|
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Sa, cjeli komplet sam uzeo, i kamerica bi trebala biti .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal koristi tko ove azurefilm filamente? Na popustu su 20% pa sam htio uzet par komada, ali se nebi htio zeznuti kao s nekima što sam uzeo.
![]() |
#304 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Sad sam išao van do auta... temp na krovu: 79, temp unutra na kokpitu: 82 jerbo ženici je tlaka da si stavi sjenilo ![]() Temp na vratima dolje izvana oko 60, temp u pretincu u vratima iznutra: 53. Testni PLA isprint unutra u vratima nakon nekoliko dana: još je uvijek postojan ![]() Plastika je inače za unutra u vratima tako da je ovo stvarno na granici za PLA, radim reprint iz PETG. Dobro da nisam to ugradio, samo bi se namučio pa nekad kasnije bi bilo problema. Dobro da mi je drugi auto srebrni pa nemam takvih problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Premium
|
Imas na filamenti.com.hr uz kupon kod za 16e rola petg. Nezz pla vjerojatno isto, meni su dobri, iako sam se sad sjetio da dodju vlaznjikavi nelad. Ali petg je osjetljiv na to a ja imam susac filamenta. I dehidrator posluzi skroz ok da puse direkt u rolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
O nama na filamenti.com.hr - Amiga Tehnologije j.d.o.o. - da nije neki retro ljubitelj računala, Amiga. Čekam svoj printer, sad je u rukama naše pošte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
|
Meni nedavno došao neki azure petg filament od njih pa ćemo vidjeti kako se ponaša kad dođe na red za print. Ok su se pokazali kao firma, reagirali na mail upit promptno. Naručio na tisak paket, poslali doma overseasom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jučer prvi clog na Bambooo P1s, moram printat sa otvorenim vratima PLA po ovoj vrućini. Printer je na tavanu a gore je za krepat. Narucio sam prekjučer drugi puta JAYO PLA sa AliExpressa, 5 rola bijeloga, sa dostavom iz Njemačke, 56e. Na 2 printera sam 4kg potrošio u par dana, nikakvih problema. Odličan je filament, a cijena povoljna. 10. Naručio, evo danas je došao već. Prošla narudžba je bila par dana dulje jer je bio vikend.
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Stigao jučer ... AJmo reć montaža prošla bezbolno (dao sam djetetu da čita upute, pa je dosta ispreskakala, meni se nije dalo po očale :-) ) Instalirao onaj njegov slicer, jbte, lepo je videti kako glava leti po tom bed-u, ali od 4 printa moram priznati sva 4 su bila fail .... Da li je do slicera, a pretpostavljam da je, ili do printera .... Jutros uspio instalirati orcu, naravno i 45 minuta traženja configa za kobru 3 sa kutijom, ali moram priznati da je prošlo uspješno .... Nisam previše dirao postavke, ali je 5. print napravio lijepo polako i izgleda jbno ... Sad idem pisati anycubicu da vidimo kaj je sa mystery box-om i nekim sitnicama koje su isto trebale doć, ali piše da budu kao šipane kasnije .... EDIT : Da printao sam dodatak za kameru .... :-) koji sam na kraju stavio u taj jedan poluprint (za divno čudo se drži) ... pa sve to s kamerom izgleda onak jbnica .... Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 12.07.2024. u 13:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Tenks. Ja sam preko frenda naručio neki filament PLA iz Microlajna, na deklaraciji piše da je proizvođač HuNan YASIN 3D. Za sada je ok, osim što "zlatna" i "srebrna" nisu to nego su smeđa i siva. Ali imao sam i prvi clog sa njihovom verzijom SILK filamenta kojeg sam ja krivo deklarirao u printeru kao obični PLA pa je pre nisku temp bacio i zaštopalo se đubre. Ali sada barem imam iskustva u raskopavanju cijelog hote end assemblija do prostih faktora ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#311 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam uzimao PETG iz Microlinea preko bazzara. Nisam prezadovoljan, nekako je čudno namotano, isprepleteno. Bacio sam trećinu role jedne jer se sve bilo smrdalo i dodatno ispreplelo. Dok recimo Creality, esun, devildesign, to je valjda svaka nit jedna pokraj druge.
![]() |
#312 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
JAYO PLA https://a.aliexpress.com/_EIzxIE7
![]() |
#313 | |
Premium
|
Citiraj:
@Facelessone thx ![]()
![]() |
![]() |
#315 | |
Premium
|
Citiraj:
Za vikend otvorio jednu rolu azure PETG bijeli. Nisam impresioniran, oob filament prilično smrdi i pucketa dok se printa. Znači da je vlažan, sad moram ići smišljati rješenje da ga osušim. A sušač se nisam sjetio nabaviti ![]() Usput, plastična špula nije ponovno iskoristiva kao npr. kod bambua nego je u jednom komadu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
|
Ne da je vlazan nego se izgleda čuva u bazenu. PetG svejedno uvik susim prije upotrebe ali njihov pla, jucer otvoren, dok sam ga otvarao pukao na dva mjesta, ma reko ajde nema veze i onda mi je zaglavio DVA nozzlea 0.4, jednog sam očistio drugog jos nisam jer nemam više petg-a za cold pull. Petg mi je ok, nije mi smrdio nesto, ali pla je, prevlažan... Srecom ja imam susač Sunlu S2 pa ga spasi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
|
Iznenadilo me koliko ovaj PETG baš smrdi. Ima neki miris kao kad kantu jupola otvoriš ![]() Izgleda da ću morati uložiti u sušač .... ili u dehidrator za voće, vidim da je i to popularno rješenje, a konstrukcijski mi se više sviđa ![]() Kamo tebi izlazi kondenzirana vlaga iz tog S2? Koliko vidim po recenzijama nema vent pa ekipa ostavlja poklopac otvoren. |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Ima li tko iz ZG tko bi bio voljan isprintati nosač za mobitel? Treba mi zapravo jedan spojni dio pomoću kojeg bjh montirao Xiaomi wireless charger na original Dacia nosač. Poslano sa mog 23043RP34G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Premium
|
Evo par dodataka za jednostavniji i bolji rad printera koje sam našao i isprintao. Definitivno su ovi dodatci nešto što bi trebali ovi iz Bambua razmisliti da uvedu u standardni dio opreme svojih printera. Fotke su sa mobilnog pa nije neka kvaliteta, ali vidi se dobro. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my 2112123AG using Tapatalk
![]() |
#321 |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
I ja sam nedavno onu malu drot kefu stavio kao wiper 😁 Kosarice za silicu obavezno, i dodao led osvjetljenje , to je ustvari najbolji upgrade na bambu-u. Razmisljam bi li uzimao novi flagship sad kad objave (navodno uskoro) Sent from my motorola razr 40 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Premium
|
jel ima ta iz Tedija kakav vidljivi indikator kad bi je trebalo posušiti? I ja isto tražim gdje bi se to moglo bliže naći... na amazonu de su cijene poprilične. Kinezi na aliju imaju onih narančastih koji mijenjaju boju, ali koliko vidim to bi slali nekom "for special goods" opcijom, a s time imam loših iskustava da jako dugo traje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Premium
|
Složio sam za početak modificiranu veću kutiju iz jyska i unutra xiaomi higrometar spojen na home asistant. Ne printam iz kutije, izvadim po potrebi filament. Samo silica mi treba jer emam dovoljno. A biti će onda ta s alija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovdje sam kupio kod nas http://www.kefo.hr/llg-desiccant-bea...ating-gel-1-kg Poslao upit na emajl, poslali mi uputu kako kupiti kao fizička osoba i nekoliko dana kasnije došao njihov dostavljač i dofurao na vrata ![]()
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
Samo da potvrdim da ona silica iz Tedija radi odlično. Kupio jučer popodne, odmah ubacio u kutiju s filamentima i higrometar vraća vrijednosti gdje % naočigled pada, vidi graf u prilogu ![]() Na vrećici ima i nekih indikatora kada je skupila dovoljno vlage, ali ne računam na neku preciznost jer su i upute malo nejasne: plavo, roza ili sivo? ![]() U toj istoj kutiji je prije toga bilo 5 malih vrećica koje su došle s filamentima + jedna veća koja je došla s printerom, osušene su sve prije toga u dehidratoru i slabo je to, jedva da su 10% vlage skinule. Hvala @Getriba94 na preporuci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|