|
![]() |
#33931 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
U Laguni ne funkcionira. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33932 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ima i moj Pug 307, ali ne koristim jer sam inače visok i uvijek mi pogled zahvaća komad kotača.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33933 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima i na mom P 607 dok sam sad uzeo 508 i on to nema, a fali mi full jer se svaki dan parkiram uz rizol pa ga moram ručno spuštati. A inace sam 192 cm visok i 508 ima visoke retrovizore s obzirom na 607.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33934 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kak vi imate podešene retrovizore al di god sam sjeo svi imaju podešene da gledaju u nebo, cesta se jedva vidi... Ja imam poprilično nisko jer me manje zanima stanje na nebu od stanja na cesti pored auta ![]()
![]() |
#33935 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2018
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33936 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ovo je remek djelo od auta. https://jalopnik.com/the-saab-900-tu...-h-1798475119# Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 02.02.2018. u 20:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33937 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Al ako su uljne karike gotove, treba otvarati motor. To je kod nas nekih 2000-3000kn, al onda imaš "novi" motor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33938 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Vratio sam se danas popodne s puta ZG - RI - ZG. Ujutro sve čisto, a na putu nazad (4 sata kasnije), toliko snijega da graniči s mogućim. Nikad još nisam vozio u uvjetima kao da mi je netko bijelu plahtu stavio na glavu ![]() Gume - inače srednja žalost na mokrom, ali na snijegu začuđujuće dobre...Tigar zimske (jebiga, rent kuća ih stavlja na sve aute). Na putu zarotiranih i zametenih kamiona i kombija, na svakom većem usponu po nekoliko genijalaca koji su vjerojatno ostali na ljetnima. Čak se i na par mjesta na autocestu i uključilo par takvih i samo vrte kotače u mjestu. Naravno, kaos slijedi kad svi krenu kočiti, a nitko ne drži razmak adekvatan uvjetima. Prva ralica koju sam sreo je bila malo prije nego što sam došao na Bosiljevo. Od Rijeke do tamo praktički moraš stvarati sam sebi put. Neki genije je stavio ograničenje na autocesti na 40. S 40 nema boga da si stvoriš put kroz snijeg na usponu, kakve god gume imao. I onda naletiš na specijalca koji se drži ograničenja i sredine ceste, jer mu je teško procijeniti gdje je lijeva, a gdje desna traka. Maknuti se u neku od strana naravno neće... Policija tu i tamo s upaljenim rotirkama stoji na priključcima na autocestu, ali nikakve volje i želje da ljude upozore ili barem izdvoje iz prometa ove koji ugrožavaju i sebe i druge. Žešći HAC fail...
![]() |
#33939 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nastavno na iznad ralica sletila https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...fe&oe=5B23A115 panamera https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...47&oe=5B21186F a5 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...5f&oe=5ADADDF0
![]() |
#33940 |
The mighty pirate
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33941 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Jooj, sad si me sjetio situacije ljetos. Isli s vira na zrce cura i ja, 7 mjesec, osam navecer taman dolazimo s mosta na pag i prolom oblaka, nebo se zacrnilo i pljuscina samo tako, mrkli mrak nastao a kisa udara liga udara. Ja tek drugi dan u novom autu, napravio tek 300km s njim po suhoj autocesti, trta uhvatila ali vozim ja mirno, s dvje ruke na volanu, kad cura pocne vikati da ne moze disati da ju napadaj panike hvata, a ja nevidim prst pred sobom, ne mogu glavu okrenuti da vidim jel ziva jos. S jedne strane ceste provalija, s druge stijena pa nemogu nigdje ni stat, a i da ima, ne vidim di. Dok nismo dosli na vrh i poceli se spustat nije se nista popravljalo, nakon toga se ko u filmovima razvedrilo i sunce izaslo puj. Curi usne i lice bilo utrnuto jos pola sata nakon svega toga. A meni od straha za nju valjda 10 godina zivota otišlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33942 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Citiraj:
Ma daj prosao sam tamo danas oko 13h i nigdje nije bilo valjda vise od 5cm snijega po cemu se s pravim gumama vozis 100. Malo smo se svi razmazili i stvarno ne znam kolika bi apokalipsa bila sa krkne pravih metar snijega. Ali da specijalci na ljetnima su problem i takve bi na licu mjesta potjerao gologuze pjeske kuci Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33943 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
A kako bi onda preko ljubova ili kapele prošli ako je 5-10cm snijega problem. Pa po tome se najljepše vozi. Ali neee. Ajmo se voziti na ljetnim u sred zime. Ili tigar gumama ![]() Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#33944 | ||
The mighty pirate
|
Citiraj:
Bilo je na mjestima i pola metra, pa se moralo voziti u koloni u jednoj traci. Citiraj:
Probat ću s Garmina izvuć još materijala, možda je ostao i neki video.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 09:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33945 | |
Premium
|
Citiraj:
Ove drugi 2 slike su fotošop, nemoguće, takvi auti ne mogu sletjeti sa ceste da ih i tjeraš na to ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33946 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Citiraj:
Na slikama su uvjeti kakvima sam i ja prosao, da je bilo pol metra snijega vjerovatno bi poslikao ti ili netko drugi jer nije da se slabo gundja po cijelom netu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33947 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Kod nas na eko testu da troši 10 litara ulja na 10 000 km bi uredno prošao ekotest ako je katalizator ispravan. A "novi motor" za 2000-3000 kuna zaboravi. To su uglavnom sve polurješenja za koja nitko ne garantira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33948 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33950 |
The mighty pirate
|
Oprostite mi vas dvojica što nisam stao i uzeo mjetar i mjerio. Nigdje nisam rekao da se radi o pola metra svježe napadalog snijega, nego o tome što se nalazilo na jednoj od dvije trake. Je li to snijeg koji je odbačen s ove donekle prometne trake ili rezultat jedne ralice koja je prošla onuda puno ranije, ne znam. Valjda znam procijeniti pola metra nečega ![]() Kolegica je fotkala putem, poslat će mi danas. Izvukao sam screenshot s Garmina, kad je već cesta bila prohodna s obje trake. Pola metra snijega očito nema na ogradi, no ovo je oko pola sata dalje od najgoreg dijela... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 13:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33951 |
Banned
|
I eto, šta je problem na toj fotki? Voziš sporije nego po suhoj cesti i gotovo, zima je, snijeg zna napadati koliko god to čudno zvučalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33952 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Najveći problem su vozači.... 1. Po ovim uvjetima koje vidiš na slici, kad je najgori dio prošao, se komotno može voziti 70-80 pod uvjetom da imaš zimske gume. 2. HAC je stavio idiotsko ograničenje 40 na kompletnu dionicu od Rijeke do Bosiljeva 3. Većina ljudi se drži lijeve trake, umjesto da se makne desno ako nije siguran u svoje sposobnosti. 4. Neodržavanje razmaka i naglo lupanje po kočnici, pa kad auto krene proklizavati u lijevu ili desnu stranu, onda slijedi paničarenje. 5. Upaljena zadnja svijetla za maglu, iako se voze u koloni. 6. HAC i policija nespremni, spori i bez ikakvog plana i programa. Što se onih pola metra tiče, probaj procijeniti koliko ima ovdje na ogradi ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 14:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33953 |
Banned
|
HAC stavlja niže ograničenje kad njihove ralice izađu na cestu, to je normalna procedura. Ljudi se drže one trake koja je prohodna, i sam si rekao da se moglo voziti samo jednom trakom, a sad bi tu obilazio ljude, i to još sa šrot gumama. Čemu preticanje drugih u takvim uvjetima?? Neodržavanje razmaka i sl. gluposti po cestu se događaju svaki dan, neovisno o snijegu, kukati oko toga je besmisleno. A kakav plan bi trebao imati HAC i policija to samo ti znaš, možda plan za evakuaciju? Kako rekoh, napadalo je malo snijega, ništa posebno, kakvi sve uvjeti znaju biti po cesti ovo je mila majka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33954 |
Premium
|
Pa kome se ne vozi ako ne cesti ne vidi goli, suhi asfalt, nek ide javnim prijevozom. Osobno, nebi uopće čistio ceste. Mislim da se malo pretjeruje s tim snijegom i vožnjom. Dabogda ga napadalo 2 metra da ralice ne mogu uopće čistiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#33955 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Prije deset minuta prošao ZG obilaznicom od Jankomira do Lučkog. U tom smjeru je sve skupa bilo valjda 15 auta od čega četiri sa SK regama, sva četvorica su naravno vozili bez upaljenih ikakvih svjetla i bili najbrži. Od Lučkog do rotora na Remetincu sve skupa možda 10 auta od čega jedan naravno sa SK regom (novi, ne onaj sa obilaznice) i jedan PŽ. I obojica opet nemaju svjetla... i onda dođemo do rotora, njih dvojica u srednjoj traci, rotor prazan (znači full prazan) i PŽ koji je bio prvi oplete po kočnici, a SK koji je bio iza njega oplete po gasu ![]() Definitivno, danas svatko može dobiti vd. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33956 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ljudi se voze na motociklima i skuterima po snijegu a neki strahuju jer je pao snijeg pa osjete da auto ne koči kao na vrućem asfaltu |
![]() |
![]() |
![]() |
#33957 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
#33958 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33959 |
The mighty pirate
|
Nisam ni pratio potrošnju. 4 osobe u autu i pun gepek. Do tamo 120 na tempomat, nazad puzanje do Karlovca, onda 130 na tempomat. Natočio sam ga prije puta i napravio ukupno oko 420 km, danas je rezervoar drito na polovici. Po tome, 22-23 litre sam potrošio za taj put. Cca. 5.5 l/100 u najgorem slučaju
![]() |
#33960 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|