|
![]() |
#361 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Slobodno pitam zasto u tom kejsu mora sve biti naopako okrenuto? ![]() Ako moze jos koja slikica kejsa (prednja unutarnja strana) sa usisnim ventovima u prvom planu ... BTW koji je uopce kejs u pitanju? Nekako mi se cini da bi se ovo puno jednostavnije dalo rijesit (eventualni dremelwork).
#362 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
sta je okrenuto naopako? jedino ovaj 92mm je uobicajno u 99% kucista okrenut da puse prema van, ali u ovom slucaju se pokazalo boljom solucijom da baca svjezi zrak malo u napajanje i puno na hladnjak procesora. koje je kuciste? vulgaris da ne moze bit veci vulgaris, iz vremena kad je bilo tri-cetiri brand proizvodaca i brdo no-name "kucista". ovo je jedno od njih, koje nema naprijed uopce mjesta za ventilator (nit rupe, nit mjesta da se nekako pricvrsti). ako ti sto znaci, kuciste je toliko staro da nema ni naprijed na maski USB-e dodatne. dremelwork............ da sam htio razrezati kuciste i tamo napraviti mjesto za ventilatore, mogao sam i bez pitanja. tako da nekakvo modanje kucista ne dolazi u obzir. i da, cisto da napomenem. komp je generalno sreden od mojih ruku prosli tjedan, sve osim ovog 92mm iza ventilatora (vidi se prasina na njemu). paste su apsolutno sve promijenjene, rastavljeni i podmazani svi ventilatori, i hladnjak dobro lezi na athlonu. tako da nije nikako do toga problem, nego cisto do svinje koja se grije ko' mutava. istina, ovaj athlon radi zivlje i brze nego P4 na 2.4ghz, ali se i grije zivlje, brze i vise. nego, jel' se moze okrenuti ventilatori u napajanju, bez straha da ce se dogoditi nesto u obliku eksplozije?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pozz Jel mi može neko preporučit novi hladnjak za quad proc (phenom) do 300kn..Mislim i OC-at |
![]() |
![]() |
#364 | |||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Jedino mi je ta ideja malo "cudna", ali ako te veseli isprobaj, bez ikakvog straha. Samo pazi na kontakte i prati temperature cime stignes (prstima, sondama, termometrima ...)
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:27. |
|||||
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
okretanjem ventova u napajanju bi postigao jedino da je sve skupa jos toplije nego je sada. Naravno ne odmah nego nakon nekog vremena. Isto vrijedi i za ovo s okretanjem tog straznjeg venta. Kratkotrajno je dobio nesto bolji rezultat ali oklada da nakon duzeg rada sve postaje puno gore nego sto je bilo kada je vent radio ispuh. Ovako je kompletna funkcija ispuha ostala na napajanju i nije uopce cudno da se isto toliko pregrijava. Eventualno bi moglo pomoci postavljanje jednog venta za upuh na mjesto ispod i okretanje ovog gornjeg u prirodnu poziciju. Tako bi se stvorila ocito nuzna struja svjezeg zraka i ujedno rasteretilo napajanje od vruceg zraka. I da, pogledati da nije voltaza proca malo prevelika. Mozda se netko igrao s njime (prosli vlasnik). Imao sam 1700+, bio je hladjen s Igloo Silent Breeze. U odnosu na ovoga s slike puno kvalitetniji (bakar...bemti al je to bila fora u to vrijeme ![]() i da, dremelom bi mogao barem izrezati ovaj mesh od tog case coolera. Nije da ce se vidjeti ako te to toliko pati a barem ces mu dati zraka. Ovo tvornicki je ocajno. Mora biti na barem 3K rpm da ista zraka potjera kroz to sito |
![]() |
![]() |
#366 |
Guest
|
LUXX, kakve temp si imao s Katanom? |
![]() |
#368 |
Guest
|
Load 70°C? Na koliko RPM? Razmišljam o kupnji baš katane. ![]() Imao sam ju već i bio je stvarno odličan cooler na X2 Athlonu.. |
![]() |
#369 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Ma grije se quadonja ko mutav. Zato sam i narucio TRUE. Uglavnom pod full loadom je i vent razvrtio full. Jebiga cini mi se da taj hladnjak baš i nije za quadonje Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:27. |
![]() |
![]() |
#370 |
Guest
|
A sunce mu njegovo, iznevjerio me je.. ![]() ![]() Samo čudno mi je kako mi se nitko nije potužio.. Valjda ne klokaju ljudi. ![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 |
|
Ha cuj ovo je 125W proc. I još sam mu dao napona i digo ga. Dakle isijava još više topline. Taj proc vice za jacim hladnjakom. Dualce može katana bez frke držat prilicno hladnim. Ali sam sam se uvjerio da (barem kod ovog) kod quadova baš i nemože Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:28. |
![]() |
![]() |
#372 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
#373 |
Premium
|
125W mu je maksimum. Pri normalnom taktu ni priblizno toliko. TDP oznacava max i jednostavno sluzi kao svojevrsno proizvodjacevo jamstvo OEM proizvodjacima/krajnjem korisniku da chip nece nikada preci tu brojku. Ili gledano s druge strane da preko toga nece ni raditi. Kako bi vecinu danasnjih procesora natjerao da otpustaju TDP za koji su deklarirani morao bi ih dogurati do same granice sto takta sto voltaze a cak i onda vrlo vjerovatno nece ici toliko visoko jer se uvijek ostavlja prostora za nesto losije primjerke a sansa da bas imas takvog na mucenju i nije neka. |
![]() |
![]() |
#374 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 11:54. |
![]() |
![]() |
#375 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 11:53. |
![]() |
![]() |
#376 | |
Premuim
|
Citiraj:
![]() A pricalo se tu o tome da takav quad trosi i 150W, sam, bez grafe i ostatka. Samo pitam.
Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 01:58. |
|
![]() |
![]() |
#377 |
|
LoL rejz ![]() bilo bi stvarno korisno hehehe. Ma danas mi dolazi true a i imam jednog Scythe venta (120mm) koji max okretaje ima na 1900rpm pa bude zabavno ![]() EDIT: Eto došo hladnjak. Kolko sam na brzaka uspio testirat: Idle:48-52 Load:65-68 Moram napomenut da mi hladnjak stoji dosta nepogodno. Dakle usmjeren je da puše od grafe prema napajanju. Hebiga kad samo tak paše. Uglavnom vent je na 1300rpm bio prilikom testa. Grije se ovaj AMD ko mutav cak i pod tak mocnim hladnjakom. Kucište sam mogao zatvorit. Na mm paše hehe Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:28. |
![]() |
![]() |
#378 |
Super Moderators
|
#379 | |
|
Citiraj:
Vidjet cu kad uzmem drugu plocu kak ce onda bit. I kolko sam citao u novim phenomima je samo jedan senzor za temperaturu. Po meni je onda i dovoljno ocitat samo onu temperaturu pod CPU a ne jezgre. Logicno pošto jezgre i nemaju senzor nego je samo jedan zadužen za to. Ako dakle promatram samo taj jedan senzor onda je temperatura dost niska. Nisam sad pamtio kolko.I da: sobna temperatura je sigurno 30-35 stupnjeva. Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:29. |
|
![]() |
![]() |
#380 |
Premium
|
kakve veze ima TDP s potrosnjom? On oznacava kolicinu topline koju je chip sposoban generirati a ne koliko vuce iz napajanja. |
![]() |
![]() |
#381 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije ti sobna temperatura valjda 35°C? Ako je ne znam kako si živ, pa bez klime meni ne prelazi 25°C. |
![]() |
![]() |
#382 |
Guest
|
|
![]() |
#383 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 16:19. |
![]() |
![]() |
#384 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() I kod mene je pakleno u sobi pa ipak nejde temp tak visoko... Al 100% nisi nekaj napravil kak treba ili nije sjelo, jer nemoguče da TRUe ima tak visoke temp! Več sam rekel kak hladi moj galadiator a lošiji je od TRU-a, a procevi su isti! Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 16:19. |
|
![]() |
![]() |
#385 |
Super Moderators
|
#387 |
|
Neznam nisam mjerio kolko ima stupnjeva u sobi al nije prevelika razlika između vani i unutra. Jebiga krepavam kaj cu. Užas je sparina danas. Pasivnog ga se ne ufam vozit. Uglavnom ok je kad je proc na default ![]() Al clockan..... izgleda da ili su senzori sjebani ili se stvarno grije ko blesav taj proc Eto nakon malo šarafljenja ipak imam dost manje temperature. Sam sam zajebo stvar. Nisam stavio onu plocu za montirat na AM2 nego onaj križ pošto sam bio komotan pa mi se nije dalo vadit maticnu. Uglavnom izvadio sam taj križ i ipak nekak uspio namontirat sa onom plocom koja je za AM2. Usput stavio novu pastu (onu zalman ZM-STG1). Uglavnom postavke su: 3.6ghz sa 1.45V(bios) pod opterecenjem padne na 1.41 Testirano je linX-om sa svom memorijom nekih 15 minuta. Zatvoreno kucište. Vent je bio na 1400RPM (može do 1900 ![]() Uglavnom temperature su sad više nego dobre. LOAD=63 IDLE=47-49 po jezgrama gledano everestom To mi je prihvatljivo. Dakle sjebo sam stvar s onim križom. Ipak je preslabo stisnuo hladnjak. Zato sad imam žulj na prstu ![]() Ma drugi put vadim plocu pa šarafim. Na sve strane se porezo i zažuljo ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:30. |
![]() |
![]() |
#388 |
Guest
|
Opet mi se temp čine malo previsoke za taj hladnjak.. Al, dobro, bar lijepo izgleda. ![]() |
![]() |
#389 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#390 |
|
Neboj se znam nanosit pastu. A i ova se nanosi kistom pa nemogu baš natopit procesor pastom. Uglavnom kad sam ga skinuo vidio sam da je ravnomjerno bila raspoređena po cijeloj bazi. Znaci i baza i proc su super ravni. Opet po meni znaci da netrebam previše paste nanijet. Dakle jaaako tanko namazo proc. Uglavnom paše to ne brini. Ma ja više mislim da je do kucišta. Hladnjak stoji dosta nepovoljno(puše od grafe prema napajanju) a napajanje je više po strani nego direktno iznad hladnjaka. Dok se nađe bolje kucište bit ce sigurno bolje i sa temperaturama. Do onda====>burn baby burn ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 28.08.2009. u 21:31. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|