Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2018., 23:44   #37801
Billkita
Premium
Moj komp

Billkita's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Kad usfali novaca u drzavnoj kasi, brzo ce oni uvesti kontrole (=kazne).

Par primjera iz EU:
- u UK se pocelo rigorozno provjeravati postojanje DPFa (ne samo da li je "konzerva" na mjestu, nego da li je DPF stvarno unutra).
- u DE se po gradovima provode nenajavljena izvanredna testiranja vozila, gdje kaznjavaju i iskljucuju iz prometa za: mapiranje / cipanje bez papira, DPF delete (gledaju endoskopom kroz auspuh), chinaLED (iako toga ni nema), neodgovarajuce kotace/ET, itd. Da ne govorimo da se u slucaju nesrece osiguranje samo zahvali na suradnji i pozeli ti da sljedeci put budes u tehnicki ispravnom vozilu.

Mozda ce doci kod nas za 2 god, mozda za 10, ali da ce doci u to sam uvjeren.

I ja se nadam da cemo jednog dana postati zemlje kao DE ili UK, a ne da ovim mamlazima dajem cetvrtinu svega sto kupim da bi se oni vozili u A6 ili A8. Kad je Audi bio auto
Staro 22.08.2018., 00:31   #37802
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor net Pregled postova
Tak je s dpf-om. Neizbježno "zlo" no kad pogledam sada su dostupniji i cijenovno prihvatljiviji kao i većina dijelova za n\b47.
Svaka dva tjedna prepeljas se na autoputu pola sata s vise od pola tanka goriva i miran si cca 100tkm. Jedinice su zamjenile golfove, a petice pasate pa ima hrpa dijelova na tržištu.
Super ak se tak auto još drži, dobar si primjerak uhvatio. Mislim da je glavna stvar u vožnji, i koliko ga tjeraš. Ja svog u tom pogledu nisam mazio pa mi je kasnije ( cca 70t km) došlo na naplatu. Sad sam malo pametniji\stariji pa imam lakšu nogu. A kaj ti nije boja na braniku kod auspuha onako zacrnjena? (Meni je bilo kad je počeo zezat, javljao je kod ali ga nije prikazivao na displeju).
BMW vozi se lagano jer voze stariji ljudi, nema probleme sa bojom

Golfa vozim ja i taj auto se kolje, haha da uhvati se dim ali dvaput mjesečno ga opereš i super je

Kad ga makneš iz mape neće se pojavljivat na tabli ni negdje

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
Sta sa tehnickim, ak kojim slucajem pocnu pregledavat to kod nas, kako opravdat sa ga nema
tehnički prolazi bez problema za sad

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Ako se ne varam, DPF i dalje ostaje tamo. Radi se "bypass" tako da na očigled ništa nije mijenjano, koliko sam malo čitao o tome.
Ne, dpf se vadi i kućište se vari nazad

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Kad usfali novaca u drzavnoj kasi, brzo ce oni uvesti kontrole (=kazne).

Par primjera iz EU:
- u UK se pocelo rigorozno provjeravati postojanje DPFa (ne samo da li je "konzerva" na mjestu, nego da li je DPF stvarno unutra).
- u DE se po gradovima provode nenajavljena izvanredna testiranja vozila, gdje kaznjavaju i iskljucuju iz prometa za: mapiranje / cipanje bez papira, DPF delete (gledaju endoskopom kroz auspuh), chinaLED (iako toga ni nema), neodgovarajuce kotace/ET, itd. Da ne govorimo da se u slucaju nesrece osiguranje samo zahvali na suradnji i pozeli ti da sljedeci put budes u tehnicki ispravnom vozilu.

Mozda ce doci kod nas za 2 god, mozda za 10, ali da ce doci u to sam uvjeren.

a gle sad u DE i Austriji se jako kažnjava ako je auto spušten bez papira, felge itd

za mapiranje itd nisam čuo do sad nijedan problem.. kako idem non stop na Worthersee i slične meetinge ima ekipe koja ima i po 500hp više neg tvornički pa nijedan problem nisu nikad imali
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2018., 02:15   #37803
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
Ne radi se tu o 10 konja prijatelju

Evo ja ću ti reći ovako

BMW 116D što imamo.. imamo kod sebe u vlasništvu već cca 6god i to roditelji pretežno voze.. auto je uzet sa 120tkm cca a sad ima oko 250tkm

Uvijek je održavan u tomiću i jebiga dpf je prdnuo i reko sam nema teorije davat 13400kn za dpf rađe ga mičem i remapiram.. auto je dobio cca 70-80hp i nižu potrošnju

Golf 7, 1.6 tdi, 2015.. uzeo sebi pred dve godine i za 200tkn nisam mogao uzet si bolji auto naravno sa opremom koju sam tražio.. auto je remapiran i dobilo se cca 40-50 konja i napravilo brdo kilometara te sad ima cca 110-120tkm te nijedan problem
Tu dodatnu snagu koju navodis si dobio samo skidanjem DPF-a? Mislim da si se preracunao...
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 07:41   #37804
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pa lijepo ti piše i da je remapiran.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 09:04   #37805
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
OT: Trcis, bavis se sportom, u ishrani jedes dovoljno proteina i kvalitetnih masti, ne jedes rafinirane secere i ne koristis stimulanse, imas ispravan ciklus spavanja? Zato te brine taj dim iz mapiranog auta? Ako ne, najmanje te truje taj crni oblacic jednog od 1000 automobila na cesti....Analogija je kao da se netko tko je pojeo 2 big maca, tasty, 2 pomfrija uz 3 majoneze u McD zali jer je dobio obicnu colu umjesto cole zero.
Greska u logici:

nebriga za sebe != nebriga za druge

Ako smo vec u McD, probaj zapaliti cigaretu pod izlikom da se ionako svi truju pa javi kako je proslo. A kazu nesmije se? Kako to?

Dimne cestice uzrokuju porast respiratornih oboljenja. Dokazano. Kad skines DPF, to znaci da ce umjesto 40000 ljudi, taj problem imati 40000 + x. Dakle svjesno trujes druge radi osobnog dobitka ("zasto bi popravljao glupi DPF" ili "opa, kako se konjici propinju").

Za mene tu nema isprike. To sto se jos uvijek ne kontrolira u dovoljnoj mjeri, ne znaci da je ispravno.
Staro 22.08.2018., 09:12   #37806
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Stari moj, meni osobni dobitak nije da vozim staru čađaru iza koje ide oblak dima i ljudi se okreću na cesti, a razlog nije "wow lijepi auto" već "lol koji seljak".
Ima ih kod nas u gradu hrpa i nikad nisam vidio da je netko rekao nešto pozitivno već se ekipa srpda s takvim likovima. Da o ekologiji i ostalim aspektima ne pričamo.
Ali, svakom njegovo
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 09:13   #37807
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
taj je nedavno remapiran i izvaden dpf

prvi je vaden dpf i tu je poceo tu i tam lagano dimit na jakom gasi

remapiran je i nije pridonjelo vecem dimu al auto je preporod
Lijepo je osjetiti kad te stiskanje papučice zalijepi za sjedalo, ali meni je ipak draže da auspuh nije crn
Staro 22.08.2018., 09:24   #37808
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Stari moj, meni osobni dobitak nije da vozim staru čađaru iza koje ide oblak dima i ljudi se okreću na cesti, a razlog nije "wow lijepi auto" već "lol koji seljak".
Ima ih kod nas u gradu hrpa i nikad nisam vidio da je netko rekao nešto pozitivno već se ekipa srpda s takvim likovima. Da o ekologiji i ostalim aspektima ne pričamo.
Ali, svakom njegovo
Stare cadjare su nesto drugo, na njima se ne vadi DPF jer ga ni nemaju. Kad malo stisnu stanice za tehnicki "odozgo", taj problem ce se rijesiti. Uostalom, tudji grijeh ne opravdava moj (uciteljice, ali i Mate je prepisao zadacu).

Tu su veci problem apsurdni nameti za unos/uvoz koji u startu sprjecavaju ljude da voze sigurnije, cisce i ekonomicnije aute. Uvoz/unos auta novijeg od prosjeka na cestama bi trebalo poticati, ali to necemo vidjeti nikad. Cak i neke poticaje ako se rjesavas svoje stare krame da bi uzeo noviji auto.
Staro 22.08.2018., 12:20   #37809
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pa lijepo ti piše i da je remapiran.

Neovisno o tome, skidanjem DPF-a i izmjenom mape na 116d ne mozes dobiti toliki porast snage. Stavljanjem hibridnog turba, drugog IC-a i jos nekim sitnicama, eventualno.
Staro 22.08.2018., 12:32   #37810
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Mozes ako je severly underpowered...
2.0tdi cr 110ks ide na 180ks bez preinaka, a toliko isto ide i 140ks verzija, jer su doslovno jednaki osim mape....
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2018., 12:34   #37811
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Neovisno o tome, skidanjem DPF-a i izmjenom mape na 116d ne mozes dobiti toliki porast snage. Stavljanjem hibridnog turba, drugog IC-a i jos nekim sitnicama, eventualno.
Naravno da možeš jer to je u naravi 2.0 motor koji ide bez problema na 250-300 KS, ali dolazimo do upitne trajnosti mjenjača, turba i ostalog. Dijelovi postaju preopterećeni i ne postoji bez razloga npr. 123d s istim motorom, ali pravilno dimenzioniranim ostalim dijelovima.

I daj mi objasni što ti je hibridni turbo? Ako misliš na električni/mehanički, sumnjam da itko stavlja takav turbo za remap.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 12:43   #37812
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Treba razlikovati motorni tuning od remapa. Remap je samo dio price. Za pravi tuning kao sto sam naveo imas puno parametara i puno ulaganja. Na dizelasima je zbog momenta problem i zamasnjak.
Staro 22.08.2018., 12:43   #37813
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Kasko.svakako cuvaj za prednju sajbu. Samo je pitanje vremena kad ce ti se rascvjetat.
Obavezno čuvam za nju, bez brige
Svi mi kažu da će se rascvjetati ali koliko vidim, već par tjedana se nije ni milimetar makla.

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
@igorr jesi zo novu insigniju uzeo prije 0ar mjeseci?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Da, u 4. mjesecu.

Inače, odradio sam što sam mogao, sad je na policiji.
Bio sam do svog osiguranja, gdje su mi na osnov njegove registarske tablice dali njegovu policu osiguranja i ime osiguranja gdje je osiguran.
Otišao sam do njegovog osiguranja, oni sve zapisali, poslikali i to je to.

Ako se liku ne vidi oštećenje (ili ako je popravio do dolaska policije) i ako tvrdi da me nije udario - biti će kita od svega... ali barem znam da sam probao.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 12:43   #37814
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Naravno da možeš jer to je u naravi 2.0 motor koji ide bez problema na 250-300 KS...

I daj mi objasni što ti je hibridni turbo? Ako misliš na električni/mehanički, sumnjam da itko stavlja takav turbo za remap.
Da ne velim kako ide na 250-300, nikako, pa ni onda s originalnim turbom itd. Ostavimo sada trajnost po strani, takav turbo ne može dati dovoljno zraka(volumenski) pa cak i da su injektori ok(a nisu).
Hibrid je tipa veća kompresijska strana turba, kako bi mogao dati dovoljnu količinu zraka.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 12:56   #37815
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Tako je, za dobit 250-300 ks se može al se mjenjaju

injektori, kvačilo, intercooler, turbina, pumpa goriva, drukčiji filter zraka, custom mapa
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 13:07   #37816
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Mozes ako je severly underpowered...
2.0tdi cr 110ks ide na 180ks bez preinaka, a toliko isto ide i 140ks verzija, jer su doslovno jednaki osim mape....

Ako je i istina, istina je jer je ipak to 2.0 motor unutra, a ne 1.4 npr...

Ekipa zaboravlja jednu stvar, svi bi samo konje i snagu, a ostatak mehanike tko šljivi...još su mi najači, dignu auto na 170 KS+, i onda stavljaju pakne od 250 kn....
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 17:43   #37817
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Bmw 116d, 118d i 120d te generacije imaju isti motor od dvije litre. Tak da je razlika samo u mapi. Ja sam si razmišljao o tome no fali mi informacija da li zamašnjak drugačiji, kvačilo, ostatak mehanike što veli xplosiv. A i valjalo bi onda kad je već 180 ks u igri ić i na veću felgu i gumu što je opet ekstra trošak. Tak da si nisam pametan, bil il nebi.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 22.08.2018., 17:47   #37818
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Mislis da je razlika samo u mapi da bi BMW smio naplacivati toliku razliku u cijeni za 116d i 120d?
Staro 22.08.2018., 17:49   #37819
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

A tko bi mu to zabranio daj mi reci?
Naplaćuje snagu, a ti kao krajnji kupac ne moraš znat il te nije briga kako je on tu snagu dobio.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 22.08.2018., 17:58   #37820
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Mislis da je razlika samo u mapi da bi BMW smio naplacivati toliku razliku u cijeni za 116d i 120d?

8800gtx vs 8800 ultra
Staro 22.08.2018., 18:04   #37821
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Bmw 116d, 118d i 120d te generacije imaju isti motor od dvije litre. Tak da je razlika samo u mapi. Ja sam si razmišljao o tome no fali mi informacija da li zamašnjak drugačiji, kvačilo, ostatak mehanike što veli xplosiv. A i valjalo bi onda kad je već 180 ks u igri ić i na veću felgu i gumu što je opet ekstra trošak. Tak da si nisam pametan, bil il nebi.
Taj famozni N47 ide u jako puno modela. Ako se ne varam, ide čak i u 520D (E60/1). 116d i 118d dijele vjerojatno većinu stvari (ako ne i sve) osim mape. Već kod 120d je veći pritisak kod injektora, vjerojatno je i lamela "jača". 123d je već biturbo, drugačiji ispuh i sl...
Da sam na tvojem mjestu, ja bih išao maksimalno na 118d. Ovo više će vjerojatno ostaviti neke posljedice.
Staro 22.08.2018., 18:13   #37822
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ja sam proučavao za svoj Renault motor, pa je ispalo da ima 3-5 verzija istog motora iste snage u istom autu kroz godine. I ne, razlika nije samo u mapi. Sumnjam da je razlika samo u mapi u velikoj vecini auta. Znači razlike su na istom motoru od 150 konja, a kamoli onda još do "istog" tog koji se prodavao sa 180 konja.

Kod mene je M9R744 pa još imaš M9R742, M9R746, M9R748, M9R754, M9R800, M9R802, M9R805... - svi imaju po 150 konja. I onda ima razlika - od samog motora pa nadalje. Recimo, neki imaju hidraulički servo, neki elektro-hidraulički. Pa ovi iznad 8xx imaju vodeno hlađenje turbine, dodatne izmjenjivače topline. Jači od 180 konja i neki od 150 imaju dodatak "balancing shaftova". Pa različiti injektori, različite turbine, pumpe goriva... U neke motore ide 6.6L ulja, u neke 7.4L...
Kad uđeš u razlike kočnica, tu isto nema kraja. Različiti kočioni cilindri, čeljusti, diskovi, nosači, pločice... I onda od lamele do zamašnjaka preko ostalih pojačanih elemenata, ima toga bezbroj.

Tvrdnje da su svi ti motori isti su priče za stare babe koje dođu servisirat auto i onda im prodaju još i "chip". Ti motori jesu "isti", isti je blok motora, iste su hrpe drugih stvari, ali razlikuju se tamo gdje je bitno.

Na kraju sam ostao na tome da niš ne diram i da je isplativije kupit drugi auto...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 18:24   #37823
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Bas sam gledao na vijestima nedavno prilog Slovaci pocinju pregledavati auta u prometu imaju li ili ne DPF.

Koliko sam skuzio imaju borescope kameru policajci i provjera je vrlo brza i efikasna.

Vjerujem da ce to polako svugdje doci.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 20:00   #37824
net
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Isprike ako trolam.
Razlike na e87 su bile na svim važnijim stvarima. Injektori, pumpa, diskovi, hladnjak, intercoler, dif., omjeri na getribi, blokovi su na 120d malo drugačiji. Mislim da su bile i dvije verzije turba garetov i mitchubishi. A verzija motora n47 ima kao u priči kao i kod svih motora većine grupacija. Remapan auto je uvijek bolji za vozit od stock auta više snage i bude pružao veći užitak pri kraćim ubrzanjima, no kasnije je banana za prodati.
net je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2018., 20:08   #37825
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
nastavak na intervju, kog zanima

Staro 22.08.2018., 21:48   #37826
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
"HD remaster"

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2018., 09:56   #37827
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Kataloski brojevi svi isti do 120d
Mapiraj i vozi, ne stavljas v8 u kockicu pa da moras rekonstruirat auto..
Staro 23.08.2018., 19:11   #37828
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jel istina to da mazde hrdjaju i da im je lak "tanak" ? bas mi se svidja mazda 3
thuNdeR je online   Reply With Quote
Staro 23.08.2018., 20:03   #37829
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor thuNdeR Pregled postova
Jel istina to da mazde hrdjaju i da im je lak "tanak" ? bas mi se svidja mazda 3
Nekad (prije 10 ili 15 godina) je bilo tacno oboje, sad samo to drugo.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2018., 22:22   #37830
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor thuNdeR Pregled postova
Za hrđanje ne znam, moja M3 nema problema s time. Ali lak je užasno ne samo tanak već i mekan. Jednom sam prilikom uspio izmjeriti debljinu laka na oko 70-80 μm. I to je sa skupljom "četveroslojnom" bojom koju doplatiš 3000 kn. Usporedbe radi, većina europskih proizvođača ima debljinu oko 120-130 μm.

Nakon 30000 km hauba mi ima preko 30 točkica koje sam pokrpao touchup paint bojom (kupiš u salonu za 100kn, u tvorničkoj boji vozila).

No problem nije samo do mazde, današnji lakovi su na bazi vode i puno su mekaniji od nekada. Navodno su i novi BMW-i cca 80 μm. Tako su mi rekli u jednom detailing dućanu.

Ako se odlučiš na kupnju i smeta te to, ne slušaj ekipu koja će ti preporučiti keramičku zaštitu za lak. Ja sad da kupujem Mazdu, iz salona bih ju odveo na stavljanje prozirne folije. Najbolja zaštita protiv kamenčića.

Pogotovo ako se dosta voziš autocestom kao ja, još gore u zimskim uvjetima kad sipaju kamenčine po cesti.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno