Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2010., 10:47   #3571
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Basa se nebude nauživao od Diamonda 9.1 niti 9.2 tak da mu je skroz svejedno, tanki su i jedan i drugi
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 13:07   #3572
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Još nisi sročio odgovor? Sudeći po izjavi "da to nije nikakva nauka" stekao sam dojam kako ćeš u jednoj rečenici opisati projekt koji bi sasuo iz rukava za koji bi ti trebalo 5 minuta razmišljanja, olovka i papir.
A ukoliko smatraš da su prozvodi te naravi preskupi, a imaš toliku razinu znanja, nitko ti ne brani, naprotiv, vjerujem da bi dobio i poticaj od države kad bi pokrenuo malenu manufakturu gdje bi za jako male novce nudio svojim proizvodom jako puno zvuka.
Nisam čuo? Nema tržišta? Aha...to te muči?

E vidiš, nije sve tako crno i bijelo kako se doima kad gledaš od strane konzumenta i nemožeš donositi takve zaključke. Nitko te ne tjera da kupuješ.

I na boldano poseban komentar.
Da si imalo u tim vodama, shvatio bi da je baš suprotno, kao što se da izvući i iz mog prethodnog posta.
Za 1000-2000 kn se i ne isplati previše ulaziti u DIY, no za >500€ se daju napraviti takve stvari nakon kojih ti kupovna klasa tih vrijednosti izgleda smiješno, samo postoji jedan problem, a to je robovanje brandu. A to je upravo onaj gorki zalogaj koji moraš progutati i priznati da jedan neugledni monacor 165kep u neuglednoj kutiji svira bolje od b&w kutija koje nose brdo preporuka.
Želiš reći da mali konfekcijski zvučnici nisu preskupi? Želiš svima dočarati koliko znaš o samogradnji? Doktorirao si jedan Monacorov driver, pa mi ga sad guraš pod nos? Želiš reći da se u Lijepoj Našoj(tm) možeš samo tako otvoriti tvornicu? Ili da ja robujem nekom brandu?

Nije jasno o čemu pričaš, a još manje što želiš dokazati. Ja govorim o proizvođačima i pretjeranim cijenama malih zvučnika, a ti me napadaš sa DIY i stavljaš mi riječi u usta. NHF, ali zvučiš kao bahati klinac koji je napiknuo temu o kojoj nešto zna, pa sada forsira i gura to pod nos.

Što se tiče DIY: izjava da se ne isplati ispod 2,000kn... Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje. Tada nije bilo PC zvučnika za 100kn niti "hi-fi" zvučnika iz Spartaka za 200kn/par, nije bilo bagatelnih Missiona u Ve-milu, već smo se znalazili kako smo znali i mogli.

Bilo je jako ugodnih iznenađenja, a bilo je i promašaja. Ybga, nekad skuhaš dobar ručak nekad loš. Možeš stalno jesti u restaču, a možeš i doma složiti ručak. Može i za male novce biti jako fin.

Ali sorry, ne daje mi se soma-dva-tri kuna i ne da mi se danima visiti kod stolara i po dućanima samo da bi Tebi nešto dokazao. To ću napraviti za svoj gušt kad mi dođe i kad ću imati love i vremena za tako nešto. Onda ću i prezentirati svoj rezultat... ili promašaj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2010., 13:24   #3573
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Basa se nebude nauživao od Diamonda 9.1 niti 9.2 tak da mu je skroz svejedno, tanki su i jedan i drugi
Mislim da griješiš

Evo, upravo preslušavam 9.2 i imam dojam da puno lakše dišu ovoj sobi nego 9.3. Daju puno više detalja na nižim glasnoćama, čak i bassa.

Preslušao sam tek par pjesama, sve FLAC. Tina Turner - Simply The Best, Billy Idol - Hot In The City, Eyes Without A Face te Igru Bez Granica.

Zasad sam fakat zadovoljan Razlika je očita, kao da svaki ton ima više preciznosti i kontrole.

Edit:

Razliku u veličini zvučnika uopće neću komentirat

Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 15.02.2010. u 13:39.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 14:23   #3574
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Što se tiče DIY: izjava da se ne isplati ispod 2,000kn... Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje. Tada nije bilo PC zvučnika za 100kn niti "hi-fi" zvučnika iz Spartaka za 200kn/par, nije bilo bagatelnih Missiona u Ve-milu, već smo se znalazili kako smo znali i mogli.
s obzirom da ne ne živimo 15 godina prije, ne možeš reći da je teza kriva.

makar je i tada bilo prilično bagatelnih gotovih entry zvučnika, ali isto tako i puno manje dobavljivog diy materijala uključujući i same drivere, tj. samo monacor ili lažni dynaudio iz plavog oglasnika
syss je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 14:30   #3575
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
filko kakve su to krpe?!??!?!?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 14:35   #3576
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
s obzirom da ne ne živimo 15 godina prije, ne možeš reći da je teza kriva.

makar je i tada bilo prilično bagatelnih gotovih entry zvučnika, ali isto tako i puno manje dobavljivog diy materijala uključujući i same drivere, tj. samo monacor ili lažni dynaudio iz plavog oglasnika
Sve stoji, ali sjeti se što se tada moglo kupiti za 500kn u dućanima
Staro 15.02.2010., 14:38   #3577
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Tabletići?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 14:41   #3578
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Tabletići?
Onda si mogao držati zvučnike i na stolicama. Nabavi neke šiljke za zvučnike ili 4 neka tipla bilo čega, ali de makni tabletić.

Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Staro 15.02.2010., 14:51   #3579
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Sve stoji, ali sjeti se što se tada moglo kupiti za 500kn u dućanima
realno za 500kn nemreš ti kupit ništa za diy zvučnik danas... pa hell jedna zavojnica te može izać 50-100kn, di je tu još mdf, driveri pa dalje.

bilo je tu svega... kefane code 7 su tad lovorike skupljale, a isto su bile cheap, pa i mali 10/13cm jpw (610i sam imao), tak da se moglo proći isto kao i danas, da ne pričam o sh ponudi.

jednostavno su upitni rezultati kod samogradnje bez pretjeranog iskustva i sa malo para... samo pogledaš na cjenik indana line-a i odmah ti je jasno sve
Staro 15.02.2010., 15:11   #3580
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje.
Daj nam medo otkrij koliko ti imas godina?

I to sto se ste vi sklepavali prije 15 godina za 500 kn vjerujem da nije bas imalo puno veze sa hifijem.

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2010., 15:37   #3581
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
To je privremeno, baš sam danas izrezao te "krpe", povećao sam gornju ploču stalaka, pa dok se ne polakira, da prekriju to. Stara će ih zarubit.

Kad skupim opet nešto love, kupit ću Rondo Standard.

Nego, još jedno tehničko pitanje.

Imam A+B na pojačalu, taj B je označen kao Speaker Remote i na njih sam eksperimentalno spojio visokotonce.

Naime, gledam malo po netu, za taj A+B piše min 8 ohm, dok su ovi Diamondi 6 Ohm. Jel bi tu moglo doći do kakvog "šljusa" s vremenom, preoterećenja pojačala? To je Bi-Amping koliko mi je poznato?!

Tako spojeno, zvuk je još čišći. Sad nekako razmišljam da prodam ove Van Den Hul Hybrid Sky-Line i kupim 4 seta istih kablova, pa da ih upogonim tako za stalno.
Staro 15.02.2010., 15:42   #3582
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Sječam se moje samogradnje s Westrama koje su koštale 130 kn/komad i Monacora DT 99 100 kn/komad, a skretnica me ispala skuplje od oba zvučnika, a o finišu da i ne govorim.

Svakom zagriženom ljubitelju glazbe preporučam samogradnju (za prvi put naravno neki provjereni projekt) ako ima vremena, živaca i volje za učenjem, jer u samogradnji pa i na nekakvom klonu se jako puno nauči.

Juan: Upravo to

Zadnje izmijenjeno od: Don. 15.02.2010. u 16:01.
Don je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 15:49   #3583
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
To je privremeno, baš sam danas izrezao te "krpe", povećao sam gornju ploču stalaka, pa dok se ne polakira, da prekriju to. Stara će ih zarubit.

Kad skupim opet nešto love, kupit ću Rondo Standard.

Nego, još jedno tehničko pitanje.

Imam A+B na pojačalu, taj B je označen kao Speaker Remote i na njih sam eksperimentalno spojio visokotonce.

Naime, gledam malo po netu, za taj A+B piše min 8 ohm, dok su ovi Diamondi 6 Ohm. Jel bi tu moglo doći do kakvog "šljusa" s vremenom, preoterećenja pojačala? To je Bi-Amping koliko mi je poznato?!

Tako spojeno, zvuk je još čišći. Sad nekako razmišljam da prodam ove Van Den Hul Hybrid Sky-Line i kupim 4 seta istih kablova, pa da ih upogonim tako za stalno.
Bi-Wiring u toj klasi je čista glupost, eventualno neki bi-amp u skupljem sistemu možda budeš čuo neku razliku. Ali ako želiš fantazirat slobodno mi pošalji PM sa cijenom van den hula...

Staro 15.02.2010., 15:55   #3584
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Želiš reći da mali konfekcijski zvučnici nisu preskupi? Želiš svima dočarati koliko znaš o samogradnji? Doktorirao si jedan Monacorov driver, pa mi ga sad guraš pod nos? Želiš reći da se u Lijepoj Našoj(tm) možeš samo tako otvoriti tvornicu? Ili da ja robujem nekom brandu?

Nije jasno o čemu pričaš, a još manje što želiš dokazati. Ja govorim o proizvođačima i pretjeranim cijenama malih zvučnika, a ti me napadaš sa DIY i stavljaš mi riječi u usta. NHF, ali zvučiš kao bahati klinac koji je napiknuo temu o kojoj nešto zna, pa sada forsira i gura to pod nos.

Bilo je jako ugodnih iznenađenja, a bilo je i promašaja. Ybga, nekad skuhaš dobar ručak nekad loš. Možeš stalno jesti u restaču, a možeš i doma složiti ručak. Može i za male novce biti jako fin.

Ali sorry, ne daje mi se soma-dva-tri kuna i ne da mi se danima visiti kod stolara i po dućanima samo da bi Tebi nešto dokazao. To ću napraviti za svoj gušt kad mi dođe i kad ću imati love i vremena za tako nešto. Onda ću i prezentirati svoj rezultat... ili promašaj.
Nije se tražilo da ih napraviš, nego projiciraš ukoliko je to za tebe mačji kašalj.
Odgovor tipa: takva i takva kutija, tih i tih dimenzija radi..., skretnica tog i tog reda, dodano to i to zato jer...i na kraju, to bi trebalo zvučati tako i tako.
I ne, ne smatram da će razina moje imovine i (ne)znanja dati težinu mojim postovima, niti ćeš izazvati moje podrugljive komentare na tvoje pokušaje provokacije.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 15:57   #3585
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Bi-Wiring u toj klasi je čista glupost, eventualno neki bi-amp u skupljem sistemu možda budeš čuo neku razliku. Ali ako želiš fantazirat slobodno mi pošalji PM sa cijenom van den hula...
Al koliko mi je jasno, to je Bi-Amp, ne Bi-Wire, jer kad isključim Speaker Remote, nema visokog tona više

Znači, na pojačalu imam 2x izlaze za lijevi zvučnik i 2x izlaze za desni zvučnik

Thnx na infu
Staro 15.02.2010., 15:58   #3586
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Sječam se moje samogradnje s Westrama koje su koštale 130 kn/komad i Monacora DT 99 100 kn/komad, a skretnica me ispala skuplje od oba zvučnika, a o finišu da i ne govorim.

Svakom zagriženom ljubitelju glazbe preporučam samogradnju (za prvi put naravno neki provjereni projekt) ako ima vremena, živaca i volje za učenjem, jer u samogradnji pa i na nekakvom klonu se jako puno nauči.
I između ostalog shvatiš da uopće nije jeftino kako se čini, ali možeš izvući maksimum iz izabranog drivera i stvoriti kutije za svoju slušaonicu/prostoriju.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 15:59   #3587
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Da, ali svejedno koristiš "jedno pojačalo" isti K. De pošalji na PM cijenu kabela i koje su dužine?! :-)

Staro 15.02.2010., 16:15   #3588
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Nije se tražilo da ih napraviš, nego projiciraš ukoliko je to za tebe mačji kašalj.
Molim te još jednom da mi ne stavljaš riječi u usta. Nisam rekao da je to meni mačji kašalj!
Citiraj:
Odgovor tipa: takva i takva kutija, tih i tih dimenzija radi..., skretnica tog i tog reda, dodano to i to zato jer...i na kraju, to bi trebalo zvučati tako i tako.....
Takav odgovor bi bio moje čisto filozofiranje i teoretiziranje, jer ti takav odgovor može dati jedino onaj tko je nešto u životu radio s tim konkretnim driverom, a ja nisam. To pitanje trebaš postaviti iskusnim samograditeljima na mjestima koja su za to, a ne mene vući za riječ.
Citiraj:
I ne, ne smatram da će razina moje imovine i (ne)znanja dati težinu mojim postovima, niti ćeš izazvati moje podrugljive komentare na tvoje pokušaje provokacije.
Ovime si kontradiktoran svemu što si ranije napisao, jer upravo radiš to što negiraš i pokušavaš pripisati meni.
Citiraj:
I između ostalog shvatiš da uopće nije jeftino kako se čini, ali možeš izvući maksimum iz izabranog drivera i stvoriti kutije za svoju slušaonicu/prostoriju.
Mene je samogradnja u životu najviše koštala živaca, vremena i volje. Prvi puta sam imao sreće, drugi pokušaj je bio čisti fijasko. Dalje je bilo tak-tak. Skup sport, slažem se. Najveći gušt je bio pogled na te kutije i pomisao da sam si ih sam složio.
Staro 15.02.2010., 16:25   #3589
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

fliko prvo zguglaj biamp/biwire i nakon toga ostavi se te cijele priče i uzmi rađe poštene stalke... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50288966844172
Staro 15.02.2010., 16:45   #3590
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Citiraj:
fliko prvo zguglaj biamp/biwire i nakon toga ostavi se te cijele priče i uzmi rađe poštene stalke... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50288966844172
Ili jeftinije

Staro 15.02.2010., 17:14   #3591
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Znam što je bi-amp, a što bi-wire, no zbunili su me ti dodatni konektori iza na pojačalu.

Citiraj:
Što se tiče stalaka, već ste mi to rekli, čim nešto love zaradim, kupit ću ih sigurno.

Baš sad slušam Celine Dion - My Love Ultimate Essential Collection (2008) (FLAC). Reprodukcija vokala je WOW, cijela zvukovna slika odlična. Pogotovo u pjesmi A New Day.

Opet ste bili u pravu u vezi veličine zvučnika/veličina sobe.
Staro 15.02.2010., 17:47   #3592
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Znam što je bi-amp, a što bi-wire, no zbunili su me ti dodatni konektori iza na pojačalu.

Što se tiče stalaka, već ste mi to rekli, čim nešto love zaradim, kupit ću ih sigurno.

Baš sad slušam Celine Dion - My Love Ultimate Essential Collection (2008) (FLAC). Reprodukcija vokala je WOW, cijela zvukovna slika odlična. Pogotovo u pjesmi A New Day.

Opet ste bili u pravu u vezi veličine zvučnika/veličina sobe.
Opet tvoji uu, wow.. koliko puta i u kojoj si mjeri do sada ostao u cudu, trebao bi imati sustav od 5000€.
I cemu cijelo vrijeme istices "FLAC", kao daj je to do sada nesto nevideno
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 18:11   #3593
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Opet tvoji uu, wow.. koliko puta i u kojoj si mjeri do sada ostao u cudu, trebao bi imati sustav od 5000€.
Kad sam prešao sa Z-5500 na 9.3, i sad. Znači, 2x WOW.

Ostalo neću komentirat.
Staro 15.02.2010., 21:13   #3594
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ima netko slucajno kakav jeftiniji gramofon na prodaju? nesto do 100 eura. Ili mozda kakvu preporuku na neki gramofon po oglasnicima
rendula je online   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 22:30   #3595
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Daj pogledaj na njuškalu, mislim da je netko prodavao neki Pro-ject za nekih 100-150 jura.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2010., 22:41   #3596
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Ima netko slucajno kakav jeftiniji gramofon na prodaju? nesto do 100 eura. Ili mozda kakvu preporuku na neki gramofon po oglasnicima
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...n-oglas-974851

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...3-oglas-914752
Staro 15.02.2010., 22:55   #3597
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
pusti čovjeka da gušta
Staro 15.02.2010., 23:52   #3598
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
hvala. ovaj mi izgleda simpaticno, grado zvucnica bi trebala biti ok, ima li netko iskustva s tim metz mecasoundom?
rendula je online   Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 01:05   #3599
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Fliko

Ne uzimaj one rondo stalke jer ne ne vrijede apsolutno nista. Novi su cca 800kn, polovni po 450, a realno vrijede 120 kn. Limeni stalci koji zvone ko limene kante. Gornja/donja ploča, mislim da je 4 mm.

Misli da je Juan radio stalke i da su slike tu negdje u temi, pa malo potraži..

Ima jedan čovijek u Rijeci koji ti radi stalke, trebao bi negdje iskopati njegov kontakt, za 700 kn dobijes stalke od 22kg/kom. Ploče po 12 mm.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2010., 01:31   #3600
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
hvala. ovaj mi izgleda simpaticno, grado zvucnica bi trebala biti ok, ima li netko iskustva s tim metz mecasoundom?
Uzmi tog prvog, nećeš fulat.

@ srale

Daj, molim te, ako možeš nabavit. Trebat će mi stalci kroz jedno vrijeme, kad se love skupi.

Edit:

Top ponuda Ronda su 10mm ploče .. Zar fakat treba "pretjerivat" sa tih 22mm? Koliko bi uopće koštali takvi? I da, htio bih da se orijentiramo prema sadašnjim stalcima koje imam, ne bih odmah uzeo TOP ponudu nečeg, nego neki "bang for buck" stalak.

Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 16.02.2010. u 01:42.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno