo sa carine je stiglo 03.08-mog. Isti dan sam poslao sve podatke. Evo maloprije bio postar i donjeo paket. Davanja sveukupno 236kn i ok... tako negdje sam i ocekivao ali mi nikako nije jasna ova specifkacija: ![]() Pa zar sugava maskica za mobitel podljeze carini ? Ajde da je paket izrazen kao jedna cjelina i sveukupni racun/davanja za isti ali ljepo su stavke iz paketa razdvojene na telefon i futrola za mobitel te svaka stavka ima svoju izrazenu cijenu. Cemu takav obracun i razdvajanje ako i zasto ide PDV na obicnu futrolu vrijednosti ~50kn ?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3936 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Pa kao prvo, ni mobitel ni maskica ne podliježu carini jer je stopa 0% (kao što i piše na tom papiru) već samo PDV-u. A drugo, obično carina stavlja PDV na cjelokupni iznos pošiljke plaćen preko Paypala bez obzira što on uključivao, a to mogu biti i troškovi osiguranja paketa, dodatna oprema i sl. E, sad, zašto je to uvijek tako, to je pitanje koje treba provjeriti kod nadležnih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3937 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
U vrijednost ide sve što je potrebno robi da dođe do granice - vrijednost robe i usluga, na koje idu carina i PDV (ako je potrebno). Kao sto se u trgovini plaća PDV na sve, ne samo proizvodnu cijenu robe.
![]() |
![]() |
#3938 |
Registered User
|
Hehe, Hrvatima najbrže u Europi (a i svijetu) stižu paketi iz Kine ![]() http://track-chinapost.com/China_Pos..._Time_Stat.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#3939 |
Registered User
|
Cisto jedno osobno iskustvo. Kupio sam prosle godine ZTE Nubia Z5S mobitel iz kine. Sa svim davanjima oko 1500kn, veoma isplativa investicija. (aliexpress.com) Mobitel je dosao jako sporo, no dobro to je do poste, ne do prodavaca. Prodavac odlican, mobitel na popustu, dosao u paketu sa punjacem sa dodatnim europskim adapterom (bez slusalica). Sam mobitel je zvijer, hardverski narocito, no problem je sto dolazi sa preinstalled kineskim softwareom u obliku nepotrebnih android aplikacija. Daju se maknut, no s obzirom na svjetsku popularnost ZTEa, custom ROM je nemoguce naci, narocito za high-end telefone. I to na stranu, mobitel sam po sebi, sa custom launcherom = zvijer, a cijena prava sitnica. No sada dolazimo do problema. Mobitel mi je pao i unatoc screen protectoru i silikonskoj masci - napuklo staklo. Samo u donjem dijelu ekrana, no taman tamo gdje su 3 glavne android tipke i samim time, mobitel postaje beskoristan. Zovem uvoznika, sve moguce firme i servise koji imaju ikakvog doticaja sa ZTEom, no nitko niti ima, a niti zeli naruciti novi digitalizer. Rekoh narucit cu ga sam, no onda opet iznenadenje- ekran kosta 500kn+, a staklo cca 100, no nitko ga ne zeli popraviti ako sam dam staklo jer kazu na ZTE mobitelima najcesce dolazi do problema kod promjene stakla, samo cijeli ekran ce promijeniti. I tu dolazim do dileme prolaziti sav taj rizik ili nekako prodati taj mobitel pa kupiti novi. Opet problem, nitko ga ne zeli otkupiti... Na kraju ga u nekakoj zamjeni dajem za drugi, puno slabiji mob nekome tko se ima zivaca i volje sa time zafrkavati. Nakon par mjeseci koristenja sam na gubitku, no u redu, mogu se s time pomiriti. Long story short - NE kupujte mobitele proizvodjaca koji kod nas nemaju uvoznistvo niti dobar servis. Od kineskih mobitela isplati se uvoziti jedino Xiaomi i Oppo. Ne-kineske mobitele ionako se ne isplati uvoziti iz Kine jer cijene nisu nista nize. Stranice poput AliExpressa su provjerene i imaju odlicne cijene (cak i kada platite 40% carine i pdva). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3940 |
Premium
|
Evo samo da se javim da je stigao Jiayu S3 Advanced. Naručen 03.08.2015 na ejiayu.it, plačen paypalom. Poslan 04.08.2015 DHL-om. I evo danas, 07.08.2015 došao na kućnu adresu, bez dodatnih troškova. Sa mobom sve u redu, sad slijedi mrcvarenje, hehe. Moja preporuka za ejiayu.it.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3941 |
Registered User
|
Koliko para ukupno? Ja ga naručio s Aliexpressa, trebao bi idući tjedan doći DHL-om. Pretpostavljam da ćeš odmah Lollipop gore, vjerujem da je došao s KK... :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3942 |
Premium
|
![]() |
#3943 |
Registered User
|
Na Aliju sam uzeo iz UK za 233$ s maskicom, screen folijom i OTG kabelom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Premium
|
Da, KK je treuntno gore. Vidim na needrom da ima Lollipop, al je još u beti sve to, tak da ću vidjeti još ili pričekati stable verziju.
![]() |
#3945 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3947 |
Registered User
|
Upravo stigao Jiayu S3 s Aliexpressa (ovog gore linka), cca 7 dana DHL-om, sve odlično prošlo, uređaj izvrstan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3949 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#3951 | |
Creeper
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3953 | |
Creeper
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3955 |
Creeper
|
![]() |
#3957 |
Creeper
|
![]() |
#3959 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Pozdrav, razmišljam da uzmem nešto sa gear best-a. Još neznam šta, ali bi uzeo nešto u stilu 5.5 inča phableta, novije, osam jezgri. Tipa xiaomi, Ulefone, Doggee, Lenovo K3 mi se isto svidio.. No to sad nije tolko bitno, zanima me na šta pazit, kolka su davanja, carina, pdv? Mogu li saznat koji mob je iz EU skladišta i da li tada bolje prolazim (osim šta mi brže stigne). Hvala, ak je već pisano, sorry, ne stižem prolazit svoh 130 strana ovaj tren ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Davanja su ti 25% na cijenu sa shippingom plus 30 kuna troskova carine.Ukoliko se salje iz neke zemlje EU onda nema nikakvih davanja.Inace sto se tice Gearbesta od mene vise nece dobiti niti cent.Trenuto sam ih prijavio za jednu transakciju i sada cekam odgovor Paypala ( uvalili su mi lazni tracking preko SE poste i sada se prave grbavi ) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|