|
![]() |
#302 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Dečki vama nešto opako ne štima ako vam lijevo i desno bočno slika nije do ruba. Gore i dolje imati trake je OK jer ovisi o formatu filma 1.78 ili 2.35, tj, takozvani 16:9 ili cinemawide ili kako hoćete |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#305 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
budem se pogirao sa pot playerom. 100% mi se to ne događa sa pdvd-om alis amo kad se prebaci u 3D mod slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@telefunken odi u settingse grafičke kartice i potraži skaliranje, poigraj se sa tim i javi rezultat. @Thoroughbred B Imagine ima pomalo geekovske fore, ako želiš saznat na što je mislio pogledaj ovo https://www.youtube.com/watch?v=q4ZBd9Ohblk |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Lika u mom srcu
|
Sodom, jel se isplati radit 2.35 platno, kako riješit format na projektoru. Mogao bi riješiti masking vertikalno sa strane, ali projektor mi nema motorizirani zoom/lens shift |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#311 |
Premium
|
Jel se isplati je relativan pojam i mislim da najviše zavisi o tebi, tvojim potrebama i očekivanjima. Ja kada sam radio svoje platno odlučio sam se na 16:9 zbog svega gorenavedenog, sada lagano razmišljam o opciji nabavke i ingegracije TVa u sistem na kojemu bi gledao isključivo serije/igrao konzolu i "ambijentalno imao upaljen TV"a za filmove neko 21:9 platno. No to je još uvijek daleka budućnost i kod mene je ova ideja samo na razmatranju. E sad, niti ja nemam motorizirani zoom i lense memory funkciju i to se može rješit na "seljački način" ili na "pro" način sa anamorfičnom lečom koju je Imagine spomenuo no to je posebna priča i cjeli point onog njegovor gore komentara je cijena tavke leće koja je cca ukratko duplo skuplja od Thoroughbred-ovog projektora pa to pomalo gubi smisao. Dakle masking nekog tipa u mojem slučaju ne bi došao u obzir (dnevna soba )jer bi platno bilo tensioned električno koje se spušta pred TV, i definitivno bi imao osvjetljenje preko tog okvira platna. Obzirom dat to ne bi bila dedicirana prostorija za HT ne bi niti pokušavao "umrtviti" to svijetlo nekim drugim metodama. Ja te ne mogu savjetovati kada niti sam nisam siguran što ću i kako ću iako želim 2.35. Možda je najbolje da ti Imagine to predstavi kako je on sebi rješio, koliko znam nema anamorfičnu leću a ima 21:9 platno iako možda griješim. No mislim da je on to sredio sa tretiranom prostorijom...kad neće puknut slike da se sve fino vidi, samo skriva za sebe i svoj gušt ![]() Zadnje izmijenjeno od: sodom. 08.09.2015. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Lika u mom srcu
|
Ja imam sada podrum prostoriju koja će biti dedicated za kino i prostor za igranje za djecu tokom dana i imam odriješene ruke po pitanju platna. Dobio sam uz projektor platno od 106" ali sada me kopa da napravim još veće platno tako rec od zida do zida, 2.35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Premium
|
koliko sam ja čitao o platnima, ispada da je platno dobro samo u slučaju da ti je nužna mogućnost podizanja/spremanja platna. u suprotnom je bolje ići na projekcijsku površinu. ja gledam da bih obojao mdf jer je super ravna površina |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
|
avsforum i sl. stranim forumima gdje su testirali sa svačime, od bojanja zida do bojanja raznih vrsta ploča te projekata sa natezanjem platna na okvir... googlaj mdf projector screen apropo slike do ruba, testirao sam: opcija koja rasteže sliku je "overscan" ali ju i degradira i stvara artefakte vidljive na detaljima tipa tekstu. također u 3D-u slika se ne popunjava drito od ruba do ruba ali definitivno je veća neg u 2D modu |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Lika u mom srcu
|
gle, ja sam po avsu i slicnim stranicama sigurno vise nego ti pa nisam nigdje vidio da se preporucuje bojani mdf ![]() mozda za neke jeftine projekte, ali da je to bolje od dediciranog platna, zaboravi. drugo, slika ti se ne smije degradirati, a i mora ti biti od ruba do ruba, koji ti projektor uopce imas i kako ti je spojen na komp, te koju si rezu pustio na njega? daj si instaliraj GOM player i probaj, u postavkama graficke kartice UGASI overscan, a u postazvkama playera postavi KEEP ASPECT RATIO as original, tako nesto se zove, a na projektor posalji njegovu nativnu rezu. ja nikad ali nikad nisam imao taj problem s projektorom, zapravo na nicemu da li ti je i kad gledas na monitoru slika tako manja od samog ekrana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
|
projektor je Benq W1070, spojen je na receiver Pioneer HTP-072 na koji je spojen laptop. sve je spojeno sa HDMI kabelom, sve podržava HDMI 1.4a reza je 1920x1080, podešeno da se slika pokazuje samo na projektoru kad je upaljen a kad nije onda se prikazuje na laptopu kojem je reza 1600x900. overscan o kojem sam pričao je u postavkama od projektora, ne od grafičke. grafičku nisam uopće dirao, dakle sve je kako je po defaultu stavljeno tako da neznam dal je overscan uključen. inače slika i desktopa ima tako po strani linije tako da što god radim s playerima, neće utjecati na sliku jer je full screen tako ograničen. jedino gdje sam primjetio razliku sa popunjavanjem okvira je kad projektor radi u 3D modu, onda je slika popunjena lijevo i desno od ruba do ruba a glede bojanog mdf-a, stvar je u miksu boje i ljudi onda taj miks nanose na svašta, najčešće drito na zid. no ima i onih koji ne žele bojati zid pa bojaju ploče, bilo iverale bilo mdf. sve u svemu, ja bih mdf... evo primjer teme s miksanjem boja: http://www.avsforum.com/forum/110-di...son-3600e.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Lika u mom srcu
|
Imao sam benq taj, i nikakvih problema sa slikom, sve od ruba do ruba, sve 5. Pa odi u postavke grafičke pa pogledaj, nekada driveri po defaultu povećaju odnosno smanje overscan u tvom slučaju. Jednostavno ti slika NE SMIJE biti takva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Nije ni 'pro' sistem bez mana. Citiraj:
Citiraj:
I sad bi se ja trebao pokazat nešto s čim ni sam nisam zadovoljan? Morao bi biti lud da nešto zakačim. Kad bolje promislim , mislim da ču od sada malo više paziti i na to što pišem. Da me nebi slučajno izletjelo to "picajzla" ![]() Nego , s onom pričom o add-on zumu si me inspirirao da riješim problem onog ne poklapanja 16:9 i 2.39:1. Ništa fancy... Samo PJ sled... Motorizirani... Za kojeg sam na kraju zaključio da bi radije upravljao istim preko daljinca nego prekidača na zidu pa ako mi sljedeči tjedan napokon dođe remote s ibeja , možda složim jednu slikovnicu....
![]() |
![]() |
#321 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() PS. jesi ikad pokušao napravit nešto ovakvo : http://www.zuggsoft.com/theater/prism.htm Citiraj:
Nisi jedini po tom pitanju ali ja se učim bit tolerantan da nikad nisam zadovoljan. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: sodom. 10.09.2015. u 02:09. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ma i vi ste isto .... takve stvari nisu ni za pojam picajzle - to je osnovna kultura - podešavanje grafičke kartice, pa onda softwerski zoom i slične stvari. Šta se tiče projektora - ja se pomirio već i naviko na plazmicu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Lika u mom srcu
|
ima li tko gdje kakav koristan link sa dobrim uputama postavljanja projektora u prostor, malo sam sinoc mozgao i ne bi volio 10 puta skidati stavljati, nego nesto izracunati kako treba u startu i staviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() @Gabre imaš službeni Epsonov kalkulator pa se igraj kolko te volja makar se ovim PJom koji imaš ne moraš puno kalkulirat, fino ko gospodin pogledaš di ti se sviđa ušrafit ga i onda vrtiš kotačiće Zadnje izmijenjeno od: sodom. 10.09.2015. u 22:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|