|
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Osim toga, i7 ti nije potreban za tvoje namjene.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
aha, znaci grafa 630m zapravo nije nista bolja od 540m, te je ati 7670 vrlo slicna, a i7 proc mi zapravo ne treba, pa nema potrebe da dam 1000kn vise. Onda cu uzeti ili bijelu toshibu ili qosmio. Puno hvala jos jednom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Koji je od ova dva bolji za gaming? ![]() Asus K53SM-SX160 ili Toshiba Qosmio F750-11J Cijene su im tu negdje, Qosmio dolazi s win7 što mi je nepotrebno, grafičke su koliko sam čitao po netu skoro pa identične, jedina razlika je proc koji je pretpostavljam bolji kod Asusa i HDD kod kojeg tih 110gb razlike meni osobno ne igra veliku ulogu?
![]() Zadnje izmijenjeno od: h4ze. 18.07.2012. u 13:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
|
Grafe su im podjednako jake. U nekim svojim verzijama, GT 630M je ustvari preimenovana GT 540M. Ja bi išao na Toshibu zbog slabijeg proca jer i7 ti nije potreban.
![]() |
#366 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Ne razumijem, zar ima neki nedostatak jaceg procesora? Mislim, ako je 100kn razlike, iako mozda nije potreban, zasto ne uzeti bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
opet ja ![]() tražio laptop, ovaj put sebi, i naletio na ovo: http://www.nabava.net/prijenosna-rac...00dy4__2114761 prema specifikacijama izgleda super, no nigdje na toshibinim stranicama nema ni slova o tom laptopu, iako bi to trebala biti nova serija pošto je l850. Šta mislite vi o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Tu je. Mana je po meni spori (iako ogroman) HDD. Sličan laptop s nešto manje diska i RAM-a dobiješ za 500kn manje. http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=+L850-13P+ Za 5k dobiješ ovog Lenova s Win7 i Ivy Bridge procesorom, nažalost i sa 1g. jamstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
a daj mi reci koliko će se osjetit ta manja brzina harda u radu. I dal se osjeti razlika ako grafička ima 1GB ili 2GB memorije? znači, neću ja koristit neke teške programe na lapu, znači surfanje, multimedija, pokoja igrica i to je to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Manja brzina diska će se osjetiti kod podizanja windowsa, pokretanja (težih) programa, kopiranja... Nije ništa ogromno, ali se može osjetiti. Što se memorije na grafičkoj tiče, potpuno svejedno ti je 2GB, 1GB, pa i 512MB RAM-a na takvim karticama i rezoluciji, no RAM je jeftin pa ga trpaju čisto radi reklame. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Evo i ja trazim neki laptop do 5 500 kn max...Ajde za neku bolju komponentu mi nebi bilo tesko dati jos koju kunu vise. Surfajuci po netu sam si profiltrirao 4 laptopa koji mi ulaze u uzi izbor. Ako imate jos neki bolji prijedlog onda slobodno recite. Laptop bi koristio za najcesce internet i multimediju ali cesto volim i neke igre igrati kad je dosadno pa u tom segmentu ne smije biti slab. Asus K55A-SX071 Asus K53SD-SX306 Acer Aspire 5560G ACER ASPIRE 7560G Zanima me dali postoje nedostatci kada graficka ima Shared memory odnosno kad je onaj Intel HD 4000 recimo. Ne cini mi se to nesta spektakularno pa sam raidje odabirao laptope sa ATI ili nVidia grafama. Ispravite me ako grijesim. Takodjer me zanimaju razlike medju proizvodjacima odnosno u kvaliteti izrade. Trenutno imam Acer Aspire 5738G koji koristim vec pune 3 godine i bio sam zadovoljan s njim dok se odjednom nije poceo gasiti pri vecim opterecenjima odnosno dok sam igrao igrice. Ispocetka se gasio bas u jako zahtjevnim igrama tipa Skyrim pa je onda poceo zezati i sa manje zahtjevnima tipa GTA San Andreas ili Minecraft. Gasi se radi pregrijavanja i na stolu i u krevetu na madracu. Otvarao sam ga ali na hladnjaku nije bilo nesta previse prasine, promjenio termovodljivu pastu gdje je ona bila nanesena a tamo gdje su bili komadi necega gumenastog kao zvaka to sam ostavio ali problem nije rjesen pa stoga nabavljam novi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
|
Acere slobodno prekriži jer im je kvaliteta izrade loša i imaju sklonost ka crkavanju taman po isteku garancije. Jedino ako ćeš nadoplatiti produženu garanciju. P.S. Trebao bi promijeniti tu 'žvaku' pa bi se manje grijao. A prašina se obično skuplja između hladnjaka i ventilatora. Iskreno, to ti i nije neki jači razlog za kupnju novog. Nabaviš cooling pad sa ventovima i problem riješen.
![]() |
#374 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
pozdrav , evo vec par dana frendu neuspješno trazim lap za igranje ( do 6000kn ) , ono sta me najvise muci su grafe jer izgledas nema načina da saznam dal je DDR3 ili GDDR5 model u pitanju + nedavno je proda pc koji je ima monitor 23 pa mu ovi 15-nešto ekrančići ne dolaze u obzir jer su mu premali ( yay )...........help ! ![]() EDIT ; niko ništa ?? uffff , nisan ocekiva ovakvu "podrsku" al ok......trenutno sam frendu posla ovaj link pa ako iko zna ista bolje nek posta : http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=ASUS+K75VM Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 23.07.2012. u 15:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma nije to glavni razlog promjene ali je pokrenuo zelju. Uglavnom nemam ga namjeru vise rastavljati i zelim novi-jaci laptop jer za desktop komp nemam mjesta. Favorit mi je bio ASPIRE 7560G ali sam i ocekivao takav odgovor za kvalitetu. Sada ostajem na ova 2 ASUS-a. Asus K55A ima bolji a Asus K53SD malo losiji procesor, jednako rama. Ali mi se veliko pitanje postavlja kada je graficka u pitanju. Zanima me kakva je to grafa Intel HD 4000 (u Asus K55A) u i dali ce mi posluziti bolje nego ona nVidia (u Asus K53SD). Ako znate za neki lapac da ima jos jacu konfiguraciju za te pare slobodno predlozite. A i radije bi neki od 17'' nego 15''. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Premium
|
Evo rang liste grafa, pa se informiraj http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
![]() |
#381 | |
Premium
|
Citiraj:
Sada ako sam dobro usporedio nVidia GrForce 610M i Intel HD 4000 cini mi se da je HD 4000 bolja graficka. Jesam li u pravu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Pozdrav, da li je netko imao iskustva s ovim HP-om: http://www.notebook.hr/product_info....ducts_id=13147 Zanima me da li se pretjerano grije i ima li nekih drugih neželjenih pojava i kvarova kod njega i dali sam miran s njim jedno 3-4 godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Premium
|
U zadnje vrijeme ima dosta žalbi na HP (sheban BIOS, crkavanje matične) + ima samo 1g. garancije. Asus ili Toshiba L serije su bolje opcije.
![]() |
#384 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
LapTop do 6000kn
Gledao sam neke laptop-ove zanimaju me jake konfiguracije, najvjerovatnije cu da kupim "Toshiba Satellite L850-13R" sta mislite o ovome laptopu? Da li ga neko ima i ima iskustva sa njim? I zanima me da li je 15.6" premalo? Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Registered User
|
Laptop Toshiba L850-13R
Da li neko ima iskustva sa "Toshiba Satellite L850-13R"? I kako vam se cini njegova jacina? Procesor :tip : Intel® Core™ i7-3610QM procesor treće generacije radni takt : 2.30/3.30 Turbo GHz keš trećeg nivoa : 6 MB Dijagonala ekrana : 15.6" Grafička karta : AMD Radeon HD 7670 1gb VRAM 1600mhz RAM memorija : 4GB Kapacitet hard diska : 750 GB i jos dodatne funkcije... Ovo mi je prvi laptop pa zelim savjet da li je 15.6" premalo? Ili da uzmem neki sto ima 17"? I smeta mi to sto ovaj "Toshiba Satellite L850-13R" ovakav model ima samo u bijeloj boji ![]() Ili predlozite neki lap top slicne konfiguracije ne preko 6000kn? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Registered User
|
Velicina
Pa koristio bih ga za graficki dizajn, za programiranje, za gledanje filmova i ponekad igrice... E sad jer meni je to prvi lap top i kada sam ga uzeo u ruke u prodavnici ucinio mi se nesto bas mali... A gledajuci ove laptopove od 17" sa ovakvom konfiguracijom su veoma skupi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|