|
![]() |
#37592 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Hej, mozda je bas mali potrosac :-D . Prije par mjeseci sam s familijom rentao 2017 GMC Yukon XL Denali 4WD (3500 kg ![]() Ima deaktivaciju cilindara pa nekad V8 radi u V4 modu :-D
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37593 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma kiflu, danas prosjek 18,6 litara ![]() Al gradske vožnje. Ali da, danas dosta V8 motora ima deaktivaciju cilindara. Znam da mi je Mustang GT trošio smješno malo goriva.
![]() |
#37594 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Kumu novi Mustang 5.0 V8 trošio 10 litri na potezu Las Vegas - San Francisco - LA Čistog grada bi sigurno bilo više, al je ostal ugodno iznenaden |
![]() |
![]() |
![]() |
#37595 |
Moderator
|
Meni isto tako 10,5-11 potez Vancouver - Whistler i nazad. Po gradu je trošio 14-15.
![]() |
#37596 |
|
2x veca potrosnja za 3x tezi i 3x snazniji auto od npr 2.0 TDI Skodilaka uopce nije lose. Cak bi se moglo zakljuciti da su ti auti ekonomicniji po prevezenom teretu. Lol.
![]() |
#37598 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
A kakva je konfiguracija ceste, vjerojatno nije ista potrosnja ako je kanadska ravnica ili rocky mountains ![]() Sjetih se sada frendice, preselila u Manitobu, i nakon godinu dana provozila (u Zgu nikad nije mogla/htjela poceti). Rekoh svaka cast, bravo. Onda isao pogledati kako izgleda taj dio na karti kad ono ravno sve, ceste siroke, krizaju se pod pravim kutem, dosadnije od slavonske AC ![]()
![]() |
![]() |
#37599 |
The mighty pirate
|
Jeste sigurni da ne računate mpg s obzirom na lokaciju i korištene jedinice? ![]() 11 mpg je oko 20 l/100 km https://www.spritmonitor.de/de/ueber...ml?powerunit=2
![]() |
#37600 |
|
l/km :-) U Kanadi su sluzbene SI jedinice.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37604 |
49%winner
|
U 6.mj sam se smijao slovencima oko Kranjske gore i Bohinja za zimske. Kroz par dana je kod Triglava pao snijeg. Mozda ta ekipa zivi u nekoj zabiti u brdima pa im je tlaka da im se "slucajno desi snijeg" ![]() Frend iz Pule vozi cijelu godinu zimske iako rijetko napusta Pulu/obalu zimi. Kaze vozim toliko malo km godisnje da mi se ne isplati imati 2 seta, a dovoljno da jednom padne 2cm snijega i ne mogu izaci iz dvorista (desilo mu se to vise puta). Redovno mijenja gume zbog roka trajanja, ne potrosenosti.
![]() |
![]() |
#37606 | |
Moderator
|
Citiraj:
Recimo tu sam se fakat nagledao RS Audia, AMG-ova i razne egzotike tipa AM s celavim gumama. Da ne velim kak je pred koju godinu klinac razvalio Aventadora za kojeg se kasnije uspostavilo da uopce nije osiguran.
![]() |
![]() |
#37607 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
auti na leasing burazzzzzz auto na leasing niko ziv ne servisira ni kupuje gume, a pogotovo kanadjani za koje je auto ko carape, nosi dok poderes i baci, odnosno, vrati u leasing i po novi.... firma placa lizing a aute voze tatini mamini sinovi i zenice... prije nego vratis u leasing jos vratis kilometrazu i veselju nema kraja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37611 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Auti na 2 godine, s dopuštenih 100 000 km. Cjelovita usluga znači kompletno osiguranje, redovni i vanredni servisi, 2 seta ljetnih i 2 seta zimskih guma, hotel za gume...sve osim goriva. I još su mi napomenuli da auti dobivaju isključivo premium modele guma od top 3 proizvođača. Zašto bi leasing kući ili firmi bilo u interesu da im se auti (vlasništvo) tj. alat za obavljanje posla, ne održavaju i da predstavljaju potencijalnu opasnost za korisnika vozila / radnika, kao i eventualni dodatni trošak kasnije...nije mi baš jasno.
![]() |
![]() |
#37613 |
The mighty pirate
|
Postoje dvije vrste leasinga, nemamo isti slučaj https://kompare.hr/savjetnik/leasing-modeli/ Meni treba auto za posao i ne želim razmišljati o dodatnim troškovima. Imam fiksni mjesečni račun sa svim uslugama koje sam si odabrao i nakon 2 godine vraćam auto i uzimam novi. Pošto auto ide na aukciju, cilj im je da je u što boljem stanju i da pored toga što sam im ga već većinom otplatio, zarade što više.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.08.2018. u 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37615 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
U DE sluzbeni auti pod leasingom su takoder full pokriveni, a ako ti svojom greskom ostetis neki dio auta, obicno moras pokriti ostecenja do odredene cifre (0 / 500 / 1000€, ovisno o ugovoru)... Kolega pak ima leasing na 6 mjeseci, kad dode vrijeme da mijenja gume, on promijeni auto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37616 | |
Moderator
|
Citiraj:
Meni je recimo zakon provest se Sea to Sky cestom od Vancouvera prema Whistleru. Dio uz obalu dosta je sličan našoj magistrali. ![]() Timater, dokaz da parama ne možeš kupiti ukus ![]() ![]() ![]() LOL, zakon ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37617 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da malo nasmijem, baš napisao na ford forum "Btw, zavist je jako zeznuta stvar. Već sma bio rekao da mi je netko prošao ključem po vratima i blatobranu. Danas parkirao auto 30tak minuta, zaključam i okrenuo se, sve OK. Dolazim za 30tak minuta, a ono netko mi maznuo perač farova...ceh? cca 550 kn.. ![]() Kojih 100m od Zgrade... ![]() ...što me povlači na drugo pitanje, da li je netko imao iskustva sa ovim?= Think F800 Pro Full HD Dash Cam Front and Rear Hardwire 32GB Kit + odmah bih uzeo i HARDWIRE KIT FOR THINKWARE DASH CAM: H50, F50, X330, X350, X500, X550, F750, F770, F800 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37618 |
|
Za ne povjerovat ![]() Ajde bar nisu osakatili lim, nego je kirurski skinut. Ugradi 2 Dashcama i Powerbank za njih pa ces vec otkriti pi*du koja to radi.
![]() |
#37619 |
Moderator
|
Ne kuzim poantu zakaj to ljudi rade. Neki dan neki idiot razbio stakla na pet auta u susjednom kvartu. Policija ga je ulovila kojih sat vremena kasnije. Al opet, vec je sjebo pet auta.
![]() |
#37620 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da je barem cijeli sustav uzeo, pa prihvatim, ali samo ovako plastika, ali jbg, nećeš imati auto bez toga jer ti se peru farovi ako je prljavo, a ti upališ brisače... Stvarno se nisam mislio zezati sa time, ali ovako ću spizditi sada masu para na kameru naprijed nazad, pa ako se nešto desi, lako vidim tko je, a bogami onda će biti zabavno, prvo zvati policiju i sve, a onda lijepo i staviti sve na net i tagati mu roditelje..jer ako mu izvadiš kičmu, onda te tuži ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|