Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji piknuti ?
HD2 9 26.47%
Desire 7 20.59%
i9000 23 67.65%
Anketa s više izbora. Glasači: 34. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 31.12.2013., 16:43   #3331
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pa samsung ima na desnoj strani back tipku...znam jer kad sam presel na lg koji ima na lijovoj, prvih par dana sam stalno stiskal izbornik dok mi nije uslo u naviku

Bio u vipu danas i malo prckal po note3, mrcina od uredaja, predobar mi je, da je samo malo manji....inace mi je vrhunski.
danc00 je offline  
Staro 31.12.2013., 16:56   #3332
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Imam Y300, cura ima lumiu 520, i lumia je daleko bolji uređaj. Y300 se uspori do bola, blic mu ništa ne znaci jer je u banani kamera, nokia daje bolje slike. U mraku se ne može ništa snimiti s nijednim.

Meni stigao note2 lte danas, y300 ide ća.
? Imam Y300 i radio sam par dana na tome 520, pa kakv blic u
banani, u banani je ovaj 520 totalka, doduše ovo mi je bio prvi "pravi"
susret sa WM i sad znam da je i zadnji. IE ikona na glavnom zaslonu,
mogućnost costumizacije nikakva, iskače onaj glupi skydrive, MS ovo, MS ono, igre daleko sporije od inačica za android.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.01.2014., 14:40   #3333
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Lumia 520 je meni osobno dosta kvalitetniji uređaj. Y300 zamjeram što ima tn ekran iako se navodi pod ips, uspori se vrlo lako. Igre ne igram ali neko skijanje je štekalo u 3pm. Debeli je i težak, kamera je lošija od nokie. To kaj mogu slikati u mraku ne znaci da mogu te slike i iskoristi.

MS ovo, MS ono ti nije argument. Skydrive je sve samo ne glup. Jedini nedostatak nokie je kaj nema blic i prednju kameru. Osim toga, mobač je prva liga za osnovne korisnike, a takvih je 90%.
Gilbert5 je offline  
Staro 02.01.2014., 21:37   #3334
metalacos
Premium
Moj komp

metalacos's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Planiram uzeti dual sim mobitel i za oko mi izgledom zapeo Lenovo s820, planiram ga uzeti preko neta pa me zanima dali netko ima iskustva ili mišljenje o dotičnom? Dosada sam koristio full vulgaris nokia classic telefone pa nemam nikakva iskustva sa androidima i ostalim smartphoneima. Prva opcija novog telefona je dual-sim, pa trajanje baterije, pa kamera i onda sve ostalo... Totalni sam noob što se tiče androida pa eto molio bih savjet uzeti taj mobitel ili ima puno sretnijih rješenja? Hvala unaprijed.

Koliko vidim najjeftiniji je na:

http://www.banggood.com/Lenovo-S820-...e-p-89898.html
metalacos je offline  
Staro 03.01.2014., 00:52   #3335
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Imaš temu o kineskim mobitelima, i drugu o naručivanju mobitela izvana pa škicni malo tamo.
Staro 03.01.2014., 16:11   #3336
dejan08
Premium
Moj komp

dejan08's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor metalacos Pregled postova
Planiram uzeti dual sim mobitel i za oko mi izgledom zapeo Lenovo s820, planiram ga uzeti preko neta pa me zanima dali netko ima iskustva ili mišljenje o dotičnom? Dosada sam koristio full vulgaris nokia classic telefone pa nemam nikakva iskustva sa androidima i ostalim smartphoneima. Prva opcija novog telefona je dual-sim, pa trajanje baterije, pa kamera i onda sve ostalo... Totalni sam noob što se tiče androida pa eto molio bih savjet uzeti taj mobitel ili ima puno sretnijih rješenja? Hvala unaprijed.

Koliko vidim najjeftiniji je na:

http://www.banggood.com/Lenovo-S820-...e-p-89898.html
Šta se tiče s820 ja kupio curi. Mobitel je za 4/5. Jedino šta mi smeta je šta nema podršku za softver, tj napravljen je za kinesko tržište. Za europsko se mora sam instalirat. Nekad se zna desit da ima neki kineski znak, al stvarno rijetko i ništa što bi smetalo. Inače stvarno je super mob za te novce i jako brzo radi. Baterija traje preko jednog dana

Ja ga uzeo u britaniji preko ebaya na aukciji. Došao za par dana, nisam platio PDV.
Staro 08.01.2014., 18:06   #3337
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Jucer sam kontaktirao LG na njihovoj Facebook stranici s upitom gdje kod nas kupiti LG QuickWindow i upravo sam dobio od njih informaciju da svi koji su kupili G2 imaju pravo na besplatan LG QuickWindow cover.
Treba se samo poslati svoje podatke, IMEI, broj mobitela i to je to....

Eto, ako netko slucajno nema navedeni cover, ovom prilikom moze ustedjeti cca 260 kn na cover (koliko kosta original LG).

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline  
Staro 08.01.2014., 18:39   #3338
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Može preporuka za neki smartphone oko 1000kn. Na njemu trebaju bestrzajno raditi Facebook, Viber, Youtube, Firefox i u biti to je to. To bi bilo 512MB rama? Ako ide do gigu super, ako ne, prezivjet ce se. Bonus je bljeskalica i kamera kolko vec moze biti dobra na mobitelu tog ranga. Hrvatski obavezan, novo iz ducana. Mora raditi s T-mobile karticom.

Ako sam nesto zaboravio pitajte. U teoriji se moze rastegnuti jos 500kn.

Kolko se moze dobiti za ovo cudo: lg-e400
Bacio sam oko na njuskalo i vidim cijene od 300 pa do suludih 700kn. Zanima me sto bi bila neka realna cijena. Mob je ko nov, pod garancijom kupljen negdje u 4. mjesecu, s crvenom silikonskom maskom.

Mob nije za mene vec za tetu tako da neko narucivanje iz vana otpada prvenstveno zbog jezika. Ako bi se negdje u susjedstvu dalo naruciti neki telefon na koji nije problem staviti Hrv jezik (bez rootanja) onda bi i to doslo u obzir.
hash je offline  
Staro 08.01.2014., 18:45   #3339
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Samo ću ti reći da nemoj 512MB RAM-a. 1GB minimalno.
Staro 08.01.2014., 19:11   #3340
hash
Premium

Uzeo sam si sad Huawei y300 kad je bio na akciji za 600kn. Rootao sam ga bez diranja bootloadera i freezao hrpu gluposti koje su dosle s njim i u principu sve radi super. Jedino, nemam Facebook pa ne znam kolko to igra, a i nemam Viber nego Whatsapp. Trenutno 152MB slobodno.

Stvarno, s obzirom na lovu prezadovoljan sam. Ali ok, uvazena primjedba. Pogotovo s obzirom da taj mob 99% necu rootati jer se u to uopce ne kuzim, a nemam se namjeru uciti na tudjem mobu. Iskreno ni neda mi se zajebavati s tim. I ovo kaj sam slozio na y300 je bilo jer su stvarno pretjerali s bloatwareom.

Zapravo sad razmisljam i 512MB bi mogao biti problem s bloatwareom, a vjerojatno ce teta s vremenom htjeti jos hrpu nekih meni suludih aplikacija. Tako da ajde, gigu minimum.

Gledao sam sto se nudi na simpi i bonbonu (t-mobile kartica mora raditi) i jedino sto ima gigu rama je xperia m u bonbonu.

Crveni Lenovo s820 sam s njom gledao i svidja joj se skroz mob, a i meni, i upada u cijenovni rang. Sad sam jos malo bacio oko i pise da ima Hrvatski. Da je za mene uzeo bi bez problema ali ovak za nekog drugoga mi je to potencijalno ogromna zajebancija ako nesto podje po zlu.

Zadnje izmijenjeno od: hash. 08.01.2014. u 19:27.
hash je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2014., 19:27   #3341
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Jucer sam kontaktirao LG na njihovoj Facebook stranici s upitom gdje kod nas kupiti LG QuickWindow i upravo sam dobio od njih informaciju da svi koji su kupili G2 imaju pravo na besplatan LG QuickWindow cover.
Treba se samo poslati svoje podatke, IMEI, broj mobitela i to je to....

Eto, ako netko slucajno nema navedeni cover, ovom prilikom moze ustedjeti cca 260 kn na cover (koliko kosta original LG).

Nice. Samo treba imati na umu da QuickWindow moze ogrebati ekran ukoliko se ne koristi screen protector I da, mislim na originalni case.
Rista je offline  
Staro 08.01.2014., 22:20   #3342
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Moze jedna preporuka?!?!

Kupujem mobitel za jednu zensku osobu, 50+ godina... Uglavnom, ona je jako nezahtjevan korisnik, do sad je imala NokiaC3-00 i bila joj je preprepredobra ... Ta Nokia je crkla, sad bi trebalo uzet nesto drugo... Ako mogu navest koji su zahtjevi, onda bi to bilo da se moze opalit koja OK fotka, i da nije bas premali mob(debeli prsti )

Sta kazete koji uopce aparat bi bio za nju, u kom cjenovnom rangu itd ( po mojoj nekoj procjeni mozda 600-700kn, ne znam mozda lupam gluposti )... Ona je na bonbon-u, pa bi trebalo uzet nesto od njih i t-com-a. Da li gledat koji mob sa http://www.banggood.com/ i sl...?

EDIT: Hr jezik MORA bit, to sam skroooz zaboravio, tako da pretpostavljam da u principu otpadaju stranice kao banggood i sl, jer ipak u tom slucaju ima neke odredjene zajebancije s uredjajem da se dobije HR...
lord051 je offline  
Staro 08.01.2014., 22:51   #3343
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor lord051 Pregled postova
Moze jedna preporuka?!?!

Kupujem mobitel za jednu zensku osobu, 50+ godina... Uglavnom, ona je jako nezahtjevan korisnik, do sad je imala NokiaC3-00 i bila joj je preprepredobra ... Ta Nokia je crkla, sad bi trebalo uzet nesto drugo... Ako mogu navest koji su zahtjevi, onda bi to bilo da se moze opalit koja OK fotka, i da nije bas premali mob(debeli prsti )

Sta kazete koji uopce aparat bi bio za nju, u kom cjenovnom rangu itd ( po mojoj nekoj procjeni mozda 600-700kn, ne znam mozda lupam gluposti )... Ona je na bonbon-u, pa bi trebalo uzet nesto od njih i t-com-a. Da li gledat koji mob sa http://www.banggood.com/ i sl...?

EDIT: Hr jezik MORA bit, to sam skroooz zaboravio, tako da pretpostavljam da u principu otpadaju stranice kao banggood i sl, jer ipak u tom slucaju ima neke odredjene zajebancije s uredjajem da se dobije HR...
Pa imaš sad i kod nas već tih kineza rebrandanih, za taj niži cjenovni rang ja se iskreno ne bi ni zafrkavao s naručivanjem. http://www.protis.hr/products/detail...2-bijeli/77842

ili ovo
http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/...e-smart-s47-02

Tako nešto recimo, možda ne nužno vivax, ima navodno sad po većim centrima raznih tih rebrandanih kineza pa vidi. Bar si siguran da imaš kakvu takvu garanciju i nema zafrkancije s hrvatskim.
bg_4_l je offline  
Staro 08.01.2014., 23:29   #3344
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor lord051 Pregled postova
Moze jedna preporuka?!?!

Škicni u temu kineskih mobitela. Ili na njušci kupi uzmi Y300.
Brko je offline  
Staro 10.01.2014., 19:11   #3345
hash
Premium

Otkrio danas Moto G na amazonu za 170E. Koja je procedura s garancijom preko Amazona?

Gledao sam malo po netu za Hrvatski jezik i kolko vidim niš od tog. Za to treba kompletno custom rom ili se može samo ubaciti neki file? Pretpostavljam da sam previše optimističan ali bolje da pitam nego da se zajebem
hash je offline  
Staro 10.01.2014., 19:15   #3346
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Otkrio danas Moto G na amazonu za 170E. Koja je procedura s garancijom preko Amazona?

Ovo i mene zanima. Na Amazonu se uopce ne snalazim, jel ovo prodaje neki seller ili?
Staro 10.01.2014., 19:23   #3347
hash
Premium

Kolko sam skužio, treba kontaktirati Motorolu...

Citiraj:
If you need a copy of the manufacturer's warranty for a product purchased from Amazon.com or a seller, please contact the manufacturer or visit their website for more information.
Mozda se netko tko je vec kupovao javi..

I ako se možemo na par minuta vratiti na temu Preporuka za mob do 1500kn, na simpa karticu?
hash je offline  
Staro 10.01.2014., 19:28   #3348
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ima cijela tema o tome i svi detalji oko toga su rečeni u njoj već
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2525579
Juice je offline  
Staro 10.01.2014., 19:53   #3349
hash
Premium

Fala, nisam uopće gledao jer se tema zove Moto X. Prijavim posta pa možda moderatori promijene.
hash je offline  
Staro 10.01.2014., 20:05   #3350
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
evo, vidjeli smo
tor je offline  
Staro 12.01.2014., 00:44   #3351
zedizded
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Poštovanje,

da li bi netko mogao preporuciti mobitel sa hdmi prikljuckom do 1500 kn.

Hvala
zedizded je offline  
Staro 12.01.2014., 14:51   #3352
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Pa imaš sad i kod nas već tih kineza rebrandanih, za taj niži cjenovni rang ja se iskreno ne bi ni zafrkavao s naručivanjem. http://www.protis.hr/products/detail...2-bijeli/77842

ili ovo
http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/...e-smart-s47-02

Tako nešto recimo, možda ne nužno vivax, ima navodno sad po većim centrima raznih tih rebrandanih kineza pa vidi. Bar si siguran da imaš kakvu takvu garanciju i nema zafrkancije s hrvatskim.
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Škicni u temu kineskih mobitela. Ili na njušci kupi uzmi Y300.
OK, thx... nesto cu izabrat... pozz
lord051 je offline  
Staro 12.01.2014., 15:37   #3353
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor zedizded Pregled postova
Poštovanje,

da li bi netko mogao preporuciti mobitel sa hdmi prikljuckom do 1500 kn.

Hvala
Baš da ima na sebi direkt HDMI ili se može i preko MHL adaptera spojit?

Ako baš tražiš direkt, ti su stvarno rijetki danas, sjećam se eventulano Arc S-a da je imao i možda neka Nokia?
Al preko MHL adaptera možeš ih dosta spojiti. Osobno bi dodo možda 100-200 kn i kupio Galaxy S3.
Da Moto G podržava MHL preporučio bi ti za manje para nju, al ovako.. Ciljaj na S3 po meni..
mbusic je offline  
Staro 12.01.2014., 16:33   #3354
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ja znam da Optimus 2x ima hdmi izlaz, za nijednog drugog ne znam. Galaxy serija ima adapter.
Staro 12.01.2014., 23:02   #3355
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Motorola Razr ti ima micro hdmi zasebno.
kasko je offline  
Staro 14.01.2014., 09:43   #3356
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Hm, izgleda da je dosta vesela situacija u Tcomu, ako netko želi mobitel iz vrha "ponude" putem ugovora, u dolasku je Note 3, a uopće nema u ponudi HTC One, iPhone 5s, LG G2, Xperia Z1...
kyz0 je offline  
Staro 14.01.2014., 12:05   #3357
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor kyz0 Pregled postova
Hm, izgleda da je dosta vesela situacija u Tcomu, ako netko želi mobitel iz vrha "ponude" putem ugovora, u dolasku je Note 3, a uopće nema u ponudi HTC One, iPhone 5s, LG G2, Xperia Z1...
Svake godine ista priča. Do sredine veljače top modela nema.
Brko je offline  
Staro 14.01.2014., 16:47   #3358
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
hitno preporuka za mob do 2000kn. Mobitel se kupuje na firmu pa mora biti ili fizički ili web dučan (njuškalo ne dolazi u obzir).

HTC Desire 500 dual sim je ok izbor?
Problem je offline  
Staro 14.01.2014., 17:07   #3359
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
LG 4X p880

Ili pogledaj ovdje imaju niže cijene uređaja ima tel pa se raspitaj.
ECHO je offline  
Staro 14.01.2014., 17:13   #3360
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
LG 4X p880

Ili pogledaj ovdje imaju niže cijene uređaja ima tel pa se raspitaj.
Veli da ne smije biti Njuškalo i mora biti račun izdan
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno