Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.10.2015., 11:34   #3931
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Xperia Z5 - Launch Software Camera

Čak noćne fotke nisu ni tak ni loše kolko sam mislil..

EDIT:Nexus 6p vs Sony Z5 camera

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 18.10.2015. u 11:43.
zvonac je offline  
Staro 20.10.2015., 00:06   #3932
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Jel probavao netko slat fajlove priko NFC ili Wi-Fi Direct na Samsung? Radi li?
SKUŽIO SAM!

Nakon što sa Wi-Fi Direct povežete uređaje, pokrenite ES File Explorer aplikaciju koju ste prethodno instalirali na oba uređaja (dakle i na pošiljatelju i na primatelju) jer upravo to je ta karika koju je izostavio drug Bosanac kada je kovao zlatni lanac pa je ispao primitivni stranac koji u hladu klopa čobanac. Poslije ovoga možete slati čak i KOMPLETNE FOLDERE i boli vas briga što je zima pred vratima.

PREDOBRO JE!

The Man je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2015., 15:06   #3933
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor bubimir13 Pregled postova
wsken je meni bio preosjetljiv za razliku od kineskog, ali je brže punio
Jel možeš koristiti mobitel dok ti je na kineskom punjaču ili ti onda punjač ispada?
Buger je offline  
Staro 20.10.2015., 16:23   #3934
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Mogu koristit. Problem sa tom vrstom magetnog punjača preko kabla je što su osjetljivi dosta na micanje ali navikneš se s vremenom
Staro 20.10.2015., 17:37   #3935
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Se netko od z3 /z3c aša prijavio možda na marshmallow concept od sony-a? Tek sam se sinoć stigao prijaviti tako da sam valjda zadnji u redu
Kad/ako upadnem, napišem dojmove, ali čisto ako se netko ranije prijavio, možda mu ranije i stigne.
Da se citiram
Radi odlično. I inače je na 5.1.1 mobitel radio izvrsno, ali ovo je glađe ,brže, bolje.
Nisam se stigao poigrati više jer sam tek jutros stavio, ali za sad samo pozitiva. Čini mi se generalno da će M donijeti svim telefonima nešto bolji rad.
Jedino što mi fali zasad je DT2W, ali to je i u lollipop concept dodano kasnije. Fali mi i nav bar to sleep, ali to bez custom roma ionako ne ide.
schetz je offline  
Staro 20.10.2015., 20:04   #3936
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Kamera? Baterija?
Staro 20.10.2015., 22:45   #3937
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Za z3c ne bi znao kako puni u odnosu na prije, opet je u agramu. Više bi kod njih nego kaj je bila kod mene... Nakon razljepljenog ekrana malo pomalo nekaj je krenulo zveckat iza gornjeg zvucnika, proksmiti opet kaka i auto brightnes je random brightnes.
Eto meni nova Z3c :-)

Bila u agramu cca 2 tjedna, pa su kao cekali dijelove par dana, na telefon mi rekli da sigurno u narednih 10 dana neće biti gotova. Taj dan (jucer) na facebooku neka objava od sony hrvatske "postajte fotke napravljene sa vasim slony xperia Z mobitelima" ja ubacio u komentar svoj vapaj "vrlo rado bi, ali mi se z3c vec drugi put razljepila i od 3 mj kolko sam joj vlasnik na servisu je provela barem jedan". Danas ujutro me zovu da mogu doc podic novi mob :-)

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline  
Staro 20.10.2015., 22:56   #3938
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Kamera? Baterija?
Nisam stigao pošteno isprobati kameru,ali api2 nije implementiran nažalost. Obzirom da je na neki način riječ o službenom sony sw,DRM nije diran,očekujem da kamera radi isto.
Za bateriju je malo rano,stamina moda nema,ali nisam ga nikad ni koristio. Kaze ekipa na xda da doze djeluje poprilicno dobro u standby-u,ali još nisam došao do te faze a i tek je prvi ciklus punjenja,cache se bilda,media index itd.
Jedino sto nisam napravio,odredio da sd karticu čita kao internal storage,za to je bio potreban format,a vremena nisam imao. Osim toga lako moguće da se putem radi roota ili koječega budem morao vratiti na L privremeno,a tad bi mogao imati problem.
All in all,good job Sony !

Edit : i dalje rano za reći više o općenitom radu baterije, na 86% sam uz 1h SOT, većinom Wi-Fi, ali i dalje mi radi index Google photos itd. Ono što je sigurno, doze je čudo. Bez ikakvih podešavanja i čudesa, po noći je potrošio ravno 0 % . Sat i pol jutros,bez diranja ali uz upaljen Wi-Fi i sinkronizaciju potrošio opet ravno 0 %. Fino.

Edit 2: konačno pošten zvuk u slušalicama, bez potrebe za modovima.

Od minusa zasad :
1. Treba mu sekunda da uđe u opciju Google accounta, baš određenog. Samo tamo je delay. Drugdje leti.
2. Prikaz baterije odnosno postotka, ili bez ili unutar baterije. A to unutar je valjda za pilote koliko je sitno. Klasična mana aospa, meni, ali sam inače navikao to riješiti custom romom
3.no root.

Toliko za sada, da ne mandrljam previše. Kad izađe iduća beta ako se šta popravi ili pokvari, pišem.

Zadnje izmijenjeno od: schetz. 21.10.2015. u 11:39.
schetz je offline  
Staro 21.10.2015., 18:40   #3939
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Xperia Z5 - Launch Software Camera

Čak noćne fotke nisu ni tak ni loše kolko sam mislil..

EDIT:Nexus 6p vs Sony Z5 camera
pretpostavljam da je prva slika u nizu od nexusa, brutalno dobro po noci radi
Gabre je offline  
Staro 21.10.2015., 18:44   #3940
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Bome nexus je iznenadjenje stoljeca, sad se ceka da se ovi u soniju probude i srede softver za kameru..
zvonac je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2015., 19:01   #3941
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Bome nexus je iznenadjenje stoljeca, sad se ceka da se ovi u soniju probude i srede softver za kameru..
Povijest vas nije ništa naučila....kvaliteta slika neće na bolje. Može samo brže fokusirat,shutter speed bolji ali kvaliteta fotografija ostaje ista(ili gora možda).

Bolje slike možemo očekivati u 6ici
trouble je offline  
Staro 21.10.2015., 19:22   #3942
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

A gle, nada umire posljednja.. Mada ne vjerujem da ce bas ostat samo na tome, updatee ce izbacivat..
Najvise me ljuti kod sonija nepostojanje OISa..

Do jucer je nexus imal lose kamere, a danas se nadmece sa velikanima u tom segmentu, a soni vec pet generacija, ne mogu srediti softver..
zvonac je offline  
Staro 21.10.2015., 21:42   #3943
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

nedostatak OIS moze biti meni osobno samo prednost, jer sve i jedan mob do sada ima taj wobbly efekt kod snimanja jer se leca fizicki "ljulja" i to je govno.

digitialna stabilizacija kao ova na Z5 radi vrhunski i ljepse nego bilo koja opticka.
takodjer i motorola je ove godine slozila vrhunsku digitalnu stabilizaciju, bit ce da su procesori dovoljno jaki da to odradjuju on the fly, ili ti kamera senzori.
Gabre je offline  
Staro 21.10.2015., 23:18   #3944
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Nisam stigao pošteno isprobati kameru,ali api2 nije implementiran nažalost. Obzirom da je na neki način riječ o službenom sony sw,DRM nije diran,očekujem da kamera radi isto.
Za bateriju je malo rano,stamina moda nema,ali nisam ga nikad ni koristio. Kaze ekipa na xda da doze djeluje poprilicno dobro u standby-u,ali još nisam došao do te faze a i tek je prvi ciklus punjenja,cache se bilda,media index itd.
Jedino sto nisam napravio,odredio da sd karticu čita kao internal storage,za to je bio potreban format,a vremena nisam imao. Osim toga lako moguće da se putem radi roota ili koječega budem morao vratiti na L privremeno,a tad bi mogao imati problem.
All in all,good job Sony !

Edit : i dalje rano za reći više o općenitom radu baterije, na 86% sam uz 1h SOT, većinom Wi-Fi, ali i dalje mi radi index Google photos itd. Ono što je sigurno, doze je čudo. Bez ikakvih podešavanja i čudesa, po noći je potrošio ravno 0 % . Sat i pol jutros,bez diranja ali uz upaljen Wi-Fi i sinkronizaciju potrošio opet ravno 0 %. Fino.

Edit 2: konačno pošten zvuk u slušalicama, bez potrebe za modovima.

Od minusa zasad :
1. Treba mu sekunda da uđe u opciju Google accounta, baš određenog. Samo tamo je delay. Drugdje leti.
2. Prikaz baterije odnosno postotka, ili bez ili unutar baterije. A to unutar je valjda za pilote koliko je sitno. Klasična mana aospa, meni, ali sam inače navikao to riješiti custom romom
3.no root.

Toliko za sada, da ne mandrljam previše. Kad izađe iduća beta ako se šta popravi ili pokvari, pišem.
To su ohrabrujuće vijesti kako za Z3 seriju tako i bome za Z5 seriju

Citiraj:
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Povijest vas nije ništa naučila....kvaliteta slika neće na bolje. Može samo brže fokusirat,shutter speed bolji ali kvaliteta fotografija ostaje ista(ili gora možda).

Bolje slike možemo očekivati u 6ici
Citiraj:
A gle, nada umire posljednja.. Mada ne vjerujem da ce bas ostat samo na tome, updatee ce izbacivat..
Najvise me ljuti kod sonija nepostojanje OISa..

Do jucer je nexus imal lose kamere, a danas se nadmece sa velikanima u tom segmentu, a soni vec pet generacija, ne mogu srediti softver..
Ako je tko gledao promo video od Z5 Premium, sitnim slovima je pisalo da nadogradnja CameraUI-a dolazi u 11. mjesecu. Daklem, dolazi poboljšanje. Čim sleti javim vam jel šta bolje jer ću napravit sliku prije i sliku poslje.
Staro 21.10.2015., 23:20   #3945
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

CameraUI znaći optimizacija User Interfacea aplikacije,estetsko preuređivanje aplikacije,možda dodavanje nekog novog featurea(RAW?) ne ispravak algoritma ili biločeg drugog što bi moglo utjecat na kvalitetu slike
trouble je offline  
Staro 21.10.2015., 23:35   #3946
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Vrlo vjerojatno da to znaĆi tako kako si napisao... niš od očekivanog boljitka same kvalitete fotografija, bojim se.
Brko je offline  
Staro 21.10.2015., 23:58   #3947
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Dečki bog isus može uvjerit da za sklepat novi u UI treba vremena od kad su pušali 5.1.1 za Z3 seriju, znači od ranog ljeta. Osim toga po Z5 se već vidi da je u algoritam dirano, pogotovo oko realnosti boje i poboljšanja dinamičkog raspona. Ovo mora bit i promjena ispod haube 100% sam uvjeren
Staro 22.10.2015., 00:22   #3948
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Kakv algoritam pobogu ima cijelu novu leću i senzor. Pisan novi algo za to dvoje.

Citiraj:
The company is supremely confident about this 23-megapixel snapper, which incorporates the first new image sensor and camera module in the Xperia range since the Z1.
Ponavljam još jednom,u nijednoj seriji se kvaliteta forografije s updejtima nije poboljšavala. Samo degradirala. It's a Fact not a fiction.

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 22.10.2015. u 00:30.
trouble je offline  
Staro 22.10.2015., 00:25   #3949
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Bas to, po prvi put su stavili potpuno novi senzor.
Gabre je offline  
Staro 22.10.2015., 00:28   #3950
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Koju nisu optimizirali jer se pojavljuju zamućenja na ljevoj strani u 16:9 formatu. Osim toga, vjerniji prikaz boja ne bi baš zahvalio novom senzoru i optici, već boljem softveru, a Auto mod ima slajdere za toplinu i svjetlost, što je veoma zgodno ako softver sam ne pogodo isprve.
Staro 22.10.2015., 00:31   #3951
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Koju nisu optimizirali jer se pojavljuju zamućenja na ljevoj strani u 16:9 formatu. Osim toga, vjerniji prikaz boja ne bi baš zahvalio novom senzoru i optici, već boljem softveru, a Auto mod ima slajdere za toplinu i svjetlost, što je veoma zgodno ako softver sam ne pogodo isprve.
Jes ti ozbilja stvarno il me zajebavaš?
trouble je offline  
Staro 22.10.2015., 00:38   #3952
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Vidjet ćemo. Evo skidam upravo prvi official update telefona, ne bi trebalo bit ništa u segmentu kamere ali bi moglo bit u malo boljoj fluidnosti.
Rekoh već, čim plasiraju to čudo radim vam usporedbu s obzirom da će Z5 serija prva dobit update. Ako stvarno naprave to što mislim da hoće onda sigurno i Z3 seriju očekuje poslastica, jer IMX220 je i dalje odličan senzor. Za IMX200 već nekak ne vjerujem.
Al nek uvale potpunu Camera2 API i ja sretan jebote, a ne da mi crashaju appovi kad oću postavit shutter speed da dobijem fer sliku po noći sa ''stativom''.
Staro 22.10.2015., 00:51   #3953
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Najbitniji za boje ti je senzor. Dosta dobro ti je ovdje objašnjeno ko je krivac za (ne)realne boje .
trouble je offline  
Staro 22.10.2015., 00:53   #3954
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Da ima novu optiku al ne nuzno da i mora automatski bolje slike delat, bar ne u sonijevom slucaju, oni su poznati po losem softveru, inace kod ostalih bi bila druga pjesma, eto badava nova optika kad soni za...c dela slike..

S6, G4 imaju odlicne fotke, po defaultu, pa cak i M9 su uspjeli kroz updatee rijesit kameru koja je sad na zavidnoj razini, jedino soni sere kvake..
zvonac je offline  
Staro 22.10.2015., 00:59   #3955
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

M9 se u nikojem filmu nemre sa Z5 uspoređivati,možda sa Z3 al i tu bi vidjeli kako stvari stoje

ugalvnom ljudi po Z5 seru zbog Superior Auto....i uz malo podešavanja na manualu se dobiju slike koje spadaju u sam vrh. Ja sam se na Z3C tako naučio,jedino kad sam u teškoj cugi je na SA

A skužio sam da previše ljudi pljuje kameru zato šta nije najbolja...u smislu da nije 2 dužine ispred S6.
trouble je offline  
Staro 22.10.2015., 01:07   #3956
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Ne znam, meni je ok, samo malo po mraku bolje da ide, a ne da po svijetlu diže ISO u stratosferu... I presporo okida gledajuć konkurenciju.
BTW. iz neznam kojeg razloga više nema Bursta u SuperAuto, već samo aplikacije Timeshift Burst koja skalira na 720p što je žalosno...
Staro 22.10.2015., 01:10   #3957
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Zeznul bi se, kamera je zriktana na M9, bog bogova, kakva je u pocetku bila, koma, sad je super..
Dal se moze usporedjivat sa Z5, to neznam, al volio bi vidit taj duel

Ak bumo gledali kamere, onda je soni trebal ucit od LGa a pravi primjer je G4..

Znam samo da mi kamera nije napeta na Z5 i da ce ju lumija 950 unistit, a ostale ce smartfone pomest

Vidit cemo za mjesec-dva, pa zavrsimo ovu godinu sa flagsipovima i njihovim kamerama a i medju njima famozni Z5, koji nema srece s tim..
zvonac je offline  
Staro 22.10.2015., 01:56   #3958
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Ljudi, nije tako loše, dajte im šansu. Prvi mačići se bacaju u vodu i ja sam fakat svjestan pošto sam ga kupio praktički odmah pri dolasku kod nas da je veoma moguće svašta sa mojim uređajem, al to ću rješavati u hodu.
Staro 22.10.2015., 02:00   #3959
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Trebaju kompletnu generalku aplikacije za fotkanje jer je odvratna i ofucana. Poprilicno sam se iznendadio da to vec nisu napravili na Z5 a i opcenito sam mislio da ce Z5 bit iskorak od ostalih Zova al nije, sve po starom. Mislim da ce im i prodaja bit takva kad nemaju muda napravit nes novo.
MAGARAC je offline  
Staro 22.10.2015., 02:15   #3960
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Zeznul bi se, kamera je zriktana na M9, bog bogova, kakva je u pocetku bila, koma, sad je super..
Gledam na XDa,ni blizu Z5...ameri bi rekli...not in the same ballpark

Pogotovo jer je X5 možda i najbolji na svijetu kad je riječ o noćnim slikama s vanjskim(prirodnim) osvjetljenjem...HTC to obavi ovako....tj očajno

A glede Lumie sačekao bih sa recenzijama. I 930 je bio plague-an s nekim fejk slikama prije pa je ispalo da je kamera vrlo dobra al nikako WAU kako su izbrijali nisu ostali vesla sisali dok je Nokia kamere za telefon radila u zadnjih par godina...

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 22.10.2015. u 02:51.
trouble je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno