|
![]() |
#3572 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Nije jasno o čemu pričaš, a još manje što želiš dokazati. Ja govorim o proizvođačima i pretjeranim cijenama malih zvučnika, a ti me napadaš sa DIY i stavljaš mi riječi u usta. NHF, ali zvučiš kao bahati klinac koji je napiknuo temu o kojoj nešto zna, pa sada forsira i gura to pod nos. Što se tiče DIY: izjava da se ne isplati ispod 2,000kn... Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje. Tada nije bilo PC zvučnika za 100kn niti "hi-fi" zvučnika iz Spartaka za 200kn/par, nije bilo bagatelnih Missiona u Ve-milu, već smo se znalazili kako smo znali i mogli. Bilo je jako ugodnih iznenađenja, a bilo je i promašaja. Ybga, nekad skuhaš dobar ručak nekad loš. Možeš stalno jesti u restaču, a možeš i doma složiti ručak. Može i za male novce biti jako fin. Ali sorry, ne daje mi se soma-dva-tri kuna i ne da mi se danima visiti kod stolara i po dućanima samo da bi Tebi nešto dokazao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3573 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Evo, upravo preslušavam 9.2 i imam dojam da puno lakše dišu ovoj sobi nego 9.3. Daju puno više detalja na nižim glasnoćama, čak i bassa. Preslušao sam tek par pjesama, sve FLAC. Tina Turner - Simply The Best, Billy Idol - Hot In The City, Eyes Without A Face te Igru Bez Granica. Zasad sam fakat zadovoljan ![]() Edit: Razliku u veličini zvučnika uopće neću komentirat ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 15.02.2010. u 13:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
makar je i tada bilo prilično bagatelnih gotovih entry zvučnika, ali isto tako i puno manje dobavljivog diy materijala uključujući i same drivere, tj. samo monacor ili lažni dynaudio iz plavog oglasnika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3576 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3579 |
Moderator
|
realno za 500kn nemreš ti kupit ništa za diy zvučnik danas... pa hell jedna zavojnica te može izać 50-100kn, di je tu još mdf, driveri pa dalje. bilo je tu svega... kefane code 7 su tad lovorike skupljale, a isto su bile cheap, pa i mali 10/13cm jpw (610i sam imao), tak da se moglo proći isto kao i danas, da ne pričam o sh ponudi. jednostavno su upitni rezultati kod samogradnje bez pretjeranog iskustva i sa malo para... samo pogledaš na cjenik indana line-a i odmah ti je jasno sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3580 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I to sto se ste vi sklepavali prije 15 godina za 500 kn vjerujem da nije bas imalo puno veze sa hifijem. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3581 |
Guest
|
To je privremeno, baš sam danas izrezao te "krpe", povećao sam gornju ploču stalaka, pa dok se ne polakira, da prekriju to. Stara će ih zarubit. Kad skupim opet nešto love, kupit ću Rondo Standard. Nego, još jedno tehničko pitanje. Imam A+B na pojačalu, taj B je označen kao Speaker Remote i na njih sam eksperimentalno spojio visokotonce. Naime, gledam malo po netu, za taj A+B piše min 8 ohm, dok su ovi Diamondi 6 Ohm. Jel bi tu moglo doći do kakvog "šljusa" s vremenom, preoterećenja pojačala? To je Bi-Amping koliko mi je poznato?! Tako spojeno, zvuk je još čišći. Sad nekako razmišljam da prodam ove Van Den Hul Hybrid Sky-Line i kupim 4 seta istih kablova, pa da ih upogonim tako za stalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3582 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Sječam se moje samogradnje s Westrama koje su koštale 130 kn/komad i Monacora DT 99 100 kn/komad, a skretnica me ispala skuplje od oba zvučnika, a o finišu da i ne govorim. Svakom zagriženom ljubitelju glazbe preporučam samogradnju (za prvi put naravno neki provjereni projekt) ako ima vremena, živaca i volje za učenjem, jer u samogradnji pa i na nekakvom klonu se jako puno nauči. ![]() Juan: Upravo to
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Don. 15.02.2010. u 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3583 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3584 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Odgovor tipa: takva i takva kutija, tih i tih dimenzija radi..., skretnica tog i tog reda, dodano to i to zato jer...i na kraju, to bi trebalo zvučati tako i tako. I ne, ne smatram da će razina moje imovine i (ne)znanja dati težinu mojim postovima, niti ćeš izazvati moje podrugljive komentare na tvoje pokušaje provokacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3585 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Znači, na pojačalu imam 2x izlaze za lijevi zvučnik i 2x izlaze za desni zvučnik ![]() Thnx na infu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3586 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3588 | |||
#erase startup-config
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mene je samogradnja u životu najviše koštala živaca, vremena i volje. Prvi puta sam imao sreće, drugi pokušaj je bio čisti fijasko. Dalje je bilo tak-tak. Skup sport, slažem se. Najveći gušt je bio pogled na te kutije i pomisao da sam si ih sam složio. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3589 |
Moderator
|
fliko prvo zguglaj biamp/biwire i nakon toga ostavi se te cijele priče i uzmi rađe poštene stalke... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50288966844172 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3590 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3591 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Baš sad slušam Celine Dion - My Love Ultimate Essential Collection (2008) (FLAC). Reprodukcija vokala je WOW, cijela zvukovna slika odlična. Pogotovo u pjesmi A New Day. Opet ste bili u pravu u vezi veličine zvučnika/veličina sobe. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3592 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
I cemu cijelo vrijeme istices "FLAC", kao daj je to do sada nesto nevideno
![]() |
![]() |
![]() |
#3593 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3594 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ima netko slucajno kakav jeftiniji gramofon na prodaju? nesto do 100 eura. Ili mozda kakvu preporuku na neki gramofon po oglasnicima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3596 | |
Guest
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...3-oglas-914752 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3597 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3598 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3599 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@Fliko Ne uzimaj one rondo stalke jer ne ne vrijede apsolutno nista. Novi su cca 800kn, polovni po 450, a realno vrijede 120 kn. Limeni stalci koji zvone ko limene kante. Gornja/donja ploča, mislim da je 4 mm. Misli da je Juan radio stalke i da su slike tu negdje u temi, pa malo potraži.. Ima jedan čovijek u Rijeci koji ti radi stalke, trebao bi negdje iskopati njegov kontakt, za 700 kn dobijes stalke od 22kg/kom. Ploče po 12 mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3600 | |
Guest
|
Citiraj:
@ srale Daj, molim te, ako možeš nabavit. Trebat će mi stalci kroz jedno vrijeme, kad se love skupi. Edit: Top ponuda Ronda su 10mm ploče .. Zar fakat treba "pretjerivat" sa tih 22mm? ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 16.02.2010. u 01:42. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|