|
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#333 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
meni je najbolje kad stavim "unchanged".. onda nema nikakvih zamucivanja i slika je skroz ostra.. sad evo bas gledao tekmu i stvarno je savrsena slika na 22" LCD monitoru iz siga...
![]() |
#334 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Promjenio si skin, ali na defaultnom kad smanjiš prozor, dolje pored oznake rezolucije i zvuka imaš jačinu. No, zavisi od postavki, nekad pokazuje time, nekad ovo - moraš klikati na to da ti prebaci na signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
postoji li ikakva PCMCIA kartica za common interface slot koji imam ugraden u samsung televiziju!??! imam ugraden dvb-t tuner(mpeg2). dakle treba mi PCMCIA kartica da moze dekodirat mpeg4! lud sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
evo konačno sam nešt uspio,spojio sam tv tuner na pojačalo pa onda u riblju kost i onda zanimljivo dobijem DVB-T programe sve bez problema ![]()
![]() |
#339 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja nemam optičku vidljivost ali stara Gorenje kućna bez pojačala uredno radi na prozoru ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Znači niš od toga... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
User Registered
Datum registracije: Sep 2007
|
eto nakon 2 dana uštimavanja ali doslovno 2 dana i milion restarta konačno uživam...... i priznajem trud se isplatio jel ovo je perverzija za gledanje.. ![]() gledao sam brdo toga u HD ali tekmu uživo je fakat nešto posebno ![]()
![]() |
#344 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uspoređujem VMR9 i overlay mixer i na overlay mixer su mi puno bolje boje, jedino mi je u jednom vremenskom periodu počela trzati slika, nakon postavljanja rendera na VMR9 pa nazad na overlay mixer, sve radi normalno, jačina signala mi je 18%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Premium
|
moze netko baciti screenshot fullscreen tekme na wide monitoru? nekako mi cudno izgleda, pa da usporedim tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
i kaj sve mogu gledati ? EDIT: Upravo saznah da bi s tim mogao u HD gledati samo taj usrani nogomet a pošto me to ne zanima ništa od svega toga Zadnje izmijenjeno od: MP950. 07.06.2008. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
jel imate signala
od 65 min utakmice POR:TUR izgubio sam signal na HRT HD. Živim u zapadnom Zagrebu. Do sada nikada nisam imao problema sa signalom. Zvuk imam, a slika je na gornjoj trećini dobra, ali na donjoj zelenkasta. jel to samo kod mene ili općenito. DVBViewer CoreAVC AMD Athlon X2 4450e ATI HD3450 AMD 690 Chipset MB Citiraj:
Zapadni Zagreb.
![]() |
![]() |
#349 |
Premium
|
Nemam slike na "overlay mixer", a na "vmr9" mi više trza nego na "Vista Enhanced" |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
I kaj onda ljudi preporučujete od DVB-T tunera sa MPEG-4 da mogu fino gledati HD tv bez ikakvih poteškoća...? S tim da mora biti kartica za PC i da bude HIBRID i po mogućnosti iz Linksa ili VeMila... TNX! edit: A jeli bi ovo bilo dobro riješenje? http://diskont24.com/product.php?pro...&cat=43&page=1 I jeli na to mogu spojiti Antenski kabl i sl. ili samo CAPTURE sa tv-a i sl. uređaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
jel ti uopce prepoznao hardware? imas u postavkama - option - hardware pa tam prckaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
na kraju mogu reci da sam razocaran, jel mi moze netko objasniti zasto HD sample-ovi sa: http://www.microsoft.com/windows/win...tshowcase.aspx rade perfektno, dok ovaj HRT HD je pun duhova kada je slika dinamicna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#354 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stavio običnu sobnu antenu i nevjerojatno ali istinito - uhvatio HRT-ov HD bez problema, no nažalost, imam čudan problem sa slikom kad je dinamična (vjerojatno ovo kaj mirek spominje). Budem probao sa drugim codecima i postavkama ![]() EDIT: Ali moram priznati, slika i na ovom očito upscale-anom SD-u (dok Lanica priča i ovi u studiju) je puno bolja nego drugi SD kanali. EDIT2: Do CoreAVC-a je. Sa Cyberlinkom radi normalno sve ![]()
![]() |
#355 |
Super Moderators
|
![]() |
#356 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#357 |
Super Moderators
|
![]() |
#358 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Pročitao sam većinu postova i ne da mi se pojedinačno sad quote-at, samo ću napisati nekoliko preporuka.... Ukoliko sklapate jeftini HTPC da biste propuštali HD signal TV-u, onda ovaj "interlaced" materijal kojeg HRT šalje se može takav poslati TVu i neće biti problema. Ukoliko želite gledati ovaj HD u punom ugođaju na računalu, na LCDu ili velikom CRTu, e onda treba koristiti deinterlacing. Naime, ukoliko se koristi CoreAVC koji uopće nije loš, onda se sa jednim prosječnim CPUom ( amd 4200+ x2 ili jačim ) može gledati slika bez trzanja, sa jednim bezveznim deinterlacingom ( bob, blend, i tako to, bezveze )...ali tu ugođaj nije ni blizu savršenog, jer gledate 25 slika u sekundi, deinterlacing je koma, nula... grozota I šta je onda za učiniti : treba imati recimo nvidia 8500gt ili jaču, ili ati x1950gt (koju ja imam) ili jaču, i onda napraviti sljedeće. Umisto software-skog codeca, coreavc-a, instalira se powerdvd da bi se dobili cyberlink h.264/avc decoder... koji ima mogućnost hw akceleracije. To se odmah vidi ako se upali neki 1080i/p materijal u powerdvdu, znatno smanjenje korištenja cpu-a. Ali, svi se na netu čude kako ta akceleracija ne radi u drugim programima (kmp, mpc itd.). E pa ja sam uspio naći odgovor. Naime, ako se ništa ne prčka po driverima od grafičke kartice, onda sve radi sa coreavc-om. Ali, pazite ovo. Ako slučajno odete u postavke drivera i namistite bilo kakvi deinterlacing u AVIVO opcijama, onda vam prestane raditi TV, i jedini način da proradi je da se koristi vistin EVR renderer. Zato sam ja do sad, nakon šta san mora izbrisati postavke drivera iz registry-a da bi opet radilo sa VMR9, koristia coreavc za gledanje hd filmova.. i nije mi padalo napamet ići opet u AVIVO opcije. Ali, ako se ubaci cyberlink decoder u mediaportal ili dvbdream... jedini način da se dobije akceleracija je da se ukljuci deinterlacing u AVIVO opcijama... i paff... Dobijete vektorski deinterlacing, akceleraciju sa strane graficke... zauzeće cpu-a oko 50% namjesto 80%... i slika klizi da je to za ne vjerovati. Ali, ako želite gledati to na TV-u, a slati sa računala... onda je dovoljno koristiti coreavc, jer taj interlaced materijal će TV normalno prikazivati, kliziti će. Znači opcije su valjda sljedeće : Amd 4200 x2 ili jači, ati x1950 ili jača, powerdvd8 radi codeca, mediaportal za gledanje, vista radi renderera ( ne biste vjerovali, eto upravo sam išao provjeriti hoće li upaliti sa vmr9... nema šanse ), i fino podesiti decoder da koristi DxVA (koristeći recimo graphedit, jer nisam siguran da je to po defaultu ukljuceno)... i to je onda to... imate sliku koja potpuno klizi.. Jedini način da se eventualno tada vidi zamućenje bilo bi zbog presporog LCD-a. EDIT: eh da, pardon, izgleda da ste u tom slučaju također osuđeni koristiti mediaportal, ili dvbviewer(ali njega nisam probao), jer dvbdream nema opciju izabiranja EVR renderera, niti cyberlink h264 codeca... EDIT #2 : upravo sam probao dvbviewer, namjestio decodere kako spada... i sve radi kao metak.. deinterlacing klizi, vektorski, cpu na 50ak %... sve ja kao po loju. Ogromna razlika u odnosu na coreAVC, ne u tome sta ne trza.. ni sa coreAVC ne trza, ali deinterlacing je milijun puta bolji ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Marin_ST. 07.06.2008. u 23:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Super Moderators
|
Marine-tek od 2xxx serije imaš hardware akceleraciju, 1xxx serija nema. Pa tako ni ta 1950...
![]() |
#360 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
verzija je 3.9.2.0
![]() |
|
|
Oglas
|