Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.01.2015., 15:09   #3631
chief_wolfinjo
Guest

ako se rade usporedbe nekih modela onda nek se stave screeshotvi i sl.
gdje se može vidjeti na koji način je mobitel korišten (igranje igrica, surfranje, slušanje glazbe i dr.)
isto vrijedi i za kameru i druge funkcije

Staro 06.01.2015., 15:16   #3632
schjor
Registered User

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Ma sve 5,nema razloga.

Velim,imamo slučajeve 5 dana baterije,9 dana baterije(taj je svjetski šampion mobitela u povijesti) te 6 dana trajanje baterije,potkrepljene nikakvim dokazima.

To je po meni flejm...a ništa drugo. Kolega iznad je stavio 3 dana sa 5h SOTa,solidno rekao bi,daleko od najboljega,pogotovo jer je mob bio zgašen pola dana ovako odokativno. NIje zgorega ni pokazati koje aplikacije su instalirane,WA,Viber,Face,Mesenger,Instagram,Snap?

U 6 dana,sa uključenim makar i signalom(ne i datom),ne pušim priče.

Dapače,voljan sam se mjenjat na tj dana...MI3 za moju Z3C compact,pa da vidimo kak to drži u rukama average usera. Garantiram vam da nebu dulje od 30 sati zdržala.

Do pojave dokaza odjavljujem se sa ove teme
Još jednom ponavljam, nisam ovdje da blatim ili hvalim, nego da pokažem ljudima da je baterija na mi3 i više nego pristojna gledano iz moje perspektive...konstantno su mi sinkronizirani gmail (1 račun), viber, facebook, whatsapp i dropbox), 3g i wifi uvijek uključeni (osim u airplane modu) a to su one dvije večeri (vidljivo na screenshotovima) kad idem spavat (jer koji će mi k... mob dok spavam)...mogu se složit da je na g2 bat bolja, ali ne mogu potvrditi kad ga nemam...ali ne mogu se složit kad neko blati po određenom mobitelu (zbog jednog pročitanog posta), a ne posjeduje ga!
schjor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2015., 15:24   #3633
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Baj d vej, jel itko ima Lenovo S660 da kaže 2-3 pametne o tom uređaju?

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 06.01.2015. u 15:32.
Brko je offline  
Staro 06.01.2015., 15:34   #3634
boldrik33
Registered User

Datum registracije: Jun 2014
ne razmem ove fore gašenje svih funkcija moba preko noći ili povremeno ne kužim zašto?
jedina poanta očito da se može kurčit ovdje koliko mu baterija traje.
opet velim ja i moja cura imamo g2 i mi3 normalne upotrebe bez šparanja nemogu niti jedan 2 dana.
boldrik33 je offline  
Staro 06.01.2015., 15:40   #3635
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Po meni su oba ta telefona dan i pol i to je to. To je do nedavno bilo sam vrh al sad ima Z3c i jos neki koji su mobiteli za dva dana.
MAGARAC je offline  
Staro 06.01.2015., 15:42   #3636
schjor
Registered User

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor boldrik33 Pregled postova
ne razmem ove fore gašenje svih funkcija moba preko noći ili povremeno ne kužim zašto?
jedina poanta očito da se može kurčit ovdje koliko mu baterija traje.
opet velim ja i moja cura imamo g2 i mi3 normalne upotrebe bez šparanja nemogu niti jedan 2 dana.
I dalje ne moraš razumjeti, to se od tebe ni ne traži...a pojam normalne upotrebe bez šparanja je vrlo subjektivne prirode...
schjor je offline  
Staro 06.01.2015., 17:22   #3637
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kapacitet baterije jest važan faktor kod kupnje mobitela, ali zaboravljate da razliku čini korisnik. Ako ima nonstop uključen 3G, BT, GPS i brdo aplikacija koje rade u pozadini, nema te baterije koja će izdržati cijeli dan.
Npr. meni baterija na S5 traje danima. Zašto? Ne zovem puno, wifi i 3G ne uključujem često, GPS skoro nikada, a BT samo dok sam u autu. Po noći ga gasim.
Niti cijeli dan? Sada već pretjeruješ.
Evo Moto G 2 koja ima osjetno slabiju bateriju od Coolpada 7320 izdrži cijeli dan s 2 aktivna SIM-a, nikad gašenim 3G-om, GPS-om, BT om na kojeg je non stop zakažen Google Wear sat; za radnog vremena, a često i dulje BT slušalica, za vrijeme treninga Garmin ciklokomp, WLAN-om, 2 Google accounta, Facebook, Facebook Messengerom, Viberom, Stravom, Garmin Connectom, Tapatalkom i Track Checkerom od aplikacija koje non stop nekog vraga šalju/ primaju.
Za radnog dana skupi oko 1h razgovora preko BT-a i preko 3h SOT-a ukupno gdje je brightness na auto.
Baterija izdura dan bez problema, do dan i pol ovisno kakav je dan na poslu tako da ga punim svaku noć. Coolpad je durao nešto više tako da je u istim uvijetima znao izdurati i 2 dana preko vikenda ili praznika, inače dan i pol.
Još uzmi u obzir da sam van grada gdje je loš signal što dosta mrcvari bateriju.

Uglavnom lijepo je ako mobitel izdura 2 ili više dana, ali ako ne, koga briga? Dok spavaš ionako se ne koristiš njima pa ne vidim problem u tome da je za to vrijeme prištekan na struju.

Ista stvar LG G Watchom - svi pljuju bateriju kod tih satova kako je to još u ovoj fazi poluproizvod. Baterija ako je ekran u standbyu i ne čaćkaš po njemu nepotrebno (zašto bi po satu?) izdura 2 - 3 dana. Za vrijeme treninga koji imam svaki dan ionako skidam svaki sat s ruke pa tako i ovaj za koje ga vrijeme stavim na punjač ako vidm da neće izdurati do sljedećeg. Treba mu 1h da se napuni do čepa i kada završim s treningom evo ga nazad na ruci punog.

Tako da ne znam čemu se diže tolika fama oko te baterije osim ako nisi u GSS-u i sl.... pogotovo lagati i pričati da ti baterija dura 9 dana, kada svatko s imalo soli u glavi zna da to nije istina.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 06.01.2015., 18:17   #3638
QS
Premium
Moj komp

QS's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Ajmo back on topic, jel tko ima doma Zopo ZP 520, 780 ili 920 da prozbori koju o njima? Izgledaju mi skroz u redu pa me zanima koji je generalni konsenzus na threadu

P.S. Gdje se za Zopiche mogu nabavit romovi? Pucam na čisti android if possible (ili eventualno neki derivat CMa)
Staro 06.01.2015., 20:57   #3639
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor QS Pregled postova
Ajmo back on topic, jel tko ima doma Zopo ZP 520, 780 ili 920 da prozbori koju o njima? Izgledaju mi skroz u redu pa me zanima koji je generalni konsenzus na threadu

P.S. Gdje se za Zopiche mogu nabavit romovi? Pucam na čisti android if possible (ili eventualno neki derivat CMa)
Da si pita koliko traje baterija, sigurno bi dobija odgovor, mobiteli i romovi su izgleda out.
brisani je offline  
Staro 06.01.2015., 21:07   #3640
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor QS Pregled postova

Osim standardnog(needrom i googleanje) zopo imaju forum. Gdje možeš naći romove. Što se CM derivata tiče, nažalost ništa jer Mediatek i dalje nije pretjerano otvoren. AOSP bi se mogao naći, ovisno o modelu. Za ZP920 teško da ti itko može nešto pametno reći s obzirom da je tek izašao. Nadam se da ima neki kolega konkretnije informacije o tim uređajima.
bg_4_l je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2015., 22:46   #3641
brisani
Registered User

Zadnje izmijenjeno od: brisani. 06.01.2015. u 22:55.
brisani je offline  
Staro 06.01.2015., 23:01   #3642
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

I nije dual sim.
Ajde valjda će barem srušiti cijenu ostalima... M1 Noteu
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 06.01.2015., 23:08   #3643
brisani
Registered User

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
I nije dual sim.
Ajde valjda će barem srušiti cijenu ostalima... M1 Noteu
Govore da bi toliko trebala koštat ova jeftinija verzija sa 2GB rama, ali nije ni to loše.....
brisani je offline  
Staro 07.01.2015., 01:21   #3644
Kastavac
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
Kupio sam Doogee dager dg 550 prije mjesec dana i za sada sam zadovoljan ali me zanima vaše stručno mišljenje jer nisam verziran na temu kao vi pa bi bio zahvalan ako ima netko ko koristi ovaj mob neko duže vrijeme da podijeli iskustva
Kastavac je offline  
Staro 07.01.2015., 12:40   #3645
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Coolpad F1 akcija na minidealu - 140 USD

Usput, vidjeste li pošto je ovih dana dolar?

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 12:48   #3646
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Coolpad F1 akcija na minidealu - 140 USD

Usput, vidjeste li pošto je ovih dana dolar?
Kompletna nabava iz Kine je zbog dolara poskupila i to dosta. Pitanje je da li se uopće više nešto isplati nabavljati pogotovo skuplje mobitele.
Superior je offline  
Staro 07.01.2015., 12:50   #3647
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Treba čekati da im "talibani" opet nešto dignu u zrak
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 07.01.2015., 13:05   #3648
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ruke možda?

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 14:38   #3649
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Moj kratki osvrt na kineze. Tenutno koristim zte v5 red bull 2gb ram verzija. Kupljen kod nas za 1340kn sa garancijom. Najbolji kinez kojeg sam vidio i koristio. Od izgleda do performansi. Vidio sam dva doogee jedan je kod ljepse polovice i nije to to. Od izrade do ekrana i kamere. Ako izdrzi 5mjeseci extra.
Kolega ima neki asus sa intelom i znam da se bunio da neke aplikacije sa trgovine ne rade a poprilicno je skup mobitel- kad je vidio da je zte sa 2gb ram-a i našom garancijom jeftiniji nije mu bilo svejedno.

Coolpad f1 i 7320 su bas extra mobovi i nikom ne treba nista bolje. F1 ima problema oko romova al et buraz se nekako snalazi. Rođaku sam morao vratiti u kinu iocean x7hd jer je gubio signal, mobitel vise nikad nisam vidio jer je trebalo platit popravak a rođak je procijenio da se ne isplati. Kasnije sam saznao da dosta ioceana gubi signal zbog neke vram greske pa eto savjet da ih zaobidjete.
Inew v3 sa minideala samo se izgasio, vracen na minideal u perfektnom stanju. Njihov odgovor je bio da je crkla maticna te da ne pokriva garancija(pa sta onda pokriva) i nakon mjesec natezanja morao platit 500kn popravka te opet carinu. Zato sad imam kod nas kupljen s garancijom. Ako vec kupujete nemojte minideal ni upola cijene.- o tome sam vec pisao.
Eto pozz valjda sam malo pomogao

Zadnje izmijenjeno od: puding22. 07.01.2015. u 14:57.
puding22 je offline  
Staro 07.01.2015., 15:11   #3650
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Reci burazu da stavi ovaj AOSP i neće imat nikakvih problema.

Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 15:35   #3651
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ako se rade usporedbe nekih modela onda nek se stave screeshotvi i sl.
gdje se može vidjeti na koji način je mobitel korišten (igranje igrica, surfranje, slušanje glazbe i dr.)
isto vrijedi i za kameru i druge funkcije
Evo, u prilog argumentiranoj diskusiji o SOT, dokaz da se može i 10 sati

Zadnje izmijenjeno od: frulex. 16.04.2015. u 13:30.
frulex je offline  
Staro 07.01.2015., 15:47   #3652
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Da, uz pet punjenja u ukupnom trajanju od preko 3.5 sati

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 07.01.2015. u 15:55.
Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 16:06   #3653
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Da, uz pet punjenja
A gle sad, nećemo baš sve javno obznaniti
Bila su zapravo samo dva kratka, od cca 20-50%

Ma zapravo mi je već glupa ta rasprava o trajanju baterije i jel 5 ili 6 sati SOT-a jer su uvjeti korištenja potpuno drugačiji, SoC-evi su razni, verzije Androida, područje stanovanja itd., previše parametara je tu u igri da bi se moglo na dva različita uređaja išta uspoređivati, a kamoli sad kada je baterija od 2000+ postala praktički standard i za izdržavanje jednog dana aktivnosti...
frulex je offline  
Staro 07.01.2015., 16:19   #3654
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Nego što. Podatak je zanimljiv samo okvirno a faktora je previše da bi se moglo bilo što ozbiljno usporediti. Samo dva primjera koji prilično utječu na potrošnju:
Cell Standby - ako si daleko od antene i modem ima problema sa signalom
Osvjetljenje ekrana - automatika (i da li radi kako treba) i osobno preferiranje razine osvjetljenosti ekrana

P.S.
Punjenja je ipak bilo 5, jasno vidljivo na krivulji i ispod nje

Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 16:51   #3655
kaleksa93
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
@Dakok meni se čini da si ranije share-ovao neki sajt za pretragu koji je sadržao skoro sve kineze, sada nema šanse da nađem link, pa možeš li ako se sećaš ponovo da okačiš?
kaleksa93 je offline  
Staro 07.01.2015., 17:00   #3656
JohnnyBravo
Registered User

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Evo samo da ispravim kolegu coolpad hejtera, da ne bi dovodio ostale u zabludu
Problem s coolpadom f1 je što se nije lako odlučiti koji rom staviti jer ih ima bar oko 300 za sada.
+1

Nego, jeli stigla kome cola, moj je još na carini?
JohnnyBravo je offline  
Staro 07.01.2015., 17:57   #3657
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Je meni maloprije, prvi dojmovi nisu nesto. Preglomazan je za 5inčera ali ovo je za sada najvece razocaranje:

Vidljivo ne samo na tamnim podlogama. Inace mu je crna boja uzasna.

Edit: mislio sam da se to moze uhvatit na SSu, ali to probijanje osvjetljenja sam htio pokazat, ono je dosta izrazeno...
O.k. poslije cu to uslikat

Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 07.01.2015. u 18:17.
goran1985 je offline  
Staro 07.01.2015., 18:15   #3658
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
SS ne hvata bleeding ali fotoaparat hvata, pa fotkaj ekran
Brko je offline  
Staro 07.01.2015., 18:17   #3659
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Meni stigla jutros, još je nisam otvorio

Citiraj:
Preglomazan je za 5inčera
Dimenzije su 142 x 72 x 7.2mm valjda?
Otprilike kao većina 5" mobitela, ako se ne varam?

Stranica s akcijama i usporedbama je Kimovil

Dakok je offline  
Staro 07.01.2015., 18:21   #3660
R3nchi
Registered User
Moj komp

R3nchi's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
Moj kratki osvrt na kineze. Tenutno koristim zte v5 red bull 2gb ram verzija. Kupljen kod nas za 1340kn sa garancijom. Najbolji kinez kojeg sam vidio i koristio. Od izgleda do performansi. Vidio sam dva doogee jedan je kod ljepse polovice i nije to to. Od izrade do ekrana i kamere. Ako izdrzi 5mjeseci extra.
Kolega ima neki asus sa intelom i znam da se bunio da neke aplikacije sa trgovine ne rade a poprilicno je skup mobitel- kad je vidio da je zte sa 2gb ram-a i našom garancijom jeftiniji nije mu bilo svejedno.

Eto pozz valjda sam malo pomogao

Zapeo mi je za oko taj zte v red bull jer sam ga nasao za 110$.kakve su fotke slikane po noci blic i to??
imam hongmi redmia obicnog i za mene jedini kinez kojem valja fotic za nocno slikanje..
R3nchi je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno