|
![]() |
#301 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#302 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj smanjit HTT na 2x (iliti 400) i onaj SB na 400, podic voltazu NB-a, hladit ga sa nekim ventom... Mozda memorija koci (al sumnjam da si tak neiskusan).... Znaci na 301 ti nece bootat, a na 300 je prime stabile 100% ? Ako je tak, reko bi automatski da je do biosa, al iz citanja ovih postova vidim da je onda valjda do neceg drugog...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel netko ima problema s pregrijavanjem ploče? U zadnje vrijeme mi se sistem smrzne iz čista mira, bezveze, i ne preostaje ništa osim hardverskog restarta. Provrtio sam Prime95, memtest86+, OCCT, Super PI (32 M), S&M, 3DMark,... i sve prolazi, a i dalje je nestabilno. Pretpostavljam da je krivo pregrijavanje north bridgea i south bridgea koji su kod mene toliko vrući da se ne može prst držat na njima. Propuha u kućištu ima - sa strane GT 120 mm, naprijed AC 80 mm i straga AC 2 x 80 mm, svi su spojeni na 7 V. Probao također i više BIOS-a, al bez uspjeha. Molim pomoć jer sam već popizdio, sve valja, a opet ne valja...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
evo i ja sam ubo doticnu plocu. Sa e3 venicom 3200+ sam dosao do 2,6 ghz na 1.45V, default bios. Iso bi ja i dalje samo kaj mi je sa boxanim coolerom temp 57C pod full loadom, a cooler na dodir opce nije vruci, probat cu stavit neku termalnu bolju od one sta je na cooleru, za tu lovu mrak ploča ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Premium
|
Citiraj:
btw. jel na plocu idu svi noviji zalmani, 7k i7,7k,9,5k i dal pasivac na nb smeta kojim od ovih ventova? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
i ja sam baš danas pogledao nortbridge i southbridg i primjetio sam da su dost vruči.....bi li pomoglo da stavim neku bolju pastu...... i meni se je sad u nekoliko dana dost put komp se smrzao.... i naravno treba restart......i ja imam dobar propuh u kučištu naprjed 1 od 120mm , sa strane jedna od 80 i otraga još jedan od 120. : CoolRamb |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Na ploču 100% ide serija 7000 jer sam ga ja imao gore par dana, al ne znam kolko ti se isplati to kupovat jer hladi isto ko box - najjači test u S&M-u ga natjera na 51°C na defaultu, katastrofa... Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
A na 2T nema problema!
![]() |
![]() |
#310 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e vidite, napokon da se nekome počeo smrzavati komp bez razloga! meni se to dešava u dvije igre, samo se smrzne, i rješenje je hardverski restart.. ajde pronađite rješenje.. molim, ja sam ispucao sve ideje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#312 |
EMP moderator
|
CR je uvijek bio na 1T i do prije nekih tjedan dana je sve bilo OK i onda odjednom smrzavanje. Meni Prime95 i OCCT napucaju proc na 45-46°C, a S&M na 50-51°C, također s boxom, al isto je bilo i sa Zalmanom. Isključio sam visoku temperaturu kao uzrok smrzavanja jer mi se danas smrzo neposredno poslje paljenja kompa. Na trenutak sam posumnjao da hard diskovi negdje gube kontakt, al s tim je sve OK. Sljedeće je uslijedilo premještanje memorije iz 1. u 4. slot. Zasad nema problema i još sam usput kloknuo proc na 250 x 9 = 2.25 GHz i memoriju na 500 MHz pa ćemo vidjet kak će se ponašat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Tip se žalio da mu se CoD2 svaki put ruši nakon 15-20min igranja. Driveri - nisu. Grafa & hlađenje - nije. CPU & mema - nije. Riješenje: Onaj mali ASrock pasivac ne radi svoj posao. Pogotovo zato jer se kraj njega nalazi vruća grafa. Stavio jedan vent da puše po njemu i od tada nema problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
meni se to dešavalo kad mi je proc bio na 2500 i na 1,4v a kad sam digao na 1,425v sve u redu,radi ko ura.
![]() |
![]() |
#316 |
EMP moderator
|
Gabre, koju ono grafu imaš? Ako je AGP, probaj spustit na 4x. Također, NB-SB Link Speed stavi na 600 ili 800 MHz, to će malo ohladit south bridge. I svaku postavku u BIOS-u odredi ručno, ne automatski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
EMP moderator
|
Kolko se sjećam, netko je tu napisao (Gabre mislim) da Venice E6 ima problema s 1T, a na to sam naletio i na stranim forumima. Zasad je ostalo 1T i do ovog trena radi 24 h bez greške. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
EMP moderator
|
Još jedan problem (ili možda ne?): zvučna ne baca jednak zvuk na sve kanale, tj. samo na front konektoru je zvuk "začinjen" ekvilizatorom i glasniji je nego ostali kanali. Kakva je situacija kod vas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Premium
|
jel ima tko problema sa usb-om? evo sto se meni događa, zastekani mi je na usb mis, mx 500, kad zastekam memory stick sve radi oke, ali kad ga istekam onda mi se mis cudno pocne ponasati, preskace mi pokrete, treba par desetaka sekundi da mi pointer dođe od jedne strane ekrana do druge |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
EMP moderator
|
Imam ja, nekad mi se pokolju USB memory stick i bluetooth stick pa neće bootat sa memory sticka kad treba, a kad spojim USB disk, nakon restarta ga moram odspojit, isključit napajanje diska, ponovo uključit napajanje pa u USB i tek onda radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
EMP moderator
|
Pa jebemu, nikad kraja sranjima: na front kanalu zvučne se čuje brujanje kad disk seeka, na ostalim kanalima se ne čuje. Driveri svi novi, ne znam šta radit, bacit ploču kroz prozor... Smrzavanje sistema sam izgleda riješio, probleme je pravila grafička. Ili joj se ne sviđa BIOS koji je bio na njoj ili je neki od četiri otključana cjevovoda neispravan, al nema nikakvih artefakata...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
jer si spajao kaj na kanal ' na zivo ' ? da je bilo ukljuceno sve mislim ? ne vjerujem da driveri mogu sa time imati veze. ja sam svojom prezadovoljan , jedino imam everest malo stariji na pokaze da je chipset uli 1689 , a tune-up utilities pise da uopce proc nema L2 cache . izgleda da treba windowse nove jer ovi su prosli 3 ploce , 3 proca i jedno 10 grafickih . |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
EMP moderator
|
Ne kužim na što misliš... Spajao sam zvučnike i slušalice dok je komp upaljen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Hejter
|
bas na to sam mislio . istu stvar sam napravio na staroj ploci i dan poslije su poceli krcati . |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
EMP moderator
|
Kakve su to gluposti? Jebeš takvu ploču kojoj ne možeš tijekom rada prekopčat slušalice, LOL.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Nema ti to veze s pločom, tako je na svakoj. Pojačaj malo, pa izvadi i stavi ponovno unutra kabel pa češ čut zvuk koji para Ja sam tako spržio izlaz na CreativeLabsLiveValue!5.1
![]() |
#329 |
EMP moderator
|
LOL!!! Pa to sam radio na svakoj ploči koju sam imao i nijedna nije srala pa ni Liveica, joooj...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Hejter
|
radim i ja to , ali na staroj gigabyte ploci mi je tako otisao izlaz . a na abitici i ovoj asrock jos nista . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|