|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja već dvije godine gledam kako bih napravio delid. Procesor nikako da zagrije hladnjak, a sam se kuha i kuha :-( |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Nema gledanja,skalpel u ruke i CLP i gotova prica ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Na oc net ima poduži post o delidanju, CLP-u i kvaliteti intelovog TIM-a. Na kraju ispada da je intelov TIM dobar kao i najbolje paste na tržištu. Problem slabog prijenosa topline je zbog debljine TIM-a, a ne zbog kvalitete paste. Možeš koristit bilo koju, ne mora biti CLP, razlika je manja od 1°C. Ključ je u smanjenju debljine TIM-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Stavi obicnu pastu ispod IHS-a za mesec dana ce se razloziti na atome jer ne moze da izdrzi,jedina sigurna je tecni metal... Ovo nisam citao,ovo radim non stop ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
|
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2261855 Nije oc.net nego annantech zapravo. Nemam iskustva s tim, samo govorim sto sam pročitao. Lik se stvarno potrudio. Za ovo kaj ti velis neznam, možda se i isuši brzo, nisam našao long-term test ![]() EDIT: Evo usporedbe pasta, malo me sjećanje prevarilo, LCU je bolji dosta od većine pasta iako ga NH-T1 prati u stopu. Al da, ako već radiš delid onda ga napravi kako treba i stavi CLP/CLU ili NH-T1, ako može podnit ![]() http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2285595"]http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2285595[/URL] EDIT 2: Da, sad sam pročitao, lik spominje neki pump-out effect za ove regularne paste, to je valjda isušivanje paste ili nešto slično zbog čega gubi svojstva. Zadnje izmijenjeno od: kurc. 30.06.2016. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Registered User
|
E upravo to ![]() ![]() Inace najbolja pasta za ispod IHS-a je Phobya Liquid Metal Thermal Compound ,ovo je najbolja skojom sam radio,bolja od CLP- za 3-4C al zato zavaruje zato sam i reko da je najbolja za delid jer ne treba silikon da zalepis IHS ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
|
Al evo, ima test prije delida temperature i poslije delida s papirom između ihs i pcb-a koji simulira debljinu onog ljepila. Koristio je odličnu NH-T1 i dobio lošije temperature. Znači intelov TIM je čak i bolji od najbolje paste. Problem je u debljini tog ljepila i TIM-a, a intel za to nije briga jer na stock naponu i frekvenciji ne dolazi do TJmax, čak i sa stock coolerom. Nije njih briga za šačicu oc entuzijasta jer im je valjda 90% tržišta serversko, a od ovih 10% desktop tržišta većina ima stock hadnjak, a da ne govorimo o OC-anju, delidanju itd. Pa neće oni trošit novce da bi poboljšali ono što već dovoljno dobro radi (s obzirom na njihove tvorničke specifikacije) radi par entuzijasta koji hoće 5ghz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ajd pomozite Znači poslije OC-a komp radi sve osim igrica.Prolazi intel burn,prime 95 15 sati blenda i 12 sati onog jačeg opterećenja i sve prolazi ali kada pokrenem igru (bilo koju) igra se ruši u desktop nema BSOD.Kada vratim postavke ne default sve radi.Jel moguče da RAM zeza???Komp nije kod mene (otišao za Opatiju kod kuma) tako da ne mogu sam testirati.Gpu radi na default. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#375 |
Premium
|
Prime je stress test za sve osim grafičke, u igri je sve pod loadom uključujući i grafičku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Našao sam ASUS P8Z77-V LX2 ploču. Trenutno imam MSI B75MA-E33 s kojom baš i ne mogu previše sa I5-3570k. Jel 500kn previše dati za tu ploču ili ima neš pametnije?
![]() |
#379 |
Registered User
|
Test stabilnosti se ogleda u celokupnom opterecenju hardvera. Prime+Linx+real bench,kada to izvrti 24sata onda rokati igre jedno nedelju dana,ove koje kidaju hardver i ako sve to prodje onda skinuti 50Mhz dole i to je 98% stabilan sistem,100% nije ni na stock vrednostima
![]() |
#380 | |
Premium
|
Citiraj:
Gledam dal da prelazim na Ryzen ili da sa 500kn produžim vijek trenutnoj konfi. Pokušao bi dići i5-3570k na 4ghz.
![]() |
![]() |
#382 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Sent from Mobara |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Premium
|
Hmm, nije baš da sam uživao tolko, recimo da ovaj proc imam nekih godinu i po pa gledam da još malo produžim ovu financijsku neizvijesnost sa nekim minimalnim ulaganjima. ![]() Uglavnom s Asusom ne bi trebao pogriješiti?
![]() |
#385 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma ljudi pretjeruju...socket 1155 je dovoljan i danas...kakve su to priče i gluposti da ne traje više? Po čemu? Rukni ga na 4.4 kako i emil kaže...16gb rama + grafa tipa GTX 1060 npr nema šanse da ne pokreneš neku igru na high detaljima. Pa hebote čemu bacanje para na novije konfiguracije dok god možeš gejmat na ivy-u? Vidi moju konfu...prašim sve 1080p na pristojnim detaljima. Drugo je kad nekome treba komp za ozbiljan rad... Zadnje izmijenjeno od: bixsy the king. 19.03.2018. u 16:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Stvarno ne bih ništa rekao ljudima koji konstantno ulažu u novije konfe zbog posla jer žive i zarađuje preko kompa. Ali kad mi neko kaže da je ivy mrtav...ccc...proljev dobijem! Da je tak onda ni ja ne bi vozio ovu konfu...a bez problema zadovoljava sve moje svrhe i odradi gaming bez problema. Malo OT...najjači su mi ovi majneri...svi bi zarađivali bez krampa i motike...samo da lova kapa. A kad dođe račun za struju,pa se malo poremeti tržište kriptovaluta onda se zgledaju gdje je isplativost...no dobro svako ima svoju viziju ulaganja u hardver...bitno da se ne može kupit pristojna grafa za realnu cijenu... Matt@ Moja preporuka ti je da probaš izvuć iz 3570k koliko možeš i ostani na ivy-u jer će on trajat još dugo...ako ne ide baš ništa na ovoj ploči koju imaš onda pikni tu asusicu jer sam imao takvu...dovoljno da cpu oguliš do jaja. geronimo_2@ Evo moj 2500k kuca na 4500 pri 1.28v...nema problema sa pregrijavanjem i praši pošteno sve novije naslove. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: prileee. 09.04.2018. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Jesi odvrtio test stabilnosti. Jedino je to pravi pokazatelj. Tipa Prime95 test bar 5-6 sati da vrti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|