|
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
anandov chart nema krucijalni test grafickih performansi, minimalne performanse, odnosno dropove, gdje 470 jede sve amd kartice 6xx0 serije. To sto je average 60FPS jednoj i drugoj, ako jedna ima dropove na 15fps dok drugoj maksimalni drop iznosi 30-35 i ne prekida se ugodno igranje. edit: ono o cem pricam je pokazano u prvom chartu na ovoj stranici, gtx 570 vs 7950, iako su avg i max brojke na strani 7950 sta to vrijedi kad igra trzulji u ponekim situacijama
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 14.07.2012. u 14:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ja imam s1v2 na xfx hd6870 tak da ti paše... i super hladi grafu, onaj xfx propeler me nervirao koliko je glasan bio kad se kartica zagrijala... jedino što miježići za memoriju i VRMove nisu pasali jer je bio krivi set unutra (mislim da ima neki set koji paše i na hd6870)... ali ja sam prepilio što je bila viška... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
super hvala na informaciji...jer vec imam accelero na staroj 8800gt koja je izgleda riknula! ![]() izgleda da mi 8800gt ipak nije riknula...spasilo je przenje! ![]() 200c ...nekih 10 min i za sad radi ko sat! ali da vas pitam...u situaciji sam da nabavim 6870 za vrlo povoljni cijenu,kako ce funkcionirat s mojom trenutnom konfiguracijom...s tim da je na ploci sad trenutno 2*2 gb ddr3 rama? jel mi psmetnije ulozit u neki proc?! Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 25.11.2012. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
to znam...ali trenutno s ovim procesorom koji imam...bilo koju noviju grafičku neću moć iskoristit do kraja?jel da? još uvjek imam 6870 za nekih 800kn na čekanju...s njom i ovim procesorom koji trenutno imam...nebih baš puno dobio ili se varam ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
ja sam upravo presao na xfx 6870 sa asusove 3870x2 i razlika je ogromna konacno igram na high postavkama bez problema iako je procesor ostao isti i trebam ubaciti neki jaci..tako da moja prporuka je da ides na grafu a kasnije probaj naci neki guad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano uz mijenjanje napona na xfx hd6870 dual fan kartici. Max stabilni overclock na jezgri je oko 930 MHz, htio bih dići napon jer je kartica hladna (pod opterećenjem do 66C, idle do 40 C) uz automatski režim hlađenja. Probao sam MSI afterburner i Trixx, ali promjena napona je i dalje nedostupna, čak i nakon izmjena u registriju. Čitao sam da na nereferentnim karticama nije moguća promjena napona jer regulator napona nije kompatibilan s OC softwerom. Kako ću znati da li je kartica referentna ilii nije i da li netko zna koji još program za OC ati kartica postoji osim Trixxa i Afterburnera ( da nudi mogućnost promjene napona)? ![]() Zadnje izmijenjeno od: theobromine. 26.07.2012. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
|
Problem s kockicama na ekranu!
Poštovanje! Imam problem sa grafičkom...barem sam uvjeren da je grafička u pitaju... Tijekom rada na kompu pojave mi se nekakvi kvadratići (nisu pixeli u pitanju!) i nakon toga sve ih je više i onda mi komp zablokira na par sekundi, zacrni se ekran i dobijem poruku u trayu da su mi grafički driveri resetirani! Radi se o VTX3D Radeon HD 6870. Nešto sam njuškao po netu i vidio neke slične probleme nazvane ARTEFAKTI, ali nisam siguran dali je to to. Uglavnom...može li se to kako softverski otkloniti? Probao sam i underclocking, stare, nove drivere i ništa. Molim vas pomagajte!!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#311 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
artefakti....grafa otpjevala svoje... ako imas garanciju odnesi ju na reklamaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
ista stvar kao i kod moje nove,tj stare 1mj vtx 6870...ocito imaju problema sve ![]() nema pomoci, reklamacija, mrservis i brzo ces dobiti novu (tj posto ih sada nema, trazi povrat love ili neku drugu) ali povrat ces morati dogovarati sa trgovinom gdje si kupio, oni ako dobiju od msana povrat tebi ce dati pravo da kupis neku drugu u protuvrijednosti. sada pitanje, imas garancije? račun,jamstveni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Premium
|
Znaći nisam jedini s tim problemom i s istom grafičkom?... zvući utješno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
|
ma uzo sam ju u protisu na trešnjevci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Premium
|
evo odnio grafičku na servis... pokazao sam sliku i kaže lik artefakti! kaže da će javit kroz tjedan dana što dalje. iskreno sad bi najrađe da mi ponude neku drugu umjesto ove makar i nadoplatio. jel zna tko objasnit kako se to dogodi? što je uzrok artefaktima? inaće ovlašteni servis je MR servis, nalazi se u rugvici kraj autoputa, mislim da je to bivši msan... do tada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
njub
Datum registracije: Oct 2011
|
MSI HD6870 ali inace problemi sa driverima
Ukratko, ja stalno imam problema sa nasnimavanjem drivera za ati kartice, koristim ga od 9600 pro pa x1600 pro itd pa sve do sadasnje hd 6870. Problem je da kad idem update-at driver i nasnimim catalyst mi stalno zamrzne ekran, restarta se komp ali driver se nasnimi, bar tako pise da je to ta verzija kad idem gledat koja je. Istih sam problema imao kad sam imao staru maticnu 478 chipset il tak nesto. Moze neki prijedlog sto sam krivo napravio, mozda nesto krivo nasnimio il krivo radim. Nikad na ti sa ati driverima vec godinama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
njub
|
a onaj atijev installer (mislim on te prakticki samo prebaci na ati stranicu i skidas), nist ne koristim. tek sam ovo pod moj komp slozio i prije par dana insaliro. budem windowse instaliro opet. No kad sam vec tu, kak da mi hard od 500 gb opet bude jedna cijelina (sad ima 2 particije) i kak da sve izbrisem sa njega (niakkav backup da ostane, bas nista) |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Čudno da zeza kada je sve novo. Možda fali neka .net komponenta. Particije probaj spojiti iz windowsa (Control Panel>Administrativ Tools>Computer Management>Disk Management). Obriši drugu particiju, formatiraj ju i onda napravi merge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
njub
|
skuzio sam da me i ovaj virtua mvp zeza, restrta mi komp, zbriso ga sad ide bolje, no svejedno nece driver nasnimit, budem sve otpocetka pa cemo vidjet. update-o sam sve kaj treba ostalo dobro. bum otpocetka, vjerojatno treba format particije kad se naprave, to nisam napravio, cujem da i zbog toga moze imat problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 | ||||
Premium
Datum registracije: Jul 2011
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
slični ali ne tako jaki problemi. utješno da nije samo meni. Od kad sam ju kupio (točno prije godinu dana) malo poslije sam probao overclock naravno. na gpu 950mhz drži, ali na više (bez memory overclock) nakon nekog vremena zacrni pa se pojavi slika i kaže driver se srušili i popravili uspjesno.. dns probo opet OC i ista stvar. prijedlozi sta da radim? garanciju imam i jamstveni i kutiju i sve
![]() |
![]() |
#326 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2011
|
istina. evo ljudi ako hocete saznat je li možete overvoltat vašu grafu pratite ove korake : Citiraj:
http://img705.imageshack.us/img705/7988/clockin.png makar ja stavil kvačice nema pomičnih traka (SLIDERA). Ako ih vi imate možete clockat ![]() Ja sam uspio do gpu : 960mhz, memory 1150ghz. RADI STABILNO (overclockal sam s MSI AFTERBURNEROM) pozdrav, hvala
![]() |
![]() |
#327 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ne kupujte jeftino ako nije provjereno. http://www.expertreviews.co.uk/graph...eon-hd-6870-x2 Ovo je samo jedan od članaka koji opisuje VTX kartice (pročitajte verdict odmah ispod naslova). Naravno nemaju svi problema sa VTX-icama ali naspram drugih brandova to je jako puno.Na kraju krajeva VTX je u vlasništvu PowerColora, pa ne bi oni sami sebi radili poštenu konkurenciju. Zadnje izmijenjeno od: Prki. 06.01.2013. u 22:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
HD 6870 Crossfire
Pozz! Ovako, malo me opet svrbi nešto pa sam krenuo u zamjenu grafe. Prvobitno sam mislio prodati svoju HD 6870, doplatiti i uzeti HD 7870. Međutim, prodaja grafe mi ide teže nego sam planirao pa mi je sad palo na pamet da bi mogao biti malo radikalan i uzeti još jednu hd 6870 i staviti je u crossfire. Ploču imam zadovoljavajuću za to, jedino nisam siguran za napajanje, mislim da bi trebalo biti ok, ali ipak imam 4 diska u kompu + ssd + proc @ 1.5 V @ 4 GHz pa tražim dodatno mišljenje. Napajanje je Seasonic SS-520GM. Drugo pitanje je više "filozofskog" karaktera... kakva su vaša iskustva općenito s CF setupovima? nije mi problem zafrkavati se s manjim podešavanjima ukoliko je potrebno, ali ako budem imao konstantnu jebadu (sad ne radi ovo, sad ne radi ono) onda odustajem u startu... Vaše cijenjeno mišljenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Ajde da ti ja odgovorim, nemoj, nikako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
CF je problematican, previse ovisan o profilima. Prodaj HD 6870 i kupi polovnu HD 7850 2GB, clockni ju i imas HD 7870 perfomanse, nekad i deblje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|