Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.08.2011., 06:20   #3331
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisam se još stigao zabaviti s njime. Jučer sam ga samo otpakirao i napunio. Prije moram riješiti prebacivanje podataka sa starog moba (Desire) na novi.
Staro 18.08.2011., 12:18   #3332
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Preporucujem novi sluzbeni nebrendirani 2.3.4 na kojem je rijeseno grijanje i mob radi jos brze

Za sad si budem ostavio ovak kak je, jer radi dobro. Kaj mi mozes poslat na pm link di ga skinem i da mi bude u pripremi.
salvarez je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2011., 12:45   #3333
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nisam se još stigao zabaviti s njime. Jučer sam ga samo otpakirao i napunio. Prije moram riješiti prebacivanje podataka sa starog moba (Desire) na novi.
Ako si rootao, slobodno sve user aplikacije (ne sistemske) s Desirea backupiraj Titaniumom, kopiraj na SGS2 te restoraj. Radi kao urica, a sve je gotovo u 30ak minuta.
Staro 18.08.2011., 12:57   #3334
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ima MyBackup na Desireu pa ću pokušati s njime jer mi Desire na defaultu (osim što je otključan na sve mreže) i vjerojatno će ići u prodaju kad sve sredim s prebacivanjem podataka i malo se ufuram u rad na SGS2.
Nažalost, moj SGS2 je zaključan na VIP. Probao sam i sa Simpa i s Tele2 karticom i oba puta je napisao da je mreža zaključana tj. PIN nije radio.
Staro 18.08.2011., 13:16   #3335
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Citiraj:
Ima MyBackup na Desireu pa ću pokušati s njime jer mi Desire na defaultu (osim što je otključan na sve mreže) i vjerojatno će ići u prodaju kad sve sredim s prebacivanjem podataka i malo se ufuram u rad na SGS2.
Nažalost, moj SGS2 je zaključan na VIP. Probao sam i sa Simpa i s Tele2 karticom i oba puta je napisao da je mreža zaključana tj. PIN nije radio.

kaj imas mozda vip-ov logo kad palis mob? i na kojem ti je firmwareu?
lako se otkljuca sa galaxy s unlock-om kolko sam citao. ima u marketu za skinut aplikacija.
salvarez je offline  
Staro 18.08.2011., 15:12   #3336
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Je vrlo lako, ja otkljucao SGS iz t-mobilea za pola minute
Goranbm je offline  
Staro 18.08.2011., 15:41   #3337
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ne znam da li taj unlock radi za sgs 2.
Staro 18.08.2011., 16:31   #3338
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Ima MyBackup na Desireu pa ću pokušati s njime jer mi Desire na defaultu
Može i taj app, samo je bed što bez roota možeš backupirati samo apk-ove bez korisničkih podataka za svaki od appova (accounti, rezultati u igrama i takve stvari) i Market linkova (nemaš kasnije opciju za update preko marketa, kao da si instalirao krekani app).
Staro 18.08.2011., 18:35   #3339
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor giga Pregled postova
a zanimaju me osnove. Sada kopiram imenik sa staroga na ovaj i rijesavam slike sa staroga i tako to. Za pocetak me zanima ima li neka aplikacija da imam imenik kao na SE, ono topa pod ime Igor da mogu spremiti vise brojeva? da ne moram pisati Igor doma, Igor posao itd.?
Kopirat cu ovdje moju privatnu poruku poslanu kolegi gigi, jer me pitao to na pm, i da li se isplati instalirati 2.2 verziju Androida, pa ako jos netko slucajno ima ovaj mobitel, da se lakse snadje.

"Pozdrav.
Gledaj, ja sam sebi sve kontakte prebacio na SIM karticu i tako ih i koristim. A sad ne znam kako prebaciti cijeli imenik, mada sam 100% siguran da se to moze, ali nazalost nisam nikada pokusavao, pa da ti mogu reci kako tocno ide. Sto se tice onoga da vise brojeva dodajes pod jedan kontakt, i to je moguce, i to do cak 5-6 brojeva, mada mi ni to nije potrebno, ali sam isao vidjeti. Znaci kada dodas neki kontakt, i gdje ti je ta kucica za upisavanje broja, sa strane imas + i - . Kada stisnes na taj + otvori ti se novo polje, znaci prvo je Mobile, pa slijedi Home> Work, te onda Other do ne znam ni ja kojeg polja mozes taj Other razvlaciti
Sto se tice nadogradnje na 2.2, to svi preporucuju, jer svi kazu da im je mobitel dosta brzi, a vjerujem sa obzirom da je i vise aplikacija podrzano na 2.2 verziji koja se naziva i Froyo ako nisi znao, pa ako negdje naletis a ne znas sta je Froyo to je 2.2 verzija Androida. Ja sam sebi doduse odmah instalirao custom ROM, i to ovaj : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957123 , znaci prvo verziju 7.0, pa zatim 7.1. Cijeli proces traje 20ak minuta maksimalno, a mobitel stvarno odlicno izgleda i radi nakon ovoga. Tu imas opisano i kako tocno ide svaki postupak, tako da sumnjam da mozes ista pogrijesiti, jer i ja koji taj mobitel imam tako kratko, sve sam jako brzo napravio i to bez ikakve greske, a mobitel mi je stvarno vrhunski.
Eto, to je to od mene za sada, ako ti mogu jos kako pomoci, samo pitaj. ! "
Staro 18.08.2011., 22:09   #3340
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
imho, kontakte i kalendar (i još par sitnica poput mailova itd) se najjednostavnije prebacuje putem gmail računa.
još jedan plus sinhronizacije sa gmailom je što se u slučaju gubitka ili kvara moba, svi podaci od zadnje sinhronizacije jednostavno povuku na novi mob.

samo ima ljudi koji ne žele da su im podaci "u oblaku", negdje na pitajbogakojem serveru...
mymoon je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2011., 01:01   #3341
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Eh, i meni je bitniji kernel od samog rom-a ali ima i dobrih romova koji ok rade i bez modanih kernela,pa ako neko zeli,moze staviti .
To zavisi od uređaja do uređaja.... naravno na novijima će to biti manje bitno,OC i kerneli zbog jako velkih taktova i XY jezgri koje namjeravaju spucat u aparat veličine kutije šibbica No moja raga zvana Hero dobila Iphonish-feeling tek zadnjim kernelom....Tor može potvrditi
trouble je offline  
Staro 19.08.2011., 07:09   #3342
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
kaj imas mozda vip-ov logo kad palis mob? i na kojem ti je firmwareu?
Ne vidim ništa VIP-ovo na ekranu ni kad ga palim. Primjetio sam da ima ikonu za VIP meni na jednom od početnih ekrana i da je početna stranica na netu bila live.vip.hr.
Tehnikalije: kernel 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890; verzija GINGERBREAD.BUKG2; OS 2.3.3
Staro 19.08.2011., 09:42   #3343
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
To zavisi od uređaja do uređaja.... naravno na novijima će to biti manje bitno,OC i kerneli zbog jako velkih taktova i XY jezgri koje namjeravaju spucat u aparat veličine kutije šibbica No moja raga zvana Hero dobila Iphonish-feeling tek zadnjim kernelom....Tor može potvrditi
A koji rom i kernel si fleshao da probam i ja...baci link. Tnx
dekky je offline  
Staro 19.08.2011., 11:01   #3344
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Citiraj:
Ne vidim ništa VIP-ovo na ekranu ni kad ga palim. Primjetio sam da ima ikonu za VIP meni na jednom od početnih ekrana i da je početna stranica na netu bila live.vip.hr.
Tehnikalije: kernel 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890; verzija GINGERBREAD.BUKG2; OS 2.3.3

hmm, meni je sve isto osim kernela. ja imam 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL102#2
salvarez je offline  
Staro 19.08.2011., 11:57   #3345
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
E ovako, mene zanima sljedeće. Kada proizvođač izda službenu nadogradnju za neki uređaj, znači recimo sad nek bude 2.3.4. za Galaxy S. Da li pojedini operater odlučuje kad će pustiti to za korisnike svoje mreže, i da li oni što mijenjaju taj update, tj prilagođavaju ili nešto ??
Goranbm je offline  
Staro 19.08.2011., 13:18   #3346
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
hmm, meni je sve isto osim kernela. ja imam 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL102#2
Zaboravio sam to napisati. Dakle, sve je isto.
Ono što sam mogao na brzinu primjetiti je da wlan hvata slabije od Desirea. Dok Desire ima 3 crtice, SGS2 ima samo jednu ili čak nijednu (samo ona točka na dnu ikone signala). Sviđa mi se što na vrhu ima ikone za uključivanje wlana, gpsa, bt-a i još par stavki. Kod Desirea sam morao stavljati shortcuteve/widgete za to na jedan od ekrana.
Staro 19.08.2011., 17:54   #3347
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Coconut mozda ti mob ima death grip pa los wlan signal.. nego ima li taj samsung srs, dolby?? Kakav mu je zvuk?
Staro 19.08.2011., 21:08   #3348
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Coconut mozda ti mob ima death grip pa los wlan signal.. nego ima li taj samsung srs, dolby?? Kakav mu je zvuk?
SGS 2 inace ima losiji WIFI signal od i4 i slicnih. Cak i od SGS ima losiji WIFI. Cini mi se da su stavili wifi od Nexus S-a za kojeg je takodjer poznato da imas los wifi.

@Coconut, moram vidjeti kakav je na 2.3.4 pa ti javim,ako je bolji updejtas ga.
spawn je offline  
Staro 20.08.2011., 06:16   #3349
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ima neki 5.1 zvuk i tu je bolji od Desirea. Još uvijek nisam do detalja ušao u njegove postavke, ali ono što me malo smeta je da ne može u svoj defaultni kalendar preuzeti bilješke iz Google kalendara (objašnjenje: 'Kies nije kompatibilan sa Google kalendarom') nego moraš stvoriti svoj osobni kalendar (Moj kalendar) koji će pocuclati podatke iz Google-a. Kakvi papci. Kao da su preuzeli onu popularnu: zašto jednostavno kad može i komplicirano. Ni kontakte mi nije preuzeo sa Google accounta. Tako jednostavne stvari su tako kilavo rješene da je to fascinantno.

Defaultne Gmail i Email aplikacije su s**nje (nisu ni na Desire-u bolje). Zar nitko nije vidio kako je to odlično rješeno na iP4?

Inače, ekran je zakon, a igre su vrlo fluidne i s odličnom grafikom. Probao Shrek Kart HD koju se može skinuti sa njihovog Game Huba i Angry Birdse. Čini mi se da su mi manje pocuclale bateriju nego na Desireu.
Staro 20.08.2011., 08:51   #3350
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Da li se na X10 mini pro može staviti GB? Na gsmareni kažu da je zadnja podržana verzija Froyo...
Staro 20.08.2011., 09:55   #3351
extasy
Premium
Moj komp

Citiraj:
SGS 2 inace ima losiji WIFI signal od i4 i slicnih. Cak i od SGS ima losiji WIFI. Cini mi se da su stavili wifi od Nexus S-a za kojeg je takodjer poznato da imas los wifi.

@Coconut, moram vidjeti kakav je na 2.3.4 pa ti javim,ako je bolji updejtas ga.
isti je na 2.3.4 nema nikakvog poboljšanja ...
extasy je offline  
Staro 20.08.2011., 11:24   #3352
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Ma uopce nije problem ako ima los wifi, bitno da on ne spada s njega.. a to sto pokazuje da ima 1 crticu nema veze.. ja sam uspio upogonit asphalt 6.. genijalno ide..
Staro 20.08.2011., 12:22   #3353
Flatline
Premium
Moj komp

Flatline's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O Pregled postova
Da li se na X10 mini pro može staviti GB? Na gsmareni kažu da je zadnja podržana verzija Froyo...
Može se staviti ali to nije službena verzija.

Ovdje su custom rom od mini pro a ja trenutno imam na mobitelu GingerDX_009

Requirements
- Rooted
- xRecovery
- Latest kernel and latest baseband xxx015
- Desire to delete Stock SE's Eclair

Edit: Ako ti se nesviđa možeš se vratiti na stock rom
Flatline je offline  
Staro 20.08.2011., 12:34   #3354
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Citiraj:
Ma uopce nije problem ako ima los wifi, bitno da on ne spada s njega.. a to sto pokazuje da ima 1 crticu nema veze.. ja sam uspio upogonit asphalt 6.. genijalno ide..

isitna, meni pokazuje na wifiju isto crtica ko i sgs1, ali se na sgs1 signal zna izgubit. na sgs2 do sada mi to nije bilo. stavio sam gore 10 hd igri i stvarno super rade. i nekak mi se cini da slabije trosi bateriju od jedinice.
salvarez je offline  
Staro 20.08.2011., 15:04   #3355
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Heehehee.. ubo vip u senzaciju iz t coma, nije zakljucana.. ako je netko vidio htc sense, jel se mogu mjenjati shorkati na docu? Iritira me onaj desni (postavke)
Staro 20.08.2011., 15:28   #3356
h-tomek
Scuderia Ferrari Marlboro
Moj komp

h-tomek's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Uff, lijep je ovaj bijeli sgs 2.. Ali ova japanka je uber ruzna!!
Nisi ti vidio ružnu Japanku. S obzirom na to kak prosječna Japanka izgleda, ova je mila majka, vjerovali ili ne. I samo da dodam da je ova iz Koreje (Južne dakako) s obzirom da je Samsung korejska firma.

Samsung sad malo vraća bijelu boju, ali mislim da to neće naići na neko oduševljenje i pomamu kupaca.
Staro 20.08.2011., 17:45   #3357
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Citiraj:
Heehehee.. ubo vip u senzaciju iz t coma, nije zakljucana.. ako je netko vidio htc sense, jel se mogu mjenjati shorkati na docu? Iritira me onaj desni (postavke)
Znaci senzacija iz tcoma nije zakljucana, a zna li neko za s galaksiju 2?

Nisam.viddio na sensu jos da.se mogu kustomirati precaci na docku, a to je uzasno glupo od njih...
Pa sta je toliki problem napraviti par tih kustomizacija cime bi sense dobio prakticnost..?
dekky je offline  
Staro 21.08.2011., 03:45   #3358
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Hm, o kojem vi docku pričate?

srale7 je offline  
Staro 21.08.2011., 08:56   #3359
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Hm, o kojem vi docku pričate?
O launcheru htc sense, dock je ona traka na donjem djelu ekrana koja se sastoji od 3 precice: aplikacije, telefon i postavke (+ dodaci) ovisno o verziji sensa.

Bilo bi lijepo od htc_a da ponudi barem 2,3 razlicita rjesenja za taj dock.
dekky je offline  
Staro 21.08.2011., 10:19   #3360
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor dekky Pregled postova
O launcheru htc sense, dock je ona traka na donjem djelu ekrana koja se sastoji od 3 precice: aplikacije, telefon i postavke (+ dodaci) ovisno o verziji sensa.

Bilo bi lijepo od htc_a da ponudi barem 2,3 razlicita rjesenja za taj dock.
Da, pa stavi custom rom pa ćeš moć driblat koliko te volja..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno