|
![]() |
#3482 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Evo ovako imam par problema.. Naručija 2 mi banda prvi 8.12., drugi 15.12. Oba došla u Zagreb 30.12. Na jednom je stalo insert item into bag od 30.12. I ja gledam sad tracking, kad ono poslano natrag u singapur.. Ja niti sam ikakvu obavijest dobija za podić paket, niti mi je poštar dolazija, ono popušija sam 100 kn i kome se ja mogu ovde najebat uhljebničke matere.. A za drugi mi band mi jr došla obavijest od carine za carinit(iako je mi band 20 dolara) i posla sam im račun i paypal.. Ja nemam pojma šta se dešava |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3483 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ja sa nasom carinom nikada nisam imao bezbolan postupak ( proceduru ), uvijek je sve bilo problematicno i krvavo, sada sam narucio 2x Xiaomi slusalice ( piston 2 ili kako se vec zove model ) i zajedno ispao paket 30 $, nadam se da nece supci otvarati paket i cariniti jer sam onda mogao svake slusalice zasebno naruciti...
![]() |
#3485 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Preko DHL-a, al kazu oni da kad dostave do HR da dalje preuzme HP Express https://nolp.dhl.de/nextt-online-pub...dedSearch=true |
![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Hm, nesto cudnoga, ja sam dobio THL T6s DHL-om i dosao mi dhl kombijem pred zgradu predati paket i naplatiti sta je trebalo naplatiti, jedino ako si negdje izvan grada pa da si im predaleko da osobno dostave.
![]() |
#3490 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
To nije DHL usluga već poslano DE (njemačkom stand. poštom) koju preuzima hrvatska pošta u HR. Zato i možeš tako pratiti preko ips-a pošte
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3492 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
E znate sta mi je palo napamet, jeli moguce rec prodavacu da stavi racun u paket, i onda po mojoj logici, nebi tribalo bit ovo invoice missing nego bi trebalo odma ici u carinski postupak i trebalo bi bit brze |
![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisu baš ni carinici vesla sisali. Uz većinu dolazi račun na neku smiješnu cifru pa je normalno mu ne vjeruju i zato traže PP ispis.
![]() |
#3494 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ako je racun ok, onda carina nece traziti novi racun, vec ce naplatiti potrazivanja prema njemu. Samo, problem je dobiti firme da izdaju pravi racun u paketu. Neke firme to rade automatki, neke ne rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3495 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Vama koji čekate carinu, bar znate gdje vam je paket, ja sam platio narudžbu na CooliCool 16.12, poslano NL poštom i još je u Kini ili putuje , uglavnom ips ga uopće ne pronalazi a prošlo 30 dana, i ako dođe ispasti ce me 2 mjeseca čekanja...
![]() |
#3496 |
Guest
|
što se tiče DHL-a, za dostavu vam ovisi gdje stanujete. za neka područja dostavlja hp express, a za ostala direktno dhl. |
![]() |
![]() |
#3497 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Usput, s velikim ponosom i oduševljenjem mogu reći da je mobitel blizu mene, čak bi ga u ponediljak mogao imati u sebe, a ovim putem pozdravljam našu vrlu i brzu karinu te ih ovim putem nataknem na tu carinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Danas će ti poštar donijeti po ovome što piše. Ili poslije 17h odi sam preuzeti. Meni se prošli tjedan dogodilo da pratim paket na ips-u, nema poštara i meni na IPS-u piše "signed by JA" u 15h. Odmah zovem moju poštu, ona kaže da zovem sutra ujutro pa će provjeriti. Inače oko 17 ili 18h piše da sam se potpisao i preuzeo kada dođe. Nisam zvao, samo mi sljedeći dan poštar zove jer mu se neda penjat i daje, ja pitam zar nije to preporučeno, zašto se nisam potpisao, što je bilo jučer "na to on, pa to su vam kopjuteri znate, greška". Ja njemu da "što ako nisam ovo htio preuzeti, neka se ne potpisuje umjesto mene" i tek se onda ispričao. Nisam ga prijavio ali takve me stvari smetaju. Nadam se da ćeš ti makar danas dobiti mobitel.
![]() |
#3501 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Ostavljen je žuti papirić, i piše da ga tek od sutra mogu preuzeti Btw, jel moze netko drugi preuzeti pošiljku ili moram ja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Moras osobno ili tvoj opunomocenik sa potvrdom.Otidji danas poslije 18 sati na postu pa ih zamoli da ti ga daju jer im to stoji u posti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#3504 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma ako mene pitas triba nesto napravit u vezi te carine zalit se il nesto, meni nije nikakavproblem platit ali mi je problem cekat. nek pribace 10tak ljudi iz drzavnih uprava tu, njih ima i viska vako i nako :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Premium
|
Ajmo neka javna peticija! Na fejsu osnovati grupu i tuci vladu sa zahtjevom! Pa nek obrazloze zasto se kasni s ubiranjem pdv-a! 😜 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#3507 |
Premium
|
A jbg... il mozemo ovdje kukati... 😕 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne znam što nije jasno. 2013 kad se krenulo sa tim kinezima, naručivali su pojedinci sa ovog i još tu i tamo kojeg foruma. Godinu i pol kasnije, naručuju svi živi. Kolega neki dan mi veli kak je klincima naručio 2 redmija. A dolaze samo na jedno mjesto u HR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Premium
|
Pa sve je nama jasno! Ali idiotima koji vode carinu nije... vise narudzbi? Vise posla? Vise pdv-a? Vise ljudi za uposliti? Jedan carinik moze zaraditi za svoju placu i jos napuniti proracun! Evribadi hepi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Posto kupujem vec jedno duze vrijeme izvana, te kupujem i druge stvari koje ovdje nisu ontopic (dakle, kupujem svasta pored mobitela), mogu reci da kada postoji racun i kada nema ocito smijesne cifre, carina ne pravi nikakvih problema, te ne kontaktira osobu koja kupuje (tj. koja je navedena kao primatelj paketa). Recimo americke firme redovito izdaju prave racune i tu nema problema. Barem ih ja nisam imao, ako ti mozda jesi. Zapravo, kada smo vec kod toga, ona fraza "invoice missing" kada se prevede na hrvatski znaci upravo to: Nema racuna. Ako racuna IMA (i ocito je ispravan, a ne falisfikat kao "usluga kupcu"), onda carina nema potrebe kontaktirati bilo koga, vec obraduje stvar kada predmet dode na red. I ne samo mobiteli, vec sveukupni postanski promet iz inozemstva. Ljudi kupuju cijeli niz stvari izvana, sve vise i vise. Samo jedan zanimljiv detalj, bas mi je jucer dosla kuhinjska vaga kupljena prije vise od 3 mjeseca. Posto nisam imao tracking number (presitna vrijednost), nemam pojma gdje je zaglavila toliko. Vec sam dobio i refund za nju. Poanta je da je mogla putovati tko zna kojim stazama. Ukljucujuci i zastoj na carini. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|