Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2015., 10:16   #331
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@telefunken

mislim da si opet nešto pogriješio jer si quotao rečenicu koja se odnosi samo na jednu osobu ovdje no NVM, drago mi je da ćeš konačno danas po prvi puta otkad imaš projektor pogledati nešto u FullHD rezoluciji, javi dojmove.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 19:17   #332
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
@sodom komentar vezan na kvalitetu sadržaja se odnosio na nove korisnike projektora koji i jesu glavni akteri po zadnjim stranicama jer me ne bi iznenadilo da si stave neki rip i ostanu VAO na njemu ... uostalom i ovo je deja vu i ponavljanje .

@telefunken a vidim da ali mi je i dalje nejasno što ti osnovni pojmovi nisu lijepo neki sticky ili što ne postoji tutorial za osnovne stvari pogotovo od ovih iskusnijih koji imaju i po 7 (rječima sedam) godina projektore .

Iako niti tutorial ili ti ga sticky ne garantira da opet netko neće istu stvar pitat .
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2015., 19:54   #333
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Da bi dobio kvalitetu slike jedne plazme moraš potrošiti 5k eura BAREM a ni to nije to
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2015., 18:44   #334
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ajmo vi koji imate projektore,

kada spajam komp na njega, koju rezu, odnosno refresh rate mu postavljam?

1920x1080 @ 50hz? 60? 24? ja sam u kanadi i nisam siguran jel to sto mijenja po pitanju standarda

ujedno, da li udaljenost projektora utjece na kvalitetu slike. da se ovako izrazim, ako ga stavim na 4m od platna i zoomom povecam sliku, ili na 5.5m i odzumiram sliku, da li to uopce ima kakve veze?
Staro 14.10.2015., 17:41   #335
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

da li itko cita ovu temu ili nitko nema pojma?

imam jednu situaciju i ne mogu odgonetnuti zasto se dogadja i sto je.

uglavnom, dogodi mi se da mi nestane slike sa projektora na par sekundi, nekad se dogodi jednom u pola sata, a neku vecer mi se gasila doslovno u ritmu 5 sekundi, ima 5, pa nema 10 sekundi, dok nisma popizidio i sve pogasio.
da li je do graficke kartice sa kompa, da li je do kabla, da li je do samog projektora?
koji su simptomi kad je lampa gotova?
Staro 14.10.2015., 18:04   #336
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
nitko to nemože znat sa sigurnošću, zamjeni prvo hdmi kabel, pa onda ako i dalje bude ista stvar pusti sliku sa nekog drugog izvora, pa ako i dalje bude isto napravi update firmwarea na PJu, pa ako i dalje bude isto obrati se liku od kojeg si kupio PJ

koju ćes freq. osvježavanja stavit je do tebe, ja imam 60Hz.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2015., 18:22   #337
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

nekako mi smrdi na hdmi kabel, jer kad sam prebacio na intel compute stick kojeg sam bio ustekao dirketno u projektor, nije se gasila slika.

nekako mi se cini da ovaj hdmi kabel ne moze progurati bandwith, ili mi graficka kartica sere kao i cijeli ovaj zotac sto imam, koje smece, gubikontakt na strujnom utikacu, i gasi se sam od sebe, nekad radi satima danima, a nekad se pocne gasiti sam od sebe. malo taknem kabel upali se, ne kuzim, kabel se ne mice nikuda iz tog polozaja.

nemam ja sto kontaktirati tipa od kojeg sam uzeo projektor, sto ce mi on?

kupio samsungove naocale za 3D, smece od naocala, radile su sat vremena i krepale. promijenio 2 baterije da nije mozda do njih, no eno sada vise ni ne blicnu kad ih pokusam upaliti.
znate li koje jos naocale pasu na epson 5020, original su valjda 150$
Staro 05.11.2015., 14:44   #338
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da li je i dalje Benq w1070 best buy za kućno kino, ili se pojavio neki bolji izbor?
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2015., 15:00   #339
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

W1075 noviji model
Staro 05.11.2015., 15:48   #340
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
W1075 noviji model
Ne mogu naći taj model. Postoji W1070+?

Ali razlika je u MHL-u i mogućnosti wireless-a... što meni osobno ne čini nikakvu razliku.

Postoji HT1075, ali nema ga baš u ponudi kod nas
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2015., 15:54   #341
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Dodatni hdmi jos
Staro 16.11.2015., 13:29   #342
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Da li netko ima prijedlog gdje kupiti projektor?

W1070 baš i nema po našim dućanima, barem ne na WEB-u... A ako i ima, cijena im je barem 1500kn viša nego vani.
Staro 17.11.2015., 14:46   #343
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Eno mi nece da pusta sliku sa straznjih hdminulaza, prednji ulaz radi. A zvuk salje.
Wtf?! Radi se o marantzu 5008. Bio je tjedan dana iskopcan jer sam nesto radio u prostoriji i ovo me doceka. Citam o nekom hamdshake problemu, ali isti uredjaji su radili prije, probao razlicite hdmi portove-nista.
Ideje?
Staro 17.11.2015., 15:13   #344
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Marantz-i su poznati po tom HDMI Handshake problemu. Zato sam te i tražio u onoj drugoj temi da staviš screenshot od AMD HDMI Supported formats.

Ovo je ustvari način povezivanja i komunikacije između dva uređaja spojena HDMI kabelom. Nešto poput spajanja na internet putem 56k modema, gdje mora doći do provjere protokola prije povezivanja i komunikacije.

Najčešće se ovo rješava iskapčanjem oba uređaja iz struje (utičnice) na 1 min, te zatim ponovno uštekavanje. Ovo je bitno, jer je to jedini način da se resetira HDMI Handshake - uključivanje/isključivanje uređaja na gumbu za pokretanje NE DAJE isti rezultat tj. ne resetira Handshake konekciju.

Jako je bitan redoslijed kojim se pokreću uređaji, jer je nekim uređajima potrebno duže da se pokrenu i uspostave HDMI Handshake. Prvo se pokreću uređaji kojima je potrebno više vremena za bootanjem ili loadanjem.

Više informacija:

http://www.avsforum.com/forum/90-rec...d-faq.html#l11

http://marantz-uk.custhelp.com/app/a...ation-problems

https://www.reddit.com/r/hometheater...n_marantz_avr/

http://www.stereophile.com/content/m...dmi-problems-1

http://www.hometheatershack.com/foru...-problems.html

Ovo se događa jer se različiti proizvođači ne drže striktnih Handshake smjernica i protokola i onda često nastaju ovakvi problemi, koji se trajno mogu riješiti putem ovakvih HDFury uređaja, a koji rješavaju sve potencijalne probleme (različite HDMI ili HDCP revizije, različiti podržani digitalni audio/video formati itd).
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2015., 16:28   #345
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Kako blesavo, ali isti uredjaji su radili normalno, jednom se sve bilo poblesavilo i projektor i receiver, morao sam sve doslovno istekatiniz struje bio..
Probat cu opet veceras, sinoc sam spojio bluray player na front hdmi input i jedino tu imam sliku.
Nabavio sam nove front zvucnike pa sam isprobavao, polk audio Rti A5, za sada prezadovoljan, uopce ne znam sto bi bilo da sam uzeo jace A7 jer ovi sami mi stvore vibraciku po sobi, stvari pocnu zvonit lol
Taj switch je mozda ok, ali je jako skup, pa uzmes receiver za 300$, svog marantza sam platio 600$
Da li noviji modeli jos uvijek imaju isti problem? Moj je dvije godime star, sad su na modelu 5010.
Staro 17.11.2015., 16:54   #346
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Taj HDMI standard je postao divlji zapad otkada su u njega počeli trpati različite tehnologije (Inteov HDCP, 4K, DTS HD, Dolby Pro/TrueHD/Atmos, Auro 3D ...), a kada se ovo pomiješa sa različitim načinima proizvodnje različitih uređaja, nastaje krkljanac.

Plus što je previše uređaja na tržištu (audio, video, USB, WiFi, BT, HDMI u xy verzija, HDCP u yx inačica), pa nije niti čudo da ljudi imaju problema sa konekcijama, a ne vjerujem da je na novim uređajima puno bolja situacija (nisu dovoljno dugo na tržištu).

Upravo ovdje se zbog navedenih razloga koriste takvi posebni switchevi koji garantiraju uspješnu konekciju sa različitim vrstama uređaja.

Sve ostalo je tzv. Metoda uzaludnih pokušaja, malo bude radilo, pa malo ne bude

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 17.11.2015. u 17:00.
Staro 17.11.2015., 17:25   #347
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ma bacit ću im ga na stol pa neka preda mnom naprave da rade,jebe mi se za standarde i idiotarije i zbog čega neće. Obični cable box neće da radi,ono valjda 99% receivers ima na sebe spojen cable box
Staro 18.11.2015., 13:47   #348
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
kolko sam ja čitao, takvi problemi sa standardima se lako riješavaju sa HDMI spliterima ali ne tipa "Y" kabel/adapter već električni koji puštaju signal na željeni izlaz. mislim da sam ih vidio po ebayju da koštaju cca 10-20$
kao fora je da su oni napravljeni tako da uvijek ostvare handshake sa prijemnim uređajem
Staro 18.11.2015., 17:21   #349
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

daj malo konkretnije, kako se to zove ili izgleda, ali mi je apsolutno debilno da na receiveru od soma dolara moram kupovati kineske adaptere da bi dobio osnovnu funkciju za koju je namijenjen.
sinoc sam napravio facotry reset, iskopcao bio sve iz struje, i proradio mi je bluray player i cable box, ali chromecast nece. nisam jos probao komp spojiti jer sam jos u radovima.
Staro 18.11.2015., 19:02   #350
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Da ne bi bilo zabune, ovih problema ima i na ostalim receiverima drugih proizvođača, jer nije stvar u uređajima koliko u proizvođačima uređaja koji koriste HDMI na različite načine.

Npr. proizvođači matičnih ploča testiraju određene memorije s kojima ploče rade, ali NE GARANTIRAJU da će ploča raditi sa svim memorijama, iako piše na ploči npr. DDR3. Ista stvar je i sa HDMI uređajima i istoimenim protokolom.

Što se aktivnih splittera tiče, ima ih koliko hoćeš, samo je pitanje kakve karakteristike trebaš.

Količina ulaza i izlaza, podrška do 1080p ili do 4K, podrška za HDCP 2.2 ili starije inačice, podrška za određene audio formate (DTS HD, Dolby True ...), SPDIF izlaz ili koaksijalni, daljinski, itd.

Sve ovo utječe na cijenu switcha, a kreću već od 10-20$ sa osnovnim funkcijama (1 ulaz/izlaz, 1080p), pa sve do par stotina dolara (4/8 ulaza/izlaza, 4K, SPDIF, DTS/Dolby full support, HDCP Doctor, itd).
Staro 18.11.2015., 19:07   #351
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

sve 5, ali ja to ne zelim kupovati i raditi grunf metode za nesto sto mora raditi po defaultu, a pogotovo kad mi doticni chromecast je radio normalno, i BD player i cable box, i sad odjednom zeza. Pa problem je onda u receiveru ne u njima.

onda sam mogao kupiti stari receiver 5-10 godina, pa kupovati dodatne switcheve, i kifle palce za spojiti hdmi. kuzis?

kupio sam ciljano novi receiver sa 6 HDMI ulaza da se upravo ne moram jebati sa switchevima, adapterima, optickim kablovima, itd. Pogotovo kada imas 4-5 uredjaja koje koristis i zelis s njih pustati zvuk na kucno kino i projektor.

a uz to imati i harmony daljinski koji ce to sve objediniti, kako da to sa switchevima izvedem, uzas.
Staro 18.11.2015., 19:18   #352
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Koliko sam vidio po iskustvima korisnika, apsolutno je svejedno, da li potrošiš 100$ ili 1000$ za receiver - svi imaju ove probleme, pogotovo kada se na njih spaja hrpa drugih uređaja. Koji proizvođač ima najmanje problema, nisam išao tražiti, jer nema smisla.

E sada, zašto to ne radi sa ovim, a ne radi sa onim uređajem je stvar ne pridržavanja standarda (proizvođača cable boxa, chromecasta, AMD/nVidie, receivera, TV-a, itd).

Nitko ne garantira apsolutnu kompatibilnost - nitko nije lud da se uvali u takvo nešto, pa da ide ispitivati sa svojim receiverom sve moguće kombinacije HDMI capable gadeta, TV-a, projektora i video kartica, te na temelju toga da ide prilagođavati svoj model receivera.

Taj receiver jednostavno ne bi nikada bio spreman za tržište, jer će se uvijek pojaviti neki kineski gadget koji će imati problema sa HDMI konekcijom ili novi model TV-a kojem ne paše takav Handshake.
Staro 18.11.2015., 19:41   #353
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

jedino nisam skuzio, da li se to odvija svaki put kad palis receiver, ili kad su jednom ukopcani i receiver ih skuzi, ostaje raditi sve? do iduceg iskopcavanja iz struje svega?

jer mi je sve radilo bilo, i chromecast, i komp, i laptop s posla, i cable box, i br player, i sto ti ja znam sto sam sve ukopcavao.

i sad odjednom kao da je virus pobrao
Staro 18.11.2015., 20:53   #354
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Vjerojatno ovisi o uređaju kako mu je napajanje riješeno tj. da li je stalno pod naponom ili se gasi potpuno kada pritiskom na tipku ode na standby.

Kako bilo, baš svi naglašavaju da je najbitniji poredak pokretanja uređaja:
Citiraj:
1. Power-off all equipment (At the wall socket).
2. Ensure all Cables, Splitters, Switches, Extenders are connected within the HDMI Distribution Network.
3. Power on all Splitters, Switches, Extenders within HDMI Distribution Network.
4. Power on all displays and set to HDMI input from HDMI Distribution Network (Source device need to be able to contact display to retrieve EDID information)
5. Power on Sources / Players. Ensure that a path is open from source to display for HDCP handshake negotiation by selecting the proper input on HDMI Switches or HDMI switch/splitter combo's via the remote control (Sources negotiates HDCP Handshake via HDMI Network to displays which is set to HDMI input to respond to handshake).
Ima hrpa tutorijala na ovu temu po netu, a svi se više-manje baziraju na gore navedenom.

Da sam na tvojem mjestu, sve bi odspojio i ištekao iz struje, te bi spajao pojedinačno svaki uređaj sa receiverom, dok ne otkrijem redoslijed za svaki uređaj zasebno. Ovo uključuje i utikače za napon pojedinih uređaja, a ne samo postupak pokretanja preko ON/OFF tipkala.

Tek nakon toga bi išao spajati sve zajedno, jer u protivnom kada sve pospajaš i pokrećeš nasumično, jako je teško otkriti gdje je problem.
Staro 18.11.2015., 21:08   #355
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

moram priznat da mi nije najjasnije

sve istekam iz struje, pospajam sve uredjaje u hdmi portove na receiveru, onda najprije upalim projektor, pa ustekam receiver u struju, pa onda jedan po jedan uredjaj ustekavam u struju ili kako? a da pritom na receiveru prebacivam inpute?

previse mi tu varijabli
Staro 18.11.2015., 21:34   #356
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Tako sam i ja shvatio ... znači netom prije pokretanja source-a, biraš input na receiveru.

Naravno HDMI konektori su prvi, pa onda TV/projektor (postavljen na HDMI ulaz), pa onda receiver, a tek na kraju se pokreće source, jer je on taj koji inicira handshake proceduru (i u tom trenutku svi ostali uređaji moraju biti spremni odazvati se na taj handshake).

Ovdje su svi detalji na ovu temu:
http://site.hdtvsupply.com/hdcp1.html

Naravno, najjednostavnije je da sam isprobaš sa svakim uređajem zasebno.
Staro 18.11.2015., 21:39   #357
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

o kriste sto necu jos dozivjeti, majke mi, sto vise imas to vise problema, prije su stvari jednostavno radile, a ovo danas je fakat drama sa svime.
a vremena za takve gluparije ne da nemam nego jedva docekam samo sjest i upalit seriju/film a ne dane i sate gubiti na debilizme.

danas sto god kupim se moram najprije dobro poseksati s tim da bi dobio da radi.

a evo sad citam da ne smijes hot plugging radit sa hdmi-em bogme ako je moje mislilo krepat, vec bi bilo krepalo koliko sam ga zadnje dvije veceri nazivo iskopcao i ukopcao, mamicu mu
Staro 18.11.2015., 21:58   #358
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Nisam niti ja baš obraćao pažnju na taj Hot plug

Kada bolje razmislim, meni također nije bilo slike sa HTPC-a na TV-u, ako prije pokretanja PC-a nisam imao upaljen TV i namješten na HDMI input. Svaki put sam se čudio kako nema slike, ali s vremenom sam naučio

Upravo sve ovo se izbjegava onim aktivnim switchevima, jer se oni prvi pokreću i uvijek su spremni za Handshake sa bilo koje strane, a kada se pokrenu i izvor i TV/projektor, tek onda switch ostvaruje tj. dozvoljava handshake. Zato i jesu takvi uređaji skuplji za veće 4K/4-8ch/HDCP 2.2/HDMI 2.0 setupe, jer moraju baratati sa hrpom informacija koje dolaze sa više strana, ali je 100% uspjeh.
Staro 18.11.2015., 22:11   #359
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

aaaaaaa sad sam se sjetio da mi je harmony to nesto kroz setup trazio da odredim poredak kad se sto pali, i onda mozes staviti i delay ako se odredjeni uredjaj duze pali, sigurno zbog tog handshakea. znam da mi je bluray iz drugog ili treceg puta proradio.

na harmonyu mogu postaviti tocno sto da se pali prvo, osim chromecasta koji je stalno ukopcan i upaljen...
Staro 19.11.2015., 16:22   #360
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

sinoc proradio i chromecast :lol:
Oglasni prostor
Oglas

Oglas