Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.06.2013., 22:59   #331
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa ja sam toga svjestan, i realno ću ti reć koje su mane XZ-u, One-u, S4, itd.
Neo-ST je offline  
Staro 04.06.2013., 23:02   #332
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja opčenito ne razmem ljude koji se prepiru radi mobitela, jednostavno ne kužim razlog, zake se svađat s nekim radi uređaja koji on koristi, pa zaboli te tuki za njegov mob...mislim da ti ljdudi imaju određenih problema.

Svak si kupi kaj njemu paše, (KARIKIRAM)ja imam S3 i meni je čisto u redu da Brko ima XZ i čisto ga razmem da se njemu XZ više sviđa od S3, i razmem ga i ak veli da je XZ njemu bolji od S3...al meni je isto tak S3 bolji od XZ i zato imam S3

A ostalo su više manje činjenice(hardver) i dizajn oko kojeg nema dileme jer to je osobna stvar...

I koga briga za kvalitetu Samsunga, pa nije mi to žena, čisto nevažno jel poklopac plastičan ili alu, više se nek zabrinu FRAJERI koji kupe aluminijske ili staklene mobitele kao imaju najjača kučišta pa ga stave u plastični kejs , di je tu logika?

Svi su oni rađeni da vam izmuzu peneze iz džepova, zato se nemojte bezveze prepirati koji je bolji na osobnoj razini
danc00 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2013., 23:11   #333
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Pa ja sam toga svjestan, i realno ću ti reć koje su mane XZ-u, One-u, S4, itd.
Pa jasno. XZ-u je ekran mana. Tu nema govora da nije. Ali, neki ljudi ne mogu shvatiti razliku između "mana na mobitelu" i "fail-mobitel zbog te mane".

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Svak si kupi kaj njemu paše, (KARIKIRAM)ja imam S3 i meni je čisto u redu da Brko ima XZ i čisto ga razmem da se njemu XZ više sviđa od S3, i razmem ga i ak veli da je XZ njemu bolji od S3...al meni je isto tak S3 bolji od XZ i zato imam S3

Citiraj:
A ostalo su više manje činjenice(hardver) i dizajn oko kojeg nema dileme jer to je osobna stvar...
Neko voli ciglaste monolitne oblike, neko voli zakrivljenje jajaste oblike, stvar ukusa. Bože dragi, pa ljudi kupuju Fiat Multiplu svako ima ukus za određenu robu

Citiraj:
I koga briga za kvalitetu Samsunga, pa nije mi to žena, čisto nevažno jel poklopac plastičan ili alu, više se nek zabrinu FRAJERI koji kupe aluminijske ili staklene mobitele kao imaju najjača kučišta pa ga stave u plastični kejs , di je tu logika?
Ja uvijek koristim case, imao mobitel od stakla, plastike, aluminija ili drveta ako nešto ne volim, onda su to udubljenja po rubovima od udaraca

Citiraj:
Svi su oni rađeni da vam izmuzu peneze iz džepova, zato se nemojte bezveze prepirati koji je bolji na osobnoj razini
Uostalom, kao i sve na svijetu što zarađuje pare, a ljudi na kojima zarađuju se zbog njih kolju
Brko je offline  
Staro 04.06.2013., 23:18   #334
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Hahahaha, kud si Multiplu našel, jednom sam je u životu videl al nikad da je netko vozi, baš bi vozača htel pitati kaj mu je bilo kad je taj dan kupoval auto,

hahaha, sve razmem al kad neko kupi multiplu to ne, to nema smisla nikakvog, taj auto definitivno nije rađen da nekome izmuze novce iz džepa

Moral sam, sorry na OT
danc00 je offline  
Staro 05.06.2013., 07:46   #335
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Kao što sam već rekao, za 1500 kn koliko sam dao za svoju Xperiu Z prezadovoljan sam. A što se tiće samsunga, dok ne poprave kvalitetu izrade nema šanse da uzemem od njih mob.
Taman posla da dam 3000 ili više kuna za mob a da mi se plastika vija pod prstima. Za te novce hoću ne Gorila Glass, nego safirno staklo, i kučište barem od aluminija kakvo ima HTC One. Onda možemo razgovarati. Bang for buck.
I da, AMOLED ima neprecizne boje, eye candy je.. ali to nema veze s točnošću. Prezasićene su.
Da safirno staklo po mogucnosti svaki put kad ti padne da se okrhne jedan komad ekrana i moras mjenjati sve jer riskiras ozljedu. Aluminij isto da ga moram u casu nosit jer se svaka crtica vidi, jesi nasao materijale svaka ti cast.
Staro 05.06.2013., 11:14   #336
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
S kojim appom je najbolje backup roma napravit?mislim rootat danas I stavit drugi rom pa da mogu vratit trenutni rom ako ce mi trebat gara za servis?

warlock25 je offline  
Staro 05.06.2013., 12:57   #337
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da safirno staklo po mogucnosti svaki put kad ti padne da se okrhne jedan komad ekrana i moras mjenjati sve jer riskiras ozljedu. Aluminij isto da ga moram u casu nosit jer se svaka crtica vidi, jesi nasao materijale svaka ti cast.
Baš velim, a našli se komentirat plastične kejsove koje i ak shebeš kupiš novi original za relativno male pare...konkretno za S3 kupiš poklopac baterije(ali original) za siću a on se najviše podere ak ga vozaš po stolu bez kejsa...i to kaj se lako zamjeni ja vidim samo ko prednost. Dok recimo mom bratiću je pao OneX dobi je malu crticu u uglu i kaj može, NIŠ...vozi u servis ili živi s tim.
A zamisli kak bi aluminij ili staklo izgledalo da padne na pod...aluminij se bi sav savio a staklo nedajBože puklo ili skrhalo...sve ima svoje.

Al svađat se radi toga da S3 ima plastično kučište
danc00 je offline  
Staro 05.06.2013., 13:12   #338
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
S kojim appom je najbolje backup roma napravit?mislim rootat danas I stavit drugi rom pa da mogu vratit trenutni rom ako ce mi trebat gara za servis?
Skoči na XDA developer forum. Community nije baš nešto narasao i slabo ima i ROM-ova i toolsa.

@danc00 - aluminij se nebi savio, eventualno bi dobio malu rupicu ako bi pao na nešto oštro/tanko ali sve drugo stoji
Brko je offline  
Staro 05.06.2013., 14:37   #339
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
@drug brko: rupe u aluminiju nastaju savijanjem aluminija. Katkad se taj aluminij samo udubi, a katkad se toliko savije da nastane rupa.
Staro 05.06.2013., 14:46   #340
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
@drug brko: rupe u aluminiju nastaju savijanjem aluminija. Katkad se taj aluminij samo udubi, a katkad se toliko savije da nastane rupa.
Ne jebi ti sada sa gramatikom i pravopisom, znaš na kakvo sam savijanje mislio a ako ćemo stručno i hvatati se za točne izraze, onda tu dolazi do plastične deformacije materijala
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2013., 19:40   #341
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Onda su ovi "aluminijski" mobovi ustvari plasticni jer se svijaju svi od reda kad padnu

Back to Xperia Z.
U zadnjih par dana poslao sam 4 tmob xperije Z na jamstvo. Dobije bootloop kod tmobile loga,i nema sanse da se flesha novim firmware-om. Samo da znate ako vam se desi,da ne gubite vrijeme i pokusavate kakav flash firmware-a. Po meni se mob zarazio samsungovim sudden death sindromom
spawn je offline  
Staro 05.06.2013., 20:30   #342
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Back to Xperia Z.
U zadnjih par dana poslao sam 4 tmob xperije Z na jamstvo. Dobije bootloop kod tmobile loga,i nema sanse da se flesha novim firmware-om. Samo da znate ako vam se desi,da ne gubite vrijeme i pokusavate kakav flash firmware-a. Po meni se mob zarazio samsungovim sudden death sindromom
Je, i frendu je riknuo na isti način. Zaglavi na rozom T i to je to. Ali reč bi da to nije Sudden death sindrom. Taj problem je adresiran i riješen, mislim, sa .431 updateom.
Ko ga hebe, garanciju ima, sve je bekapirano, nisam drko po butloaderu ni po ROM-u, ako rikne, ide odakle je i došao

Na XDA kažu ako se dogodi bootloop, da neki puta stvar spašava POWER + VOL UP držati par sekundi, da se onda navodno ugasi i boota najnormalnije. Ne znam, nisam probao pa neću ni garantirati za postupak.
Brko je offline  
Staro 05.06.2013., 20:48   #343
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Probao sam ja fleshati telefon s opremom za Sonyje. Ne prolazi.
spawn je offline  
Staro 05.06.2013., 22:37   #344
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
klasična t-com priča koju smo već prolazili na samsung temama.
syss je offline  
Staro 05.06.2013., 22:52   #345
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
klasična t-com priča koju smo već prolazili na samsung temama.
Misliš/znaš li da je to T-mobile related sranje?
Brko je offline  
Staro 05.06.2013., 23:04   #346
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

a ono ne znam provjereno, ali poučen iskustvom bi rekao da je... jel netko na nekoj drugoj mreži imao takve probleme?
syss je offline  
Staro 05.06.2013., 23:53   #347
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Problem je sto fleshanje ne krene uopce. Imao sam par z-a iz tcoma koje sam debrendirao bez problema,tj stavis cisti stock rom i sve pet. Ali od ovih nijedan nije htio fleshati nego izbaci error ili se smrzne. Po mom iskustvu, flash chip ne valja,ali nikad se ne zna moze biti i nekakav problem s bootom iako mi je sumnjivo to sto se restarta kod tmobile loga
spawn je offline  
Staro 05.06.2013., 23:55   #348
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

to nikad se ne zna ja pripisujem t-comu
syss je offline  
Staro 05.06.2013., 23:56   #349
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

A i to sto kazes
spawn je offline  
Staro 05.06.2013., 23:59   #350
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma prevelik mi je uzorak loših mobitela sa kojima ljudi nemaju problema, a jedina poveznica je t-com brendiranje.
syss je offline  
Staro 06.06.2013., 06:58   #351
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Problem je sto fleshanje ne krene uopce. Imao sam par z-a iz tcoma koje sam debrendirao bez problema,tj stavis cisti stock rom i sve pet. Ali od ovih nijedan nije htio fleshati nego izbaci error ili se smrzne. Po mom iskustvu, flash chip ne valja,ali nikad se ne zna moze biti i nekakav problem s bootom iako mi je sumnjivo to sto se restarta kod tmobile loga
Kako radiš debrandiranje?

Našao sam metodu na Xperia blogu - LINK

A ovdje sam našao kolekciju firmwarea - LINK

Vidim da ima Central Europe i Global. koji ti stavljaš kad radiš debrandaciju?

Ovo su podaci od mog FW-a:

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 06.06.2013. u 08:20. Razlog: Našo neke linkove :)
Brko je offline  
Staro 06.06.2013., 11:54   #352
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Radim preko opreme za sonyje. Imam international flasheve. Ali flashtool radi dobro a za debrendiranje mozes staviti i global i central europe nema neke razlike osim nekih postavki. Skini flashtool i c6603 global pa probaj vidjeti kako ti radi. Kasnije nozes probati CE generic uk pa vidi koji je bolji. Skini si i croatia tmobile i slucaju potrebe ua jamstvom.
spawn je offline  
Staro 06.06.2013., 12:03   #353
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Radim preko opreme za sonyje. Imam international flasheve. Ali flashtool radi dobro a za debrendiranje mozes staviti i global i central europe nema neke razlike osim nekih postavki. Skini flashtool i c6603 global pa probaj vidjeti kako ti radi. Kasnije nozes probati CE generic uk pa vidi koji je bolji. Skini si i croatia tmobile i slucaju potrebe ua jamstvom.
Nemrem ja tebe dočekat od 7 ujutro do sada

Sad ako moj popizdi na bootloopu, onda je jedno sigurno - nije T-Mobile related problem
Brko je offline  
Staro 06.06.2013., 12:33   #354
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Sad se sigurno nece restartat na tmobile boot logu
spawn je offline  
Staro 06.06.2013., 12:35   #355
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ajde baš javi kaj se dešava sotim mobom, sad me baš zanima da li će normalno raditi.

pazi kaj ti velim do tekoma je brijem garant, ja ne znam šta oni rade sa tim mobitelima, ali očito je da NEMAJU PRAVO NA TO!!!
syss je offline  
Staro 06.06.2013., 13:14   #356
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Sad se sigurno nece restartat na tmobile boot logu
To sigurno.

Nisam primjetio neke velike promjene flešanjem custom firmware-a, ali mi je dodao mnoge aplikacije koje ovaj tekomov nije imao. Nije mi mob laggao ni sa brandiranim FW, ne lagga mi ni sada. Jedino što zamjećujem je da ima više slobodnog RAM-a u Task Manageru.

Citiraj:
ajde baš javi kaj se dešava sotim mobom, sad me baš zanima da li će normalno raditi.

pazi kaj ti velim do tekoma je brijem garant, ja ne znam šta oni rade sa tim mobitelima, ali očito je da NEMAJU PRAVO NA TO!!!
Eto, sad sam flešnuo Central European. Izgleda daje malo lakši od Global, ali sve u svemu bolje. Kao da se brže boota i nema onog rozog T više. Skinuo sam si .350 T-Mobile FW ako slučajno nebi bilo nismo znali, ali piše da debrandiranje nije warranty void, kao što je otključavanje bootloadera, tako da sam bez brige.

Nego, vidim na XDA forumu, lik iz Belgije je dobio danas 10.1.1.A.1.307 update. Kaže da je dobio preko PC Companiona, da je OTA trenutno nedostupan. Ja nisam dobio ništa, ali vjerojatno je to to onda i kroz dan-dva će biti.
Brko je offline  
Staro 06.06.2013., 13:15   #357
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

oke, bumo pratili dalje kaj se dešava...
syss je offline  
Staro 06.06.2013., 13:51   #358
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
oke, bumo pratili dalje kaj se dešava...
Čudno, na Global fwu je NFC ikona u notification baru radila, u CE ne radi kao ni u t-comovom. Nije da me smeta, ali vjerojatno će to u 307 popraviti.
Brko je offline  
Staro 06.06.2013., 13:59   #359
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

štagod si sad reko
syss je offline  
Staro 06.06.2013., 14:16   #360
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ikona od NFC-a, koji kad se upali, obično stoji u notification baru, kraj baterije i ostalih pizdarija. Na .253 je neki bug očito jer nema ikone na centran european verziji firmwarea, nit je bilo na brendiranom t-mobile firmwareu. Global firmware nema taj bug. I valjda budu to u nadolazećoj verziji .307 opravili.

Jasnije ?
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno