|
![]() |
#3721 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Grafa će možda i poslužiti za novije naslove (ovisno o rezoluciji na kojoj igraš i postavkama) , ali sam prilično siguran da će procesor biti najslabija karika . Ako on bude gurao najnovije igre ja neznam zašto onda ljudi kupuju E8500 , i5 , i7 , i9 , q9650 procesore . Ovo je sada već neka druga priča koja ne spada u ovu temu , ali sam ti htio skrenuti pozornost i na procesor . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3722 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
GFX 560 Ti vs HD 6950
dvoumim se između GFX560Ti i HD6950....koja je bolja? prema ovoj usporedbi, brža je GFX560Ti, ali HD6950 ima brži memory bandwith i texel rate....što god to značilo ?! ![]() dakle...koja je bolja u izvedbi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3724 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
poz aj dajte neku preporuku koju grafu na ovo kantu: proc amd athlon 240x2 (2,8ghz) ploca neka asus nema pojma koja, uglavnom proc ne ide ni mm 2x2 ddr2 800mhz napajanje chieftec 450 u planu je zamjena proca, za neki x4.. btw razmisljao sam o Asus , ATI Radeon EAH5770, 1 GB ili mozda VTX3D , ATI Radeon HD6850, 1 GB thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#3730 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nigdje nije naveo koja ploča je pitanju. Ako na nju ide X2 ne mora značiti da će ići i X4. Većina novih ploča zahtjeva DDR3, a on ima DDR2. Dakle, velika je vjerojatnost da će zbog zamjene proca morati mijenjati i mbo i ram.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3731 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() u dilemi sam između te 3 i još ako imate nekih preporuka dobrodošle su. i da jeli 5850 bolja od 6850? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Koja bi bila neka najjeftinija grafa iz oglasnika, a da ima hardversku akceleraciju za video (youtube u hd-u, hd filmovi i slicno) Edit, tnx coconut Zadnje izmijenjeno od: Astral. 25.05.2011. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3735 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
molio bi preporuku za graficku (ati) za konfu u "mom kompu", namjenjena tu i tamo za igranje, gledanje filmova i sl. Kako mi je grafa koja je navedena crkla trebao bih novu, po mogucnosti do nekih 800-900kn na polovnom trzistu. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3739 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Imas na trznici HD5770 Flex za 650kn (prodaju je PCExpertovci, model koji je bio na testiranju.. link ti je na vrhu prodaje na trznici)... vjerujem da ti jace/bolje ne treba, a skok u performansama u odnosu na ovu tvoju pokojnu bi trebao biti vise nego primjetan.
![]() |
#3740 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
gdje piše flex,po linku je referentna! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3741 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#3742 |
najbolji
Datum registracije: Dec 2007
|
upgrade sa hd 3850
Pozdrav gospodo! Dakle imam sapphire radeon 3850 u kučištu. Osim što se dobro zagrijava (fifu 11 odrađuje na nekih 95 c kad gledam ati overdrive) radi i popriličnu buku, mislim da je najglasniji ventilator u kučištu. To me sve ponukalo na zamjenu iste... Što se tiče performansi, zadovoljan sam i ne tražim jaču tako da mi je u oko odmah upala 4670 ultimate kao zamjena, jer kako sam shvatio preformanse su skoro identične sa 3850 a ventilator ni nema pošto je pasivna, cijena je također prihvatljiva. Dakle kupnjom 4670 riješio bih oba problema, buku i toplinu a zadržao bih iste performanse? I još jedna stvar, 3850 radi na dva monitora, primarni je na 1650 * 1080 a drugi na 1280 * 1024. Kako bi 4670 radila sa dva monitora? možda je to previše za karticu sa pasivnim hlađenjem? Hvala. biostar tp45d2-a7 core2duo e4600 2.4 3 gb ram ddr2 800 mhz radeon hd 3850 Zadnje izmijenjeno od: Rambo3. 28.05.2011. u 13:41. Razlog: razno |
![]() |
![]() |
![]() |
#3743 |
Premium
|
Igranje igara je općenito previše za pasivnjaču pa bih ipak preporučio model sa aktivnim hlađenjem. 4670 ćeš danas teško naći (osim polovne) i kao takva nije neka kupnja. Mislim da bi ti 5750 bila bolja. Ako baš hoćeš 4670, traži model sa GDDR3 memorijom (5750 ima GDDR5 i to svi modeli). Sve novije grafe omogućavaju istovremeno korištenje 2 monitora.
![]() |
#3744 |
najbolji
|
bit će hladnija i tiša? performanse mi i nisu toliko bitne...glavno da su u razini 3850. mislio sam možda i da samo uzmem drugi hladnjak za nju pa da ju raubam dokle ide, to mi je puno jeftinija solucija. Ako je 5750 znatno tiša i manje se grije onda bi se mogao odlučit za nju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3745 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Riješi hlađenje u kućištu. Ja sam imao 3870 Ultimate pasivno hlađenu i nije išla preko nekih 75 stupnjeva |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sredi hlađenje u kućištu. Ja sam, promjenom kućišta i sređivanjem kablova, spustio temperaturu grafe sa 90 na 72-75 stupnjeva. Nevjerojatno je koliko možeš postići dobrim rasporedom komponenti, to jest, koliko gubiš lošim rasporedom. Ja nisam ohladio grafu, da se razumijemo, nego sam uklonio nepotrebno zagrijavanje. Ako je njena normalna radna temperatura 70, ne možeš ju dobrim managementom i rasporedom spustiti za 15-20 stupnjeva. Ako svima radi na 70, a tebi na 90, onda imaš prostora za napredak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3747 |
najbolji
|
protok zraka nije riješen vrhunski ali ga ima...a kao što sam rekao, kartica radi na dva monitora pa možda i to igra kakvu ulogu. karticu sam kupio prije neki tri godine, možda i više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3748 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Imao sam Sapphirku 3850 takvog opisa i istih takvih problema, ali je radila OK ![]() Da, uz 2 monitora možeš očekivati veće zagrijavanje i u 2D modu. 5750/6750 bi ti bila super po tom akustično/termalnom uvjetu, a i bila bi osjetno brža. Jedino ako ne potrefiš neki single slot model, ali slabo ih je na tržištu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3749 |
najbolji
|
malo sam pročačkao po netu nakon vaših sugestija, čak sam i krenuo sastavljat novu konfu al sam stao kad sam nakon tri komponente prešao dva soma kuna... Najjeftinije rješenje bi bilo uzet novi hladnjak za grafu, gledao sam accelero L2 Pro za 109 kn, jeftin a kažu ljudi dobar. Malo bi sredio još i protok zraka u kučištu i kupio koji tihi vent pa dodao i onda bi valjda mogao očekivat malo manje temperature uz manju buku... Al naravno đaba mi sve to ako bi mi grafa riknula za mjesec dana, tako da razmišljam o 5750, na vašu sugestiju... Gledao sam sapphire model od 512 mb DDR5. 1. S obzirom na moju konfiguraciju dali ću imati problema s instalacijom tj. kompatibilnosti 5750 s mojim sistemom? 2. Dali se isplati uzet model (100 kn više?) od 1gb za dual monitor display? BTW još sam na win XP ak to igra kakvu ulogu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3750 |
Premium
|
1. ne 2. da
|
|
Oglas
|