|
![]() |
#3631 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2016
|
Evo sad u gluho doba noći imam 19/3.5 lol, TV ugašen. Probat ću doći do nekog tehničara pa vidjet što kažu, iako sam trenutno više u fazi vikanja na studente nego konstruktivnih rješenja. Za to sam došao ovdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3632 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Očito s nekim razlogom imaš pucanje linije. Pogledaj i postavi parametre parice kada ti pukne odnosno kada se smanji brzina. Vrlo vjerojatno imaš kratak spoj s nekom drugom paricom, proboj napona ili nešto slično. Negdje u kabelu se tvoja parica "dira" s drugom što uzrokuje povremeno smanjenje margina od par sekundi na ispod 5-6db te se u tom trenutku router stvara novu vezu s novom marginom. U tom trenutku se router poveže na 8db marginu no za par sekundi ili minutu kada se taj "izvanredni događaj" tj. utjecaj druge parice smanji, tebi se poveća margina a samim time i maksimalna moguća brzina. Pa ti se čini da bi moglo na 30/6mbps ali u tom trenutku prije, realno je bilo da si imao max na ono što se povezao. Tu nikakvo mijenjanje profila od strane tehnike neće pomoći već se treba naći gdje dolazi do kratkog spoja, to riješiti ili promijeniti paricu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3633 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Imam jedno pitanje, istina imam Trio paket a ne duo, ali pitat ću ovdje. Naime zanima me koji je minimalni garantirani upload na 20/5 brzini ?? Dobio sam napokon mogućnost da si povećam brzinu na 20/5 što sa i napravio, i jučer su me prebacili, i nekoliko puta tokom dana sam išao izmjeriti brzinu i download bude redovito oko 19.9 a upload mi niti jednom nije išao preko 1.32 ?? Da li da ih zovem, ili će mi reći to je minimalna brzina koju možemo garantirati, bla bla bla ?? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3634 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Minimalno 70% brzine trebaju dati tj. 3.5Mbps inače imaš pravo na 10% popusta. Meni je bio upload isto malen pa su mi uz različite profile i njihov "annex m" povećali na iznad 3.5mbps, samo da ne produže popust. Postaj parametre parice, ovako; ![]()
![]() |
#3635 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Meni je isto 19/1.5 i nit su mi dali popust niti su pokusali povecati brzine. Samo su dosli izmjeriti i rekli da vise od tog ne moze. Ja sam na annexu b. Nema veze tak i tak trenutno ne surfam pa si planiram net prebaciti na b-net kad budem stalno na toj adresi. Ipak su tek svježe postavilo svoju infrastrukturu pa vjerujem da ne bude problema kod njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3636 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Pa imaš i po novom praviliniku hakoma da ti moraju dati popust. Ja bi bez beda za to dobio 15% popusta na mj naknadu. Moraš imati stav kada zoveš 0800 1000. Šalji im i mail ako nisi već tražio.
![]() |
#3637 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G930F |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3638 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Naime baš sam zbog tog uploada i uzeo veću brzinu, i htio sam uzeti 30/5, ali kad sam zvao rekli su mi da uzmem 20/5, jer mi je propusnost linije max. 23 Mbit-a pa nema smisla da uzimam 30/5. Jbg za Upload nisu ništa govorili da neće biti 5 Mbit-a ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3639 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
@Ag008 i @Gornabm 70% brzine je tek od 1.1.2017 ![]() Citiraj:
Nardone Novine: NN 42/16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3640 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni je pucala veza jer sam imao razvod na 2 uticnice, a drugu nisam niti koristio. Dosli majstori..otpojili jednu i nakon toga nikakvih pucanja, a brzina maximalno moguca..pogledaj da nije taj slucaj.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3641 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja imam samo jednu utičnicu kod sebe, nema razvoda za drugu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3642 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Članak 11. stavka 5. već godinu dana u Iskonu garantira 70% brzine https://www.iskon.hr/Uvjeti-koristen...skon-Interneta
![]() |
#3643 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3644 |
Registered User
|
Danas sam bio doma nakon dugo vremena i ovog puta izmjerio 19/2.5Mbps izgleda su samoinicijativno pokušsli povećati upload koliko toliko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3645 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Bravo, a koliko si prije imao? Btw neki dan kontaktiram svoje ljude u marketingu. Ja:"Znate, dugo mi niste ništa poslali." Iskon: "Say no more." Dobio sam ogromnu zdjelu za povrće, mlinac za začine, krpe za brisati pod, sve iz Ikea-e i tri hipijevske bijele majice. Sprijeda imaju nekakvu hipijevsku sliku a iza piše iskon. Nije loše ![]() ![]()
![]() |
#3646 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam iskon duo,nemam net 2 dana,zvao,stigao ht ov majstor,al sam bio kod kuce pa sam ga malo vise gnjavio,neka pogleda bas sve,i pogledao,kod mene sve ok a kvar je veli 300 m od kuce,bit ce da je na stupu,zica? Obavijestio ekipu da ce rijesit,e sad,imam kakva prava trazit popust il nesto,i koga ipak je ht infrastruktura koja nije ok,a opet nisam kod njih korisnik..
![]() |
#3647 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
I da, imao pravo, ne imao, samo ih nazovi, mozda ti se posreci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3648 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Koje routere isporucuje Iskon? Uskoro trebam postati njihov novi korisnik. Kakva je situacija sa prebacivanjem u bridge mode, jel gnjavaza sa njihovom SZK? Sent from my Lenovo A7600 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3649 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Neke Zxyel modele, ne znam točno koje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3650 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ček, ti radiš tamo? Ili si im samo ovako klijent kao ja, pa ih ovako pitaš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3651 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Što, imam poznanike u toj firmi, znao sam im dovući korisnike. A pohvalim se jer isto tako, nekada nagrade. @brunci, ako ideš na VDSL (iznad 20mbps) dobivaš Zyxel vmg.
![]() |
#3652 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my Lenovo A7600 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3653 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Pa koliko ja znam plaćaš posebnu mjesečnu naknadu za svaku televiziju. Router ima 4 lan izlaza, ako ćeš imati 3 televizije znači da ti ostaje samo jedan slobodan za računalo npr.
![]() |
#3654 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3655 | |
Registered User
|
Citiraj:
Daj da ja orobam da vidim što ću dobit. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3656 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
danas mi dosao tehničar i instalirao router i pusti ugovorenih 50/10. No kad ja upalim speed test dobijem 21/2 brzinu. Jel to neki generalni problem kod iskona ovih dana ili da već prvi dan korištenja usluge zovem službu za korisnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3658 |
Premium
|
Jel bi to bilo ovo? ==================================================== VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 13 hours: 5 minutes ==================================================== VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 2.071 Mbps 23.205 Mbps Actual Net Data Rate: 2.072 Mbps 23.206 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 8.4 dB 9.0 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 5.9 dBm 18.5 dBm Receive Power: 0.4 dBm 2.2 dBm Actual INP: 12.0 symbols 26.0 symbols Total Attenuation: 6.4 dB 16.2 dB Attainable Net Data Rate: 2.187 Mbps 24.592 Mbps =================================================== VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 11.1 55.5 N/A N/A 23.1 69.9 N/A Signal Attenuation(dB): 11.1 53.9 N/A N/A 20.1 N/A N/A SNR Margin(dB): 8.5 8.4 N/A N/A 9.0 N/A N/A Transmit Power(dBm): 1.7 3.9 N/A N/A 18.5 N/A N/A ================================================== |
![]() |
![]() |
![]() |
#3659 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Druga stvar, spajaš se kabelom ili wireless? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3660 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego jesu ti smanjili iznos računa ili kako su ti već kompenzirali vlastiti zajeb? Kabal i wireless, ista stvar, ista brzina. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|