Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2024., 09:01   #331
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Agenti su tulci.... mene su isto tako prije godinu i pol otpilili.
Poslao mail na tehnicku podrsku, i oni rijesili (iako istina.. cekao 2 tjedna da se odradi).
Staro 23.08.2024., 10:11   #332
ESL Lovac Luka
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
ja evo već skoro dva tjedna vodim borbu sa njima oko instalacije 5g opreme
naime podnija san zahtjev 15.07. za instalaciju i uključenje, rekli su mi da se obično čeka oko 2 tjedna( a da je zakonski rok 30 dana) i da će me tehničari kontaktirat prije instalacije.

evo prošlo je više od misec dana i dalje nisam kontaktiran od strane tehnicara, unatoc brojnim pozivima korisnickoj(koja je slala pozurnice, onda govorila da im je bija nedostatak tehnicara zbog godisnjih, a zadnje sta su mi rekli je da nemaju opreme) da imam bilo kakvu drugu opciju koja mi odgovara davno bi ih odjeba, jer je ovo krajenje neprofesionalan odnos
ESL Lovac Luka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2024., 10:43   #333
Nick7
Premium
Moj komp

Moj savjet - otkazi.
I uzmi Gigabox+. Vece brzine, nema limita prometa.
... ili kao drugi, uzmes turisticku.
Staro 23.08.2024., 10:55   #334
ESL Lovac Luka
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Moj savjet - otkazi.
I uzmi Gigabox+. Vece brzine, nema limita prometa.
... ili kao drugi, uzmes turisticku.

a evo citam da je 600gb promet po max brzini
ESL Lovac Luka je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2024., 10:57   #335
Nick7
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ESL Lovac Luka Pregled postova
Ne, to je bilo do prije mjesec dana. Vise nema limita. U istom dokumentu pise i da je brzina niza...
Pitao vise puta i korisnicku sluzbu i kad bio u poslovnici. Nema pada brzine nakon XYZ potrosenih GB, limita nema.
Staro 23.08.2024., 17:31   #336
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor ESL Lovac Luka Pregled postova
Gigabox+ od 3.7.2024. nema podatkovni limit :
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...=17072&rType=2

Stranica 128, na samom dnu piše:
Korisnicima Gigabox+ tarife do 3.7.2024. se nakon potrošenih 600GB smanjivala brzine na 4/1 Mbp/s, koja je bila u primjeni svakodnevno u razdoblju od 7:00 do 1:00 ujutro sljedećeg dana, dok se u razdoblju od 1:00 do 7:00 brzina nije smanjivala. Od 3.7.2024. korisnici unutar tarife imaju dostupan neograničeni promet bez smanjenja brzine.

Ili uzmi HT turističku koja te izađe mjesečno 24 €, možeš na njoj uredno cuclati terabajte po max brzini i nitko te ništa ne pita
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2024., 21:13   #337
- punx -
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Može li se u ovu vanjsku jedinicu staviti neka druga SIM kartica (npr. iz mobitela, Tcom tarifa) pa poslije vanjske jedinice staviti svoj router (kako su kolege već navele...Mikrotik, Asus, TP Link...) i da stvar funkcionira?
Staro 02.09.2024., 17:14   #338
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pozdrav, imam ponudu za HT-ov office 5G za 30eur/mj i prva 3 mjeseca dzabe, a vidim sad da imaju i gigabox+ tarifu. U stanu u kojem trebam internet nije dostupna optika nijednog operatera (Zagreb-tresnjevka), iako je po njihovom sustavu HT vec prosle godine trebao uvesti optiku u zgradu ali iz nekog razloga nije jos. Koliko sam shvatio za office 5G ide modem s vanjskom antenom i onda pretpostavljam boljim signalom, iako je max brzina ogranicena na 200mbit, dok se sa gigabox+ dobije Xiaomi 5G CPE Pro bez vanjske antene.
Cijene su manje vise iste za obe tarife, a 2TB mjesecno na max brzini bi mi trebalo biti dovoljno.
Koje su prednosti/nedostaci jedne ili druge opcije? Posto sam u stanu u najmu, lako je moguce da cu prijevremeno raskidati ugovor ako se preselim, i/ili mi nece vise trebati usluga pa mi igra ulogu i to di bi platio manje penale (za office 5G su mi rekli da bi platio samo ta prva 3 mjeseca popusta koje sam dobio).
Ako vec imam mobilnu uslugu, nadam se da je router moguce ponijeti sa sobom kada odem na more recimo i koristiti tamo?
Hvala unaprijed na pomoci
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 18:41   #339
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
S prijenosnim ruterom možeš raditi kako te volja. Moja kratka proba tog žaomija je bila za žao mi je. Kod nas je loš HT signal, ali ne znam po kojoj logici mobitel s HT karticom potegne 10-20mbit dok taj ruter koji kao radi i agregaciju ne uspije. Ne ulazi mi u glavu.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 20:14   #340
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Meni je s mobitelom bilo oko 400/50...

Preko Xiaomi routera 520/70..

Btw jel netko ovaj router uspio prijaviti u Xiaomi Home app? Ne uspije ga upariti...
RedSky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2024., 10:02   #341
Nick7
Premium
Moj komp

Ja sam bio na MAX2 5G, i presao sad na Gigabox+.
OK, meni je toranj blizu (manje od 500m).
Sa Xiaomi ruterom kod sebe imam konstantno download preko 500Mbit (islo do 800Mbit najvise), a prije je bio limit na 200Mbit. Osim toga, iz nekog razloga mi brze radi single stream download, i to osjetno.
Nadalje, sa Gigabox+ nemas limit od 2TB prometa, a selis ga isto di oces po potrebi (more, doma..).
U manjku optike kod mene, ovo je next best deal.
Staro 15.09.2024., 21:49   #342
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Instaliralo mi 5g modem, moram sada antenu negdje staviti vani.
Postoji li koji zaštićeni cat5-6 mrežni kabel koji se može vani staviti na kišu, tj protegnuti od routera do antene.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 22:17   #343
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Postoji li koji zaštićeni cat5-6 mrežni kabel koji se može vani staviti na kišu, tj protegnuti od routera do antene.
To je modem ili vanjska jedinica a ne antena. Pa onda ti nije instalirao opremu. Dobije lan kabel u kompletu. Evo lan kabel
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 23:01   #344
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
To je modem ili vanjska jedinica a ne antena. Pa onda ti nije instalirao opremu. Dobije lan kabel u kompletu. Evo lan kabel

Dobio sam neki plosnati (ne znam kako bi to drugačije nazvao) utp kabel, ali su me upozorili da nije baš za kišu atestiran.
Staro 16.09.2024., 09:12   #345
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova

chipoteka, kerman, moguće uzi...

crni su većinom outdoor uv rated, ali inače piše na njima da su outdoor.

ne treba ti cat6, bacanje para. iako gledaj da ne uzimaš cca, prevelik je pad napona na njima za sve duže od 20tak metara.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2024., 09:33   #346
Colop
Premium

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
chipoteka, kerman, moguće uzi...

crni su većinom outdoor uv rated, ali inače piše na njima da su outdoor.

ne treba ti cat6, bacanje para. iako gledaj da ne uzimaš cca, prevelik je pad napona na njima za sve duže od 20tak metara.

Ma treba mi 5-8 metara, maksimalno 10.
To da mogu izdignuti malo antenu.
Staro 02.10.2024., 16:08   #347
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Neznam da li samo ja imam takvih problema što se tiče CGNAT-a i ne.
Naime od 20.6 kako imam uslugu se natežem s njima da mi isključe CGNAT.
Prvo sam svako malo zvao i uvijek mi odugovlačili, pa sam prošli tjedan poslao mail natehničku podršku i danas samo dobio odgovor:

"Nastavno na Vaš dopis, koristim priliku uputiti Vas kako nismo u mogućunosti realizirati Vaš zahtjev za isključenjem CGNAT za navedenu fiksnu uslugu iz razloga što je javna IP adresa umjesto CGNAT adrese dostupna samo za poslovne korisnike.
U slučaju potrebne za dodatnom podrškom u vezi istog, koristim priliku uputiti Vas da nas kontaktirate pozivom Službi za korisničku podršku na 0800 9000, kako bi Vam naši djelatnici istu pružili u najkraćem roku.

Uz zahvalu na Vašem razumijevanju, srdačno Vas pozdravljam."

Stvarno nezznam više što mi je činiti i kako da mi isključe..

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 16:55   #348
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor KR-DI Pregled postova
Neznam da li samo ja imam takvih problema što se tiče CGNAT-a i ne.
Naime od 20.6 kako imam uslugu se natežem s njima da mi isključe CGNAT.
Prvo sam svako malo zvao i uvijek mi odugovlačili, pa sam prošli tjedan poslao mail natehničku podršku i danas samo dobio odgovor:

"Nastavno na Vaš dopis, koristim priliku uputiti Vas kako nismo u mogućunosti realizirati Vaš zahtjev za isključenjem CGNAT za navedenu fiksnu uslugu iz razloga što je javna IP adresa umjesto CGNAT adrese dostupna samo za poslovne korisnike.
U slučaju potrebne za dodatnom podrškom u vezi istog, koristim priliku uputiti Vas da nas kontaktirate pozivom Službi za korisničku podršku na 0800 9000, kako bi Vam naši djelatnici istu pružili u najkraćem roku.

Uz zahvalu na Vašem razumijevanju, srdačno Vas pozdravljam."

Stvarno nezznam više što mi je činiti i kako da mi isključe..
Zahvaliti im se na odgovoru te dodatno napisati kako s obzirom na situaciju i nemogućnost korištenja određenih servisa kojima je potrebna javna adresa bit ćeš primoran otkazati uslugu te iskoristiti pogodnosti drugog operatera koji je odgovorio potvrdno kako ćeš dobiti javnu IP adresu?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2024., 19:21   #349
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Kod jednog klijenta nije u zgradi dostupna optika, i HT mu je "uvalio" FWA komplet - outdoor uređaj i Arcadyan router.
Zanima me, ima li ikakav način da se to stavi u bridge mode, jer žele koristiti svoju mrežnu i WiFi opremu (UniFi).
Zvali su HT i zatražili bridge mode - 'ladno su ih otpilili.
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 09:03   #350
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
nikakav bridge, ionako sve bitno odradi vanjska jedinica... nekidan stavio svoj ax55, samo treba podesit vlan podatke iz teme tu sa foruma, ubo lan kabel u wan port i sve radi odlicno
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 09:36   #351
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ta vanjska samo propušta po vlan-u data promet ili je ona sama po sebi router?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 15:52   #352
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

sim kartica je gore, samo unio vlan i proradilo
Staro 05.10.2024., 16:26   #353
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
Dakle, samo na svom routeru dignem DHCP client na specificiranom VLAN-u, i to je to?

VLAN ID je i dalje 100, kao i na optici? Da li je potrebno kloniranje MAC adrese?

Zadnje izmijenjeno od: mladen_lucky. 05.10.2024. u 16:40.
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2024., 17:14   #354
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Isprike na padobranstvu, vezano za Gigabox+. Jel to i tarifa ili samo sim kartica? Na HT stranici pod FAQ piše da se spaja sa mobilnom tarifom tako da mi sada ništa nije jasno... Kako se to koristi? Hvala
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2024., 06:44   #355
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Citiraj:
Autor mladen_lucky Pregled postova
Dakle, samo na svom routeru dignem DHCP client na specificiranom VLAN-u, i to je to?

VLAN ID je i dalje 100, kao i na optici? Da li je potrebno kloniranje MAC adrese?
da, samo podatke kao na optici i ništa više, ne treba klonirati mac
Staro 06.10.2024., 09:57   #356
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Isprike na padobranstvu, vezano za Gigabox+. Jel to i tarifa ili samo sim kartica? Na HT stranici pod FAQ piše da se spaja sa mobilnom tarifom tako da mi sada ništa nije jasno... Kako se to koristi? Hvala
Načelno je samo data tarifa. Trebalo bi se moći uzeti sim ili kombinirati s nekim (njihovim) ruterom.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2024., 14:25   #357
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
To ti je samo SIM kartica s tom tarifom.
Nije tarifa koja se može kombinirati sa nekom drugom tarifom na postojećem SIM-u ako si to mislio.

Možeš uzeti samo SIM karticu (bez kupnje njihovog routera) i ubaciti je u bilo koji uređaj (mob, router) ili kupiti njihov uređaj.

Ali kako već godinu dana pišemo, jeftinije je uzeti HT turističku SIM na kiosku, mjesečno te izađe 24 € a flat i nema nikakvih limita, uredno preko nje cuclam 15 TB na mjesec po max brzinama i 5G-u.
Ali ta tarifa ti je na bonove.

I napomena da je HT od prije 3 tjedna počeo s agresivnim gašenjem frekvencija, MIMO-a i spuštanja modulacije i po danu zbog čega su nam svima drastično pale brzine i usred bijela dana.
O tome imaš više u općenitoj temi 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera, zadnjih nekoliko stranica
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2024., 15:27   #358
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
I nije i je tema: danas mi od HT došao račun na 201€ Pretpostavljam da je to zbog toga što sam u roku vratio Gigabox uslugu. Za prošli mjesec je došao račun na jedan cent a sada 201€. Do božića ću biti dužniji od Hrvatske.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2024., 17:54   #359
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Tirkiz Pregled postova
To ti je samo SIM kartica s tom tarifom.

Nije tarifa koja se može kombinirati sa nekom drugom tarifom na postojećem SIM-u ako si to mislio.

Možeš uzeti samo SIM karticu (bez kupnje njihovog routera) i ubaciti je u bilo koji uređaj (mob, router) ili kupiti njihov uređaj.

Ali kako već godinu dana pišemo, jeftinije je uzeti HT turističku SIM na kiosku, mjesečno te izađe 24 € a flat i nema nikakvih limita, uredno preko nje cuclam 15 TB na mjesec po max brzinama i 5G-u.

Ali ta tarifa ti je na bonove.

I napomena da je HT od prije 3 tjedna počeo s agresivnim gašenjem frekvencija, MIMO-a i spuštanja modulacije i po danu zbog čega su nam svima drastično pale brzine i usred bijela dana.

O tome imaš više u općenitoj temi 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera, zadnjih nekoliko stranica
Hvala na objašnjenju. Da li mi vrijedi test sa Bonbon sim-icom za HT i lokaciju? Speedtest mi daje 500+/50 na toj jednoj lokaciji na s23ultra pa si računam s time.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 08:41   #360
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova

Jel netko može poslati podatke da unesem u svoj ruter da se rješim njihovog napokon i to da sredim.... jedino taj CGNAT
jurbAs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno