|
![]() |
#3332 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Mora pisati na specifikacijama kolko Watta vuce. Ako ne pise to onda pise COP pa podijeli snagu hladjenja s njim i dodaj 300W za rezervu. Ovo 300W sam izmislio, a pravi broj ti ovisi o stvarnom COPu koji pak ovisi o vanjskoj temperaturi i temperaturi na koju hladis. Disclaimer: ne bavim se time al nisam mogao puno fulati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3333 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ok hvala ti. Bitno mi je da to nije pravih 5kw . Naručio sam ipak 2x Beko od 3.5 kw |
![]() |
![]() |
![]() |
#3334 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2021
|
Jel uzimao ko klimu preko ekupi zajedno s montazom? Gledam ovu: https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000306975 Vidim da nude i montazu za 1399 kn pa me sad zanima u kojem roku dodju to montirat? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3335 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
|
Trebao bih preporuku za neku BestBuy klimu, koristiti će se samo za hlađenje, koja će zamijeniti 18 g. staru i dotrajalu 3,5 kW Whirlpool klimu.
Stan 58 m2 u ZG sa rasporedom soba u Ɥ obliku, orijentacija istok-zapad. Na jednoj strani je klima smještena u dnevnom boravku u kojoj je i kuhinja (26 m2 na istoku), a na drugoj strani bi usput dio hlađenog zraka kroz hodnik dolazio u 2 sobe (13,5 i 10 m2 na zapadu). Pretpostavljam da će se moći koristiti postojeća instalacija cijevi i strujni kablovi, pa će to malo umanjiti trošak instalacije? |
![]() |
#3336 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mitsubishi. Nakon 10 godina (edit: pravo pogledao datum kupnje, 10.06.2017. Znaci 14 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3337 | |
Ronon Dex
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Poslano sa Sony XZ3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3339 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja imam, jedno 2 sezone hladimo, niti jednom nisam ispuštao vodu.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3340 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Svašta. Ja sam mislio da ima neku posudu za izbacivanje vode. Jer znam koliko ova zidna proizvede vode. Kud ode kondenzat? Jer na gornjem ispustu nema vode. Vjerojatno je od grijanja. A na donjem ima malo vode, ali stvarno malo vode nakon 4 sata rada. Totalno sam zbunjen. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3341 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemam pojma iskreno, nisam se nikad interesirao oko toga.... Pretpostavljam da mu je posuda za vodu iznad kompresora pa voda doma isparava...
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3342 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Veća korist klime ti je odvlaživanje nego samo hlađenje. Mala vlaga u zraku stvara veći privid ugode nego hladan zrak kao takav, a i trošiš manje energije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3344 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Mali hint, za sve koji razmisljate o wifi modulima na klimama, možda je bolji izbor uzeti neki broadlink uređaj za stotinjak kuna, pa ujedno imate i univerzalni daljinski za sve uređaje. Wifi moduli za klime su uredno par stotina kuna, a doslovno imaju istu funkciju kao i broadlink.
![]() |
#3345 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Daikinov racuna i potrosnju, i mozes vidit temperaruru u kuci i van nje, pa je to dodatni benefit, a kosta samo 200 kn za razlikunod većine ostalih. Ima i svojih mana al u globalu je dobar. No broadlink je isto dobra opcija |
![]() |
![]() |
![]() |
#3346 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3347 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ne znam točno kako bi njihov modul dobio povratnu informaciju od klime, osim ako se ne spaja na neki interni sklop. Možda i griješim.
![]() |
![]() |
#3348 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Na Mitsubishiju vidis temperaturu prostorije, možeš mijenjati smijer puhanja po točnim kutevima, modove rada, zapravo sve i više od daljinskog s time da imaš povratnu informaciju. Meni je WiFi koji dolazi u cijeni Mitsubishija (barem mojeg modela) najprakticnija stvar ikad. Sent using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3354 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
pozdrav kolege, totalni sam laik po pitanju klime pa me zanima klima za prostor od cca. 50 kvadrata do 2000kn da li bi se našlo što ? punac mi je dao link za firmu gdje imaju isključivo toshibu i mitsubishi može sredit 30% popusta međutim tamo nema klime ispod 5000kn, a nešto tako "ekstremno" mi nije nužno potrebno. Poslano sa mog IN2013 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3355 | |
Moderator
|
Citiraj:
Niti smrdi, niti miriše. 😂 https://pevex.hr/prijenosna-klima-wh...hp-323107.html Inače je klima od 3,5kw za cca 35 kvadrata. Računaj da je prijenosna za 20 kvadrata maximum. Imam ju u potkrovlju. Sobu od 12 kvadrata ohladi odlično. Malo je bučnija od zidne. S boravkom od 40 kvadrata u potkrovlju se se muči. Inače kad su bile ove vrućine. Temperatura se digne do 30 stupnjeva. Cijeli dan radi i uspije ju ohladiti na 26. Ali budimo realni. Nije ona predviđena za to. Za taj črostor mi treba klima od 7 kw ili minimalno 5,5. Računaj da će ti prostor do 20 kvadrata odraditi. Poslano sa mog Redmi Note 5 AI Dual Camers koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#3356 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Uff 3000kn za prijenosnu klimu. Ja sam u bauhausa uzea ima par godina za 1200kn 2.5kw, na kraju ljeta. Koristia par dana, skuzia da mi se neda gnjavit sa kondezatom/bukom, i stavia pravu klimu, mitsubishi. Ima zidnih klima vec od 2000kn+montaza, svaka je dobra za hladjenje. Ugl moje iskustvo sa prijenosnim je loše za po kući, a idealno kad radis bauštelu po raznim stanovima da ne umres od žege. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3357 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Imaš na akciji Hisense u Elipsu 2+3g garancije https://www.elipso.hr/rashladni-ured...NSE-CA35YR03G/ I još 1200-1500kn montaže do 3 m Ima Toshibi 3.5kw za cca 5500 kn s montažom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3358 | |
Moderator
|
Citiraj:
Moja nema kondenzata. Nema posude. Radi od ponedjeljka. Valjda bi negdje procurio kondenzat ili bi pištala ili bi stala. Pravu klimu još ne mogu staviti jer mi je kat u rohbau fazi. A kad završim morat ću staviti od 5-7kw klimu na zid jer će biti za hladiti preko 50 kvadrata. Poslano sa mog Redmi Note 5 AI Dual Camers koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#3359 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |