Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2017., 17:27   #33361
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova

ajmo drukcije - ako vozis 130 po autoputu za kojeg priznajes (nadam se) da postoji preticajna traka i vozna (desna), zbog cega se mices iz live trake desno kad jednom kad si postiga 130km/h? bar se nadam da se mices unatoc tome sto vozis 130...
eto, ako se doista na autoputu mices iako vozis (za tebe) maksimalno dopustenom brzinom, zbog cega to radis kad si u pravu i nitko ne smije vozit brze?
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila, a da budemo jasni, brza vozila mogu biti i sluzbena u civilu u krajnjoj liniji... samo cu ti jedno rec - takve situacije gdje ti se netko nalipi na guzicu, a ti pilotiras livom trakom se ne dogadjaju ljudima koji koriste retrovizor jer ces brzeg od sebe uocit, propustit, i zatim se po zelji vratit natrag, bas kao sto u zakonu pise (mozes, ako time nikog ne ometas).
Mislim da bi trebao malo ponovit svoje znanje prometnih propisa. Lijeva traka na autoputu je preticajna, i trebao bi ju koristit samo za pretjecanje, dakle ne vozit se po njoj cijelo vrijeme. Dakle nailaziš na sporijeg u desnoj, pretičeš ga, vračaš se nazad u desnu. Jasno?
I ne, nije identično po gradu. Vidim da poznaješ Zagreb, pa me zanima, kaj, ti se recimo po Vukovarskoj voziš po desnoj traci cijelo vrijeme a prebacuješ se u srednju ili lijevu samo kad pretičeš? Glupost, sve tri trake su iste, nema preticajne. Dakle, ovaj u srednjoj se vozi 40 kmh i tebi ama baš nitko ne brani da se baciš u desnu i prođeš ga ako ti se žuri.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:28   #33362
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
ja mislim da ti tribas posjetit lijecnika jer disleksija nije nesto sto triba olako shvatiti - citaj sto pisem - znam jako dobro zakonski sto se smije u kruznom toku i to sam napisa (da si cita, mozda se nebi sramotia), ali isto tako ti govorim da je to iznimno glupo jer potencira opasne situacije. isto tako sam napisa da je u drugim zemljama to rijeseno adekvatnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom prije i u samom rotoru pa tih konfliktnih situacija nema.
Sretno i čuvaj se na cesti, trebat će ti ako misliš i dalje izletavati iz srednje van.

A kad bi se svi vozili normalnom brzinom, bilo bi i manje sranja, a ne da ti "BJEZIS IZ SREDNJE ISPRED OVOG KOJI OCE KRUZIT U VANJSKOJ" jer ti njemu oduzimas prednost.
Zaboravi što bi bilo kad bi bilo sa drugačijom signalizacijom, otocima, stupićima, i čime sve ne.

Imaš to što imaš i iz srednje se ne ide van.
Nikad nisam imao problema da se prestrojio iz srednje u vanjsku da bih se isključio s rotora.
Ali se ne mogu prestrojiti ako radim slalom sa 70kmh

Dalje se ne mislim upuštati u raspravu.

A
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 17:54   #33363
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Odakle ti samo ta ideja da se ja tebi moram micati?? Tko si to ti da ćeš se voziti brže od drugih i da trebaš imati prohodnu traku?

Nema on šta biti 10-20 brži od mene, ima da se vozi iza svih i prati druge aute, nije ta traka napravljena za tebe i onoga koji hoće voziti malo brže od drugih, ajde shvati to više jer si naporan.
eto, upravo s takvim poput tebe i imam najvise problema u prometu - ne onim koji su usrani, ustraseni, ne znaju, vec upravo s onima koji se bahate poput tebe... sta netko ima bit brzi od tebe? sta se ti imas kome micat? mislis da mene brige za tebe... u idealnoj situaciji imam priliku obic te na drugi nacin i zaboravit na tebe, ali ti si blueprint ovog u passatu od prije koji dan, koji odjednom pronadje gas kad ga se prodje. tebi da netko crno na bilo kaze - moras se maknit, ti to nebi ucinia jer ko tebi ima sta govorit...

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Pa to te ja i pitam, da mi kažeš s čim je regulirano da se u tim neiscrtanim rotorima vozi u režimu 2 trake!
imas dvi ulazne trake, to je minimum koji ces imat u rotoru... mozes jedino imat vise...

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Vidim da poznaješ Zagreb, pa me zanima, kaj, ti se recimo po Vukovarskoj voziš po desnoj traci cijelo vrijeme a prebacuješ se u srednju ili lijevu samo kad pretičeš?
kratko i jasno - DA! a ako imam skrenit livo na nekom od semafora, onda se prestrojavam nakon sto prodjem semafor prije tog na kojem moram skrenit...
autoput, cesta rezervirana za motorna vozila i brza cesta, se u odnosu na brze gradske prometnice (ne govorimo o cesticama s ogranicenjem 40-50) razlikuju samo utoliko sto po gradu imas i skretanja lijevo.

evo, pitanje: kad od solina ides u metro, za koji moras skrenit livo na ovom semaforu hoces li cilim putem vozit livom trakom?

ako produzis pravo jer mislis skrenit u Kastel sucurcu, par km dalje, gdje isto imas ovaj semafor hoces li se cilim putem vozit isto livom trakom?

eto, malo proguglaj ovu trasu ako ti nije poznata, pa mi reci koja normalna osoba bi vozila ovdje livom trakom jer skrece kilometrima dalje, a moze se prestrojit prije samog semafora:
a) bahata budala
b) nesposobna budala koja se ne zna prestrojit
c) apsolutna neznalica kojoj je sasvim svejedno u kojoj traci se vozi

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Imaš to što imaš i iz srednje se ne ide van.
os dokaz da se iz srednje ide van? objasni mi cemu ti sluze 2-3 izlazne trake? tako da ovaj iz desne onako izleti odma u livu od puste brzine?
ako izic smijes samo iz vanjske trake, onda ti je potrebna samo jedna izlazna traka...
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:59   #33364
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
eto, upravo s takvim poput tebe i imam najvise problema u prometu
Koga briga s kim ti imaš problema u prometu? lol
Ja bi rekao da svi drugi imaju problema s tobom, jer ne poznaješ prometne propise.
Citiraj:
tebi da netko crno na bilo kaze - moras se maknit, ti to nebi ucinia jer ko tebi ima sta govorit...
Ne, da je zakon crno na bijelo da se moram micati, ja bi se maknuo, pošto takav zakon/propis ne postoji - nema šanse da se ikome mičem zato što on želi voziti brže od mene.
Spusti se na zemlju, ima da voziš kao i svi, po propisu.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:01   #33365
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:

imas dvi ulazne trake, to je minimum koji ces imat u rotoru... mozes jedino imat vise...
Di to piše, odnosno di je to obrazloženo. Jer sam imao situaciju, srećom prošlo je sve ok. Pa čisto i ako sam bio u krivu, da znam za ubuduće.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:10   #33366
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Koga briga s kim ti imaš problema u prometu? lol
Ja bi rekao da svi drugi imaju problema s tobom, jer ne poznaješ prometne propise.
Ne, da je zakon crno na bijelo da se moram micati, ja bi se maknuo, pošto takav zakon/propis ne postoji - nema šanse da se ikome mičem zato što on želi voziti brže od mene.
Spusti se na zemlju, ima da voziš kao i svi, po propisu.
mda...
zakon, i tocan clanak sam ti stavia - ti kazes da ti nikog ne ometas... sto se mene tice, prica zavrsena... ni na cesti se nemam namjeru s takvima poput tebe inatit ni raspravljat, jedino sto zelim je proc ih... a sto se tice propisa, vozim po propisima - nisam ti ja kriv sto ti svoj brzinomjer smatras ispravnim...

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Di to piše, odnosno di je to obrazloženo. Jer sam imao situaciju, srećom prošlo je sve ok. Pa čisto i ako sam bio u krivu, da znam za ubuduće.
u nekom pravilniku - ipak, nije sve u zspc-u... di tocno bas sad mi se i ne trazi...
uglavnom, br. ulaznih traka ti odredjuje minimalni broj traka u samom kruznom toku, a kojih moze biti vise. izlaznih traka moze biti i samo jedna, cak i na visetracnim kruzinim tokovima, ali broj izlaznih traka govori iz koje maksimalno unutrasnje trake mozes izic iz kruznog toga za pojedini izlaz.
Staro 31.12.2017., 18:17   #33367
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Nema rizika nit je zabranjeno, nije autocesta.
Uuummmdaaa, siguran sam da svi ljudi jako paze na mrtve kuteve i gledaju retrovizore, pogotovo desno.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:17   #33368
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Također ne zanima me u kojoj traci vozim i poštojem ograničenej brzine. Ako piše 60 idem max 65 i ak netko blenda i pizdi ja spustim ispod 60

Kome se žuri nek nauči krenuti na vrijeme a ograničenje brzine se ima poštivati. I trake su da se promet ratereti a ne da je rezervirana za one koji krše zakon. Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima. Vozim se 25 godina i još nisam platio kune kazne
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:20   #33369
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima.
Moraš se maknuti i wifi-u inače će on imati problema s tobom.
Ako je on odlučio voziti 20 km/h više od tebe, ne znam zašto mu smetaš, makni se kako god znaš.
Staro 31.12.2017., 18:20   #33370
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
EDIT: Ne želim ni ulazit u raspravu, prošli smo ju još davno.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 18:27   #33371
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Ako je on odlučio voziti 20 km/h više od tebe, ne znam zašto mu smetaš, makni se kako god znaš.
Naišao sam jednom na takvoga sa kombijem, nakon kaj mi je blendao a ja mu se nisam micao i to pazi ujutro na praznoj cesti, vikend. Pretekao me po praznoj desnoj traci i došao ispred mene i spustio brzinu na 20, ja ga želim zaobići po desnoj a on me prati ispred i zatvara mi traku.

Vidim kam je krenulo i ja stanem u stranu i sva četiri, stane i on deset metara ispred i napravi isto. Reko ak izađe iz auta izašao bum i ja pa kud pukne da pukne. Ali čekao je tak jednu minutu i odmaglio nakon toga.

Valjda me me mislio zajebavati sa 20 na sat idućih par kilometara, naivac.

I dalje se vozim jednako
Staro 31.12.2017., 18:31   #33372
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:

kratko i jasno - DA! a ako imam skrenit livo na nekom od semafora, onda se prestrojavam nakon sto prodjem semafor prije tog na kojem moram skrenit...
autoput, cesta rezervirana za motorna vozila i brza cesta, se u odnosu na brze gradske prometnice (ne govorimo o cesticama s ogranicenjem 40-50) razlikuju samo utoliko sto po gradu imas i skretanja lijevo.

evo, pitanje: kad od solina ides u metro, za koji moras skrenit livo na ovom semaforu hoces li cilim putem vozit livom trakom?

ako produzis pravo jer mislis skrenit u Kastel sucurcu, par km dalje, gdje isto imas ovaj semafor hoces li se cilim putem vozit isto livom trakom?

eto, malo proguglaj ovu trasu ako ti nije poznata, pa mi reci koja normalna osoba bi vozila ovdje livom trakom jer skrece kilometrima dalje, a moze se prestrojit prije samog semafora:
a) bahata budala
b) nesposobna budala koja se ne zna prestrojit
c) apsolutna neznalica kojoj je sasvim svejedno u kojoj traci se vozi

os dokaz da se iz srednje ide van? objasni mi cemu ti sluze 2-3 izlazne trake? tako da ovaj iz desne onako izleti odma u livu od puste brzine?
ako izic smijes samo iz vanjske trake, onda ti je potrebna samo jedna izlazna traka...
O bogte mazo... Alo momak, tri trake na vukovarskoj su radi veće prohodnosti prometa i sve su jednakog prvenstva. Pa daj zamisli da se u centru po zelenom valu svi voze u desnoj traci i onda se prestrojavaju u lijevu samo ako skreću lijevo... Pa kolona bi bila do sesveta...
Preticajna traka se spominje u zakonu samo vezano uz autoput.
Što se ovih linkova tiče, da, mogao bi se vozit lijevom trakom cijelo vrijeme ako ne ugrožavam ili usporavam promet. Jerbo nije zabranjeno nit postoji obaveza za to da se vozim u desnoj. A ti mi lijepo nađi u zakonu gdje to piše da ja nisam u pravu. Ako se vozim po ograničenju, ne moram se maknut. Drugo je to što bi se ja maknuo nekom, bi, ako nema gužve ma vozi miško, i ubij se negdje, zabole me, al ja ti samo pričam da oni koji se ne žele maknut nekom ko vozi 150 kmh iako je ograničenje recimo 100 kmh, ne krše propis. Možemo mi sad naglabat jel tebi nešto glupo ili nije, i mene nekad neki svojom vožnjom idu na neku stvar pošto i ja malo oštrije vozim, ali ak se voze po propisima, moš se samo živcirat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 18:34   #33373
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Blago tebi, ja ništa dosad, al imam osjećaj da ću te stić uskoro!

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 18:48   #33374
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Također ne zanima me u kojoj traci vozim i poštojem ograničenej brzine. Ako piše 60 idem max 65 i ak netko blenda i pizdi ja spustim ispod 60

Kome se žuri nek nauči krenuti na vrijeme a ograničenje brzine se ima poštivati. I trake su da se promet ratereti a ne da je rezervirana za one koji krše zakon. Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima. Vozim se 25 godina i još nisam platio kune kazne
poznanik "vozi" isto tako otprilike i isto nije i nece platit kune kazne... meni sasvim dovoljno da nikad s njim ne sidnem u auto...

normalno da te ne zanima... nisam drugo ni ocekiva! sto mislis zasto takve prodjem i zaboravim, jer u retrovizoru vidim da onda nadju drugu zrtvu za licenje svojih kompleksa...

Citiraj:
bilo bi divno i krasno kad bi... samo sto je tvoja sprdnja nesto sto bi trebalo bit normalno...

Citiraj:
Naišao sam jednom na takvoga sa kombijem, nakon kaj mi je blendao a ja mu se nisam micao i to pazi ujutro na praznoj cesti, vikend. Pretekao me po praznoj desnoj traci i došao ispred mene i spustio brzinu na 20, ja ga želim zaobići po desnoj a on me prati ispred i zatvara mi traku.

Vidim kam je krenulo i ja stanem u stranu i sva četiri, stane i on deset metara ispred i napravi isto. Reko ak izađe iz auta izašao bum i ja pa kud pukne da pukne. Ali čekao je tak jednu minutu i odmaglio nakon toga.

Valjda me me mislio zajebavati sa 20 na sat idućih par kilometara, naivac.

I dalje se vozim jednako
taj je jedino falia sto je s tobom isa gubit vrime... znajuc profil ljudi koji voze tako livom trakom, blokiraju promet, skuzia sam da ih vise zaboli kad ih otpilis i produzis dalje nego kad se spustis na njihovu razinu smetanja po cesti... ali ko voli svrsavat na smetanje, slobodno... kompleksi odvrnuti na najjace...

Citiraj:
O bogte mazo... Alo momak, tri trake na vukovarskoj su radi veće prohodnosti prometa i sve su jednakog prvenstva. Pa daj zamisli da se u centru po zelenom valu svi voze u desnoj traci i onda se prestrojavaju u lijevu samo ako skreću lijevo... Pa kolona bi bila do sesveta...
Preticajna traka se spominje u zakonu samo vezano uz autoput.
i nitko ti ne brani koristit ih, ako se pravovremeno mices u desnu (desniju) traku da propustis brza vozila...
zato sto na gradskim prometnicama imas krizanja, a koja mogu biti i skretanje lijevo...
ali eto, kad ako ti se bas da, objasni postojanje čl.48, st.1, t.2 zspc. i ako se ne slazes, daj prijedlog da se moze vozit bilo kojom trakom bilo kojom brzinom...

Citiraj:
Što se ovih linkova tiče, da, mogao bi se vozit lijevom trakom cijelo vrijeme ako ne ugrožavam ili usporavam promet. Jerbo nije zabranjeno nit postoji obaveza za to da se vozim u desnoj. A ti mi lijepo nađi u zakonu gdje to piše da ja nisam u pravu. Ako se vozim po ograničenju, ne moram se maknut. Drugo je to što bi se ja maknuo nekom, bi, ako nema gužve ma vozi miško, i ubij se negdje, zabole me, al ja ti samo pričam da oni koji se ne žele maknut nekom ko vozi 150 kmh iako je ograničenje recimo 100 kmh, ne krše propis. Možemo mi sad naglabat jel tebi nešto glupo ili nije, i mene nekad neki svojom vožnjom idu na neku stvar pošto i ja malo oštrije vozim, ali ak se voze po propisima, moš se samo živcirat.
da na toj cesti vozis livom trakom, uredno bi te docekalo blicanje s moje strane... zakon sam tebi i ostalima vec napisa - čl. 48, st.1, t.2 zspc.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Na staru godinu nemate pametnijeg posla nego se natezat sa lokalnim mad maxom cestovnim ratnikom oko pravila prometa ? Srećom pa pijem od jutra i bmk za vaše svađe
sad ka pravi sofercina, s bar 2 promila sidi za volan...
Staro 31.12.2017., 19:16   #33375
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Pa normalno da koristim lijevu traku kad su na desnoj obićno šahtovi, rupe, pruga tramvaja i neravnine. Sad bi ja trebao uništavati auto kako bi gospoda mogla kršiti zakon i voziti preko ograničenja. Ak mu se žuri neka me zaobilazi kako zna ili neka krene na vrijeme
Kamo sreće da je više policije na cesti, pogotove onih na motorima kaj te skuže ak tipkaš po mobu. Guštam kad takve skrenu sa ceste.

Sretna nova svima!

Staro 31.12.2017., 19:20   #33376
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Sad će tražit od viših instanci da mu se ukine ban jer ga je Brko banao u alkoholiziranom stanju.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 19:21   #33377
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Kaj se prebrzo vozio pa popio bananka

Neki dan je netko rekao da je stao na svakom semaforu na autoputu.
Danas od Kruga do Spanskoga sam stao na semaforu na Vrbiku, dalje sve zeleno bilo i doso za 10min
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:24   #33378
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Nadam se da si se vozio samo desnom trakom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 19:27   #33379
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Kaj se prebrzo vozio pa popio bananka

Neki dan je netko rekao da je stao na svakom semaforu na autoputu.
Danas od Kruga do Spanskoga sam stao na semaforu na Vrbiku, dalje sve zeleno bilo i doso za 10min
U zadnje vrijeme mi sve češće uspjeva doći od istočnog ulaska u grad, sve do doma (Rudeš) bez ijednog stajanja. Eventualno stanem na prvom semaforu kod Ivanje Reke. Nakon tog tempomat prema ograničenju i to je to. Gađam svako zeleno.

Vrijedi samo za večernje sate jer je po danu nemoguće zbog gužve koja se stvara prije Kruga.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:34   #33380
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Samo lijeva jer sam isao oko 80
al sam se maknuo jednom desno jer je hitna isla.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:44   #33381
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
U zadnje vrijeme mi sve češće uspjeva doći od istočnog ulaska u grad, sve do doma (Rudeš) bez ijednog stajanja. Eventualno stanem na prvom semaforu kod Ivanje Reke. Nakon tog tempomat prema ograničenju i to je to. Gađam svako zeleno.

Vrijedi samo za večernje sate jer je po danu nemoguće zbog gužve koja se stvara prije Kruga.
Neznam zašto nerješe ono križanje/semafore kod Peveca, tamo se uvijek stvara čep na ulasku/izlasku iz grada. Hrpa ljudi dolazi s naplatnih i tamo je usko grlo, đabe što je do tamo i od tamo protočnije.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 20:08   #33382
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
E, a zakaj se svađate i prozivate na osobnoj razini?

Pa nitko od nas neće promijeniti svoje vozačke navike ili način vožnje zato što mu je netko rekao da je u krivu ili u pravu ili zato što je neko križanje tumačio na ovaj ili onaj način.

Usput, svima koji su me nazvali budalom i idiotom ne zamjeram na tome jer je to vaše mišljenje i imate pravo na njega...

... i svima želim dobru i uspješnu 2018. godinu ... i što manje stresnih situacija u prometu
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 20:17   #33383
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

A znaš zašto se stvaraju gužve?

Upravo zbog ovakvih gore koje boli kita kako promet teče i da nekad treba pratiti promet i ne voziti se paralelno sa idiotom pored sebe 58kmh jer je ograničenje 60.
I da nećeš umrijeti ako se vozis 70, ili da ako ispred tebe nema nikoga u daljini 500m a iza tebe kolona jer se ti voIs 58kmh u paralelu sa još jednim takvim.

To je ono što mene izbaci iz takta, ta letargicnost i sebičnost za volanom.

A ako tko ima određivati kako će se tko voziti, onda je tu policija za to.
Staro 31.12.2017., 20:32   #33384
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

To je zabluda. U špici buš se gužvao ovako ili onako, kreni deset minuta ranije i nemaš problema. Ak i prestigneš one koji štopaju opet buš se našao sa njima na prvom ili drugom semaforu...načio to od žena koje voze ko babe konstantnom brzinom, bez pretjecanja, bez blendanja i na kraju dođu u centar tri minute kasnije od tebe koji si ulazio u škarice, preskako druge, trošio viš goriva i psovao cijelim putem.

Mene više takvi stvari ne diraju, fino laganica i živce na hozentregere, polako i sigurno. Brijem da stavim čašu pune vode u držač da se nebi prosula ni kap

Sa smješkom prolazim npr. Ul. Medveščak, tam od Zvijezde do Mihaljevca skoro svaki dan snima murja, ograničenje 40 i ni jednom me nisu opomenuli a svaki dan tam valjda naplate 100 kazni...brijem da bi neki koje sam štopao u lijevoj traci koji su mi spominjali mamu trebali platiti piće.

Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 31.12.2017. u 20:38.
Staro 31.12.2017., 20:50   #33385
panasonic
Banned

Citiraj:
To je zabluda. U špici buš se gužvao ovako ili onako, kreni deset minuta ranije i nemaš problema. Ak i prestigneš one koji štopaju opet buš se našao sa njima na prvom ili drugom semaforu...
Upravo to, fascinantno je kako to neki ne mogu shvatiti.
Ljudi se guraju, prestižu, ubacuju, mijenjaju trake, stalno voze pod nekom napetošću i svejedno neće nigdje doći prije, eventualno koju minutu.
Promet ima svoj tijek i ne možeš ti sa "malo bržom" vožnjom nigdje stići prije.

Eventualno na auto cesti gdje ćeš stisnuti gas i tako voziti par sati istim tempom, onda ćeš stići ranije.
Staro 31.12.2017., 21:18   #33386
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
I u takvoj guzvi naleti wifi sa svojim bolidom u skarice i onda zakoci jedan da ga ne tresne pa ovaj iza njega i tak jos jedno 14 auti samo da bi 10 sekundi prije stigao do semafora na krugama di ce cekat 5 izmjena kak god da se na trepavice postavi.

Sent from my Moto G Play using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 22:26   #33387
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ja odustajem, očito imamo penzionera na forumu.

Ako ja na AUTOCESTI se moram taljigati za nekim koji vozi 80, a ispred njega prazno, a pored njega isto takav debil koji vozi 80 e to nije normalna vožnja, ali je očito normalna za 70% debili danas na cesti.

Vožnja u gradu od semafora do semafora je isti k, ali na otvorenoj cesti,agencijama, itd itekako utječe na promet vaše gmizanje 40kmh i nedozivljavanje okolnog prometa.
Staro 31.12.2017., 22:31   #33388
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Nitko nije ni pisao o otvorenoj cesti, tamo se vozi do 130 a lijeva traka je samo za pretjecanje. Neki miješaju gradsku i međugradsku vožnju. Dva svijeta.

U naseljenom području, gradu svi trakovi su jednakog prioriteta i vozi se do 60. Desni trak je većinom za tramvaje, taxi pogotovo ako je obilježen žutom trakom. Svejedno indijanci se voze i žutom trakom kada je lijevi trak zauzet. Tad im je dobar i taj desni iako je zabranjen za osobna vozila. Kao što rekoh, pre malo policije.
Staro 31.12.2017., 22:46   #33389
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Gle, ako je ispred tebe prazno, zašto, ali zašto bi kočio promet iza sebe,daj mi to objasni
Staro 31.12.2017., 22:51   #33390
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Gle, ako je ispred tebe prazno, zašto, ali zašto bi kočio promet iza sebe,daj mi to objasni
Objasnio sam, desna traka obićno ima rupe, šahtove, prugu..Zašto bi se ja vozio po tome ako je lijeva traka slobodna? Zaobiđi me po desnoj a ja se vozim propisno, do 65 i ne zadražavam nikoga. Želiš voziti brže od propisa, izvoli ali zabiđi me na vlastitu štetu. Nije lijeva traka rezervirana za tebe.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno