|
![]() |
#3931 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Xperia Z5 - Launch Software Camera Čak noćne fotke nisu ni tak ni loše kolko sam mislil.. EDIT:Nexus 6p vs Sony Z5 camera Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 18.10.2015. u 11:43. |
![]() |
![]() |
#3932 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
![]() Nakon što sa Wi-Fi Direct povežete uređaje, pokrenite ES File Explorer aplikaciju koju ste prethodno instalirali na oba uređaja (dakle i na pošiljatelju i na primatelju) jer upravo to je ta karika koju je izostavio drug Bosanac kada je kovao zlatni lanac pa je ispao primitivni stranac koji u hladu klopa čobanac. Poslije ovoga možete slati čak i KOMPLETNE FOLDERE i boli vas briga što je zima pred vratima. PREDOBRO JE! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3935 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Radi odlično. I inače je na 5.1.1 mobitel radio izvrsno, ali ovo je glađe ,brže, bolje. Nisam se stigao poigrati više jer sam tek jutros stavio, ali za sad samo pozitiva. Čini mi se generalno da će M donijeti svim telefonima nešto bolji rad. Jedino što mi fali zasad je DT2W, ali to je i u lollipop concept dodano kasnije. Fali mi i nav bar to sleep, ali to bez custom roma ionako ne ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3937 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Bila u agramu cca 2 tjedna, pa su kao cekali dijelove par dana, na telefon mi rekli da sigurno u narednih 10 dana neće biti gotova. Taj dan (jucer) na facebooku neka objava od sony hrvatske "postajte fotke napravljene sa vasim slony xperia Z mobitelima" ja ubacio u komentar svoj vapaj "vrlo rado bi, ali mi se z3c vec drugi put razljepila i od 3 mj kolko sam joj vlasnik na servisu je provela barem jedan". Danas ujutro me zovu da mogu doc podic novi mob :-)
![]() |
#3938 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Nisam stigao pošteno isprobati kameru,ali api2 nije implementiran nažalost. Obzirom da je na neki način riječ o službenom sony sw,DRM nije diran,očekujem da kamera radi isto. Za bateriju je malo rano,stamina moda nema,ali nisam ga nikad ni koristio. Kaze ekipa na xda da doze djeluje poprilicno dobro u standby-u,ali još nisam došao do te faze ![]() Jedino sto nisam napravio,odredio da sd karticu čita kao internal storage,za to je bio potreban format,a vremena nisam imao. Osim toga lako moguće da se putem radi roota ili koječega budem morao vratiti na L privremeno,a tad bi mogao imati problem. All in all,good job Sony ! Edit : i dalje rano za reći više o općenitom radu baterije, na 86% sam uz 1h SOT, većinom Wi-Fi, ali i dalje mi radi index Google photos itd. Ono što je sigurno, doze je čudo. Bez ikakvih podešavanja i čudesa, po noći je potrošio ravno 0 % . Sat i pol jutros,bez diranja ali uz upaljen Wi-Fi i sinkronizaciju potrošio opet ravno 0 %. Fino. Edit 2: konačno pošten zvuk u slušalicama, bez potrebe za modovima. Od minusa zasad : 1. Treba mu sekunda da uđe u opciju Google accounta, baš određenog. Samo tamo je delay. Drugdje leti. 2. Prikaz baterije odnosno postotka, ili bez ili unutar baterije. A to unutar je valjda za pilote koliko je sitno. Klasična mana aospa, meni, ali sam inače navikao to riješiti custom romom 3.no root. Toliko za sada, da ne mandrljam previše. Kad izađe iduća beta ako se šta popravi ili pokvari, pišem. Zadnje izmijenjeno od: schetz. 21.10.2015. u 11:39. |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3940 |
Premium
|
Bome nexus je iznenadjenje stoljeca, sad se ceka da se ovi u soniju probude i srede softver za kameru.. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3941 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Bolje slike možemo očekivati u 6ici ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3942 |
Premium
|
A gle, nada umire posljednja.. Mada ne vjerujem da ce bas ostat samo na tome, updatee ce izbacivat.. Najvise me ljuti kod sonija nepostojanje OISa.. Do jucer je nexus imal lose kamere, a danas se nadmece sa velikanima u tom segmentu, a soni vec pet generacija, ne mogu srediti softver.. |
![]() |
![]() |
#3943 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
nedostatak OIS moze biti meni osobno samo prednost, jer sve i jedan mob do sada ima taj wobbly efekt kod snimanja jer se leca fizicki "ljulja" i to je govno. digitialna stabilizacija kao ova na Z5 radi vrhunski i ljepse nego bilo koja opticka. takodjer i motorola je ove godine slozila vrhunsku digitalnu stabilizaciju, bit ce da su procesori dovoljno jaki da to odradjuju on the fly, ili ti kamera senzori. |
![]() |
![]() |
#3944 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#3945 |
našikan pravim haos
|
CameraUI znaći optimizacija User Interfacea aplikacije,estetsko preuređivanje aplikacije,možda dodavanje nekog novog featurea(RAW?) ne ispravak algoritma ili biločeg drugog što bi moglo utjecat na kvalitetu slike ![]() |
![]() |
![]() |
#3947 |
Registered User
|
Dečki bog isus može uvjerit da za sklepat novi u UI treba vremena od kad su pušali 5.1.1 za Z3 seriju, znači od ranog ljeta. Osim toga po Z5 se već vidi da je u algoritam dirano, pogotovo oko realnosti boje i poboljšanja dinamičkog raspona. Ovo mora bit i promjena ispod haube 100% sam uvjeren
#3948 | |
našikan pravim haos
|
Kakv algoritam pobogu ima cijelu novu leću i senzor. Pisan novi algo za to dvoje. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: trouble. 22.10.2015. u 00:30. |
|
![]() |
![]() |
#3950 |
Registered User
|
Koju nisu optimizirali jer se pojavljuju zamućenja na ljevoj strani u 16:9 formatu. Osim toga, vjerniji prikaz boja ne bi baš zahvalio novom senzoru i optici, već boljem softveru, a Auto mod ima slajdere za toplinu i svjetlost, što je veoma zgodno ako softver sam ne pogodo isprve.
#3951 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3952 |
Registered User
|
Vidjet ćemo. Evo skidam upravo prvi official update telefona, ne bi trebalo bit ništa u segmentu kamere ali bi moglo bit u malo boljoj fluidnosti. Rekoh već, čim plasiraju to čudo radim vam usporedbu s obzirom da će Z5 serija prva dobit update. Ako stvarno naprave to što mislim da hoće onda sigurno i Z3 seriju očekuje poslastica, jer IMX220 je i dalje odličan senzor. Za IMX200 već nekak ne vjerujem. Al nek uvale potpunu Camera2 API i ja sretan jebote, a ne da mi crashaju appovi kad oću postavit shutter speed da dobijem fer sliku po noći sa ''stativom''.
#3954 |
Premium
|
Da ima novu optiku al ne nuzno da i mora automatski bolje slike delat, bar ne u sonijevom slucaju, oni su poznati po losem softveru, inace kod ostalih bi bila druga pjesma, eto badava nova optika kad soni za...c dela slike.. S6, G4 imaju odlicne fotke, po defaultu, pa cak i M9 su uspjeli kroz updatee rijesit kameru koja je sad na zavidnoj razini, jedino soni sere kvake.. |
![]() |
![]() |
#3955 |
našikan pravim haos
|
M9 se u nikojem filmu nemre sa Z5 uspoređivati,možda sa Z3 al i tu bi vidjeli kako stvari stoje ![]() ugalvnom ljudi po Z5 seru zbog Superior Auto....i uz malo podešavanja na manualu se dobiju slike koje spadaju u sam vrh. Ja sam se na Z3C tako naučio,jedino kad sam u teškoj cugi je na SA ![]() A skužio sam da previše ljudi pljuje kameru zato šta nije najbolja...u smislu da nije 2 dužine ispred S6. |
![]() |
![]() |
#3956 |
Registered User
|
Ne znam, meni je ok, samo malo po mraku bolje da ide, a ne da po svijetlu diže ISO u stratosferu... I presporo okida gledajuć konkurenciju. BTW. iz neznam kojeg razloga više nema Bursta u SuperAuto, već samo aplikacije Timeshift Burst koja skalira na 720p što je žalosno...
#3957 |
Premium
|
Zeznul bi se, kamera je zriktana na M9, bog bogova, kakva je u pocetku bila, koma, sad je super.. Dal se moze usporedjivat sa Z5, to neznam, al volio bi vidit taj duel ![]() Ak bumo gledali kamere, onda je soni trebal ucit od LGa a pravi primjer je G4.. Znam samo da mi kamera nije napeta na Z5 i da ce ju lumija 950 unistit, a ostale ce smartfone pomest ![]() Vidit cemo za mjesec-dva, pa zavrsimo ovu godinu sa flagsipovima i njihovim kamerama a i medju njima famozni Z5, koji nema srece s tim.. |
![]() |
![]() |
#3958 |
Registered User
|
Ljudi, nije tako loše, dajte im šansu. Prvi mačići se bacaju u vodu i ja sam fakat svjestan pošto sam ga kupio praktički odmah pri dolasku kod nas da je veoma moguće svašta sa mojim uređajem, al to ću rješavati u hodu.
#3959 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Trebaju kompletnu generalku aplikacije za fotkanje jer je odvratna i ofucana. Poprilicno sam se iznendadio da to vec nisu napravili na Z5 a i opcenito sam mislio da ce Z5 bit iskorak od ostalih Zova al nije, sve po starom. Mislim da ce im i prodaja bit takva kad nemaju muda napravit nes novo. |
![]() |
![]() |
#3960 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() Pogotovo jer je X5 možda i najbolji na svijetu kad je riječ o noćnim slikama s vanjskim(prirodnim) osvjetljenjem...HTC to obavi ovako....tj očajno ![]() A glede Lumie sačekao bih sa recenzijama. I 930 je bio plague-an s nekim fejk slikama prije pa je ispalo da je kamera vrlo dobra al nikako WAU kako su izbrijali ![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 22.10.2015. u 02:51. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|