|
![]() |
#301 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Apple je po meni više za studijske gluposti, i stvarno ima dosta sw za tu namjenu, i tu ciljaju. |
|
![]() |
![]() |
#302 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#304 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
a ja se sad osjecam krivim jer sam nehtiuci ovo prepucavanje poceo temu o xeonu ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#305 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Krasno, sad smo prešli i na naftu. Vidjet ćemo koliko će dugo računat… ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
I radi spama nam lockaju temu ![]() Citiraj:
Pa Mac kod nas i u svijet. A grana naftnih kompanija spada u svijet ![]() Pa se shodno tome možemo, i diskutirati tamo uporabljivost Mac sistema ![]() |
|
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne znam za vas ali iz ovakvih tema da se puno naučiti. Koliko samo treba kopati po netu da se nađu neki korisni podaci izneseni u ovakvim raspravama. E sad druga je stvar što to nekog ne zanima. Ima gomila tema na forumu koje me ne zanimaju ali mi nije palo napamet javiti se i reći ljudima da mlate praznu slamu ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma nemoj, nabrijana Kta je izlajala masu gluposti, a Bubba ju je fino ispreskakao i poklopio, a ostalo se svodilo na ono sto je Bentley za Opela ili sto vec...uglavom ste naucili da e blebecete gluposti jer uvijek ima netko nacitaniji od vas, a ostalo je mlacenje prazne slame. Tko voli i ima para na lopate nek si kupi Ejpla, tko ne, bit ce zadovoljan i sa masinama od prije 3-4 godine jer je Mooreov zakon zatajio u zadnje vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Premium
|
Citiraj:
Osim što se igraju i surfaju ljudi koriste računala i u druge svrhe. Siguran sam da to znaš pa me stoga čudi ovakva izjava. Nije stvar u "ko ima para" već je stvar u tome "tko ima potrebu" Novi Intel procesori memorijski zahtjevne operacije izvršavaju do 3 puta brže i kao takvi nekima su zanimljivi. Iz te pozicije zanimljiv mi je i Mac jer imam nekoliko Opensource aplikacija(Posix) koje bi se tamo mogle zavrtjeti. Iskreno očekivao sam više ali eto sve se svelo na "ispreskakanje" nekompetentne osobe. |
|
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#311 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#313 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
http://store.apple.com/us/configure/...mco=NDE4NDIyMQ Quadro više nemaju kao opciju Citiraj:
SSD disk se, naravno, može ubosti u svom aražmanu ali se ne može izabrati u Appleovom konfiguratoru. Sve u svemu Macbook Pro i Mac Pro se sve više i više pretvaraju u SOHO igračke |
||
![]() |
![]() |
#314 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Macovi su im sve manje prioritet i perjanica firme.
![]() |
#315 | |
Guest
|
Citiraj:
Prvo, shvatite da mac racunala nisu za svakog... Neko koji je proveo sate i sate da nauci funkcije biosa, registry, instaliranje i uninstaliranje drivera, defragmentacija, iskljucivanje servisa za fluidniji rad itd itd, nece imati prevelike koristi od mac-a jer vise manje moze osposobit pc racunalo za kakav takav normalan rad. Ali neko ko svoje vrijeme hoce uloziti u kreativan rad a ne u ovo gore navedeno, ima jako puno koristi od Macintosha.. Drugo, cijene Apple proizvoda koje vi napominjete su cijene u Hrvatskoj i na osnovu toga ne mozete sudit o jednom brendu. Bilo bi glupo reci da su americki nogomet i hokej ne popularni sportovi samo zato sto se ne gledaju u Hrvatskoj. Medjutim mogu se sloziti da situacija kod nas nije bas bajna sto se tice Apple proizvoda opcenito. Trece, price da se OS X moze vrtit na pc masini su price za malo djecu. Ne kazem ja da to ne radi ali sigurno ne radi kako radi na jednom macintoshu..Primjer Logic i Final Cut (programi zbog kojih je vecina ljudi u toj bransi preslo na macintosh) nisu stabilni na hackintoshu, u nekim situacijama neupotrebljivi... |
|
![]() |
![]() |
#316 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Moj cijeli post je napisan tako da odgovor na ovo pitanje koje si izdvojio iz mog posta se može shvatiti retoričkim. Pisano je da se shvati retorički. Sve što si napisao je za mene uzalud trošenje tvoje tipkovnice. Drugima možda pomogne da shvate neke činjenice koje su već odavno iznesene u ovoj temi. Više puta. Meni su činjenice jasne, te i dalje stojim iza mojeg neuspjelog retoričkog pitanja. ![]()
![]() |
#317 | |
Guest
|
Citiraj:
Ostatak posta nema veze s tobom.. |
|
![]() |
![]() |
#318 |
Avocado
|
Dobro za tebe, no čemu onda: Ako si shvatio da je retoričko pitanje, onda bi trebao imati dovoljno inteligencije da svhatiš malo ironije i sarkazma. Ili ti je ipak potrebno ukazivanje na oboje?
#319 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
M...mljac slin drol...slin slin drol drol drol slin slin mmmmmm... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#321 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#323 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#324 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
#325 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Bezveze trollate...nije Macintosh za svakog. Ja ga na primjer koristim u poslu di mi je jako bitna stabilnosti tu se macintosh pokazao kao pun pogodak. Dao sam vise novaca ali se to meni isplatilo Normalno da se nece isplatit nekome "pc ekspertu" koji surfa webom i igra igrice... ali recimo primjer: frend je uzeo svom starom macbook (covjek radi u fusu, word, excel itd) i za njega je to bio preporod... upali - radi - ugasi |
||
![]() |
![]() |
#326 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ja sam odlucio da cu vjerojatno kupiti Xserve G5 za jedan HPC projekt. DP custer nodeovi se mogu dobiti, potpuno nabudzene (4GB ili 8GB RAM-a), za $300njak, a ostao sam prilicno frapiran koliko snage imaju 970ice FX, pogotovo uzevsi u obzir smijesan TDP 2GHz verzija od 48W...
![]() |
#327 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
O Romeo, Romeo, crni Romeo, opet moram ugasiti konpljukter. Jao agonije, koje mi obični PC smrtinici proživljavamo, ha? Svaki dan se ustajem s crnim mislim da li će moj bijedni PC izdržati još jedan dan bez xyz BSOD-ova, ali s tračkom nade da ću možda jednog dana dobit 7/39 da si i ja mogu priuštiti paljenje i gašenje iz prve. Yeah, fo sho. Eto, da i ja tek tolko malo izvučem nešto iz konteksta. ![]() Baš sam mislio da neću uspijet biti isprovociran, ali ovo me piklo u mooda. Inače volim samo stajati sa strane i gledat međusobna prepucavnja. Baš sam pica. ![]() Ništa, odo ja igrat igrice i surfati webom, tha - tha. Valjda mi neće BSOD-nut prije ovog postonja! :O EDIT: Gle nije. Ko bi reko, čuda da se dese. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 03.07.2009. u 02:43. |
|
![]() |
![]() |
#328 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
A Windowsi kao nisu stabilni,da baš,ruše se svakih 5 minuta... Koliko sam ja skontao taj Mac koriste samo leymeri koji imaju višak para i moraju biti fancy a prije su imali Winse pa su im se previše "rušili",što od previše p0rn stranica što od drugih gluposti.Čast iznimkama. Ajme,ovo za word,exel.upali-ugasi neču ni komentirati... Odo i ja igrat "igrice" kao i kolega,valjda mi se neče srušiti sustav ![]() |
|
![]() |
![]() |
#329 | |
-------
|
Nikad mi nije bilo jasno, a vrlo vjerojatno nikad ni ne bude ![]() Apple je u Americi (a zadnjih godina i u svijetu) čisti mainstream i kad se iz cijele profesionalna-namjena priče maknu radne stanice s 30" Cinemama i višeprocesorskim rješenjima, ono kaj ostaje je ništ više nego paleta proizvoda namijenjena srednjem tržišnom segmentu (MacBook, iMac, iPod, iPhone i ostatak veselog društva u svim svojim varijantama). Posebice (američki) studenti vole MacBook i garant da čine značajan postotak kupaca na koje marketing cilja. Taško da, nije Mac za svakoga prolazi u Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji koja je (tak jasno) imalo (u bilo kojem pogledu) razvijenija od naše. Daleko od toga da osporavam naprednost OS-X sustava naspram Windowsima i daleko od toga da sam taj koji ima pravo suditi koji je bolji, ali kad se priča o samim proizvodima, reći da nije Mac za svakoga u vrijeme kad se zahvaljujući prelasku na Intel pozicioniral u samo srce mainstreama, jednostavno ne drži vodu. Da su cijene samo malo korektnije, Mac bi i kod nas itekak postal proizvod za svakoga. Ne kužim čemu opće stvaranje nekog elitizma ili bilo kaj sličnoga, kad je Mac odavno postal proizvod za sve. Onaj kome treba konfiguracija za profesionalne namjene, zna kaj bude kupil i ne treba mu ovaj forum, Jabučnjak ili nekaj deseto da ga uputi u pravom smjeru. Onaj koji nema pojma kaj hoće, zayebal bude se ovak i onak, nebitno o tome dal kupi PC ili Mac i imal bude podjednako (svojom krivnjom i neznanjem uzrokovanih) problema. Veliš nije Mac za svakog...
![]() Bome sad kad se malo bolje pogleda, neki postovi (od cure koja voli uvrede možda više nego Mac) u ovoj temi su ništ više nego prijevod Mac reklama. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: McG. 03.07.2009. u 03:33. |
|
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
|
|