Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 07.07.2014., 16:34   #3511
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Nisam koristio nikad kameru dok je mob bio na punjaču, tako da to nisam primjetio.
Da, i meni su isto dosta loše kvalitete. Ali samo dok gledam u galeriji. Ako gledam u ovoj aplikaciji, onda je sve ok.

Probaj počistiti cache (meni se sad neda ). Možda pomogne.
Jesam, nije pomoglo. Jos koja ideja?
Staro 07.07.2014., 19:19   #3512
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nemam pojma. Instaliraj drugi gallery apk.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2014., 18:45   #3513
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imam problem vezan uz Note3 LTA.. Naime frend je kupio uredjaj u Dubaiu i sad hoce da mu mob radi na vip mrezi. Nije mi rekao jel mobitel zakljucan na neku njihovu mrezu (sto najvjerojatnije jest) ali kad odem u "about phone" - baseband version je "unknown". Racunam to cu srediti sa Region Unlock aplikacijom i vozi! Al naravno nije bas tako jednostavno. Vjerojatno je frend prckao nesto po njemu al ne mogu ga kontaktirati trenutno pa ne znam sto je napravio. Idem provjeriti imei sa *#06# - izbaci mi "null/null". Nema IMEI-a . Sad pokusavam restorati taj imei ali nikako ne ide. Probao flashati nekoliko raznih firmwarea (svi stock) ali nema efekta. Pokusavam upisati imei u mob pomocu Qualcomm NV Tools ali nece prepozna mob, nema konekcije.. Lagano pizdim . Generalno mob ne radi bas kako treba, nekad se srusi odmah nakon boot-upa, nekad nakon pokretanja neke aplikacije, a nekad sve radi... Dali se moze sto napraviti i kakve su mi opcije?
Staro 09.07.2014., 20:28   #3514
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
EFS particija ne valja. To mozes rijesiti samo nekim boxom tj. opremom za samsung. Ako to ne uspije treba preko jtaga fleshati boot i cijeli fw i popraviti efs. Ako ni to ne uspije onda je hardwareska greska. Efs je sigurnosna particija gdje se nalaze mrezne i sigurnosne postavke. Ako on nikada nije cackao po njemu tj stavljao root,unlock,custom fw recovery ili nesto trece,onda je RF chip u pitanju.
spawn je offline  
Staro 09.07.2014., 20:34   #3515
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
EFS particija ne valja. To mozes rijesiti samo nekim boxom tj. opremom za samsung. Ako to ne uspije treba preko jtaga fleshati boot i cijeli fw i popraviti efs. Ako ni to ne uspije onda je hardwareska greska. Efs je sigurnosna particija gdje se nalaze mrezne i sigurnosne postavke
Hmm, i to mi je palo na pamet ali imam jednu ideju koju moram provjeriti. Vidim da po netu ljudi spominju da su kupili demo-unit koji se razlikuje od ove iz ducana jedino po nedostatku antene, tj. kabela koji povezuje 3g antenu (trgovci uvaljuju po povoljnijoj cijeni).. Morat cu rastaviti mob da i to provjerim... Znaci ako je sve ok sa antenom mogu kod lokalnog mob majstora da mi sredi tu efs particiju?
Staro 09.07.2014., 20:44   #3516
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

3g antena nije povezana kablom. Imas RF chip koji je zalemljen na maticnu. Ako on fali ili je crko, modem je unknown i imei null ili prazan. Ako prisutan i nije crko,lokalni unlocker bi trebao to srediti.
spawn je offline  
Staro 09.07.2014., 21:05   #3517
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
3g antena nije povezana kablom. Imas RF chip koji je zalemljen na maticnu. Ako on fali ili je crko, modem je unknown i imei null ili prazan. Ako prisutan i nije crko,lokalni unlocker bi trebao to srediti.
Ok kolega, thx na infou!
Staro 10.07.2014., 10:16   #3518
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Trebam pomoć uvaženi kolege. Jučer mi je na GT-N7000 počeo titrati ekran i ugasio se na 28% baterije i nisam ga mogao upaliti nazad.

Stavio sam ga na punjač i nakon punjenja išao guglati problem da bi naletio na ljude koji spominju napuhivanje baterije. Otvorio sam mrcinu i imao sam šta vidjeti... Battery je bio na otprilike 115% debljine i klimao se i klackao u utoru. Jebao sam kevu inžinjerima u Samsungu!

Nakon toga sam OBRISAO SVE ŽIVO, a sad se moj bubini telefon puni do koske i nakon toga ide ponovno brisanje svega što najdem nakon startapa i vraćam vse na factory setup.

ZANIMA ME PONAJVIŠE postoji li mogućnost da prilikom punjenja baterija eksplodira i izazove požar, veliku rupu u zidu ili manju ekološku katafakingstrofu?

Srce mi se cepa dok gledam svoje bolesno korejsko čedo kako pati zbog loše izvedenog genetskog inženjeringa. Kako da mu olakšam muke i ponovo ga zdravog uzmem u ruke?

GT-N7000 u <3

The Man je offline  
Staro 10.07.2014., 10:24   #3519
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Baterija može ekplodirati. Neće baš razvaliti zid, ali te može ozlijediti ne samo krhotinama uređaja, već i kemikalijama iz baterije.
Rješenje je zamjena baterije. Tutoriale ćeš lako naći na jubitu ili iFixit, a bateriju na ebayu ili Amazonu.
Staro 10.07.2014., 10:39   #3520
The Man
Premium

The Man's Avatar

Život na rubu uz GT-N7000... :-D

E sad idemo dalje s upitima. Pošto je on još oko 6 mjeseci pod garancijom, mogu li ja otići do servisa po novu bateriju ili mi to garancija ne pokriva? Očito je na prvi pogled da je baterija u kurcu, a da ironija bude veća, ja već godinama koristim isključivo originalne Samsung punjače.

Gdje bi u Hrvatskoj mogao nabaviti originalnu bateriju za GT-N7000 ili bar JAKO KVALITETNU zamjensku od nekog provjerenog proizvođača?

o_O

The Man je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2014., 10:49   #3521
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ako je pod garom, odnesi ga u Europatrade na reklamaciju. Oni su generalni zastupnici Samsunga u HR i ne vidim razloga zašto je ne bi mogao ostvariti pod uvjetom da je kupljen kod nas ili u EU nakon 01.07.13.
Staro 10.07.2014., 11:02   #3522
The Man
Premium

The Man's Avatar

Kupljen je u Vip centru krajem 2012. godine, ali htio bi izbjeći to da im ostavljam telefon u servisu 555 dana pa zato pitam mogu li oni kada se ja tamo pojavim utvrditi stanje i da uređaj ostane kod mene na čuvanju dok ne nabave novu bateriju? Ne želim da im tamo stoji i skuplja prašinu kad to isto može i kod mene doma.

Nemam baš prepozitivno mišljenje o ljudima iz servisa i najradije bi ih osobno nadzirao dok rade, ali znam da je to (nažalost) nemoguće.

Evo još mu je malo ostalo do 100% i uskoro se bacam na čišćenje SVEGA!

Drž'te fige! :-D

The Man je offline  
Staro 10.07.2014., 11:26   #3523
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ovo za baterije, ne znam kaj se čudite...

4 Samsunga kupljena u T-mobile su imala napuhnutu bateriju u roku od godinu dana...
gin.tonic je offline  
Staro 10.07.2014., 12:10   #3524
The Man
Premium

The Man's Avatar

Men se to nikad pre u životu nije desilo.

Rec mi šta si učinio nakon što su se napuhnule i kako je prošlo na reklamaciji?

Ako samo treba zamijeniti bateriju ne želim biti bez mobitela 45 dana.

The Man je offline  
Staro 10.07.2014., 12:54   #3525
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Frendu se napuhala na S3 Mini pa su je zamijenili (ne, nije trajalo 45 nego puno manje dana), a znam da je S4 patio od tog problema.
Staro 10.07.2014., 13:03   #3526
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Men se to nikad pre u životu nije desilo.

Rec mi šta si učinio nakon što su se napuhnule i kako je prošlo na reklamaciji?

Ako samo treba zamijeniti bateriju ne želim biti bez mobitela 45 dana.
Ovako, dvije osobe su reklamirale i uređaj su slali u Zagreb, sigurno 2 tjedna su čekali...

A druge dvije osobe su kupile baterije, nije im se dalo zezati...

Meni se Nokia baterija napuhnula nakon 4 godine...
gin.tonic je offline  
Staro 10.07.2014., 13:20   #3527
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Ovo za baterije, ne znam kaj se čudite...

4 Samsunga kupljena u T-mobile su imala napuhnutu bateriju u roku od godinu dana...

bas htjedoh reci; ne znam ima li igdje toliko napuhanih baterija koliko ih je na samsunzima.. Za obranu moze se reci i da ih ima najvise
rak21 je offline  
Staro 10.07.2014., 15:47   #3528
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Ma kupi bateriju i vozi. Kakvo čekanje 45 dana. Imas za 100kn super Onyx baterije u svijet medija.
spawn je offline  
Staro 10.07.2014., 17:51   #3529
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ne znam odakle si, ali ako si iz ZGB, kod HNB-a imas brzi servis za Samsunge. Nova baterija za S2 je tamo bila oko 130 kuna prije par mjeseci. Isto se bila napuhnula, a mobitel bi se gasio pri jacem opterecenju...
tutix je offline  
Staro 10.07.2014., 23:42   #3530
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ne znam odakle si, ali ako si iz ZGB, kod HNB-a imas brzi servis za Samsunge. Nova baterija za S2 je tamo bila oko 130 kuna prije par mjeseci. Isto se bila napuhnula, a mobitel bi se gasio pri jacem opterecenju...
Ma to majstore!

Ako uspijem tamo naći originalnu bakteriju za mog voljenog druga imaš od mene dva piva po izboru iz http://www.beershop.hr/ jer sve je bolje kad je duplo, a pogotovo pive.

Nisam još postao zagrebački zet, ali radim u Zagrebu pa se budem u ponedjeljak ili utorak zaletio da vidim imaju li bakteriju.

The Man je offline  
Staro 11.07.2014., 13:32   #3531
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor L31 Pregled postova
Zasto mi na s4 miniju ne prikazuje bookmarkse kad stavim widget za bookmarkse na zaslon?
Bump
L31 je offline  
Staro 13.07.2014., 09:05   #3532
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Volio bih si nabaviti wireless charger za S5. Vidim da ih na ebayu ima za sitnu lovu (<20$ za charger i zavojnicu koja se stavlja unutar mobitela), ali nekako sumnjam u njihovu kvalitetu. Neću reći da mi cijena nije bitna, ali za kvalitetu sam spreman dati više love. Savjeti?
Staro 13.07.2014., 09:38   #3533
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Volio bih si nabaviti wireless charger za S5. Vidim da ih na ebayu ima za sitnu lovu (<20$ za charger i zavojnicu koja se stavlja unutar mobitela), ali nekako sumnjam u njihovu kvalitetu. Neću reći da mi cijena nije bitna, ali za kvalitetu sam spreman dati više love. Savjeti?
I ja isto zelim za S4. Pa moze i meni preporuka. Ti jeftini mi ne ulijevaju povjerenje.
Staro 13.07.2014., 10:16   #3534
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Staro 13.07.2014., 11:50   #3535
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Kupi si Wireless receiver preko ebaya i Nokia Wireless punjač.

Za tu opciju si nekako siguran, ali da imam Samsung ne bi investirao u Wireless punjenje jer baterija jako dugo dura i brzo se puni.
gin.tonic je offline  
Staro 13.07.2014., 14:30   #3536
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nije problem u trajanju baterije - traje ona meni danima, nego u tome da mi se ne da svaki put otvarati usb pa dobijem onu debilnu poruku da stavim poklopac na mjesto.
Staro 13.07.2014., 15:20   #3537
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Nije problem u trajanju baterije - traje ona meni danima, nego u tome da mi se ne da svaki put otvarati usb pa dobijem onu debilnu poruku da stavim poklopac na mjesto.
Ne znam, ja ne bi 300kn potrošio samo da ne vidim tu poruku...

Kak želiš...
gin.tonic je offline  
Staro 14.07.2014., 03:11   #3538
trpi
Guest

kad ce taj note 4 vise

Staro 14.07.2014., 06:02   #3539
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

S5 Mini na preorderu 450 EUR. Cijena je bzvz jer za 100 EUR više se dobije S5.
http://www.mediamarkt.de/webapp/wcs/...&query=S5+mini
Staro 14.07.2014., 06:50   #3540
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
S5 Mini na preorderu 450 EUR. Cijena je bzvz jer za 100 EUR više se dobije S5.
http://www.mediamarkt.de/webapp/wcs/...&query=S5+mini
A 100 EUR manje g2 na amazonu
EDIT: jos bolja opcija je njuskalo za 150 EUR manje

Zadnje izmijenjeno od: L31. 14.07.2014. u 07:11.
L31 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno