|
![]() |
#38311 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38312 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
ali inace ja da moram tako svaki dan,podivljo bi i prodao auto i vozio se busom i tramvajem a ljeto biciklo |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#38313 |
Banned
Datum registracije: Jul 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38315 |
Banned
|
https://www.24sata.hr/news/u-dubravi...bolnicu-589242 Dakle ovako. Pod hitno uvesti u zakon: - zatvor za vožnju sa više od 1 promila - zatvor za dvostruko bržu vožnju od dopuštene - oduzimanje vozačke zauvijek starijima od 60g. - vozačima sa manje od 5g iskustva i onima mlađim zabraniti vožnju autom jačim od 75KS (vrlo visoka novčana kazna) - visoka novčana kazna za nepropuštanje pješaka - vrlo visoka novčana kazna za prolazak kroz crveno i oduzimanje prednosti - brutalno visoka kazna za pričanje na mobitelu (teško detektirati ali kad znaš...da može biti) Naravno, zakon kod nas ne vrijedi za sve isto ali bi većinu spriječili u "junaštvu". Što se tiče ovog gore slučaja koliko se puta iznerviram kad vidim da ekipa ne staje ni djeci na zebri. Koje smeće moraš biti (izletavanja pješaka ne računam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#38318 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
e ovo dvoje ti ne pije vodu A u ovh 75 ks.. Bedak se bude ubio i u tih 75ks ili nekog ubio Da istina je, ovaj sa 150+ ks .. prije bi dobio vjetar u krila za gluposti, ali taj ce i sa 75ks radit gluposti. I šta se dešava ako je 1 automobil u familiji ? recimo 100ks ili 90ks Nebi ga mogao vozit Em ti je diskriminacija zbog EU .. jedini smo imali tu foru, zato i maknuli Ili još veča brutala, klinac položi .. nesmije više od 80 kw Sjeda u traktor moderan .. 221 kw i nemože mu zakon ništa tj mup nezna šta bi sad.. kaznio ga ili nebi .. siva zona |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38320 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Nema diskriminacije u odnosu na EU U RH ne možeš odgovarati za nešto što je u tvojoj zemlji dopušteno. Primjet je da vani mogu auti imapi prednje bočne šajbe zatamnjene ako prođu atest. Kod nas ne mogu biti zatamnjene niti 1% Traktor je motorno vozilo, i ide mu kazna ko i za auto, bez obzira što spada u radne strojeve. Di ćeš zatvore za preko 1 promil u nekim malim županijama, pa tamo je u zraku tolko, morao bi imati cijele "hotele" da bi brojčano takve ljude mogao smjestiti ![]() Treba pojačati kažnjavanje recidivista i za manje prekršaje. Znači unazad 1 godine, nemreš imati stalno plaćenu kaznu za mobitel/pojas ili slično svaki mjesec par puta. 1. Put nek bude 300kn, drugi put 500, treći put vozačka mjesec dana |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#38321 |
Banned
|
Sa 60g definitvno nemaš reakciju kao sa 40 a da ne velim s 30. Jasno da je svak za sebe ali čemu rizik? MOj stari je prestao vozit sa 70 jel je i sam skužio da mu je reakcija kao kod krave muzare (tad već bila). |
![]() |
![]() |
![]() |
#38322 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Pretjeruješ, radi se do 65+ godine, a mi ćemo vjerojatno radit i duže. Šta onda, sa 60 oduzimanje vozačke, pa makar ti posao ovisi o tome ili prelazak na javni prijevoz/bicikl? Testiranje s ulazom u penzionersku dob da, al oduzimanje sam tak nema smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38324 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ako je čovjek zdrav, nema nikakvog razloga da ne vozi, dapače. Sa 60 se može upravljati avionom, kamoli autom.
![]() |
![]() |
#38326 | |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Nakon 60 ne zabraniti vožnju već povećati ponavljanje obaveznih pregleda. Nakon 70. još više, a ako već voziš sa 80 - poseban pregled da li si uopće u mogućnosti voziti. Kako stvari stoje, mi ćemo raditi do 70., pa da onda sa 60 ne smijem voziti više (kad mi iskreno komfor će i najviše trebati) je suludo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38327 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
https://vijesti.hrt.hr/460258/automo...-na-djevojcicu ... vozač je imao samo 72 godine, neka ga, može on (i slični njemu) još voziti jer statistika kaže da više gaze mlađi (mladi) vozači. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 07.09.2018. u 11:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38328 | |
Premium
|
Citiraj:
Recimo, smiješ voziti od 35 - 45 godina?
![]() |
![]() |
#38330 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mene smeta to što, ako netko ima imalo love odmah je ovakav i onakav a ako si siromašan onda si svetac. A kladim se u svoje lijevo jaje i desno oko da sveukupno nesreća što bude vezanih za obijesnu vožnju, nesreće pod utjecajem alkohola, prekomjerne brzine ili čiste nepaženje bude u autima jeftinijim od 30k eura. Neka se uzme godišnja statistika automobilskih posljedica za 2017.godinu sa smrtnim posljedicama i/ili teškim tjelesnim ozljedama pa da vidimo. Evo da pomognem :" 2017. godini, prema prethodnim podacima, dogodile su se ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5% više u odnosu na 2016. godinu. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba (+7,8%), 2.728 je zadobilo teške ozljede (-0,7%), a 11.768 lakše tjelesne ozljede (-0,7% u odnosu na 2016. godinu)." Je li kriv AMG RS nešto ili nepažljiv i/ili neodgovoran čovjek.? Ja znam da boli zavist i maltene se jedna čeka da netko s lovom napravi sranje da bude orgijanje, i to govorim za svuda u svijetu ne samo tu. Ljudi se osjećaju bolje jer "eto mu sad, kad ja ne mogu neka ni on/ona nema sad". Možete se vi postaviti na trepavice ali činjenica je da, preko 60-70% su krntije stare preko 8 godina vrijednosti do 15k eura. I tu priča staje, sve ostalo je ono što sam naveo. To je to od mene na tu temu. ![]() P.S. ja sam bio zakinut da kao mlad vozim auto preko 102 konja ili koliko već a nisam napravio niti jedan prekršaj. Diskriminacija! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38331 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Moj dojam je da su mi reakcije bile sporije sa 20+ nego sada s 30+. Vjerojatno zbog iskustva, jer sada nakon 15+ godina vozačkog iskustva jako dobro znam na šta trebam posebno paziti i jako dobro predviđam događanja na cesti. Unaprijed vidim na raskržiju lika u autu koji pogleda lijevo, pa desno i više ne gleda lijevo i krene u lijevo skretanje... Ne samo da unaprijed počnem kočiti, znam da ga neću udariti nego je i srednji prst spreman da ga izbacim kroz prozor.
![]() |
#38332 |
Premium
|
U pravilu ne ubija vozilo već vozač. Sasvim sigurno su reakcije sporije što si stariji, no skupljaš iskustvo što je neusporedivo bitnije.
![]() |
#38333 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
raekcije sporije, ali vidno polje sasvim drugačije, pod time ne mislim na ''vid'' kao vid, nego stečeno znanje i iskustvo kojim vidiš ispred sebe situacije u vožnji sada kad vozim nakon 12 godina, mogu reć da sam odličan u predviđanju što će tko napravit, to mi je najbitniji skill trenutno, da to nemam svašta bi bilo, ovak nisam ni stupić ogrebao, za sada (kucam u drvo)
![]() |
#38335 | |
Premium
|
Citiraj:
Pravosuđe je rak rana našeg društva. Okusio sam to na svojoj koži. I trebaju svi isto odgovarati. No, također sam mišljenja da si dovoljno pametan da razlikuješ pravosuđe od prometa. Lako je biti demagog, trpati u ladice i generalizirati. Vidiš, mene smeta to, i oduvijek me smetalo, gledati treba individualno a ne generalizirati. Što s djecom uspješnih ljudi koji su uzorni građani? Nitko ne piše o tome? C'mon. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38336 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nakon 65 bi trebalo svaku godinu testiranje. Vidim po svom ocu, koji je dnevno znao po 1000-1500 km prolaziti kako više nema onaj pregled i rekaciju kao prije. A što se tiče starijih vozača i vožnje, neki dan na ovom raskrižju, https://www.google.com/maps/@43.5121...7i13312!8i6656 ja u lijevoj traci koja vodi ravno. Upali se crveno svjetlo, ja stanem kao i čovjek u desnoj traci koja vodi ravno. Odjednom iza mene čujem neko sviranje, i budala iza mene u Toyoti Yaris se demonstrativno prestroji u traku za lijevu, uleti u raskrižje i produži ravno. Negdje na idućem raskrižju prođem pored dotičnog auta, i u njemu vidim čovjeka od nekih 70+ godina. Dakle dopuna onoga što smo već zaključili na temu marki vozila, budala je budala neovisno o godinama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38337 | |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Dokle se mislis osvrtati na nepravdu i hajku na bogate zbog nepravednog tretmana nakon ubojstva, jer mi se prema tvojim komentarima cini da je u tvojim ocima to veci problem nego sto se bogatiji nakon takvih zlocina izvlace i pruzaju odvratan promjer buducim narastajima. Shvatili smo da imas mislim svi, pa me zivo zanima sto te tocno boli tu? Ako sa svojim RS-om ubijes nekog kroz neko vrijeme, da se ne pise toliko o tome? Jednostavno je rjesenje, nemoj. Nije da te ljudi sada gadaju jajima na cesti, ne puste te u Konzum, ili?
![]() |
![]() |
#38338 |
Premium
|
@Brko, sve 5. Zasmetalo me što se odmah ide ad hominem a ne gleda se i druga strana. Za pravosuđe se slažem i to sam napisao više puta no nije ovo tema pravosuđe već auti. @Kristijan ne ne i ne. U svim postovima dosada, a ovo mi je fakat zadnji na tu temu, napisao sam da nije bitan auto već čovjek. I to tupim cijelo vrijeme, debil je debil i baciklu i romobilu. Dao sam se nasanjkati na tanak led i ići u neke rasprave što ne radim inače al ok, tu je poluprivatna atmosfera pa ok. Suma summarum svega je da nije, i to je moje mišljenje, bitno tko što vozi već kakav je čovjek, je li odgovoran, odgojen, pažljiv.. whatever. Ima ovih ovakvih i onih onakvih. Zašto generalizirati i odmah ići "ti si ovaj onaj", jbt kao da smo na index komentarima. Na tu temu to je to, gospodo, tko želi i može skužio je što želim reći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38339 | |
Premium
|
Citiraj:
Naravno. I to je najbitnije.
![]() |
![]() |
#38340 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
@burmuz Ok, ali ja ne razumijem tvoju retoriku, a živo me zanima. Da se ne trpa sve u isti koš u kom smislu - nakon što ubiju nekog automobilom ili prema imovinskom statusu? Ja živim 200m zračne linije od mjesta navedene nesreće i vozim skupi i "blingbling" auto, pa me nitko još nije hračnuo na cesti ili krivo pogledao i smatrao me ubojicom jer vozim auto koji izgleda i zvuči brzo? Ti si imao suprotnih iskustava? Ako sam dobro shvatio - bi li onda po tebi trebalo manje pisati o ovakvim slučajevima u kojima sudjeluju skupi auti, ili više o onima u kojima sudjeluju jeftini? Tko je diskriminiran točno, ubojice ili žrtve tih ubojica? Hint, pitaj članove obitelji poginulih. Ako mogu pružiti drugi uvid u situaciju - što misliš za koliko se slučaja u kojima sudjeluju ljudi sa više, ili situacija gdje se možda može "dogovoriti" uopće ne čuje ako je krivac u poziciji da to može organizirati? Što je vrlo izvjesno ako se i za ovako teške slučajeve uspješno manipulira i sudstvom i vještacima, pa u nekim situacijama i medijima. Nakon što je ovdje to spomenuto, baš pratim malo medije i čini mi se da novine baš i ne potenciraju toliku razliku ovisno o socijalnom statusu zbog same nesreće, već više zbog političko-socijalne situacije u državi koja se nerijetko veže na ovakve slučajeve (nagradno pitanje - koliko puta je Horvatinčić (skoro) ubio u prometu a da je javno, potom se raspitajte tko god je u poziciji za situacije koje su rješene na licu mjesta)? Ako su okolnosti posebne, piše se više - kao trenutno o nesretnom djetetu u Dubravi. Naravno da neće biti slijednih članaka što rade djeca čovjeka koji je vozio niti čime se bave djetetovi roditelji, a u slučaju sa C63 ne treba valjda crtati opet zašto se piše više, i zašto je to dobro ovih dana u Hrvata. EDIT: Mislio sam čekati odgovor, ali nemam vremena pa da ne ispadne da sam spor. Naravno da misliš na predrasude i automatske osude da je kriv skupi i lepi auto. Analogija (nagradno pitanje za sve čitatelje: analogija je znanost koja se bavi izučavanjem čega?) jest da nije skupi već jeftini racing pimpani auto? Bilo bi isto. Djelomično jesi u pravu, Burmuz Hoode, samo si nažalost izabrao apsolutno krivi slučaj za svoju borbu. Pa da podvučem, na narodu i medijima jest da osuđuju po svom, na policiji i sudstvu da odradi svoj posao jel tak? Valjda vidiš u ovome paradoks.
“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know.” Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 07.09.2018. u 14:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|