|
![]() |
#331 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Agenti su tulci.... mene su isto tako prije godinu i pol otpilili. Poslao mail na tehnicku podrsku, i oni rijesili (iako istina.. cekao 2 tjedna da se odradi).
![]() |
#332 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
ja evo već skoro dva tjedna vodim borbu sa njima oko instalacije 5g opreme naime podnija san zahtjev 15.07. za instalaciju i uključenje, rekli su mi da se obično čeka oko 2 tjedna( a da je zakonski rok 30 dana) i da će me tehničari kontaktirat prije instalacije. evo prošlo je više od misec dana i dalje nisam kontaktiran od strane tehnicara, unatoc brojnim pozivima korisnickoj(koja je slala pozurnice, onda govorila da im je bija nedostatak tehnicara zbog godisnjih, a zadnje sta su mi rekli je da nemaju opreme) da imam bilo kakvu drugu opciju koja mi odgovara davno bi ih odjeba, jer je ovo krajenje neprofesionalan odnos |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#334 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Gigabox+ od 3.7.2024. nema podatkovni limit : https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...=17072&rType=2 Stranica 128, na samom dnu piše: Korisnicima Gigabox+ tarife do 3.7.2024. se nakon potrošenih 600GB smanjivala brzine na 4/1 Mbp/s, koja je bila u primjeni svakodnevno u razdoblju od 7:00 do 1:00 ujutro sljedećeg dana, dok se u razdoblju od 1:00 do 7:00 brzina nije smanjivala. Od 3.7.2024. korisnici unutar tarife imaju dostupan neograničeni promet bez smanjenja brzine. Ili uzmi HT turističku koja te izađe mjesečno 24 €, možeš na njoj uredno cuclati terabajte po max brzini i nitko te ništa ne pita |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Može li se u ovu vanjsku jedinicu staviti neka druga SIM kartica (npr. iz mobitela, Tcom tarifa) pa poslije vanjske jedinice staviti svoj router (kako su kolege već navele...Mikrotik, Asus, TP Link...) i da stvar funkcionira?
![]() |
#338 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pozdrav, imam ponudu za HT-ov office 5G za 30eur/mj i prva 3 mjeseca dzabe, a vidim sad da imaju i gigabox+ tarifu. U stanu u kojem trebam internet nije dostupna optika nijednog operatera (Zagreb-tresnjevka), iako je po njihovom sustavu HT vec prosle godine trebao uvesti optiku u zgradu ali iz nekog razloga nije jos. Koliko sam shvatio za office 5G ide modem s vanjskom antenom i onda pretpostavljam boljim signalom, iako je max brzina ogranicena na 200mbit, dok se sa gigabox+ dobije Xiaomi 5G CPE Pro bez vanjske antene. Cijene su manje vise iste za obe tarife, a 2TB mjesecno na max brzini bi mi trebalo biti dovoljno. Koje su prednosti/nedostaci jedne ili druge opcije? Posto sam u stanu u najmu, lako je moguce da cu prijevremeno raskidati ugovor ako se preselim, i/ili mi nece vise trebati usluga pa mi igra ulogu i to di bi platio manje penale (za office 5G su mi rekli da bi platio samo ta prva 3 mjeseca popusta koje sam dobio). Ako vec imam mobilnu uslugu, nadam se da je router moguce ponijeti sa sobom kada odem na more recimo i koristiti tamo? Hvala unaprijed na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
S prijenosnim ruterom možeš raditi kako te volja. Moja kratka proba tog žaomija je bila za žao mi je. Kod nas je loš HT signal, ali ne znam po kojoj logici mobitel s HT karticom potegne 10-20mbit dok taj ruter koji kao radi i agregaciju ne uspije. Ne ulazi mi u glavu.
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Meni je s mobitelom bilo oko 400/50... Preko Xiaomi routera 520/70.. Btw jel netko ovaj router uspio prijaviti u Xiaomi Home app? Ne uspije ga upariti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam bio na MAX2 5G, i presao sad na Gigabox+. OK, meni je toranj blizu (manje od 500m). Sa Xiaomi ruterom kod sebe imam konstantno download preko 500Mbit (islo do 800Mbit najvise), a prije je bio limit na 200Mbit. Osim toga, iz nekog razloga mi brze radi single stream download, i to osjetno. Nadalje, sa Gigabox+ nemas limit od 2TB prometa, a selis ga isto di oces po potrebi (more, doma..). U manjku optike kod mene, ovo je next best deal.
![]() |
#342 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Instaliralo mi 5g modem, moram sada antenu negdje staviti vani. Postoji li koji zaštićeni cat5-6 mrežni kabel koji se može vani staviti na kišu, tj protegnuti od routera do antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Premium
|
Citiraj:
Dobio sam neki plosnati (ne znam kako bi to drugačije nazvao) utp kabel, ali su me upozorili da nije baš za kišu atestiran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
chipoteka, kerman, moguće uzi... crni su većinom outdoor uv rated, ali inače piše na njima da su outdoor. ne treba ti cat6, bacanje para. iako gledaj da ne uzimaš cca, prevelik je pad napona na njima za sve duže od 20tak metara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma treba mi 5-8 metara, maksimalno 10. To da mogu izdignuti malo antenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Neznam da li samo ja imam takvih problema što se tiče CGNAT-a i ne. Naime od 20.6 kako imam uslugu se natežem s njima da mi isključe CGNAT. Prvo sam svako malo zvao i uvijek mi odugovlačili, pa sam prošli tjedan poslao mail natehničku podršku i danas samo dobio odgovor: "Nastavno na Vaš dopis, koristim priliku uputiti Vas kako nismo u mogućunosti realizirati Vaš zahtjev za isključenjem CGNAT za navedenu fiksnu uslugu iz razloga što je javna IP adresa umjesto CGNAT adrese dostupna samo za poslovne korisnike. U slučaju potrebne za dodatnom podrškom u vezi istog, koristim priliku uputiti Vas da nas kontaktirate pozivom Službi za korisničku podršku na 0800 9000, kako bi Vam naši djelatnici istu pružili u najkraćem roku. Uz zahvalu na Vašem razumijevanju, srdačno Vas pozdravljam." Stvarno nezznam više što mi je činiti i kako da mi isključe..
![]() |
#348 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Registered User
|
Kod jednog klijenta nije u zgradi dostupna optika, i HT mu je "uvalio" FWA komplet - outdoor uređaj i Arcadyan router. Zanima me, ima li ikakav način da se to stavi u bridge mode, jer žele koristiti svoju mrežnu i WiFi opremu (UniFi). Zvali su HT i zatražili bridge mode - 'ladno su ih otpilili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ta vanjska samo propušta po vlan-u data promet ili je ona sama po sebi router? |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: mladen_lucky. 05.10.2024. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Isprike na padobranstvu, vezano za Gigabox+. Jel to i tarifa ili samo sim kartica? Na HT stranici pod FAQ piše da se spaja sa mobilnom tarifom tako da mi sada ništa nije jasno... Kako se to koristi? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Načelno je samo data tarifa. Trebalo bi se moći uzeti sim ili kombinirati s nekim (njihovim) ruterom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Nije tarifa koja se može kombinirati sa nekom drugom tarifom na postojećem SIM-u ako si to mislio. Možeš uzeti samo SIM karticu (bez kupnje njihovog routera) i ubaciti je u bilo koji uređaj (mob, router) ili kupiti njihov uređaj. Ali kako već godinu dana pišemo, jeftinije je uzeti HT turističku SIM na kiosku, mjesečno te izađe 24 € a flat i nema nikakvih limita, uredno preko nje cuclam 15 TB na mjesec po max brzinama i 5G-u. Ali ta tarifa ti je na bonove. I napomena da je HT od prije 3 tjedna počeo s agresivnim gašenjem frekvencija, MIMO-a i spuštanja modulacije i po danu zbog čega su nam svima drastično pale brzine i usred bijela dana. O tome imaš više u općenitoj temi 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera, zadnjih nekoliko stranica |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
I nije i je tema: danas mi od HT došao račun na 201€ ![]()
![]() |
#359 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |