|
![]() |
#331 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne znam za ovlazivac konkretno ali ako ti smrdi po plijesni rastavi i ocisti to sto prije. Za te plijesni je meni na klimi (nije se vidjelo ali se lagano osjetilo u proslom stanu) bio ok onaj Zap, ili kako vec, sprej za ciscenje iz bauhausa. Nije isto al mozda ti pomogne. Ugl, rastavi i vidi di se usmrdilo ako ikako mozes ili nosi na reklamaciju. Al generalno, zar ti nije lakse nabaviti one posudice za radijator pa nadolijevati vodu u njih? Nece ti regulirati vlagu ali je jednostavno za odrzavati, a mozda se i nije problem ispraksati koliko cesto treba dolijevati vodu uz vanjski higrometar? Redovito provjetravas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Odvlaživač za prostorije?
Citiraj:
Isti problem imam sa suhim zrakom. Dugo sam proučavao i odlučio se da nikako ne želim ultrazvučni ovlaživač. Kupio sam old-school ovlaživač na paru koji ždere 200-250W u radu. Ide na običnu vodu špinovaču, ispaljuje čistu sterilnu paru u zrak i sve što treba je jednom tjedno deci-dva octa da se otopi kamenac sa grijačeg elementa. Nikakve gljivice, ničega. Ona vrela para ne dozvoli da se išta tamo nakoti. Čist ko suza. Malom pomaže pogotovo kad je virozan. S druge strane ultrazvučni drekeci ispaljuju u zrak sve kemije, minerale i mikroogranizme koji se nalaze u toj vodi. Moj Xiaomi Purifier od toga poludi gore nego kad mi zagori ulje na tavi. Onog na paru uopće ne doživljava - ofkors jer je čista sterilna para. Ta atomizirana voda iz ultrazvučnog se kontaminira na namještaju, podu i tepisima iako ni u startu nije sterilna što zbog vode što zbog uvijek kontaminiranog isparivača i onda te bakterije i gljivice koje su orgijale na vlažnim i zmazanim površinama idu djeci u nos. Ako ne idu u nos onda prstima to pokupe s namještaja ili s poda pa si guraju u oči i usta… ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#335 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ne smrdi po plijesni, star je uređaj desetak dana, nije se još to stiglo formirati ![]() Ma imali smo te posudice, zato smo ovo i uzeli da ne moramo stalno vodu dolijevati/mijenjati. Voda je užasna u ovom dijelu ZG, puna kamenca strašno nešto. Na kraju sam šokiran ovime što je medo napisao jer naravno da je mali u toj sobi ![]() Provjetrava se redovito ali tijekom noći je zatvoreno skroz jer je soba mala i ima samo balkonska vrata koja imaju preveliki kip pa ne mogu biti na tome. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Ja sam kupio ovoga: https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...-LONGHI-UHX17/ Njegova prednost je što je visok pa se para više nego dovoljno ohladi dok putuje kroz tu plastiku tako da se dijete ne može opeći ako stavi ruku iznad otvora. Zapravo je prilično genijalan dizajn ![]() Sad je još jeftiniji. Ja sam ga platio 500kn snižen sa 700kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
Laica ultrazvučni ovlaživač HI3012, dobila sam ga na poklon. Super je! Traje po 7-8 sati, nikakav neugodan miris, rihtate jačinu pare, kako želite, tih gotovo nečujan i lijep izgled kao za baby sobu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Medo, jel taj de longhi jako diže temperaturu u sobi dok radi ili? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Gledam si za uzeti neki odvlaživač cca 20-30l po danu da si donji kat vikendice držim suhim sad preko zime za svaki slučaj. Trenutno je akcija u Pevexa -15% i ima ona njihova marka Tecro od 20l kapaciteta za 189-15% =~ 160e što mi se čini ok cijena za takav uređaj ali ne znam ima li odvod jer bi ponekad radio danima bez pražnjenja. Ima li ga tko da da utiske?
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ako misliš na PVDE-T20F50 on nema opciju spajanja odvodne cijevcice Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Uzeo sam taj odvlaživač i ima opciju spajanja jer ima utor iznad tanka i kad se skine tank vidi se plastični izdanak na koji se spoji cijev koja dolazi u paketu ali koja je kratka i služi samo za odvod u tank. Međutim nitko ti ne brani spojiti dulju i staviti recimo odvod u sifon ili tuš. To ću i napraviti pa sam uzeo PVC cijev od cca 2m da imam dovoljno manevarskog prostora.
![]() |
![]() |
#342 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Je li za prošli black friday bilo kakvih dobrih akcija na odvlaživače? Uzeo bih jedan manji s peltierom za kupaonicu i ovaj već sada ima puno bolju cijenu od ostalih na tržištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Za kupaonicu ti takav model nema smisla, oni manji sporo izvlače vlagu i oni su za prostorije gdje se vrata ili prozori ne otvaraju često, npr. smočnica ili tako nešto.
![]() |
#344 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
750ml dnevni kapacitet izvlacenja vlage - to je puno premalo za generator vlage kao sto je kupaona. U kupaoni drzim TTK 69E koji po speckama moze izvuci 20 litara na dan. Preko noci dok osusi tih par rucnika nakon par kupanja i izvuce vlagu iz prostorije, napuni oko litru bez beda. Ako susim robu u kupaoni napunit ce 4 litre (velicina posude) u 6-8 sati rada. Treba ti nesto jace. Teoretski, da imas 100% vlage u kupaoni, taj mali odvlazivac ce se kupati u vlagi, ali jednostavno nema mogucnost/kapacitet izvuci je iz zraka u kratkom vremenu. Ako radi 24 sata izvuci ce u teoriji tih 750ml sto je dosta malo.
![]() |
![]() |
#345 |
Suit up!
|
Ja sam vrlo zadovoljan onim gore Tecrom. Ako ga stavim na kontinuirano izvlačenje vlage i preko smart utičnice programiram 6h dnevno napuni tank od 6.5l u 3 dana ali sam odustao od toga jer mi se čini da nema smisla pa sad radije stavljam da drži vlagu na cca 60% što je puno niža potrošnja. Inače mu je potrošnja bila oko 300-350W/h.
![]() |
#346 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#349 |
Suit up!
|
![]() |
#350 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ljudi, treba mi odvlazivac ... zidam i napravili su mi glazuru koja sad isparava a ne mogu pustit propuh jer su ulazna vrata odmah na cestu. mogu montirat prenosnu klimu umjesto odvlazivaca i stavit na hladi? automatski bi trebala i odvlazivati koliko se razumim u to. odvod zraka izbacim kroz prozor, odvod vode u zahod i trebalo bi radit normalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
49%winner
|
Mozes i prijenosnu klimu. Ali na tvom mjestu bi se raspitao za najam alata, tj isusivaca. Mislim da bauhaus to vise ne radi (provjeri), ali nalazim ovo u Fazani. Ako je to isti onaj Bagi koji vozika BMW M6 (izmedju ostalog), bit ce da su legit i da im dobro ide biznis ![]() https://bagi.hr/najam-alata-i-strojeva/
![]() |
![]() |
#354 |
49%winner
|
A to bi objasnilo i vozni park ![]() To s klimom ce mu funkcionirati, a i dobar odvlazivac za veci prostor od onog kojeg susis bi trebao biti ok. Ispuh klime ne moras ni spajati van. Mod odvlazivanja ce malo hladiti zrak u prostoru, a ispuh ce biti malo topliji. Pustis ga da puse po prostoru i win win, I guess? Ispuh je obicni isuseni zrak iz prostora, pa nema neke stete sto malo grijes prostor. Vise me brine koliko to susenje traje, ako ovisis o nekom roku za sljedecu fazu radova...
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
na kraju smo iskopali i odvlazivac, tako da radi klima i on istovremeno. ispuh od klime sam bacio u dimnjak ionako je nova cijev ... solidno isusuje sve skupa. ovisim da, sad nek to odvlazuje pa cemo nastavit iduci tjedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Sta kazete na ovaj uredjaj, jel ima ko od vas? https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000329981 Ako ne taj, na koji ciljati? Radi se o stanu u kojem su poceli crniti zidovi po kutevima sad kad dodje zima, klasika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ma da, samo da ima strujanje zraka. I naravno, staviti mrežicu da ne ulaze sranja unutra. Ako hoćete, slikam pa pošaljem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|