|
![]() |
#3692 |
Brucos
Datum registracije: Apr 2010
|
Koja bi bila najbolja zamjena za nvidia 9800gt , proc i3-530 3.8Ghz za neki medium gaming? 22 inch monitor da napomenem :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3693 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
E pa ako misliš jaču grafu uz taj proc stavljat onda bi trebao i dignut proc koliko ide inače imaš usko grlo. HD5770 sam spomenuo kao alternativu zbog DX11 supporta i manje potrošnje, kao i zbog manje cijene naravno.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 20.05.2011. u 11:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3694 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
moras to dignut na 3.6ghz znaci fino FSB na 400mhz, ramima omjer 1:1, imas puno rama pa nema smisla forsirat overclock dat procu voltaze kolko treba, ne vise od 1.45v i pazit da pod opterecenjem nejde preko 70c (orthos koristi za opteretit proc) iskljucis spread spectrum, postavis PCIE frekvu na 100mhz to je u biti sve sta trebas napravit, naravno testiraj na stabilnost tek nakon toga imas neke osnove za jace graficke, a cak ce ti i sa 8800 bit bolje u igrama kad to napravis Zadnje izmijenjeno od: Astral. 20.05.2011. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo ovako, trebam preporuku za nadogradnju grafike, kroz nekih mjesec dana bih možda nešto uzeo, konfiguracija je pod moj komp, nekako sam se već odlučio za HD6850 no ako ima neki bolji izbor otvoren sam za sugestije. Procesor još neću mjenjati, ovaj i ovako šljaka na 3.5GHz stabilno.
![]() |
#3696 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Opa, ajmo recite mi hitno jel se ovo isplati uzet jerbo stignem još samo sutra... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.636 XFX HD6870 za 1399kn
![]() |
#3700 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Zanima me vaše mišljenje ili još bolje ako netko ima osobna iskustva sa ovom grafičkom : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.644 Garancija joj je 3 godine (po meni veliki plus) neznam samo kakav je MSI što se tiče kvalitete proizvoda i ima li ova grafa kakvih nedostataka u odnosu na druge iz 6850 serije. Taktovi su joj nešto viši spram ostalih 6850 modela ...... Gledao sam i ovu grafu koja je još danas na akciji: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.636 Mislim da je vrlo bučna zbog ovakvog hlađenja koje ima a to mi užasno smeta (ZANIMAJU me vaša iskustva sa ovom grafom i bukom koju stvara ili je buka prihvatljiva ). Poučen negativnim iskustvom sa 4870 i vrlo sličnim rješenjem hlađenja nebih želio dati 1400 kn za grafu i onda još 250 kn za tiše hlađenje i prepravke po novoj grafi ! Zadnje izmijenjeno od: Kristijan1. 21.05.2011. u 09:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3701 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
6870 uzmi,gle,to su referentne kartice,kontrolirat mozes ventilator,ne vidim razloga da bude bucna,a nije ni da je nesto bolesno vruca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3702 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...31#post1898631 (i daljne postove) Inače samo turbinsko hlađenje nije uopće preglasno.....turbina ka turbina, 20-30% je nečujna, 40-50% se malo čuje, a sve iznad je već glasno, dok je preko 70% neizdrživo, ali rijetko ide tako visoko, ako imaš imalo protoka zraka u kućištu.
![]() |
![]() |
#3704 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Zdravo ljudi, trebam malu pomoć oko upgrejda grafičke. Kao što vidite pod moj komp ispod profila, prilično je zastario već (4 godine star cca) i budući da nemam novaca za nikakvu veću investiciju htio bih samo podebljati malo grafičku čisto da mogu igrati Witchera 2 (komp mi prolazi min reqs po svim drugim parametrima). Pretpostavljam da mi bi mi bilo dovoljno nešto što je prije možda 2 godine bilo medium-high end. Jedini preduvjet je da bude od ATI-a Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3707 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Da, sad neznam kolko bi maximalno uložio u grafu no mislim da se ne isplati više od 400-500 kn. Ovu svoju možeš prodat pa nadoplatiš za neku jaču. Prvo mi je pala napamet ta 4850 jer je još dosta dobra za starije igre, a nove se mogu isto dosta dobro igrat na medium detaljima. Možeš uzet i 5750 pošto je novija i manje troši. Tu su negdje po jačini.
![]() |
#3708 |
Premium
|
Ne mislim više od 400-450 kn dati, a koliko vidim tak se negdje kreću cijene rabljenih grafa tog ranga, samo ih je teško naći. Ovo je ionako samo "last minute" rješenje jer je općenito komp prestar da bi se isplatilo nešto posebno nadograđivati. Thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#3710 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Da, niš...Onda ganjaj te dvije po oglasima, da im bude pristojna cijena i da nisu forsirane te da rade normalno. I ako možeš, malo klokneš taj proc, ako se uopće da klokati. EDIT: A može i 4870 kako kolega kaže, no mislim da je proc slab za tu grafu.
![]() |
#3711 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Za te novce ima novu 4850. http://www.nabava.net/graficke-karti...512mb__1271451
![]() |
#3713 |
Premium
|
Noob pitanje, zašto bi taj procesor bio prespor za tu karticu? Znam ljude koji vrte takve kartice na procesorima sličnih jačina Radi se o ovom modelu http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27519 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3714 |
Premium
|
Da imaš jači procesor dobio bi daleko bolje rezultate npr. u igrama . Pogledaj malo ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83929 Tu možeš vidjeti npr. kako se postižu različiti rezultati sa istom grafom i drugačijim procesorom ...... Želim ti reči da potencijal te grafičke nebi bio u potpunosti iskorišten sa slabim procesorom . U pravu si kada kažeš da ima ljudi koji posjeduju ati 4870 i neki stariji proc ali oni ne mogu postići rezultate sa Pentium D 3.2 GHz x2 kao oni koji imaju npr. E8500 i ATI 4870 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3715 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
pozz ekipa, evo OC-ao sam gorenavedeni proc na 3.2GHz i sve radi OK. sljedece pitanje bi bila grafa: sto je najisplativije za moju konfu? dakle, nesto osjetno bolje od trenutne grafe. Jel OK uzeti nesto iz 58xx ili cak 6xxx serije? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3716 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja bi nekako pikirao na 58xx, ali polovnu jer ćeš ionako morati mijenjati konfu za par godina pa je šteta upucavati velike pare u grafu. I nju će ionako pregaziti vrijeme u tom razdoblju.
![]() |
#3717 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
e ovako već sam stavio na tržnicu da mijenjam svoju grafulju za gtx 460 uz moju nadoplatu,ali sumnjam da će se netko javiti pa me zanima koju još grafulju da ubacim u igru u tome rangu?neka 5850 ili 6850 možda?to je taj rang jel što se tiče performansa i cijena ili možda još neka preporuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3718 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da bi investicija u jače grafe bilo bacanje novca u vjetar . |
|
![]() |
![]() |