|
![]() |
#361 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
E pa to je to, čuju se diskovi i pokreti miša... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e vidiš ja na slušalice čujem zvuk sličan strujnoj centrali, ili tihom tuljenju trafa, tako nešto.. i to kad scrolam web stranice, uglavnom, dok se nešto scrola! do čega je to, nemam pojma... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ja ne čujem zvuk diska ili miša na zvučnicima.....nego meni tu i tam nestane potpuno zvuka (i onda se mogu dalje j****) i nakon nekoliko trenutak natrag dojde.....a taj čas dok nema zvuka samo nešto zuji i šumi tu i tam se povremeno čuje zvuk onoga što se reproducira na kompu (winamp ili neka igra ili nest drugo) možda je i je to što vi kažete...prvo sam pomislio da su nešt sjebani kontakti između onih konektora za zvučnike i matične (možda je i to).....jucer sam stavil onaj novi ocwbeta5 bios i od tad nisam cul nikakvo zujanje.....sad cu vidjeti ak ce još zujati i šumjeti odnjet ću matičnu na reklamaciju...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Zeznuo se, nije fan mate, vec... http://www.almico.com/sfdownload.php Hm, a sto se tice instalacije win, znaci moram imat jos jedan disk, i s njega nasnimim iso imidž, na novi, i zatim ga maknem (stari disk) ili? To nemre ići, ili? Stvarno nisam te uhvatio! Može detaljnije?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imas jedan HDD i na njemu su ti windowsi i sve ostalo, recimo 30GB podataka. Uzmes drugi HDD i preko nekog image programa (Norton Ghost, Acronis True Image itd.) prebacis sve sa prvog HDD na 2. HDD i sve ce ti radit normalno... Npr. u Ghostu imas "disk to disk" opciju
![]() |
#367 |
EMP moderator
|
Ako paziš šta radiš, sve će bit identično. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Moderator
|
Da vas pitam, kak vama temp. ideju? meni je na 1.1V proc, idle 29, load 31. A to mi je malo cudno, jer na staroj maticnoj idle bio oko 21, a load 30. Pa me zanima zakaj u idlu nece past temperatura...
![]() |
#369 |
EMP moderator
|
Pa kod mene je isto tak - idle 29-30°C, load 31-32°C kad je proc na 1.1 V.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
idle-30,load-40, s novim napajanjem se temp. povećala za 10 stupnjeva(i idle i load) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 |
music freak
|
..meni je proc na 30c s obicnim ac64 coolerom pri 1,4v
![]() |
#372 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
mene nesto trenutno zeza , pa u opterecenju ide na 54 !!! skoro ne herc puknuo jucer kad sam vidio . sad dok ovo pisem je 33.5 - takodjer previse . zato ce ici gore onaj ac alpine jer frezer mi ne stane - dobro da sam mjerio prije kupnje , i ne stane jer je kuciste malo hmmm staro . |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Lika u mom srcu
|
ja ne znam što mene jebe, ali temperature su mi užasne za proc!! sad evo na netu, surfam, proc mi radi na 9x250= 2.25ghz. i temp mi je sad 41c! na procu je freezer64 sa ventom na 7V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
music freak
|
...opipaj ga malo,meni je tijelo coolera mogu reci hladno,pa mi nije jasno odakle i tih 30c koliko mi ocitava maticna,zato najbolje da provjeris prstom
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 25.03.2006. u 02:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Moderator
|
Pa i meni je freezer doslovno hladan pod prstima, cak i baza je hladna sa gornje strane, pa mi pise 28°C i mislim da je to ok, al gabre, ti imas previsoke temp. sad, dal je to do senzora ili opet imas neravnu bazu ![]() Bas sam pricao sa Domy_os-om, meni Vcore 1.1V u loadu temp. ide do 48°C ako je freezer pasivno stavljen, a njemu je na istoj voltazi pasivno idle 47°C !! Kad je cooler na freezeru ustekan load i idle temperature su nam iste, 30-31
![]() |
#376 |
EMP moderator
|
Sve ispod 35°C za nas je "hladno"... Ja sam svoj komp konačno sredio, sve je stabilno, brzo i, što je najvažnije, tiho do yaya. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Hejter
|
veceras stavio novi hladnjak - alpine64 i pravo cudo - cooler je tih u odnosu na box , proc na 11x200 - 1.3v - 28/37 stupnjeva , a 11x220 na 1.4v - 30/40 . sa time da sam ostavio pastu koja je vec bila nanesena na cooler . |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Hejter
|
isto arctic cooling , links oko 70kn . odlican je jer je dosta masivan u odnosu na box i ima dva krizna sarafa sa kojima ga stegnes - po meni odlican mehanizam . frezer meni nazalost ne stane - bar po mjerama sa neta koje sam skinuo , ne bi mi isao u moje kuciste . |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Plus, jos mi i GT 92mm fino i snizuje temp. NB-a...Sve u svemu freezer je po najbolji kuler kojega sam imao : goood : Citiraj:
Stvarno neznam koja je to fora kod tebe...Koji BIOS furas? ja imam 1.50 i s njim si fino spustim voltaze i sve superiška. Vidi mi temperature. S time da mi je Vcore narihtan na 1.1V al on se sece od 1.1-1.14V
![]() |
![]() |
#382 |
EMP moderator
|
Ahaha, nešto mi je poznata ova slika! ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Lika u mom srcu
|
evo ja ne kužim stvarno u čemu jeproblem kod mene.. išao sam danas okrenuti freezera tako da vent stoji od gore, tako da ne navlači topli zrak sa čiseta 8koji je BTW toliko vruć da moš prste opeć ako držiš 5 sekundi), i isto sanje.. proc pod loadom dolazi do 50c, a u idle 41?! vucko, kako si nastimao da ti mbm5 pokazuje i hdd temp i gpu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Moderator
|
Gabrek, pa ti same probleme imas s njom ![]() Idem polako: 1. S freezerom neznam koji ti je problem, al ako se oces ravnati prema mojim temp. ne zaboravi da je meni Vcore 1.1V a ne 1.4V, navodno bios 1.6 ne smanjuje voltazu makar svugdje pise da je smanjena, temp. govore drugacije BIOS 1.5 sigurno radi dobro Meni je freezer okrenut da puse prema gore, i NB mi nije nesto kipuc, prst se jos moze na njemu drzat 2. Sto se tice HDD-a i temp., sa notepadom otvori MBM 5.dll koji se nalazi u data folderu tamo di si instalirao, scroll-aj dole i vidjet ces red "HDD scan=0", nulu zamjeni sa "1". I onda ces u opcijama naci ovo u opcijama MBM-a Za grafu sam instalirao plug-in za nvidijine kartice. Ima i neka fora za ATI-jeve kartice sa ATI tray tools-ima 3. Sto se tice zvukova koje cujete u zvucnicima, probajte se malo igrati sa volumenima Audio-in-a ili Line-IN-a ili cega vec imate kad kliknete na onu ikonicu dolje desno u kutu za volumen... Taj problem sam ja imao na Chaintekici, i s time sam smanjio ili cak potpuno maknuo taj nesnosljivi zvuk
![]() |
#387 |
EMP moderator
|
1. Meni Freezer stoji tako da puše prema stražnjoj stranici. 2. MBM 5.ini
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Moderator
|
Vis, sad me domy_os natjeral, mislim da se LOTES moze micati jer je pricvrscen sa 4 sarafa, jel tak Domy? pa ga onda mos okrenut kak oces, meni je ovak dobro jer NB nije onda toliko vruc... Je, Gabre, official 1.5! Betu nit jednu nisam niti probal jer mi preko HTT 274 ne treba, i 201 mi je previse ![]()
![]() |
#390 |
Hejter
|
jer taj 1.5 bolji od 1.6 ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|