|
![]() |
#36422 |
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36423 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Mislio sam da ovo sa autom nije moguce postici, ali eto... Opel Astra 1.4 Turbo sa 150KS i automatskim mjenjacem. Autocesta Zagreb-Slavonski brod voznja nekih 130-140km/h, kroz BIH magistralnom cestom po ogranicenjima (jer iza svakog grma valjda vreba radar/kamera) nekih 120km i onda nazad. Jest da je stil voznje odgovarao potrosnji, ali opet s obzirom da mi onace auti vole popiti (valjda neka teska noga ili sta vec) ovaj me rezultat fakat razveselio ... ![]() ![]()
![]() |
#36424 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jučer umro od smjeha na pivi s frendom. Kupuje auto već jedno 2-3 mjeseca, želi bijeli 508 karavan, 2015. godište. Nađe on auto u SLO napokon, 120 000 KM, full oprema, dovezen iz Belgije, ok lova, i misli on, to je to. Ode u SLO vidjeti auto, prezadovoljan se vraća doma, ali bude još ipak malo provjerio. Dobije onaj ispis koliko je auto imao KM prilikom registracije i sve štima. I naiđe on na neku stranicu (auto DNK, tako nešto je rekao), i upiše tamo broj šasije, gdje mu izbaci slike itd. Primarno ta stranica služi za trackanje ukradenih auta itd. Platiš 15EUR da vidiš da li je auto ukraden. Plati on 15EUR i izlista mu slike auta kada je bio uvezen. I gleda on auto, i ono, paf, na jednoj slici se slučajno vidi cockpit i piše 220 000KM na satu ![]() ![]() Zvao lika, više se ne javlja na mobitel ![]() A gotovo je išao danas po njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36426 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36427 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
S.Brod Tifon - B.Brod nakon prolaska granice. Nakon skoro 2h kotrljanja i stodevedeset novih sijedih pozalih sto sam isao autoputem, a ne kao gospodin preko Bihaca. Cak bi stigao prije mraka na odrediste ![]() https://imgur.com/a/QF2xpwP
![]() |
![]() |
#36428 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Praktično pitanje. Za osobu koja ima staru vozačku dozvolu (rozu knjižicu) koja vrijedi do 65. godine života i koja ju odluči zamijeniti novom hoće li valjanost iste biti do 65. godine života ili nove imaju skraćenu valjanost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36429 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Nove su na 10 godina (tako da te mogu "oženit" svakih 10 god za biljege/produzivanje).
![]() |
#36430 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36433 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
do 2033 se moraju papirnate vozacke zamijeniti. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36435 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#36438 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ima li netko iskustva s neostar servisom? ne mogu odlučiti bi li narodna kola vozio tamo za zupčasti i popratno ili kupio kao kvalitetnije dijelove pa svom majstoru. U neostaru imam pečat u servisnoj knjizi i garanciju godinu dana a kod svog majstora imam nekako više povjerenja u posao a cijenom su podjednako |
![]() |
![]() |
![]() |
#36440 |
49%winner
|
U kvartu se nerijetko parkiram pored ove bestije. Ako nista drugo, auto mi je barem u hladovini ![]() https://i.kinja-img.com/gawker-media...2565634854.jpg
![]() |
![]() |
#36441 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Osobno sam pitao u Audi ovlaštenom u Zadru za 4+, uglavnom ukoliko kad se skinu stari dijelovi sa tvog auta na njemu bude originalna vodena pumpa -cijena je ona koju oglašavaju - u slučaju da nije, cijena je nekih 100€ veća. (na kraju radio moj uobičajeni mehaničar, vodena pumpa kod mene naravno nije bila original). Inače moja motorizacija je 1.9 turbočađavac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36442 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Makar je protiv moje vjere da uopće razmatram kupit opela, karavanče mi se čini čist ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36443 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() ovlašteni sam isključio jer je duplo skuplji od neostara/mog majstora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36444 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Frend je kupio NOVOG tiguana u slavonskom brodu, doplatio za pioneer multimediju (garmin navi integriran u to čudo pioneerovo od 14.000kn). Sjednemo mi u auto, na tacho-u cca 100 km prijeđenih (od Broda do nas), idemo se provozat i čačkam ja po navigaciji i uletim u history, tamo prijeđenih 40-50km više i zabilježeni max speed od nešto sitno preko 200km/h ![]() Frend me vrati kući i nazad u salon. Nakon žučne rasprave, fora je bila, kao morali su isprobat auto prije isporuke da li je ispravan ![]() Ono, izvališ krvavo zarađenu lovu za novi auto, i onda ti neki dripac u servisu vadi mast dan prije nego ga ti preuzmeš, vrati km na nulu i ti sav sretan ![]()
![]() |
![]() |
#36446 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Naravno da nemaju. Pa ja sam već bio napisao kako je neki genijalac mladi mehaničar u ovlaštenom vidio auto i provozao ga tako da su mi smrdile pakne...to što su mijenjali na novo diskove i pakne iako su bile OK ide malom na dušu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36447 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
joj šta ste svi nervozni oko tog, pa šta će mu bit ![]() Ja imam servis za gtrove, svakog "poteram" kako spada prije isporuke sa servisa ne zato što mi se gonja gtr nego zato da čujem da li je sve u redu sa autom i da slučajno štogod ne klepeće ili zuji ili šta ja znam. Ima auto raznih zvukova. Da, i ozrenov žuti metak isto , i svaki drugi. I nitko nikad nije A rekao. Neki nedaju ženi auto ali daju meni ![]() A sve zato jer sam morao jednom ići u split jer se "nešto čulo" na 300. A ja nisam ništa čuo a još ga vozio do zagreba na isporuku. Ali na tempomatu 160. Nakraju - jedan jebeni šaraf nije bio stegnut do kraja i limić je klepetao. Odtada - testis prije isporuke. Ne 300 ali napravim krug. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36448 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Nisam dugo kupovao novi auto, ali zar nije preporuka da se novi auto prvih 1000-2000 km ne vozi preko 3/4 max brzine, 3000 okretaja za dizelaše i da mu se ne daje gas do daske? Ono, razrada novog motora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36450 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Motori se ''razrađuju'' u tvornici na stolovima nakon sklapanja prije nego se ugrađuju u vozilo. Lagano mi je dopizdio glasan kompresor ovjesa, ali još više što mu je zadnjih tjedana trebala gladna godina na napumpa ovjes 1 level više. Ono doslovno bi trebao oko minutu sa L1 na L2, skoto minutu i pol sa L2 na L3. Ak odvezeš auto na servis vele kupi novi kompresor. Ne kužim zašto uopće ni ne spominju mogućnost zamjene prstena na klipu kompresora nego moraš googlat ![]() Naletio na par stranica i reko idem probat, za 13 dolara koliko košta kit fakat se isplati probat. Rezultat dan i noć. Kompresor se jedva čuje a za podizanje s L1 na L2 sad treba 17 sekundi. U kitu dobiješ brtvu, teflonski prsten i nove vijke. Ima hrpa selleta po ebayu, svoj sam naručio ovjde. Stari je prsten bio toliko potrošen da je promjer bio manji za skoro 1mm ![]() Nije ni čudo da se čuo ko zvečka i jedva podizao auto. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|