Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 12.08.2014., 19:13   #3631
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nazovi pa pitaj
Staro 13.08.2014., 11:15   #3632
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

http://www.gsmarena.com/premium_sams...-news-9326.php

Zivo me zanima kolko bu baterija trajala, a proc bi navodno trebal bit brutalni...

Mogli su pricekat i ubacit android L..
zvonac je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2014., 12:36   #3633
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
MAGARAC je offline  
Staro 13.08.2014., 13:24   #3634
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Uz 'inovacije' iz Samsunga, Apple nikad neće bankrotirati.
Staro 13.08.2014., 13:40   #3635
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Nece ni note 2. Sreca da je dobio i to sto jest.
Nazalost, mobitel koji je odlican u svakom pogledu i moze jos sigurno jednu verziju vise androida vrtitit bez da stucne.

Citiraj:
Iphone 6 killer. Sta ima killat na iphone 6 kad su os-evi totalno razliciti? Vidjet cemo hoce li opravdat ocekivanja.

Potpis, debilan naslov kako god okrenes.
Staro 14.08.2014., 07:32   #3636
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

zvonac je offline  
Staro 14.08.2014., 08:27   #3637
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ponavlja se priča sa S4/LTE-A. Totalno bzvz.
Staro 14.08.2014., 09:46   #3638
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Jel moguće da još uvijek nitko sa foruma nije uzeo S5 mini?

On mi je uz Z1 compact jedina opcija za relativno ok vodootporan uređaj normalnih dimenzija, a jače specke na Z1 compact mi ne znače ništa jer od zahtjevnih radnji uglavnom samo surfam i pogledam tu i tamo neki film ili seriju. Uzeo bi si i prastari Xperia go, ali boktepitaj u kojem ga Vip centru imaju na lageru, a webshop nije opcija jer kartice nemam i ne želim ju imati sve dok se uz potpis (koji btw nitko ni ne provjerava) ne uvede i kucanje PIN koda.

S5 mini mi se čini kao idealan kandidat za bestseller zbog dobrih karakteristika, idealnih dimenzija i urođene sposobnosti da preživi dan kada te ljetni pljusak uhvati nespremnog.

Kada mu malo padne cijena gotovo sam siguran da će se prodavati kao vruće kifle.

The Man je offline  
Staro 14.08.2014., 09:54   #3639
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ponavlja se priča sa S4/LTE-A. Totalno bzvz.
Utjeha je ta, ovaj ne dolazi sa onom abnormalnom rezom, neg je FHD reza i ima " samo 2gb"..

Nego zanima me ova alpha, navodno je taj exynos radjen u 20nm, valda ce bit milostiv prema bateriji.http://www.samsung.com/global/busine...l#?v=octa_5430

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 14.08.2014. u 10:04.
zvonac je offline  
Staro 14.08.2014., 10:28   #3640
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Trebalo bi malo proguglati kako se taj Exynos octa-core nosi sa quad Snapdragonom po pitanju performansi i gutanja baterije.
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2014., 10:43   #3641
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Samsung veli da ovaj novi exynos trosi 25% manje, po meni baterija bi cak trebala bit ok, posto je manji proizvodni proces, manja reza ekrana a i manji display+ ima jos neki ultra power save mode..

Evo nekih rezultata
http://www.gsmarena.com/samsung_gala...iew-1114p3.php

Sto se tice alphe i testova
http://forums.androidcentral.com/att...9a95559856.jpg
http://forums.androidcentral.com/att...12ce3cf3c7.jpg
zvonac je offline  
Staro 14.08.2014., 11:21   #3642
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Jel moguće da još uvijek nitko sa foruma nije uzeo S5 mini?

On mi je uz Z1 compact jedina opcija za relativno ok vodootporan uređaj normalnih dimenzija, a jače specke na Z1 compact mi ne znače ništa jer od zahtjevnih radnji uglavnom samo surfam i pogledam tu i tamo neki film ili seriju. Uzeo bi si i prastari Xperia go, ali boktepitaj u kojem ga Vip centru imaju na lageru, a webshop nije opcija jer kartice nemam i ne želim ju imati sve dok se uz potpis (koji btw nitko ni ne provjerava) ne uvede i kucanje PIN koda.

S5 mini mi se čini kao idealan kandidat za bestseller zbog dobrih karakteristika, idealnih dimenzija i urođene sposobnosti da preživi dan kada te ljetni pljusak uhvati nespremnog.

Kada mu malo padne cijena gotovo sam siguran da će se prodavati kao vruće kifle.
Ionak ga neces moc koristit po kisi tak da ti je isto dal je vodootporan ili nije. Dobro to dode kad mob padne u WC ili slicno. Kisu bi trebao prezivit svaki telefon jer u suprotnom nije vrijedan spomena. Ja se upravo vratio sa potopa u Zg, pokisao do koze skup sa telefonom i radi a nije ni vodootporan.

Mala je to baterija, kolko god bio efikasan. Ne znam na kaj se odnosi tih 25%, po jednoj jezgri ili sta, efikasnost u odn. na SD801.
MAGARAC je offline  
Staro 14.08.2014., 11:31   #3643
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

zvonac je offline  
Staro 14.08.2014., 22:56   #3644
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pitanje za iskusne samsungaše:

SGS3 l9300, izgleda kao nov, doslovno ko iz dućana, futrola kožna i garancija još 5 mjeseci, t-mobile lock, vrti kuhani KK sa XDA - 1000kn?

Vrijedi li to tih para?
Brko je offline  
Staro 14.08.2014., 22:58   #3645
boy005
Premium
Moj komp

boy005's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
vrijedi
Staro 15.08.2014., 01:30   #3646
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Vrijedi i više...

Btw, stavio na svoj S3 zadnji NeatROM AOSP. Cijeli dan testiram i nemogu vjerovat koja fluidnost i brzina. Preporod nakon TouchWiza!
PR3DA70R je offline  
Staro 15.08.2014., 13:25   #3647
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Na (moju) zalost dosao je i ovaj dan. Samsung Galaxy S3 GT-I9300 počeo otkazivati poslusnost. Nikada pao nisi vidio vode ili nesto sl, Originalni zadnji update na njemu (root na njemu nikada nije radjen). Uglavnom nakon mjesec i nesto dana cestih praznjenja je prikazao da je slaba baterija i nakon toga spojen na punjac da se naputi. Odjednom je postotak baterije skocio za 20-ak posto. Danas pokusaj slikanja, kamera pocne ispustati cudne zvukove, ekran zatilta i mob se ugasi tj restarta. Nije htio naci mrezu par minuta ali na kraju je uspio naci. Kamera i dalje pusta cudne zvukove, slike su uzas sa nekim crtama po sebi, ekran tu i tamo zatilta. Skinuo sam zadnju maskicu i izvadio bateriju. Cini mi se kao da je malo napuhnuta.

Garanciju imam, traje do 19.03.2015. Sutra cu ga odnjeti u Tele2 pa vidjeti sto dalje.

Prema vasim iskustvima koje su mi trenutne mogucnosti? Popravak, drugi mob ili? Sve me strah koliko citam o nasim servisima sto se sve dogadja a pehist sam boli glava...
tux-scooby je offline  
Staro 15.08.2014., 13:43   #3648
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Vrijedi i više...

Btw, stavio na svoj S3 zadnji NeatROM AOSP. Cijeli dan testiram i nemogu vjerovat koja fluidnost i brzina. Preporod nakon TouchWiza!
Istina, AOSP radi jako dobro ali mene je najvise zivciralo to sto nije bilo mogucnosti imati Samsungovu kameru i AOSP... Ta defaultna AOSP kamera mi je bila uzas..
Ne znam kakva je sad situacija s tim kombiniranjem, ali postoje i TW romovi koji su jako dobro optimizirani i debloatani poput ArchiDroid Rom-a (aktualna verzija je v1.7.18)
Staro 15.08.2014., 13:47   #3649
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor tux-scooby Pregled postova
Na (moju) zalost dosao je i ovaj dan. Samsung Galaxy S3 GT-I9300 počeo otkazivati poslusnost. Nikada pao nisi vidio vode ili nesto sl, Originalni zadnji update na njemu (root na njemu nikada nije radjen). Uglavnom nakon mjesec i nesto dana cestih praznjenja je prikazao da je slaba baterija i nakon toga spojen na punjac da se naputi. Odjednom je postotak baterije skocio za 20-ak posto. Danas pokusaj slikanja, kamera pocne ispustati cudne zvukove, ekran zatilta i mob se ugasi tj restarta. Nije htio naci mrezu par minuta ali na kraju je uspio naci. Kamera i dalje pusta cudne zvukove, slike su uzas sa nekim crtama po sebi, ekran tu i tamo zatilta. Skinuo sam zadnju maskicu i izvadio bateriju. Cini mi se kao da je malo napuhnuta.

Garanciju imam, traje do 19.03.2015. Sutra cu ga odnjeti u Tele2 pa vidjeti sto dalje.

Prema vasim iskustvima koje su mi trenutne mogucnosti? Popravak, drugi mob ili? Sve me strah koliko citam o nasim servisima sto se sve dogadja a pehist sam boli glava...
Imas garanciju, boli te briga. Kad dodes u Tele2 trazi da napisu u kakvom je mobitel stanju ( vanjstina ). Vidim da si ga cuvao pa ne sumnjam da je stanje 10/10. I to je to.
Staro 15.08.2014., 13:50   #3650
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Obavezno traži da napišu stanje mobitela pri preuzimanju. Ne bi bilo loše u zapisnik staviti i to da li su se aktivirali senzori vlage (one naljepnice koje promjene boju u dodiru s vlagom).
Staro 15.08.2014., 13:57   #3651
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Obavezno traži da napišu stanje mobitela pri preuzimanju. Ne bi bilo loše u zapisnik staviti i to da li su se aktivirali senzori vlage (one naljepnice koje promjene boju u dodiru s vlagom).
Da dodu do njih treba otvoriti mobitel, mislim da mu to nece radit u Tele2.
Staro 15.08.2014., 14:01   #3652
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Imas garanciju, boli te briga. Kad dodes u Tele2 trazi da napisu u kakvom je mobitel stanju ( vanjstina ). Vidim da si ga cuvao pa ne sumnjam da je stanje 10/10. I to je to.
Citiraj:
Super, hvala vam sto ste me sjetili da se stanje napise (stvarno je 10/10) pri predaji i prvojere naljepnice za vlagu. Totalno sam zaboravio na te naljepnice. Pregledao sam ovu jednu koju mogu vidjeti i ona je ista kao i prvu dan kada sam stavljao bateriju. Googlao jos sad i vidim da tako treba i biti ukoliko se nista nije aktiviralo.

A nic, sutra ga nosim na garanciju pa cemo vidjeti sto kaze ekipa
tux-scooby je offline  
Staro 15.08.2014., 14:55   #3653
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Istina, AOSP radi jako dobro ali mene je najvise zivciralo to sto nije bilo mogucnosti imati Samsungovu kameru i AOSP... Ta defaultna AOSP kamera mi je bila uzas..
Ne znam kakva je sad situacija s tim kombiniranjem, ali postoje i TW romovi koji su jako dobro optimizirani i debloatani poput ArchiDroid Rom-a (aktualna verzija je v1.7.18)
E baš to sad googlam, skužio sam da mi full fali TW kamera!
Čini se super taj ArchiDroid, morat ću probat ako ne nađem TW kameru za AOSP.
PR3DA70R je offline  
Staro 15.08.2014., 15:22   #3654
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:

Česta stvar kod Samsung s3 i s4. Ako se baterija napuhnula,treba ju zamijeniti s novom. Bez obzira da li se popravilo stanje moba ili ne. Jedan factory reset bi dobro dosao prije slanja na jamstvo. Cisto da vidis da li se popravila situacija sa slikama i stekanjem. Punjenje, i skakanje postotka je povezano s baterijom,a ovo ostalo može biti ali ne mora.
spawn je offline  
Staro 15.08.2014., 17:51   #3655
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Citiraj:
Česta stvar kod Samsung s3 i s4. Ako se baterija napuhnula,treba ju zamijeniti s novom. Bez obzira da li se popravilo stanje moba ili ne. Jedan factory reset bi dobro dosao prije slanja na jamstvo. Cisto da vidis da li se popravila situacija sa slikama i stekanjem. Punjenje, i skakanje postotka je povezano s baterijom,a ovo ostalo može biti ali ne mora.
Iskreno - malo mi je cudno sto je to sve odjednom tako...mozda je povezano, ne znam. Nekako sam skeptican vracati nazad bateriju u mobitel i prckati puno po njemu, pogotovo praviti factory reset. Da ne bi napravio jos vec problem ako bateriji ponovno pocme padati/rasti % napunjenosti, restart i tako to.
tux-scooby je offline  
Staro 15.08.2014., 17:58   #3656
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako imas nekoga u blizini tko ima i9300 mozes probati njegovu bateriju pa vidi dešava li se isto.
spawn je offline  
Staro 15.08.2014., 18:14   #3657
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Svi oko mene davnih dana otisli na S4/S5, jedini se ja odlucio jos pozabaviti sa S3. Iskreno, vise od njega mi ni ne treba ali tko zna kako ce zavrsiti ova saga...
tux-scooby je offline  
Staro 15.08.2014., 23:35   #3658
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Pitanje za iskusne samsungaše:

SGS3 l9300, izgleda kao nov, doslovno ko iz dućana, futrola kožna i garancija još 5 mjeseci, t-mobile lock, vrti kuhani KK sa XDA - 1000kn?

Vrijedi li to tih para?
Po meni ne vrijedi 1000 kuna zato što je prčkano softveru od strane nekog njuba i garancija je upitna, a i zaključan je na T-Mobile pa nemreš koristiti Vip i TELE2 kartice. Futrola je nebitna stvar inače, a i tko zna gdje ju je vlasnik stavljao i gurao...

The Man je offline  
Staro 15.08.2014., 23:38   #3659
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To je 10 minuta posla da se vrati nazad a otkljucavanje je desetak kn. Ak je u dobrom stanju vrijedi te novce bez probelma. To je jos uvijek jako dobar telefon, bolji od ovih novih iz neke srednje klase koji obicno dolaze sa manje mjesta, losijim ekranima i kamerama a kostaju vise. Lako se dezinficira to nije problem. Kod S3 je najveci problem plastika tj. u kakvom je stanju posto to bas nije napravljeno da traje.
MAGARAC je offline  
Staro 15.08.2014., 23:39   #3660
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:

To ti je 99% baterija i na nju je garancija 6 mjeseci tako da ćeš ga džabe nositi na servis. Ista je stvar bila kod mene, ali je u pitanju bio Galaxy Note i nakon što sam uzeo ONYX zamjensku bateriju za 150 kuna mobitel radi kao i prvog dana. Naravno, napravio sam factory reset nakon stavljanja nove baterije.

The Man je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno