Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2008., 13:42   #331
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Mislim da se komponente,a pogotovo tako skupe,2 000kn obje,ne kupuju iz fore,kako si ti napisao na tržnici,da si ih kupio.

Nit se kupuju da nešto probaš,pogotovo ne SLi i CF.

Moj ti je savjet da spustiš cijenu svakoj na 800kn,prodaš,i shvatiš da ćeš tako i tako izgubiti lovu u ovom trenutku,bolje da si kupio u svakom slučaju maxcore za 2200kn.

200kn više,a ovako ćeš izgubiti 200kn po kartici garant,i još doplatiti 200 za novu BFG 260tku,to je 600kn.

Nisi racionalno promišljao ni imalo ekonomski. Sretno u novoj kupovini..

Ako ti se ne da,drljaj s tim do besvijesti,možda nešto krivo radiš,Dizel ima CF i njemu je dosta dugo radio ok kako on kaže. Sad da je SLi toliki krš,ne vjerujem.
Izgubio si se frende. Tema nisu cijene, niti vrijednost njegovih kartica.

Ima SLI ploču, pa je bil ovrlo logično da kupi dvije kartice koje imaju brutalne performanse u novim igrama. Sve nove igre su dobro optimizirane za SLI, pa nema govora da bi 260 GTX 216 bila nešto bolji izbor, pogotovo ako se pogleda ograničena frekvencija samog procesora.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 13:50   #332
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Izgubio si se frende. Tema nisu cijene, niti vrijednost njegovih kartica.

Ima SLI ploču, pa je bil ovrlo logično da kupi dvije kartice koje imaju brutalne performanse u novim igrama. Sve nove igre su dobro optimizirane za SLI, pa nema govora da bi 260 GTX 216 bila nešto bolji izbor, pogotovo ako se pogleda ograničena frekvencija samog procesora.

Frende ta jedna kartica ima performanse al-pari 4850, samim time je dovoljna za 99.99% igara i danas i sutra,a pogotovo jučer.

Drugo,slažem se ajde,SLi ploča pa ajde,idemo slagati SLi. Ali to je dugoročno veće bacanje love nego kupiti jednu 260tku.I to je činjenica. Jer cijena g92 chipova će drastičnije ići dolje od 260tke. Ja samo ekonomski gledam,jbg.

A pazi,spomenuto je CoD2 i Most Wanted. Ne znam o kojim novijim igrama pričamo onda? Jasno da ću se izgubiti,SLi za igre kojima je x1950pro overkill.

Ali ok,nije tema SLi g92 vs 260, nego problemi sa SLi-jem koji se realno, javljaju zbog starosti igara koje igra.

I to te opet vraća na početak.

Kupit SLi a igrat 5g stare igre.

Nisam proc ni gledao,tek sad vidim.
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2008., 14:04   #333
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Kaj god uzme je bacanje para. Da je dao 2200kn za GTX 216, kaj misliš koliko bi ta kartica izgubila kada dođu 55nm GTXice?

Kako god, pare se gube...

Kada je kolega panisher tražio savjet oko kupovine, nije bilo govora o starijim igrama...a skinuti pach ili restartat komp nije neki problem.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 14:04   #334
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Kaj god uzme je bacanje para. Da je dao 2200kn za GTX 216, kaj misliš koliko bi ta kartica izgubila kada dođu 55nm GTXice?

Kako god, pare se gube...

Kada je kolega panisher tražio savjet oko kupovine, nije bilo govora o starijim igrama.

Sad tek vidim,26 inch monitor,ouch...Ne znam,ja drukčije razmišljam. Bolje je kupiti jednu GTX260-216 sada,igrati se,kad već ima sli ploču,i kasnije dodati još jednu GTX260tku,nego odmah upiknuti 2xg92.

Pa kasnije preprodavati,zajebavati se,i izgubiti 50% cijene.

Sve svodim na novce,apsolutno. Performanse su identične ali dugoročno je veća zajebancija imati SLi g92 nego jednu 216ticu.

Ako mu je do pravog SLi-ja,šta nije uzeo jednu sad,i jednu za 2g. To je potez.

Ali opet i opet,kud baš na stare igre,pa 90% ih nije sli optimizirano.
Staro 03.12.2008., 14:40   #335
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Hm , a cemu uopce slagati SLI pa igrati stare igre ? Uostalom opce je poznato da jedna jaca grafa uvijek je bolje rjesenje od dvije slabiju u sli / cf ...
cod2 vec igram 4god na netu, kad je sli ukljucen baca artefakte, a sa jednom super radi, i to sta se tice starih igara su samo voznje tipa need for speed

i da jos jedno, kako mozes procijeniti grafu na 800kn?? to sta je hg spot imo to je bila akcija i nema vise nijedne na lageru, a najeftinija je sad 1400 i nes, tak da cijena od 900kn je preedobra, trebo sam dati za 1100kn i gotovo kad bi gledali onak kak vi gledati 20% manje toliko i ispadne
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 14:47   #336
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor panisher20 Pregled postova
cod2 vec igram 4god na netu, kad je sli ukljucen baca artefakte, a sa jednom super radi, i to sta se tice starih igara su samo voznje tipa need for speed

i da jos jedno, kako mozes procijeniti grafu na 800kn?? to sta je hg spot imo to je bila akcija i nema vise nijedne na lageru, a najeftinija je sad 1400 i nes, tak da cijena od 900kn je preedobra, trebo sam dati za 1100kn i gotovo kad bi gledali onak kak vi gledati 20% manje toliko i ispadne
Mislim da je neumjesno raspravljati ovdje o cijeni grafe , za to postoje drugi podforumi ... A takodjer ih jos uvijek ima u hgspotu po 999kn ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 15:05   #337
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Nije uopće stvar cijene nego tih problema koje ti imaš.Cijena je najmanje bitna, to šta bi ja ili netko drugi drukčije napravio koga boli qrc,ti si mislio da je tako kul,i složio si SLi.

Sad imaš frku u starijim igrama,tako jasno. Potrebno je pogledati patcheve ukoliko imaš originale,lijepo to pokrpati i onda vidjeti.

Slažem se s routom,spomeneš cijenu,odma kokošinjac. Ako je tebi dobro,i meni je.

A očito ti nije dobro kad imaš veći frame sa jednom nego sa dvije.

P.S. Taj kretenizam zvan nabava -20% nisam ja izmislio, to je valjda plod prejedanja na žderonjama, pa eto,komponenta stara 2 dana vrijedi 20% manje. Ili tjedan dana,whatever. I meni je smiješno. Ako je 999kn nova,800 je premalo,ali više od 900 će ti teško itko dati jer tako kupi novu odma iz dućana,a ti nisi dućan.
Staro 03.12.2008., 15:09   #338
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Citiraj:
Nije uopće stvar cijene nego tih problema koje ti imaš.Cijena je najmanje bitna, to šta bi ja ili netko drugi drukčije napravio koga boli qrc,ti si mislio da je tako kul,i složio si SLi.

Sad imaš frku u starijim igrama,tako jasno. Potrebno je pogledati patcheve ukoliko imaš originale,lijepo to pokrpati i onda vidjeti.

Slažem se s routom,spomeneš cijenu,odma kokošinjac. Ako je tebi dobro,i meni je.

A očito ti nije dobro kad imaš veći frame sa jednom nego sa dvije.

P.S. Taj kretenizam zvan nabava -20% nisam ja izmislio, to je valjda plod prejedanja na žderonjama, pa eto,komponenta stara 2 dana vrijedi 20% manje. Ili tjedan dana,whatever. I meni je smiješno. Ako je 999kn nova,800 je premalo,ali više od 900 će ti teško itko dati jer tako kupi novu odma iz dućana,a ti nisi dućan.
ma sve ok, neg samo lijepo pitam dal da uzimam 260GTX ili, novci nisu problem lako ja ovo prodam, budem jos vidio kak ce sve ispasti
Staro 03.12.2008., 15:14   #339
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
ma sve ok, neg samo lijepo pitam dal da uzimam 260GTX ili, novci nisu problem lako ja ovo prodam, budem jos vidio kak ce sve ispasti
Ako imaš original igre,ja bi išao na krpanje patchevima i uvidio situaciju onda.
Ako ne,ne znam šta da ti kažem. Šalim se,a čuj ako uloviš 900kn koliko tražiš po kartici,prodaj i uzmi jednu 260tku,ovu BFG maxicu. Za godinu dana ili dvije ćeš ionako skupiti za još jednu,kako god okreneš,a ova će i dalje biti premoćna.

Do tad će g92 biti po 500kn kartice.Nisam vidovit,da se krivo ne shvatimo,samo govorim i iznosim svoj stav,jer sam promijenio 30 grafa i znam kako je spušiti 2000kn u roku godinu dana na grafi.

Moram li te podsjetiti na oduševljenje od 26.11,to je neki dan bilo za ime Božje,a već bi prodavao.

evo da se i ja pohvalim danas ubo dvije Leadtek 8800GTS 512 u SLI, mogu rec da sam zadovoljan, stavio zadnje drivere, nikakvi problemi sve super radi, jedino sto sam testiro do sad je Crysis Warhead kak se ponasa, na 1440x900 sa 4xAA, i sve na gamer igra radi odlicno, i probo sam overcloking najvise sta sam je digo je 775/1100, nema sta graficka je super

Razmisli ti dobro,ako ne izgubiš lovu u toj preprodaji,u šta sumnjam,u pravilu,uzmi 260. Ako izračunaš da će ispast pušiona,pokrpaj se.
Staro 03.12.2008., 15:24   #340
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:

znam da je skroz ali u hg ili na bilo kojem drugom placu mi primaju kartice i čekove,amex tak da mi je za ovu tvoju i 800kn previše,ak kužiš kaj mislim reći jer su takva vremena da skoro pa sve moram na kredit po 6 rata ili više...tak da nemoj previše očekivat da će se ljudi potrgat za tu karticu koja je ionak već malo "starija kak se bi reklo" mada je to odlična kartica.
Melani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2008., 15:29   #341
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
znam da je skroz ali u hg ili na bilo kojem drugom placu mi primaju kartice i čekove,amex tak da mi je za ovu tvoju i 800kn previše,ak kužiš kaj mislim reći jer su takva vremena da skoro pa sve moram na kredit po 6 rata ili više...tak da nemoj previše očekivat da će se ljudi potrgat za tu karticu koja je ionak već malo "starija kak se bi reklo" mada je to odlična kartica.
ma znam sve ja to kuzim, sad vidim da su dosle u hg spot od bfg i gainwarda 8800GTS po 999kn ali opet grafe su stare 7 dana
Staro 03.12.2008., 15:34   #342
Melani
Banned

Citiraj:
ma znam sve ja to kuzim, sad vidim da su dosle u hg spot od bfg i gainwarda 8800GTS po 999kn ali opet grafe su stare 7 dana
a hbga nije ni prvi ni zadnji put da se neko zahebo i da se nije samo tako za pomiriti s tim da si spušio lovu u rekordnom roku.inače grafa nije stara 7 dana nego je kupljena prije 7 dana(barem ja to tako gledam)
Staro 03.12.2008., 15:42   #343
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
IMHO, ostani na ovome. Patchiraj, tweakaj, podešavaj. If everything else fails, uvijek stigneš prodat ove (npr. dok ih ponestane u HG-u )
generic je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 15:59   #344
Melani
Banned

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
IMHO, ostani na ovome. Patchiraj, tweakaj, podešavaj. If everything else fails, uvijek stigneš prodat ove (npr. dok ih ponestane u HG-u )

Ovo mi se čini kao najbolje rješenje problema kojeg ipak nema,kolko god ti tvrdio suprotno.

Najbolje da ti napišeš kak si kaj podesio(oc,i ostale postavke)pa češ i dobiti poneki pametan savjet
Staro 03.12.2008., 17:01   #345
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

samo nes da kazem, kolega thedream to sto sam napisao da sam iz zajebancije slozio sli,gle mislim da svaki gamer bi volio imat sli, tak sam i ja, gledao sam perfomanse 260 gtx i ove moje 2 u sli-u, i kolko sam vidio sli je dobio u 90 posto testova, sad nisam slutio da ce mi taj sli zadavat probleme u nekim igrama, gle kad za nes dam dobre novce ocu da to radi, a ne da se moram zajebavat i gubit vrijeme na ostale gluposti al sad sta je tu je, znam da nije rijesenje odustat problema, al radim i imam hrpu ostalog posla tako da nemam vremena bas za takve stvari
Staro 03.12.2008., 17:29   #346
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
SLI sigurno nije u 90% bolji kolko ti tvrdiš.Manje više su tu negdje samo što gtx 260 ima viši onaj najmanji FPS.Ti nemaš dovoljno jak procesor da bi SLI iskoristil.Nakraju GTX 260 je bolji izbor.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 17:59   #347
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Pa nemas bas neki nerjesivi problem, za starije igre ti je ionako dosta jedna kartica za normalan framreate a sve novije i buduce igre ce gotovo sigurno radit u SLI modu, prema tome ostavi kako je i redovito updejtaj drivere i to je to
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 18:03   #348
Melani
Banned

Ni gtx 260 neće biti baš bajan rez s takvi procem...
Staro 03.12.2008., 21:30   #349
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Ostavit cu ovak kak je, neda mi se vise hodat okolo i zaje... sa tim, za ovaj moj sistem koji bi mi procesor preporucili, q6600 ili nekog dvojezgrenog serije 8xxx
Staro 03.12.2008., 22:18   #350
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

2x2gb memorije + 8400, postaviš 450x9 i urlaš od sreće,a to je pis-of-kejk na 1.35V za taj proc

za većinu memorija isto ne bi smjelo bit problema,1.9V na 900mhz. I to je to, 4ghz vozi miško.
Staro 04.12.2008., 09:02   #351
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
i kako stvari stoje na trznici, ipak se prodalo 2x8800gts i odustalo od sli-a :S
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 10:14   #352
Matebaron
Premium
Moj komp

Matebaron's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pa će za godinu-dvije bit "iskreno nisam tako zadovaljan s GTX 260 SLi, u nekima igrama mi baca artifakte kad je sli ukljucen, npr cod 2... Jesam trebo prodat i uzet jednu GTX 360?"

Mislim da je taj SLI malo "pie in the sky", osim za entuzijaste koji neće kukati što stalno moraju krpati, restartati i tražiti rješenja za probleme koji ne muče ljude s jednom karticom.

S druge strane i ja sam znao kupit neki komad hardvera "iz zajebancije", čisto da se malo poigram i prodam ga. Igranje je hobi i to je uvijek gubitak novca, pa grafičke gube vrijednost valjda brže od ičega, osim možda Yahoovih dionica.
Matebaron je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 10:20   #353
Rino123
Premium
Moj komp

Rino123's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ne znam je li itko primjetio slijedeće:

[quote=panisher20;1208555] kad ukljucujem sli moram restartat komp [/quote

Po ovome što je napisano nije samo da panisher igra stare igre bez patcheva, nego ima i stare(jako) drivere. Ne znam koja je bila zadnja verzija drivera kod kojih se je morao restartat komp pri aktivaciji SLI-a ali znam da je od nje prošlo već dosta vremena i dosta novih revizija.

Edit:
Evo tek sad vidim da su kartice prodane i da je kasno, ali možda pomogne nekom drugom.
Rino123 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 11:50   #354
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Smirite duhove, da ne bude po prstima. Obrisao sam spamaru, ne bih želio da se vraćamo na ovu temu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 11:54   #355
Melani
Banned

Citiraj:
Smiri doživljaj..moja kolekcija nije tema.I opet ti ponavljam uzalud ti driveri ako je igra bugirana.Neću trpjeti nadjebavanje na svoj račun,sorry upozorio sam te.

Da sam rekao 90% sam izvukao zaokruživši od egzaktnih 89,987% igara,opet bi ti bilo dosadno i odgovarao bi i podhebavao,na krivoj temi.

Momak ima problema ili zbog starih drivera,pa nek onda stavi nove. A šta ako i kad stavi nove,nije patchao igru? I problemi se nastave. Šta onda,tko je tu glup? Podrazumijeva se da updateaš drivere,ali mnogi zaborave provjeriti dostupnost patcheva,jer ih na kopije ni ne mogu instalirati.

Sad je dosta,tor će vrištat,ako već ne.
Nikad mi nisi bio ni nečeš biti jasan s tim svojim izletima.

O čemu se tu priča?
Ne priča se o nikakvim bugiranjima igra(originala ili onih drugih isti rac)radi se to tome da ako nvidia,ati nije optimizirao driver za tu igru bila ona bugovita ili ne!!!!! se neće iskoristiti multi gpu sustav.
A ti i dalje tupi o tome kako u 90% igara baš patch ispravlja performanse u multi gpu sustavima.

A na plavo pitanje; to moraš prosuditi sam.
Staro 04.12.2008., 12:00   #356
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

A da probas u "starijim" igrama igrat na jednoj grafi(posto je dovoljno jaka i za 1920*1200) a novije koje nemaju SLI tegoba sa SLIjem........
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 12:45   #357
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nema više SLI, prodal je 8800GTS.....i kupil GTX260 !
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 12:53   #358
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Nema više SLI, prodal je 8800GTS.....i kupil GTX260 !
Pametno. Nek ispeča igre i uživa.
Staro 04.12.2008., 13:37   #359
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Rino123 Pregled postova
Po ovome što je napisano nije samo da panisher igra stare igre bez patcheva, nego ima i stare(jako) drivere. Ne znam koja je bila zadnja verzija drivera kod kojih se je morao restartat komp pri aktivaciji SLI-a ali znam da je od nje prošlo već dosta vremena i dosta novih revizija.

Edit:
Evo tek sad vidim da su kartice prodane i da je kasno, ali možda pomogne nekom drugom.
taman sam mislio na to isto skreniti paznju kad vidim da si vec spomenio. Istina, sa SLi sam se igrao samo jedan dan sa posudjenom karticom ali sam primjetio da se moze mjenjati klikom misa izmedju SLi i single kartice.
I sad od takvog covjeka ocekivati da je patchirao sve igre? A isti ne samo da su potrebni za stare igre nego i nove - COD5, Fallout 3.....samo dva nova naslova koji ne rade bez patcheva (od koji mislim da f3 svoj jos nije ni dobio?) u SLi. U COD5 se uopce ne vidi pomak u performansama a f3 ima neki g memory leak koji sjebe veselje nakon par minuta igranja.
I SLi i CF su rizik zbog takvih problema, performanse kada sve radi nisu upitne
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 13:46   #360
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
taman sam mislio na to isto skreniti paznju kad vidim da si vec spomenio. Istina, sa SLi sam se igrao samo jedan dan sa posudjenom karticom ali sam primjetio da se moze mjenjati klikom misa izmedju SLi i single kartice.
I sad od takvog covjeka ocekivati da je patchirao sve igre? A isti ne samo da su potrebni za stare igre nego i nove - COD5, Fallout 3.....samo dva nova naslova koji ne rade bez patcheva (od koji mislim da f3 svoj jos nije ni dobio?) u SLi. U COD5 se uopce ne vidi pomak u performansama a f3 ima neki g memory leak koji sjebe veselje nakon par minuta igranja.
I SLi i CF su rizik zbog takvih problema, performanse kada sve radi nisu upitne
Patch me up,Jim. to je to..Medal of honor. I sve radi..bar u 89,98765% iliti 90% slučajeva. Da nam melček ne bude bubani,otkud mi broj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno