Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2011., 15:53   #331
asibulj
Misanthrope
Moj komp

asibulj's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Klikni na onaj link za pogledati cijelu posebnu ponudu. Na dnu piše da su crveni i bijeli sad 999kn. Ne znam za crni.

Edit: Izgleda da je prošla akcija.
Staro 14.02.2011., 17:39   #332
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo dobrog kućišta za malo para na akciji u Lunksu ove subote
http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2011., 19:13   #333
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor asibulj Pregled postova
Klikni na onaj link za pogledati cijelu posebnu ponudu. Na dnu piše da su crveni i bijeli sad 999kn. Ne znam za crni.

Edit: Izgleda da je prošla akcija.
Ma prošla akcija....
locks je online   Reply With Quote
Staro 15.02.2011., 08:49   #334
white.banana
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2010
Što opčenito mislite o CoolerMaster CM 690 II Advanced?
Ovaj tjedan mislim uzeti kučište te bi mi dobro došao savjet tipa, kvaliteta, buka, cable management i slično.

Pregledao sam mnogo reviewa i totalno se zaljubio u kučište, hajd potucite me sa nekoliko dobrih argumenata

edit: Premjestio sam pitanje u CM 690 temu, isprike.!
white.banana je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 19:14   #335
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Daj mi recite vi koji imate Obsidian 800D dali imate problema sa prasinom u njemu? Kanta mi stoji na podu i navlaci mi se toliko prasine u nju da je to koma, niti jedan komp mi nije vukao toliko prasine! Ne, nije problem u prljavom stanu vec ovo stvarno u kanti vec postaje brutalno prljavo tj. prasnjavo! Stalno moram cistit komp i laganini me to zivcira posto nisam nikada morao toliko cistit neko kuciste i nikada mi ni ona jeftinjak kucista nisu skupljala toliko prasine u sebi!
Ovo je jedan od razloga zasto trenutno razmisljam o promjeni kucista....uvjet je da je full crno, napajanje sa donje strane i u klasi sa Obsidianom....sve preporuke dobrodosle.
Naravno, obo ne znaci da sutra trcim u trgovinu po drugo kuciste vec samo razmatram neke moguce opcije....u meduvremenu cu jos jednom sve rastavit i ocistit cijeli komp!

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 21:41   #336
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Da, Obsidian ima problema s prašinom jer praktički sav zrak vuče ispod kućišta, a tamo je često prašnjavo.
Staro 28.02.2011., 21:43   #337
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Zato i postoji filter
Ja očistim filter svakih mjesec dana i na miru sam, doduše, ne držim kućište na podu nego na stolu.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 22:05   #338
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ja ga držim na podu, imam parket i redovito čistim, nisam primjetio da se posebno prašina skuplja unutar kućišta, sve ostaje na filteru kojeg također usisam. možda se kriteriji "čistoće" razlikuju no malko prašine unutar kućišta me ne smeta.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 22:53   #339
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Ma skrenem kada vidim prasinu u kucistu koje je preko 2 k kn!
Sada sam ga cistio i sve 5, ali mi ide lagano to na zivce posto uistinu nisam sa ostalim kucistima imao toliko problema. Npr. Cosmos nije nista vukao prasinu, Thermaltake Armor isto tako...niti jedan Chief nije vukao prasinu, Antec isto tako i sada mi ovaj Obisidian sluzi kao usisavac!
Kuciste su odlicno napravili, ali sto se tice prasine nisu bas previse razmisljali a trebali su posto ovakvo kuciste nije predvideno da stoji na stolu.....bar meni izgleda katastrofalno kada ga naguram na stol!

Staro 28.02.2011., 22:57   #340
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@win32
Corsair Graphite 600T
Nisam siguran da je "u rangu" s Obsidianom, ali ako ti se svidja po izgledu - go for it, jer kvaliteta i sve ostalo je na mjestu...
Problema s prasinom nebi triba imati.. Btw, zar Obsidian nije vise namjenjen za vodeno hladjenje, barem po reviewima ..

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 28.02.2011. u 23:10.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2011., 23:35   #341
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
@win32
Corsair Graphite 600T
Nisam siguran da je "u rangu" s Obsidianom, ali ako ti se svidja po izgledu - go for it, jer kvaliteta i sve ostalo je na mjestu...
Problema s prasinom nebi triba imati.. Btw, zar Obsidian nije vise namjenjen za vodeno hladjenje, barem po reviewima ..
Upravo nesto crtkaram pa mislim da ce pod Obsidian ici neki lijepi stalak...postam sliku kada bude gotov. Nadam se da ce uskoro u kantu ici voda koja ce zamjeniti H50. Da uzimam drugo kuciste uvjet ja da se radi o big tower kucistu te da ima puno mjesta u njemu....radi vode, graficke kartice, a i volim prostrana kucista u kojima mogu normalno radit kada prckam po njima...no hvala na prijedlogu!

Staro 01.03.2011., 08:56   #342
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Coolermaster HAF X možda ako ti ne smeta agresivan izgled.Puno prostora,filteri po cijelom kućištu,svi ventilatori osim prednjeg ispuhuju prema van.Panel ispred prednjeg venta se lako skida i ima filter koji se lako čisti.
Stvarno zasad nemam problema s prašinom,a unutra su 3x200mm,1x230mm i 1x140mm.
Odlično riješeno kabliranje iako bi volio da iza matične ima više prostora za kablove,ali i to se riješi povezivanjem kablova....
Svakako preporuka za ovo kućište
locks je online   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 09:07   #343
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
ovakvo kuciste nije predvideno da stoji na stolu.....bar meni izgleda katastrofalno kada ga naguram na stol!
Mda, bolje je kućište od 2k kuna sa bočnim pleksijem nagurati pod stol, lol lol

Staro 01.03.2011., 09:21   #344
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Pa da, da se nevidi uzas hahaha

Meni je na stolu i lijepo figura, svaki put kad pogledam desno izvuce mi na lice.
Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 10:24   #345
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Mda, bolje je kućište od 2k kuna sa bočnim pleksijem nagurati pod stol, lol lol
slažem se da ga treba "istaknuti" ali nekako mi je na stolu prenaglašeno i nikada nisam volio stavljati kućišta na stol...kod mene on stoji paralelno uz stranicu zida uz koju je i stol tako da se vidi kroz prozorčić, ipak je dio novca pri kupovini išao na estetski dojam
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 10:48   #346
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor agent orange Pregled postova
evo i mene ceka lancool k7 da ga slozim

review http://www.techpowerup.com/reviews/L...oned_K7/3.html

cekam jos neke kablove

Koliko para i di si ga nabavio? Sviđa mi se, jednostavne čiste linije(ono što fali na 90% današnjih kućišta).

Meni stiže Antec P182 za koji dan
Staro 01.03.2011., 12:48   #347
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Stvarno steta sto 600T nema barem nekakav prozor na bocnoj stranici... nekako mi je logicno da ce ekipa koja si priusti high end kuciste u njega smjestiti i koliko-toliko high-end komponente.
Kad je vec toliko naglasena estetika, prava steta sto su to izostavili.

Volio bih kada bi se pojavila i 600T special edition serija, def mi bolje izgleda od crnog...

Zadnje izmijenjeno od: bluefluid. 01.03.2011. u 12:54.
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 13:47   #348
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
slažem se da ga treba "istaknuti" ali nekako mi je na stolu prenaglašeno i nikada nisam volio stavljati kućišta na stol...kod mene on stoji paralelno uz stranicu zida uz koju je i stol tako da se vidi kroz prozorčić, ipak je dio novca pri kupovini išao na estetski dojam
Kod mene stoji na stoliću tik uz moj stol, taj stolić je malo niži pa mi je to taman na pravoj visini

http://www.pohrani.com/f/2v/NC/30myg7ca/pa230372.jpg

Staro 01.03.2011., 15:45   #349
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

@bluefluid

Da, stvarno je*eno izgleda taj bili 600T, svejedno mi malo cudno izgleda plexi na njemu.. Nekako mi je uzak, obican, mislim mogli su to malo bolje dizajnirati - uz malo vise maste.
Najlakse je ispilati kocketinu i ubaciti plexi u rupu -.-. Imho bolje bi izgleda da su ga polegnuli i malo povecali...

Btw, postoji i verzija bez plexia tj. sa mesh-om, za one koji zele dodatno hladjenje...

Staro 01.03.2011., 16:32   #350
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
@bluefluid

Da, stvarno je*eno izgleda taj bili 600T, svejedno mi malo cudno izgleda plexi na njemu.. Nekako mi je uzak, obican, mislim mogli su to malo bolje dizajnirati - uz malo vise maste.
Najlakse je ispilati kocketinu i ubaciti plexi u rupu -.-. Imho bolje bi izgleda da su ga polegnuli i malo povecali...

Btw, postoji i verzija bez plexia tj. sa mesh-om, za one koji zele dodatno hladjenje...

Ja nikada nebi kupio kućište koje ima mesh na sebi. Em ulazi prasina, em je stranica puno slabija i u 99% slučajeva nemožeš složit dobar airflow u kućištu jer curi na sve strane...
Staro 01.03.2011., 16:57   #351
poker
Premium
Moj komp

poker's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Možda da uzmeš haf 932 i malo modaš što se tiče filtera jer ih on ne posjeduje.Osobno ga imam cca 1 god isvakih 2-3 mjeseca ga odnesem kod lege blokiram ventove da se ne okreću i ispirim s kompresorom.Ne smeta me što usisava prašinu (stoji na parketu ) sve dok vrhunski hladi (gtx275 idlle 35C load cca 60C) a imaš i mjesta za staviti unutra jedan manji par kulenovih seka da se osuše
poker je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 17:05   #352
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Stvarno steta sto 600T nema barem nekakav prozor na bocnoj stranici... nekako mi je logicno da ce ekipa koja si priusti high end kuciste u njega smjestiti i koliko-toliko high-end komponente.
Kad je vec toliko naglasena estetika, prava steta sto su to izostavili.

Volio bih kada bi se pojavila i 600T special edition serija, def mi bolje izgleda od crnog...
Jedini case zbog kojeg bi došla u obzir zamjena mog cm590.
Stvarno mi je taj bijeli 600T savršen
Staro 01.03.2011., 17:45   #353
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ovdje se Corsair 600T nije baš proslavio što se tiče hlađenja...
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 18:00   #354
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Ovdje se Corsair 600T nije baš proslavio što se tiče hlađenja...
A što reći za stranicu koja je stavila raven rv02 ohoho ispred 600t, a toliko dvosmislenosti su napisali u textu za tog istog ravena i onda ga na kraju briljantno ocijenili, dobro da nije dobio 10/10 sve....
A u case ne stanu high end grafe, ili mora vent van, sama postava matične upside down, tri venta za upuhivanje koji stoje na dnu case-a (gdje je leglo prašine i svih nečistoća), smještaj reset i power tipki na gornjim rubovima case-a (gdje se najčešće prima kad se pomiče/izvlači case), itd, itd. Katastrofa, al eto, tamo je vrhunski prošlo.
A btw, nije se proslavio 600t, al nije ni tako kriminalan rezultat bio.
Staro 01.03.2011., 18:13   #355
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
A što reći za stranicu koja je stavila raven rv02 ohoho ispred 600t, a toliko dvosmislenosti su napisali u textu za tog istog ravena i onda ga na kraju briljantno ocijenili, dobro da nije dobio 10/10 sve....
A u case ne stanu high end grafe, ili mora vent van, sama postava matične upside down, tri venta za upuhivanje koji stoje na dnu case-a (gdje je leglo prašine i svih nečistoća), smještaj reset i power tipki na gornjim rubovima case-a (gdje se najčešće prima kad se pomiče/izvlači case), itd, itd. Katastrofa, al eto, tamo je vrhunski prošlo.
Yep, istina, ali sam daleko više očekivao i pomalo sam razočaran sa rezovima.
Nekak su mi najviše u razmatranju bili 690 II Advanced i ovaj Corsair...sad dvojbe skoro da i nema.
Staro 01.03.2011., 18:18   #356
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Yep, istina, ali sam daleko više očekivao i pomalo sam razočaran sa rezovima.
Nekak su mi najviše u razmatranju bili 690 II Advanced i ovaj Corsair...sad dvojbe skoro da i nema.
A jbga, meni je 600t toliko lijep da bi to malo veće temperature lako riješio boljim ventovima
No tak i tak sam prezadovoljan trenutnim pa i ne pomišljam na zamjenu za sada.
Staro 01.03.2011., 18:40   #357
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
A jbga, meni je 600t toliko lijep da bi to malo veće temperature lako riješio boljim ventovima
No tak i tak sam prezadovoljan trenutnim pa i ne pomišljam na zamjenu za sada.
Što se ventova tiče, teško...200mm ventove je jako teško za nabaviti, a skoro pa i nema neke mogućnosti za ugradnju dodatnih ventova osim ova 3 koja dolaze s njim...eventualno moreš improviziratia, a to mi je pomalo bezveze s obzirom da ima jako puno mjesta unutar kućišta...kućište ima veliki potencijal koji nije iskorišten baš.
Staro 01.03.2011., 18:52   #358
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Koliko para i di si ga nabavio? Sviđa mi se, jednostavne čiste linije(ono što fali na 90% današnjih kućišta).

Meni stiže Antec P182 za koji dan
ebay, 210$+300kn carine
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWNX:IT
jednostavan izgled, nema otvora nigdje osim naprijed i nazad, removable mb tray...
cekam jos neke stvari i da uvatim malo vremena da ga slozim
baban je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 18:56   #359
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Što se ventova tiče, teško...200mm ventove je jako teško za nabaviti, a skoro pa i nema neke mogućnosti za ugradnju dodatnih ventova osim ova 3 koja dolaze s njim...eventualno moreš improviziratia, a to mi je pomalo bezveze s obzirom da ima jako puno mjesta unutar kućišta...kućište ima veliki potencijal koji nije iskorišten baš.
Ma mislio sam na cpu vent, tamo bi stavio delte ili nešto tog ranga, a ove na case-u ne bi ni dirao
Staro 01.03.2011., 20:29   #360
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:

Na istoj stranici su popljuvali i Noctua ventove, tako da ne znam kaj da velim. Sve te testove treba uzet sa zrnom soli. Nije 600T ni blizu tako loš kako su ga oni prikazali.

Kaj se tiče Raven RV02, gledano sa strane termodinamike tako su sva kučišta trebala biti od početka dizajnirana - da grafe/komponente stoje vertikalno i da se zrak ispuhuje na krovu kučišta (znamo svi da se topli zrak diže, ovako se topli zrak dijelom zadržava ispod same kartice). Način na koji su to izveli (i ostale dijelove kučišta) je druga stvar. Mogao je usis biti i negdje na boku. S druge strane, današnje komponente nisu ni zamišljene za takvo pozicioniranje pa je s te strane kučište vrlo interesantno.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno