|
![]() |
#3601 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3602 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma dobit će kaznu za odlazak/bjeg s mjesta nesreća. A navodno je i upasnosti i krkan jer davao lažni iskaz, jer su svi 5 tražili kameru neku, a ovu nisu vidjeli. I onda je on krenuo po svome. Policajac je bio full ok i pomogo malom oko iskaza i skužio da ga ovaj hito pre... U potrazi sam za nekim odvejtnikom koj bi radio preko ili za postotak za ovaj slučaj. Navodno trebam prije dobit riješenje/kaznu pa onda krenut. Al volio bi prije se savjetovat. U svakom slučaju ja bi krenu s tužbom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3603 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja bi došao na sud bez odvejtnika, rekao da u tom trenutku nisam potpuno shvatio okolnosti te da sam naknadno shavtio da sam trebao nazvati i pričekati policiju, da priznajem i da se kajem. Dobit će minimalnu kaznu koja se plati odmah u pola i idemo dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3604 | |
Premium
|
Citiraj:
Riješiti će se to s odvjetnikom ako mali nije kriv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3606 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Osobno ne bi ništa plaćao ako sam uvjeren i znam da nisam kriv. Pogotovo ako postoje svjedoci i video dokazi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3607 |
Premium
|
Ne bi ni ja plaćao za uzrok nesreće ako nisam kriv, ali bi platio jer nisam pozvao policiju ili barem ispunio europsko izvješće, sve poslikao i barem nazvao policiju za savjet, da li trebaju dolaziti i sačekao ih ako treba. Ako me netko lupio na cesti, i nakon toga sam samo otišao dalje, platio bi za taj dio i priznao kako sam napisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3608 | |
Premium
|
Citiraj:
I ja bi drugačije postupio u tom slučaju, da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3609 |
Premium
|
I najbolji savjet koji mu mogu je dati da dečko sve prizna i objasni da se se sad kaje nakon što je shvatio da je pogriješio. Obično suci za takav prekrešaj, uz priznanje i kajanje odrežu nanižu donju razinu kazne, čak i nekad ispod te razine ako nemaš svojih prihoda i navedeš da ovisiš o roditeljima koji su slabo plaćeni na svojim radnim mjestima itd, Ak se ideše nadjebavati, ne razumiješ krivicu e onda ne znam. A ovaj drugi nek odgovara za sve ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3611 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Inače možeš otići s mjesta događaja prometne nesreće. To nije kažnjivo. Kažnjivo je ako prije odlaska ne razmijeniš/ostaviš podatke. Točno tako i piše u čl. ZSPC-a
![]() |
![]() |
#3612 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Savjet svima, ako se nešto desi u u prometu opaliti par snimaka dokaz vozila na mjestu nezgode, nikad ne škodi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Članak 176. (NN 70/19, 114/22) (1)Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. (2)Vozači iz stavka 1. ovoga članka ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima. (3) U slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 60,00 eura kaznit će se vozači ako odmah s kolnika, ukoliko je to moguće, ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa. (5) Novčanom kaznom u iznosu od 390,00 do 920,00 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3614 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Citiraj:
Možda tako piše, ali mislim da je u praksi drugačije. U obitelji sam imao slučaj da je ekipa ( 3 radnika u kombiju ) izletjela s ceste u grabu jer su prebrzo ušli u zavoj, a član obitelji se se vozio iz suprotnog smjera i pomaknuo se sastrane s ceste koliko je mogao. Stao, ostavio svoje podatke pitao ih da li sta treba pomoći, da zove policiju i ekipa mu rekla ne da će zvati šefa da ih izvuče i da idu dalje.. da bi kroz sat i pol došla policija kući napisala kaznu jer je pobjegao s mjesta nesreće… dobio kaznu, pisao žalbe koje nisu prošle.. ovo se sve desilo niti 1km od kuće Ono sto je možda trebao - zvati policiju inače bi jedino tako mozda prošao bez kazne Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|