|
![]() |
#301 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Eh to sto si se ti sad naso prozvan - tvoja stvar. Ja kazem da bilo koji programer starog kova sa onim iskustvom u rukavu odere moderne vibe codere po pitanju kvalitete i sigurnosti koda. Druga stvar je da ako prepustis "nekome ili necemu" da ti razvija softwer ili administrira sustave - onda si losiji u tom poslu od nekoga koji iza sebe ima gomilu proucene dokumentacije i "hands on" iskustva. Samim time kvaliteta cijelog takvog modernog sustava je losija u odnosu na "stari format". Au contraire ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ali sve to ne pomaže puno ni pametnima ni inteligentnima kada je pitanje privatnosti i sigurnosti: https://off-guardian.org/2025/07/22/...d-control-you/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
#erase startup-config
|
TBH nikad to nije radilo kako treba. Sjećam se kako smo ribali ekipu iz MSa na grupama i konferencijama zbog MFA i tog authenticatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Problem je šta je sve više "old school" programera počelo koristiti pomoćne alate poput AI-a, a kako će se to odraziti na generalnu kvalitetu softvera će se pokazati uskoro. Mislim da bi softver sve više mogao izgledati kao onaj grad iz filma "Idiocracy", gdje su konopima vezali zgrade da ne padnu i sl. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
opet, ne bih se složio sa vama nikako. Kao osoba sa dosta programerskog iskustva, mogu reći da mi ChatGPT izbaci poprilično dobar thread-safe kod, odradi hendlanje rubnih slučajeva i bome "zna" optimizirati izvođenje. imam osjećaj da su u njega uvalili svo znanje koje je došlo sa codilitya, što je po meni poprilični plus. Naravno, nije bezgrešan tool, ima neke tupaste ispade, ali u globalu jako dobro složi kod.
![]() |
#308 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Buying Bitcoin
|
Koliko bi koštala vaša usluga da pregledate kod kojeg je 90% sastavio trenutno najskuplji model (Claude 4-Opus) na tržištu? Radi se o Kotlinu. Ja naravno ne znam koliko je kod dobar, čist i sl. - znam samo da app radi i preko 200 testova kojima je bila izložena vraćaju 100% pass, pa bi me zanimalo šta programeri starog kova kažu, kako mali AI radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
PRO
|
nema tog novca, trenutno. toliko mi se neda više gledati u kod, da to nisu istine.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#311 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Tako da tvoj "100% pass" koji pokriva funkcije tipa add(a, b) te za parametre 2, 3 vraca 5 je, da se izrazim knjizevno a opet narodski, potpuni krugodrk. Ako te pak zanimaju ozbiljne teme u pogledu testiranja i formalne dokazivosti softvera, pogledaj Lamportov TLA+ i slicne koncepte.
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo jedna odlična detaljna analiza primjerka malwarea, malo je duži video, ali jako informativan i zanimljiv : cloudflare.bat : https://www.youtube.com/watch?v=sznUqJHlzUo |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
PRO
|
Citiraj:
![]() najveći je problem šta imam vremena za tako nešto raditi tek nakon šta se satarem od posla i onda od mališana, tako da na kraju budem prožvakan, progutan, povraćen i zgažen. Procjena kvalitete kao takav, fuj kaka bljak ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|