|
![]() |
#3301 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#3302 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3303 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne mogu čak ni neki skuplji a kamoli ovi jeftiniji. Treba se pomiriti s time da kinezi nemaju prave leće i pravi software za te leće. Oni koji imaju ne koštaju 100-150usd. Tu i tamo naleti neki koji ima solidnu sliku i to je to. Ali tako je i s brandovima. Novi do 1500kn takodjer imaju srednju kvalitetu kamere. Njuškalo nije mjerodavan za usporedbu jer to nije dućan. Sto se 2.5 godine starog s3 tiče, opet nije stvar u starosti,pa bar polovina današnjih brand telefona ima lošiju sliku od S3 ako ne govorimo o top modelima kao sto je g3,s5 itd itd. |
![]() |
![]() |
#3304 |
Registered User
|
Kako je jučer stigao THL 4000 s to2c da se malo vratimo na temu mjerenja baterija po ruskoj školi ![]() Inače nisam baš pobornik toga da se težina uzima zdravo za gotovo u izračunavanja stvarnog kapaciteta, ali kad sam jučer primio THL-a u ruku stvarno mi se učinilo da je jako težak te sam dobio poriv izvagati bateriju ![]() Usput sam izvagao i bateriju iz svog Nea koji je do sada prednjačio u težini, a za kojeg vjerujem da zbilja i ima stvarnih 3.000 mAh, ne zbog težine već zbog dosad više puta spominjanih 6-8 sati SOT-a. Isto tako, nekako vjerujem da bi i tih THL-ovih 4000 moglo biti prilično realno, čisto zbog subjektivnog dojma masivnosti baterije, bez obzira što po izračunu dosta kapaciteta "fali". Dakle, teorija/matematika kaže: 1) THL 4000 - deklarirano 4000 mAh (67 g) ~ 3.350 mAh 2) Neo N003 - deklarirano 3000 mAh (56 g) ~ 2.800 mAh |
![]() |
![]() |
#3305 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Zar Thl 4000 i 5000 nemaju one silikonske Li baterije koje bi trebale biti extra lagane(dosta lakše od klasičnih Li baterija) i jel nije u njima baterija zalemljena(nije vadljiva)??? Izgleda da je samo u 5000 ne vadljiva baterija. E imam i jedno pitanje, jel su OTG kablovi svi isti ili su vezani za specifični tip mobitela??? Zadnje izmijenjeno od: Prki. 13.12.2014. u 13:35. |
![]() |
![]() |
#3306 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
thl 4400 i 5000 imaju ugrađene baterije, a thl 4000 ima izmjenjivu..
#3307 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad stigneš, napiši malo doživljaja: trajanje baterije, GPS ali u stvarnoj situaciji u gradu, koje su dobre stvari ali i mane itd... Htio sam njega uzeti, pošto je nastala panika s kupnjom Dakele, uzeo sam ovo drugo, čisto da imam za usporedbu... |
![]() |
![]() |
#3308 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Od govna ne možeš napravit pitu pa evo dva primjera, kola i kingsing s fotkama ekstremno izoštrenima u fotošopu (unsharp mask 220): ![]() ![]() Čak je i makro lošiji od prosjeka ![]() A ono o istom pežou i razlici u vjernosti prikaza boja bolje da ne komentiram. ![]() @goodlooker F2 je vjerojatno nešto jači po čipsetu iako mislim da nema velike razlike između njega i mtk6592. "Mana" mu je 5.5 inča a i taj snapdragon nije nešto zaživio među mobitelima. Kolaju priče o promašenosti dizajna na 615 i 810 a koliko su točne i o čemu se radi, ne znam. Inače je sasvim dobra alternativa, ako ne i bolji od xiaomi note 4g
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 13.12.2014. u 14:29. |
![]() |
![]() |
#3309 |
Registered User
|
Naručen kao poklon te proslijeđen dalje tako da sam se samo 5 minuta poigrao s njim da vidim radi li sve kak spada - dojmovi vrlo dobri što se tiče kvalitete izrade, daje osjećaj da je kvalitetno složen, ekran dobar, boje živahne, zgodan "samsungast" stražnji poklopac, fluidan u radu, Kitkat 4.4 gore, ima HR jezik, eto to su neki dojmovi... Samo kažem, malo te zbuni na prvu ta težina kad ga primiš jer nije zapravo velik uređaj. Došli u paketu slušalice, plastični case, screenprotector te "punokrvni" EU punjač... |
![]() |
![]() |
#3310 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
A za sekte se zna jako dobro...jbiga,tako valjda treba biti. Daltonisti bolje da ne komentiraju da ![]() Lijepo se vidi šta je metalik srebrna a šta je ono(vuče na neku Fear and Loathing tirkiznu)...zamolio bih ostale forumaše da daju svoj objektivni sud o tome pa da vidimo jel kolega Dakok ima problema sa sudom boja ili samo ja? Da se razumijemo,ja sam tu i postovi su tu zbog članova foruma,čisto da na ne nasjedaju na fore SONY LEĆA,FOTOGRAFIJE SU SASVIM DOBRE. To su laži,i kao takve,neznam zašto ih moderatori ne sankcioniraju. Nećemo se pretvarat u BUG forum pobogu. Tu smo da pomognemo članovima foruma u odluci na realan i pošten način. Moj zaključak je za Dakele,da za 89$ nemreš omašit s tim telefonom ni da očeš,ni da traje 6mj. Ali spominjanje telefona kao foto modela,te kamere koja je iznadprosječna za uloženo....je uvreda inteligenciji ne samo meni nego i mnogima ovdje. Zaključio bih raspravu s Dakeleom. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3311 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Trabl, poanta priče je da to može biti Sony leća... ali softver nije sonijev, nego neki čungla lunga iz garaže, pa je tako kako je. Citiraj:
Pa ovo je isti k kao i fotke sa Jiayu G4... niš posebno, u ragnu dumbphona Nokije X2-00. |
|
![]() |
![]() |
#3312 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Da je do softvera, da se riješit. Bojim se da je ovo malo teži slučaj. |
![]() |
![]() |
#3314 |
Registered User
|
Bilo bi dobro, odnosno bio bi zahvalan da neko ko ima DG900 napiše malo detaljniju recenziju, nakon nekog vremena korištenja. Za sada imamo informaciju da su boje malo isprane (u odnosu na mi3), da je kvaliteta materijala malo lošija, ali da je kamera dobra. |
![]() |
![]() |
#3315 | ||
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
![]() Kakvo poznavanje auta je potrebno da bi prepoznao njegovu boju? Dva različita automobila, jedan okupan popodnevnim suncem i blatnom vodom a drugi s plavim krovom. Osim toga ni boja neba (a koja je bitan faktor za prikaz boja) nije uvijek ista. Kakvu pobogu vjernost boja možeš na tom primjeru dokazati. Uostalom, dao si primjer fotke (automobil lijevo) koju si previše izoštrio - pogledaj samo lijevi rub automobila i registraciju, a krov je nepopravljivo plav ![]() ![]() I dragi trouble, kako LG G3 ide u istu košaru s mobitelom od 100 USD? Ne vidim ni v od veze. Priznajem, pogriješio sam, očekivao sam puno više od zaista odličnog senzora i što sad? Vas dvojica zaboravljate da je dodatni plus za ovaj mobitel bilo i onih 2GB RAM-a što je u ono vrijeme bila prava prigoda za 190USD. Mala kola ne daje nikakve posebne fotke i već si ga dovoljno iscipelario pa ne znam koja je svrha i dalje inzistirati na onom što je već vrlo dobro poznato??? Citiraj:
Necronomicon, slažem se da ne bi trebalo idealizirati kineske mobitele, ali zašto onda upadaš u istu zamku? Pogledaj još jednom primjere fotki koje si poslao. Makro je nikakav, krupni plan je recimo nekakav a sve ostalo je za recycle bin, bilo svjetla ili ne. Usput, za MTK mobitele je opće poznato (trouble bi rekao - opjevano diljem interneta) da imaju takozvani baby bug i da zbog djeteta kamera trokira, pa se ne treba čuditi. Možda je MTK ugradio kakav pedofil lock u drajvere? Vrag bi ga znao s tim kinezima... Ovo je primjer OK makro snimke (crop) s idealiziranog mobitela ![]() ![]()
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
||
![]() |
![]() |
#3316 |
Registered User
|
Neznam, meni kamera okida trenutno, osim ako je uključena automatska bljeskalica. |
![]() |
![]() |
#3318 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Na desnoj su slici boje definitivno prirodnije, jer lijeva ima teži plavi hue, a desna slika auta je žuta jer ga čovjek nije oprao 3mj., a i najvažnije jer je slikano u ranijim ili kasnijim satima kada sunce daje topliju žućkastu nijansu - tada se ubiti i preporuča slikati, jer za razliku od podneva ne dobiješ spaljenje slike, isprane boje i oštra sjene. Jedina je pravilna usporedba imati 2 mobitela jedan pored drugog i okinuti u isto vrijeme. Ovo me podsjeća na usporednu snimku Garmin Virb kamere i "svemoćnog" GoPro-a gdje su jednu namontirali na jedno krilo aviona, a drugu na drugo. Garminu je cijelo vrijeme sunce ili bilo u kadru ili toliko van kadra da je balo flare, dok je GoPro cijelo vrijeme bio zaklonjen trupom aviona. Tko bi rekao da će GoPro pobijediti. Makar kao što sam rekao ovdje mi je puno bolja slika na kojoj je prljavi auto - pogledaj razliku zelenoj boji raslinja i smeđoj boji lišća, tj. kamena ispod fasade na desnoj. I kako je već rečeno pretjerao si s unsharp maskom, pogledaj si artefekte oko "Peugeot" natpisa.
što vole strance da nas vozaju u autu i kupuju skupe lance Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 13.12.2014. u 23:25. |
![]() |
![]() |
#3320 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#3321 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Iskreno, citam ovo s kamerama i njihovom kvalitetom, kao da citam nesto sto nema veze s mobitelima, vec s fotoaparatima. I to ne obicnim, vec full frame DSLRima koji kostaju $3000+. Zar mobitel ne bi trebao sluziti necemu drugome? I kada smo vec kod toga, tko zeli kvalitetne fotografije, zaista kvalitetne, taj svakako treba razmisljati o barem 1000€ potrosenih na fotoaparat. I najbolji mobitel u kategoriji kvalitete fotografije ce dati otuznu fotografiju ako se ista pogleda iole kriticno. Razumijem da ima smisla zeljeti i koliko toliko kvalitetnu fotografiju od mobitela, zasto da ne, ali bi trebalo imati i perspektivu koliko ista moze biti zaista kvalitetna u toj kategoriji optike i fotoosjetljivog elementa. |
![]() |
![]() |
#3323 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Moram se ispraviti u vezi jos jedne tvrdnje koju nisam provjerio samo sam prepisao specifikaciju. Izgleda da nema LED notifikaciju. Jos jedna stvar jako losa je da se telefon gasi na 10% baterije. Sami materijali izrade nisu uopce losi, staklen je i odiza,u paketu su dosla i 2 staklena screenprotektora za prednju i straznju stranu.. Dal je mene razmazio mi3 ili doogee jednostavno spada u odron klasu neznam.. Ako uhvatim vremena napravil bum mini recenziju. Ovaj put objektivniju.
![]() |
#3324 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nećete vjerovati, ali na forumu poostoji tema o fotkama sa mobitela pa vas molim da prestanete zagađivati ovu temu te diskusiju, trolanje i flame premjestite tamo. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258849 Ujedno ne mogu razumjeti da ljudi od mobitela od 100$ očekuju fotke u razini L1020. Ako kineski flagshipovi imaju slabije fotke od brand name flagshipova starih 2g., onda ni 100$ ne može imati bolju fotku od nekoliko godina (pra)starog S3 bez obzira na xy leća i Sony senzora kojima se Kinezi toliko vole reklamirati. Fotka nije samo hardver nego i softver. Ako im je hardver toliko dobar koliko se hvale njime, onda im je softver za procesiranje slika zaqrac jer je 99% slika zrnato i mutno. Fotka možda dobro izgleda na 5" ekranu, ali na 24" je koma. EOD
#3325 |
Registered User
|
Vezano za " Sony" kamere na kinezima: možda je licenca od Sonya, ali materijal od kojeg su napravljene leće nije iste kvalitete ? |
![]() |
![]() |
#3326 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Imam pitanje tj nedoumicu, zapala mi za oko zte nubia z7 mini, i novi zoppo 3x .. Pa me xanima sta bi vi uzeli? Sad imam hongmija koji poceo ajme stekat,al bi volio da he kamera bar ko na hongmiju.. |
![]() |
![]() |
#3327 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sve pet, osim baterije koja je mogla biti veca (ali opet, za moje potrebe dovoljna za jedan dan koristenja, od 06:00h do 00:00h). Mislim da je na Etotalk neka akcija vezanu za Nubiu, oko 215 EUR dodje mob. Zoppo ne mogu komentirati jer ga nisam koristio ali izumedju Qualcomma i MTK uvijek biram Qualcomm. |
|
![]() |
![]() |
#3328 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
http://www.telekineza.com/dakele-min...-foto-mobitel/ A ekipa sa foruma zeli samo reci da su slike upravo takve kao sa tipičnog kineskog mobitela - osrednje kvalitete, u ovom slućaju malo bolje od toga, ali vrhunske sigurno ne. A sad ponovo pročitaj tekst sa linka, pa i prevrti malo ovu temu unazad pa ćeš naci da se malu kolu hvali na sva usta da je foto mobitel i da se sirio hayp da su slike u klasi flagship mobitela . Onaj tko je dao 200$ je budala, onaj tko je dao,86$ je prošao dobro, sada je vrijeme božićnih akcija pa se svašta da naci za male novce... Ukratko slike sa male kole nisu vrhunske kako se htio stvoriti dojam , ne trebaju ni biti a ni ne mogu biti sa moba od 86$... I normalno je da se forumaši kojima se pokušava prodati muda pod bubrege, bune...
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 14.12.2014. u 09:58. |
|
![]() |
![]() |
#3330 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Tema otvorena. Smatrajte ovih 5 dana odmora od teme kao zadnje upozorenje. Više nema dijeljenja kartona nego automacki GO na 2 tjedna (ili duže ako se radi o opetovanom prekršaju) ukoliko se nastave ovakve šarade. Takvim ponašanjem ste na drugim forumima prouzrokovali lockanje tih tema. I ovdje ste djelomično uspjeli. Ali, budući vjerujemo da ima normalnih ljudi koji prate ovu temu bez uplitanja u besmislene svađe, ipak ćemo se odlučiti za bannanje usera nego uskraćivanje ove najbrže rastuće i najprometnije teme na ovom forumu (koji uopće nije decidirani forum za mobilnu tehnologiju ![]() Uglavnom, eto, upozoreni ste. A sad nastavite u pristojnim tonovima bez upiranja prstima. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|