|
![]() |
#331 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Q6600 Temperature
Jedno brzopotezno pitanje. kolika je temperatura Q6600 na def. frekvenciji? meni u biosu pokazuje 20-21 stupanj? Upravo sam napravio zamjenu proceva P4 3.0 sa novim Q6600. Pa mi se ovo cini dosta nisko. i maticna mi se spustila sa 35 na 30 stupnjeva. Frendu sam slozio komp prije tjedan dana isto Q6600 na P5kC hladjen isto sa freezerom u Chieftec Lbx kucistu i njemu je proc na 28 stupnjeva. hvala na odgovorima.
#332 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Gledaj sa CoreTemp 0.95 (mislim da je on za novije procesore, točnije novije steppove i ima viši Tjunction od 0.94) pa ćeš saznati koliko-toliku stvarnu temp.
__________________ |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Core temp je i meni resetirao komp. Treba ti najnoviji, neznam neki beto0.2 i radi bez problema. |
![]() |
![]() |
#336 |
ASUS
Datum registracije: Nov 2006
|
Restart se dešava zato što koristite stare verzije ct-a izasla je nova koja podržava slarc G0 procesore intel familijue koju možete da skinete ovde http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ tj. Core Temt 0.95.4 beta, sa njim nema nikavih problema. E sad da se vratimo na tepmarature, ako ti temp u udleu ne prelazi nekih 35C to je ok, ako si ga uzeo skoro postoji verovatnoća da te zapao Slarc tj. G0 stepin, gde radost ne prestaje kada je oc u pitanju.
#337 |
Inquisitor DeathWatch
|
uzeo sam G0 jer u ADM prodaju samo njega. ![]() budem sada probao sa novim core temp, jer sam deinstalirao asus probe jer mi je on isto pokazivao 19 stupnjeva, pa sam mislio da je podivljao zbog novog proca. A sad mi javlja neku gresku kad ga hocu instalirat. skinem ovaj novi core temp pa javim rezultat. ali jos nitko nije odgovorio koja je def. temp. u idle za neclockani proc?
#338 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nema tu defaultne temperature. To ovisi o o mnogo cimbenika. Najvazniji su: koji cooler koristis,moze i vodeno, kako je provjetreno kuciste, kako su sredeni kablovi, kolika je sobna temperatura itd. Postoji preporucljiva granica koja se ne bi trebala prelaziti. Idle u prosjeku iznosi od 25-50, ali to je veliki raspon, tak da se ne moze generalizirati. Uglavnom, sto nize- to bolje. ![]()
#339 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Evo moje temp sa sonic tower na 500 okrataja.Nije GO verzija!! http://www.imagesforme.com/images/77...e_21_45_51.jpg
#340 |
Inquisitor DeathWatch
|
@Salko01 hvala na SS. core temp i dalje resetira comp. temp je i dalje u biosu 20 stupnjeva, freezer je na dodir hladan. vent se vrti na 800-900 okretaja. Ocito se isplatilo uzeti ovog velikog chiefteca i nagruvat unutra dva 120mm venta + 120mm na napajanju, svi kablovi lijepo slozeni da ne ubijaju protok.... napravit cu reinstall cijelog kompa kroz dan-dva pa cemo vidjet dali ce core temp onda radit. malo sam jos prosetao po web-u i vidim da ekipa sa big typhon VX ima temperature 23-28 stupnjeva. tako da izgleda da su ove moje temperature u redu. Znaci sad ga jos malo kloknut na 3.2Ghz i nema problema. ali moram priznat da sam jucer bio ugodno iznenadjen, pokrenuo sam render jedrilice sta je brat radio za diplomski i cijeli brod je bio gotov za cca 3 min, na starom procu je bilo 10-15 min. Tako da sam iznimno zadovoljan. Sad jos da provrtim svoj plutajuci stadion da vidim kako ce to hodat.
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
senzori na P5B pločama su koma kad sam radio usporedbu procesora na P5B-E Plus mislim da je samo za E6600 pokazivo realnu temp npr E4400 je po senzorima bio stalno na 75-95°C E2160 je bio na 20°C i tako... tako da tebi Q6600 ne može bit na 20°C pod freezerom pa da imaš uragan u kućištu ![]() realne idle temp su oko 35°C ovisno o kućistu i cooleru
#342 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Meni stalno pokazuje relativno čudne temp. Npr. na default je stalno 45-52 a u loadu 55, OC 3.3 61-62 u loadu.. Nekako mi je taj raspon između idle i load premal. Proc je G3a mjerim s CoreTemp.. Ovako na dodir se uopće ne čini toliko vruć, bios naravno pokazuje 20C niže temp.. Ne znam više čemu da vjerujem.. |
|
![]() |
![]() |
#343 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() E4400 sa BOX coolerom na p35-DQ6 u idleu CoreTemp 0.95 pokazuje 42 ua prvu jezgru i 41 za drugu dok u loadu odu na 59-58, sve je novo na defaultnom FSBu i cooler je sigurno dobro sjeo u 4 rupe. Ovo mi se cini kao malo previse s obzirom na ostale "temp" postove ili je ipak stvar u BOX aluminijskom smecu? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#347 |
Inquisitor DeathWatch
|
Problem rijesen. Dosao je novi bios prije 10 dana, ja zaboravio napravit update. ![]() I kao glavnu ispravku navodi novi algoritam za mjerenje temperature. Nakon update Bios-a pokazuje jos uvijek ugodnih 30-31-32. Nisam isao provjerit ali vjerojatno je dostupna nova verzija bios-a za sve varijante P5b..... ploce. sa tim algoritmom. Usvakom slucaju hvala svima na pomoci. ![]() P.S. mislim da se opet pokazala ona stara "kompjutorska" narodna da je najjednostavnije rješenje i ono koje čovjek odbaci jer je prejednostavno u prvi tren obično i ispravno. ![]()
#348 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
to su normalne temp.
#349 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Normalne temperature za Sonic Tower i E6600
Znam da ovakvih tema ima vise od nekoliko, ali nigdje ne mogu naci konkretnu broju kolike bi trebale biti temperature Sonica i E6600 (na sonicu zalman na 1000 rpm) Dakle kod mene E6600 na deafultu sa ukljucenim esit-om i ostalo idle 28-30 Load pod TAT-om 65 senzor nelaze jer kakda iskljucim vent temp se penje na oko 85 stpunjeva i procesor pocinje usporavati.
#350 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
vjerovatno ti je baza proca konkavna. a i tower nema bas prekrasno obradjenu bazu ![]()
#352 |
Premium
|
#353 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako baza nije ravna -(vodo)brusni papir ti nece pomoc ![]() Uzmi skalpel ili zilet pa vidi jeli ravna ili nije |
![]() |
![]() |
#354 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Sumnjivo grijanje na P35-DS3P
Zanima me da li je normalno da IC ICH9R sa doticnim malim hladnjakom radi na relativno visokoj temperaturi (da nemogu drzat prst na njemu koliko je vruc) ![]() Dali da na njega stavljam kakvo hladjenje, da zamjenim da nekim boljim hladnjakom ili da to jednostavno ignoriram ... ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne treba potrošiti par sto kuna za hladiti southbridge ![]() Ako te toliko muči, nakalemi neki 40 ili 80 mm vent na to. S obzirom na to, da ćeš 40 mm moći vjerojatno drito na hladnjak dok 80 mm nekako namjestiti da iz "daleka" puše po njemu. Probaj sa CoreTempom.
__________________ |
![]() |
![]() |
#358 |
Premium
|
#359 |
Guest
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma gle,imas odlicne temp... meni je na 35-36 stupnjeva na idle , sa 900 okretaja,ali meni radi bez paste ![]() procstigao kad sam bio bolestan a nisam imao paste,a jos nisam ozdravio... A i moram malo "izbrusit" podlogu ST-a... |
![]() |
![]() |
#360 |
Premium
|
a load?? to je ono sto mislim da nije dobro
|
Oglas
|
|
![]() |