|
![]() |
#3662 | |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Jedno je secondary build, a drugo prvi upgrade slot. Na svim BB-ima imam Main Armaments Modification 1. Na drugom slotu samo na njemcima Secondary Battery Modification 2. Na Carolini je na druom slotu AA Guns Modification 2. --- Ipak ništa od micanja odnosno smanjenja bow armora za BB-e: http://forum.worldofwarships.eu/inde...2-public-test/ - kao i promjene oklopa na krstaricama Najbolji dio: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3663 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Otkad igram njemce nisam dozivio da mi uniste turetu, a disable je 20ak sec popravka. I sve to bez MAM 1. Koristim AAM1 na Bmarku od starta. Zato i kazem da je secondary survival zasad bolji, nema smisla ic na secondary ako su ti cruiseri prije toga sa par HE granata pobili sve secondarye. Ako brod ide na cisti Primary gun build, onda MAM1 je logican pick. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3664 |
DBS
|
Sve to stoji. Ali pitanje je da li ona teorija drži vodu da ti AAM1 povećava izdržljivost kad imaš više HP-a secondary / AA topova. Nisam ni ja već dugo izgubio kupolu na BB-u. Carolina je doslovno načičkana od pramca do krme s AA topovima, i ako mi to malo pojača osjetljivost na HE granate bilo bi super. Mislim da će i Marko i Cally dobit AAM1 uskoro... Ali prvo ću istestirat na Carolini. Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 23.09.2016. u 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3665 |
Premium
|
U teoriji bi shell hit na secondary trebao dignit HP toj secondary tureti il AA gunu, a kad ga unisti sa HE da splash ide okolo, il ako je AP da pierca kroz turetu na superstructure i tek onda radi dmg (ako pierca). Posto su ljudi dokazali sektorski dmg (na hullu), tako vjerujem....barem se nadam, da bi moguci hit na turetu od 2k hpa, koji bi oduzeo 2k hpa mom hullu, da ce taj dmg ostat na tureti dok je ne unisti. Drugo je sta je sve to prokleto tesko istestirat. Znamo da turete imaju svoj HP (barem je tako negdje dev srao po forumu), al opet gledaj to sa druge strane, svatko ce BBa (ako broadsidea) gadjat u hull radi citadela... onaj tko te bude gadjao u superstructure il koristi HE koji radi splash dmg moze potpuno zaobic ovu nasu teoriju il ako koristi AP nije gotovo nikakva prijetnja (mislim na cruisera ponajvise), a ako je BB onda nema straha od citadele. Plunging fire je opet ono sta covjek sa ovom kolicinom RNGa jednostavno nemoze tocno istestirat. Ajmo rec da shell pada pod 45-75°, pogadja secondary turetu, sad jel AP shell radi penetraciju tipa da ce probit turetu i nastavit put eventualne citadele. Sta bi bilo 2k dmga na tureti i 12k na citadeli (npr). Il shell gubi peneraciju na udaru u turetu i onda ako pogodi kroz deck nece bit citadela radi smanjenog shell speeda. Mozemo samo nagadjat. Isto tako moze shell pogodit unistenu s.turetu, ako je shema kao sa hullom, kad je hp potrosen, vise se ne prima dmg, hoce onda nastavit shell i dmg na hull ili ce bit 0 dmg hit? Ipak mislim da tradeoff MAM1 za BBa vs AAM1 je beskoristan ako ne ides na secondary build, sumnjam da bi te secondary turete toliko zastitile od dmga iako nam gotovo nikako ne unistavaju glavne turete. Zaboravih, glede vatre, mislim da se fire chance racuna pod hit/miss, bez obzira na dmg koji napravi. Imao sam shelove sta pogode za 0 dmga na depleted hull sector i naprave vatru. Nekad sam pogodio pramac i zapalio krmu, il sa 3 shella da napravim 4 vatre. Fuck if i know... Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 23.09.2016. u 17:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3666 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
http://forum.worldofwarships.eu/inde...9#entry1315919 Imam osjecaj da ovakvih 10 imam redovito u svom teamu :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3667 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() Ovo nemože biti istina, netko trolla ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3668 |
Premium
|
Pozabavio sam se sa doticnim i googleom - nije troll ![]() http://forum.worldofwarships.eu/inde...ars-527769468/ ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: extasy. 23.09.2016. u 21:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3669 |
DBS
|
Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 24.09.2016. u 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3670 |
Premium
|
Strava su bile partije ![]() Ne pamtim ovakvo nesto odavno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3671 |
Guest
|
Hej, ekipa ![]() Šta staviti u četvrtome redu za kapetanov skill za njemački battleship? Uglavnom xp napucan na Tirpiz-u i Scharnhorst-u, kapteran je trenutno na Konig-u, ali ga selim prema gore. Prvi red imam Expert loader i Basics of survivability. Drugi red je Expert marksman. Treći je Superintendent. Inače, na Tirpizu imam MAM1, MBM2, DCSM 1 i 2 i zadnji slot prazan. Dva miliončića jednostavno nemam srca pustiti za one dvije šljuke od nadogradnj za zadnji slot...ili? Molim da napišete koju pametnu jer ja stvarno nemam pojma (tražio sam po forumima ali nisam baš puno pametniji nakon čitanja, dosta toga je i outdated tako da...). Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
Guest
|
AFT, daklem. BB sam ![]() |
![]() |
![]() |
#3675 | |
DBS
|
Dobro, jesi morao baš sve achievemente pobrat? ![]() Heh, imam takav efekt na ljude. ![]() Citiraj:
Za njemačke i japanske BB - možeš uzet i Manual AA skill na 4. redu. Dapače, osim ako ne ideš na concelment ili recimo Jack of All Trades ne treba ti 5. red pa možeš uzet i AFT i Manual AA. Malo mi je to šok bio jer nisam navikao da CV ide na mene u Carolini. Ko kugu me izbjegavaju CV-i kad sam s Cally. Bis je odličan brod, izdržava sve i svašta ali fali mi onaj "ompf" efekt s topovima koje ima NC. NC topovi udaraju kao teretni vlak, ovo nešto slabije i nije puno preciznije od RNGnau-a. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3676 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Opce nisam pratio kaj dobivam jer sam bio lud kaj je cijela flota osla na suprotnu stranu, a ja se mucim sa 3 broda. Tak da kad sam potopio zadnji brod skuzim da sam dobio i kraken i sve ostale ![]() Bas se iznenadio. Imam jos 35k XPa do Bmarka i onda stajem sa grindanjem njemaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3677 |
Premium
|
@Thor Nitko nije rekao da Bmarko ima ludo dobar AA. Nema. Al ima ok AA, nece zbrisat incoming squadron al ce tu i tamo nekoga skinit. Doduse, nekad sam od 5 torpednih skinio 4 a nekada od 2 torpedna nijedan, rngesus na djelu. Glede topova, isti topovi kao na tieru prije, nista precizniji samo 2 cjevi vise. I extra domet. Disperzija je ubitacna... vidices situacije kad ti izadje cruiser na 5km a ti ga sa 8 cjevi nemozes pogodit ![]() Edit: Sad vidio sta ekipa kaze za novi sistem ekonomije.... i prije sam mislio da je debilan...al ovo novo je samo za otvorit logore smrti i preselit WG developere tamo.. i njihove obitelji za svaki slucaj. Anyway, treba platit punu cjenu broda za deployment. Nije bitno jel runda zavrsila gdje smo primili nula dmga il brod potonio...ista se lova placa. Znaci 200k + consumables = 300k cistog troska...sad ti napravi 200k+ dmg da odes u profit. Gledam slike, Moskva s 100k dmga, par citadela + kill, 6 cap defova i 1400 base expa... s premiumom gubi 35k love, bez premiuma gubi 110k...na pobjedi sa brodom koji nije potopljen. Fucking nevjerovatno. Da rezimiramo, ako po rundi ne budemo radili 150-200k dmga gubimo novac cak i ako brod ne dobije ogrebotinu. A htio-nehtio bude rundi gdje na jednoj strani ne bude nikoga i napravimo 20-30k dmga jer jednostavno nema meta, nas tim pobjedi i mi gubimo masne pare. Ako ovo zazivi T9-T10 ce i sa premiumom bit katastrofa igrat. Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 25.09.2016. u 10:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3679 |
DBS
|
@ Blade: Bis je definitivno borderline OP brod jer onaj armor / Hydro / secondary combo dopušta da preživiš svašta i ako si iole sposoban nosiš partiju. Kao što je to vidio i extasy jučer. I opet, 32% main battery hit rate. Znam da topovi trolaju, nemreš pogodit nekad metu kad ti apsolutno treba ali prema statistikama jedan od najpreciznijih mojih BB-a. Carolina je i dalje na 26%. Ali dobro, njeni topovi zahtjevaju navikavanje jer granate usporavaju vrijeme oko sebe koliko su spore. Da Bis ima AA i onaj "ompf" kad pogode kao teretni vlak NC topova bio bi debelo OP. Ovako je na granici već. A za ekonomiju pričekajmo malo. Koliko vidim CA i BB-ima bi trebalo bit malo lakše. Ima ekipe koja je zgrožena s time, i oni koji su oduševljeni. Ja brijem da je cilj bio korisnost timu. A dmg. farmeri će najviše nastradati. Ne očekuj bolje sa B-Markom. ![]() Iz bliza cruisera nemreš koji put pobrisat, ali na 18km uredno pogađa citadelu ona jedna koja sleti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Premium
|
Thor, na stranu debile kojima je svaka promjena sta WG izbaci super i cool i "like", sama cinjenica da ti placas punu cjenu broda i kad potone i kad ne primis ogrebotinu je fundamentalno idiotska. Ljudi daju slike gdje dobro odigraju i gube pare jer je high tier pa je brod skup. BB ima 70k+ hpa pa prezivi, ajde ti sa cruiserom u T10 gdje te jedna salva izbrise igraj agresivno. CA treba da zivi dosta duze od BBa da napravi slican dmg da zaradi pare...a njihovo objasnjenje je "prije je ekipa campala jer su popravci bili skupi, sad je deployment broda skup makar vas ne ostete", i to bi me trebalo natjerat da igram agresivno? Ne, sad brodovi trebaju da zive jos duze, da naprave dmga da zarade pare jer su u startu 200k u minusu, tj krivo sam rekao. Igra zavrsava sa -200/300k (ovisno o opremi) bez obzira jesi pobjedio/izgubio, premium/nepremium i igras 20 minuta samo da posusis taj vec postojeci minus. DD u high tieru ima najvise shanse da potone u prve 2 minute kad se rusha cap. Spot od drugog DD/aviona i koncentrirana vatra neprijateljeske flote i eto 200k+ racuna za 2 minute igre. Po cemu je to dobro? Osim sta ce prorjedit DDove u high tierima i one preostale natjerat da igraju puno opreznije. Glede Bmarka, sad nam opcenito preciznost raste jer imamo iskustva u igranju i godinu dana uvjezbavanja. Al su topovi u odnosu na druge jednostavno neprecizni. Sad sa Wyomingom na 14km skidam ono sta sa Bmarkom nebi na 7km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3681 |
DBS
|
Dok ne vidim neću se nepotrebno živcirati. Ionako je to sve još u testiranju. Ako uspiju imalo penalizirat ekipu koja surfa po granicama mape i snajpa na daljinu sa svojim BB-ima imaju moju podršku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3682 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
nova ekonomija bi u prosjeku trebala skresati troskove u t10 partiji za 50 000 novceka, sto je ok i mozda malo ohrabri ljude da ne kampaju tolko. Ne mozemo ocekivati da ce WG top brodove dati igrati za potpuno besplatno(premium acc i/ili premuim brod sluze za nabijanje kredita), meni je ta njihova poslovana odluka skroz logicna. Neki developeri naplacuju igru u startu, ova je free to play prakticki od t1 do t9 sto se bmarka tice njegov najveci problem je kapetan odnosno build skillova na kapetanu i odabir modula, zašto? tamo negdje od nekog streamera smo culi kako je to wow, zabavno i super imat secondary bulid. I to stvarno je wow, zabovno i super kad dodjes nekome unutar 10 km pocne bozic, nova godina, vatromet - bmarko slavi i sretno puca iz svojih scondariesa. Međutim ono što nije wow zabavno i super je da te u vecini tih slucajeva nekoliko protivnickih brodova fokusira i da jednostavno bozic ne moze potrajati dovoljno dugo da bi opravdao uložene skillove i module. konkretno uzmemo 15pt kapetana za secondary bulid(desno build za normalnog BBa): 1 BFT --------------------------------------------BoS 2 EM----------------------------------------------isto 3 Superintendet/High alert/Vigilance----------------isto 4 AFT---------------------------------------------Manual AA 5 MFCSA------------------------------------------CE ili JoT sto znaci da smo potrošili 9 pointova na kapetanu za nešto što se realno koristi mozda u 10% vremena partije za razliku od desnog builda koji donosi benefit u bar 50% vremena partije. Iz tog proizlazi da je secondary build dosta jalov build, a ako zelimo smanjiti jalovost moramo prakticki yolorati u fajtove i znamo kako to onda zavrsi 🙂 Kod modula bmarku jos nataknemo onaj za sekundarce umjesto onoga za bolju preciznost 7%, i to se stvarno osjeti kad ti cruiser da bok na manje od 10km sa bizom je lutrija 2 citadele u jednom salvu zdrmat. Sa tirpitzom i modulom za bolju preciznost nije ni blizu takav filing. Kada bi ga isao usporediti sa tirpom-mislim da je losiji brod, ali bez obzira na sve navedeno ostat cu kod secondary builda - takav bmarko ima karakter i odskace od ostatka BBova, bar jednom od 10 partija ![]()
![]() |
#3683 |
DBS
|
I ja sam imao problema u početku, jer čim napraviš taj secondary build odma bi išao naprijed i svima "čestitao Božić ili 4th July" sa svojim sekundarcima. Ista je situacija i sa torpedima na njemačkim BB-ima. Čuvaš ih za priliku kad ti trebaju. Trebalo mi je jedno 10 partija da se naviknem na to da ne idem u yolo rush. No Hydro i sekundarci drže DD-e od tebe samo tako. B-Marko je zato jedini brod na kojem se to isplati uzimati, a to je ono i što su rekli drugi. O ekonomiji: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3684 | |
Premium
|
Citiraj:
bmarko je super brod kad imas dobar team/diviziju koja uskladjeno pusha i bb igrace koji su željni sherati primljeni dmg s bmarkom
![]() |
![]() |
#3685 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sta nije bilo negdje da tih 7% precoznosti bas i ne radi kak spada? Jer se ne zna kada se tocno oduzima taj postotak i na sto tocno djeluje, da li na RNG ili na preciznost topova. Ako djeluje ne RNG isto ne znas koliko dobivas tim modulom, a ako i povecas preciznost topova i dalje je RNG u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3686 |
Premium
|
@Thor Nema toga sta oni mogu napravit da ljudima utuve u glavu da long range sniping i bordersurfing nije stil igranja. I jos bolje...zasto kaznjavaju nas jer netko drugi ima svoj stil igre? Nije ni ciklon promjenio stil backline snipera..i nece. @Gigi Iskoristivo samo ponekad, al 10.6km dometa secondarya sta znaju pucat i preko otoka i rade postene vatre su debelo korisnije od 7% preciznijih topova koji su itako neprecizni + rng. @zgmmax Objasnjenje WG za 7%: Ako savrseno nanisanis brod, to server "racuna" i na tvoj savrseni nisan i rng shelova spusta disperziju za 7%. Znaci ako jedan shell radi rnga leti u 3pm, sad ce letit u 2.3pm. Jos jedan parametar u igri koji nemozes istestirat jer je rng. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3687 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() da se razumijemo, ne kazem da je bmarko los brod, nego da je puno više ovisi o sitauciji od ostatka t8 bb. u timskima ce sigurno biti dobro zastupljen.
![]() |
![]() |
#3688 |
Premium
|
I ja bi radije citadelu u tom slucaju, al nigdje mi ne pise koliko mi je tih 7% u stvari pomoglo. Nigdje ne vidim da mi tih 7% uopce pomaze. Nijedan brod sa tim modulom mi ne iskace po statsima u preciznosti. Kako uopce znamo da radi? Igrao sam kad su bili moduli de-equipani, tj, nisam znao da ih nema na nekim brodovima. nisam uopce primjetio losiju preciznost, nit sam primjetio neko poboljsanje sa montiranim modulom. Naravno, svi volimo extra preciznost i to montiramo, al ima li igdje dokaza koliko tih 7% pomaze? @Thor Glede Notserovog videa, nije ama bas nista rekao. Samo da ce ovo potaknit agresivni gameplay, nije dotakao mehaniku zaradjivanja love sad i da agresivni brod prije pogine nego nafarma dmg da isplati popravke + zaradi. I koliko dmga treba brod napravit da isplati deployment cost? 100k+? 150k? Sadasnji PTR dojmovi, tj slike, su porazavajuce. Prije je full trosak Yame bez prem consuma bio 271k, sad ce bit -50k, znaci 221k. Sjecas se one hard carry runde sa haku+zao combo? Napravio sam 175k, dobio 275k love. Sa novim sistemom bi trosak broda bio 200k + consumables. Znaci il bi zavrsio sa 10-20k u plusu il totalno u minusu, i da me jebes nemogu non stop tako igrat za minimalnu zaradu. Mislio sam da je do tiera broda, al imam Bismarck rundu sa 165k dmga i 250k love, to je sve pobjeda + survival. Nigdje nije receno da se dobija vise love za dmg, samo da ammo malo manje kosta. I ekipa je potvrdila da bez obzira koliko dmga naprave, zaradjuju manje nego sada na live serveru, gdje je tu onda napredak? To da siluju ljude da rushaju naprijed na wall of skill a treba im vise od 150k dmga samo da budu na pozitivnoj nuli. I slike sta su ljudi davali i dojmovi...sve su sa premium accountima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3690 |
DBS
|
Bismarck in a nutshell: |
![]() |
![]() |
|
|