Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 11:34   #3601
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Kako je to bijeg s mjesta nesreće?
Sve rečeno iznad, da.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:18   #3602
rokonja
Premium
Moj komp

rokonja's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ma dobit će kaznu za odlazak/bjeg s mjesta nesreća. A navodno je i upasnosti i krkan jer davao lažni iskaz, jer su svi 5 tražili kameru neku, a ovu nisu vidjeli. I onda je on krenuo po svome. Policajac je bio full ok i pomogo malom oko iskaza i skužio da ga ovaj hito pre... U potrazi sam za nekim odvejtnikom koj bi radio preko ili za postotak za ovaj slučaj. Navodno trebam prije dobit riješenje/kaznu pa onda krenut. Al volio bi prije se savjetovat. U svakom slučaju ja bi krenu s tužbom.
rokonja je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 13:43   #3603
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja bi došao na sud bez odvejtnika, rekao da u tom trenutku nisam potpuno shvatio okolnosti te da sam naknadno shavtio da sam trebao nazvati i pričekati policiju, da priznajem i da se kajem. Dobit će minimalnu kaznu koja se plati odmah u pola i idemo dalje.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:58   #3604
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Ja bi došao na sud bez odvejtnika, rekao da u tom trenutku nisam potpuno shvatio okolnosti te da sam naknadno shavtio da sam trebao nazvati i pričekati policiju, da priznajem i da se kajem. Dobit će minimalnu kaznu koja se plati odmah u pola i idemo dalje.
Ma ne mora ništa plaćati.

Riješiti će se to s odvjetnikom ako mali nije kriv.
Staro Jučer, 14:01   #3605
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Ne vidim kak bu odvjetnik uvjerio ili dokazao da nije otišao sa mjesta nesreće ali OK, ne tvrdim da sam u pravu nego da bi ja tak napravio.
Staro Jučer, 14:07   #3606
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Ne vidim kak bu odvjetnik uvjerio ili dokazao da nije otišao sa mjesta nesreće ali OK, ne tvrdim da sam u pravu nego da bi ja tak napravio.
Ne tvrdim ni ja da sam u pravu, zato postoje odvjetnici.

Osobno ne bi ništa plaćao ako sam uvjeren i znam da nisam kriv.

Pogotovo ako postoje svjedoci i video dokazi.
Staro Jučer, 14:13   #3607
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Ne bi ni ja plaćao za uzrok nesreće ako nisam kriv, ali bi platio jer nisam pozvao policiju ili barem ispunio europsko izvješće, sve poslikao i barem nazvao policiju za savjet, da li trebaju dolaziti i sačekao ih ako treba. Ako me netko lupio na cesti, i nakon toga sam samo otišao dalje, platio bi za taj dio i priznao kako sam napisao.
Staro Jučer, 14:14   #3608
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Ne bi ni ja plaćao za uzrok nesreće ako nisam kriv, ali bi platio jer nisam pozvao policiju ili barem ispunio europsko izvješće, sve poslikao i barem nazvao policiju za savjet, da li trebaju dolaziti i sačekao ih ako treba. Ako me netko lupio na cesti, i nakon toga sam samo otišao dalje, platio bi za taj dio i priznao kako sam napisao.
Sad je kasno za to, čovjek traži savjet sada, nakon što se sve odigralo već.

I ja bi drugačije postupio u tom slučaju, da.
Staro Jučer, 14:17   #3609
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

I najbolji savjet koji mu mogu je dati da dečko sve prizna i objasni da se se sad kaje nakon što je shvatio da je pogriješio.
Obično suci za takav prekrešaj, uz priznanje i kajanje odrežu nanižu donju razinu kazne, čak i nekad ispod te razine ako nemaš svojih prihoda i navedeš da ovisiš o roditeljima koji su slabo plaćeni na svojim radnim mjestima itd,
Ak se ideše nadjebavati, ne razumiješ krivicu e onda ne znam.

A ovaj drugi nek odgovara za sve ostalo.
Staro Jučer, 14:39   #3610
rokonja
Premium
Moj komp

rokonja's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
I najbolji savjet koji mu mogu je dati da dečko sve prizna i objasni da se se sad kaje nakon što je shvatio da je pogriješio.
Obično suci za takav prekrešaj, uz priznanje i kajanje odrežu nanižu donju razinu kazne, čak i nekad ispod te razine ako nemaš svojih prihoda i navedeš da ovisiš o roditeljima koji su slabo plaćeni na svojim radnim mjestima itd,
Ak se ideše nadjebavati, ne razumiješ krivicu e onda ne znam.

A ovaj drugi nek odgovara za sve ostalo.
To je i reko policajac. Kao da će sudac vj. imat razumjevanja za tak nešto i da se obavezno žali na prvu presudu/kaznu. Javim kako ova dram završi, a sad pa i makar platio. Što je tu je.
rokonja je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 16:17   #3611
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Točno sve napisano.

Inače možeš otići s mjesta događaja prometne nesreće.
To nije kažnjivo.
Kažnjivo je ako prije odlaska ne razmijeniš/ostaviš podatke.

Točno tako i piše u čl. ZSPC-a
Staro Jučer, 17:59   #3612
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
...Na žalost, nije ni tvoj mali 100% nevin, jer realno, to je bjeg s mjesta nesreće. :(
AFAIK Nije. Priča nema hrpe detalja koji mogu biti bitne ali ako je priča o uzroku nezgode istinita on nije krivac i ne može se okriviti za bježanje. Sad, postoji i mogućnost da krkan ima nekoga u policiji i da se složi priča kontra maloga ali osim suda postoji i mogućnost pritužbe internoj kontroli MUPa.

Savjet svima, ako se nešto desi u u prometu opaliti par snimaka dokaz vozila na mjestu nezgode, nikad ne škodi.
Roy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:21   #3613
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Točno sve napisano.

To nije kažnjivo.

Htjedoh pitati tu kao nastavak Lowriderovog posta, ali sam odlučio ne biti lijen pa sam našao sam odgovor da li to isključivo mora biti europsko izvješće (i ne, ne mora, razmjena podataka je bitna):

Članak 176. (NN 70/19, 114/22)
(1)Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

(2)Vozači iz stavka 1. ovoga članka ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

(3) U slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 60,00 eura kaznit će se vozači ako odmah s kolnika, ukoliko je to moguće, ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 390,00 do 920,00 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.
generic je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:06   #3614
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Točno sve napisano.

To nije kažnjivo.

Možda tako piše, ali mislim da je u praksi drugačije.

U obitelji sam imao slučaj da je ekipa ( 3 radnika u kombiju ) izletjela s ceste u grabu jer su prebrzo ušli u zavoj, a član obitelji se se vozio iz suprotnog smjera i pomaknuo se sastrane s ceste koliko je mogao. Stao, ostavio svoje podatke pitao ih da li sta treba pomoći, da zove policiju i ekipa mu rekla ne da će zvati šefa da ih izvuče i da idu dalje.. da bi kroz sat i pol došla policija kući napisala kaznu jer je pobjegao s mjesta nesreće… dobio kaznu, pisao žalbe koje nisu prošle.. ovo se sve desilo niti 1km od kuće

Ono sto je možda trebao - zvati policiju inače bi jedino tako mozda prošao bez kazne

Sent from my iPhone using Tapatalk
ruki31 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno