|
![]() |
#3782 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3783 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Nakon 6 godina što sam cicio preko Opticarneta, jučer su me "bannali" ![]() E sad, ugovor mi ističe 31.08.2013., naravno već su me zvali da mi produže no rekao sam da ćemo se još malo strpiti. Moje želje su da budem tu negdje oko 4096/512 + flat + telefon i da to sve ne bude prko nekakvih 160-180kn. Veli mi ženska iz SZK da će doći neki novi paketi koji su još povoljniji i da će 4096/512 biti osnovna brzina. Jel ima tko kakvu preporuku jel to OK ili da tražim sreću dalje nakon 31.08., tj. da pričekam EU pa da vidimo što ona nosi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
Antimićanin
|
Nebi ja odlazio sa Optime ako baš ne moram ![]() Jedine probleme sam imao sa Carnetom i ustanovom kad su njima ispadali sistemi, Optima me nikad nije ostavila na cjedilu niti sam imao bilo kakvih problema. Samo je sada pitanje kakvi će to paketi doći i po kojim cijenama. A do 31.08. imam vremena, do tada ovako i onako ne mogu nikuda, ali neću još ni produljivati ugovor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
Antimićanin
|
Da na svom portalu izbace nove cjenike sa novim paketima/uslugama pa da onda potpišem novi ugovor, tu. da ti pređeš ako ti se svidi ponuda ![]() Edit: da ih pohvalim, već danas su mi dali flat i 4096/512. Svaka čast na brzini. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 11.06.2013. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3790 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3791 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Jel kome jos ping prema ht serveru preko 80 i brzina 0.50Mb dok je prema optiminom serveru 9ms i normalno 4Mb. Koristim optimu ali preko tcom parica i video mi na youtube jedvo pokrece na 240p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3792 |
Antimićanin
|
Kod mene sve normalno. Doduše, ja sam na "optiminoj" parici, nemam uslugu preko t-coma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3793 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kod mene je brzine uploada/downloada slicna prema oba servera (3,9/0,55), ali zato ping pokazuje dosta razlike.. Prema Optimi 20 a prema t-comu ~80. Nadam se da ce poboljsati brzine jer otkad su digli cijene nisu bas konkurentni ko sto su prije bili, a i ovi sadasnji paketi su ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Jucer sam se prikopčao prvi put na optimu, dobio sam router ZTE ZXV10 W300, žično radi sve ok, ali wifi je katastrofa, ako radi radi jako loše, a većinom uopće ne radi, laptop mi se spoji ali je limited connectivity. Jel imao tko takvih problema vec s ovim routerom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3795 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ak imas stari router od t-com il bilo koji drugi sa wifiem spoji ga zicom na ZTE-om i sluzi se njegovim vajrlesom jer zte voli zajebavat. Ak neznas to slozit vici, budem ti objasnil |
![]() |
![]() |
![]() |
#3796 | |
Yeeepiyaye
|
Citiraj:
Znam spojiti vec mi je tako nesto i palo napamet, ali onda je očito da novi router koji mi je optima dala ne valja u startu, a to je koma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3798 |
Yeeepiyaye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3800 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ima, ima. Moraš startat i wireles. Ima neku default lozinku. Stavi svoju i potvrdi sa tabom SAVE na dnu stranice... Interface setup----wireles----u kućicu -pre-shared key unesi key i potvrdi sa SAVE
he,he Zadnje izmijenjeno od: zlatko. 15.06.2013. u 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3801 |
Yeeepiyaye
|
Ip adresa je automatska, wireless je startan probavao sam i stavljati lozinku različitu od defaultne za wifi mrežu, probao sam i bez lozinke tj. da je otvorena mreža. Evo sad maloprije sam skužio da radi samo kad podesim na laptopu ip adresu i dns-ove optimine onda se spoji. Ali to nije to. Kad god bih htio spojit nesto bežično moram podešavat dns na uređaju koji hoću spojiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3803 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Da kosto kolega kaze. Mjenjaj kanale meni je pomoglo kanali koji meni odgovaraju su od 9 do 12. U ruteru stavi b+g+n i pregledaj da ko jos nema nema signal na tom kanalu razliku stavi za 2 ako je on 11 ti stavi 9 ili 13. Meni signal dosta skoci 9 u odnosu 10 a imam okolo sebe dosta na kanalu 11 i 12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3804 |
Treba kaj skurit??
|
Khm khm....ne valja wifi na zte-u i amen. Vjerujte mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3805 |
Yeeepiyaye
|
Da i meni se čini probao sam sve savjete i dalje je ista stvar, spoji se samo kad ručno upišem DNS adrese i stavim statičan ip laptopa. "VGA killer" pokusam sam sad svoj Airlive spojit sa ZTE-om ali bezuspješno, kakve mi postavke trebaju biti pod WAN i šta još trebam postaviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3806 |
Treba kaj skurit??
|
ZTE ostavi kak je da dize konekciju jedino mu zgasi wifi. Na airliveu wan konekciju stavi u bridge mod, zgasi mu dhcp i daj mu ručno neku adresu tipa 192.168.1.100 da mozes doci do njega ako ce već trebati te njegov lan port zpoji na lan port od zte-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#3807 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kako saznati preko čije centrale ćem me spojiti, jer oni nemaju za vidjeti kao što to ima h1(bit) ili iskon(bijela ili narančasta zona nisam sada siguran čije je čije).
![]() |
#3808 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Daj mi, molim te, kaži kako da podesim sagem 1704 na takav način, taj posao i mene čeka danas. Ošinio grom prije 2 tjedna blizu kuće bez ikakvog upozorenja i od tada sagem divlja da to nije za opisat (takav prasak nisam godinama čuo, stakla su se tresla). Preko 50 pucanja veze u 24 sata. Čuo sam se sa SZK bogtepita koliko puta. Znači, sagem spojim žičano sa zte, na zte ugasim wifi, a na sagemu podesim šta, kako i gdje? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3809 |
Treba kaj skurit??
|
Pod sekciom internet pvc0 prebaci u bridge na sagemu...ugasi mu dhcp i daj neku adresu da nije 192.168.1.1 da se ne pokolje sa zte-om i žično spoji lan portove na njih dvojci |
![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ne vidim taj dio "internet"... |
![]() |
![]() |
|
|