|
![]() |
#301 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
D-link 2640-R
Slagao sam prije par dana kod jednog kolege isti i moje je skromno mišljenje da je najveći problem najvjerojatnije optimin firmware, 1/3 stvari koja se dobije sa orđinalom je isključena, tj nema je, važno je da su oni nakrcali svoje sličice na mačkice i ftičice..... (moji prvi dojmovi) Kada su počeli sa tim roouterom su davali org. firmware, što im bi da stave ovaj svoj poluproizvod ![]() Isto kako vidim tu problem može biti i klanje Telsey - D-link, pošto sa Motorolom ima manje problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo izgleda da je jutros dobro. Klinac mi već sat vremena gleda CN i kaže da niti jednom nije bilo kockanja/smrzavanja. Vidjet ćemo da li su riješili problem tijekom dana. Osim toga, Telsey se počeo smrzavati ko blesav, nekad i po 3-4 puta dnevno ga moram na sklopku gasiti jer prestane reagirati na daljinski. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 |
Premium
|
Nakon tjedan dana borbe i dalje traju. Probemi su i dalje sa slikom i smrzavanjem uređaja prisutni. Glede uređaja, moraju prvo riješiti liniju pa će onda znati da li je smrzavanje uzrok gubljenja paketa zbog čega uređaj popi*di, a ako se i nakon toga nastavi smrzavati onda je uređaj neispravan. A po pitanju linije izgleda da se negdje pojavljuje oksidans (loš spoj ili proboj vlage na oštećenom kabelu) koji pravi probleme. Vele mi tehničari da je IPTV puno osjetljivija na takve stvari od interneta s kojim nemam nikakvih problema. Tako da očitanja iz routera mogu biti dobra, a da TV i dalje šteka. E sad, ko tu koga i koliko dugo, vidjet ćemo. Uglavnom, zvali su me maloprije iz HT-a da provjere liniju i rekli da kreću u detaljno mjerenje linije. Nakon toga će vidjeti da li će uspjeti popraviti paricu, odnosno ima li mogućnosti zamjene sa nekom drugom ( u što čisto sumnjam jer je na mom vodu gužvara ), a sve mi se čini da ću na kraju morati vratit OptiTV i zahvaliti se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Nešto se sve pobrkalo,počelo mi jučer malo štekat slika i danas zovem i sad uopće nemože podesit sliku,valjda će tehničari doći...i što je najgore danas igra brazil portugal..a rješio DVB-T ![]()
![]() |
#309 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Došao novi program na OptiTV koji šalta samo reklame iz videoteke. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#313 |
Premium
|
Igrom slučaja sreo sam se neki dan sa njihovim tehničarem, ima čovjek naloga za otklanjanje kvarova da će se usrat od posla cijelo ljeto. U moje mjesto (cca 7000-8000 stanovnika, 1000 i kusur na optimi i oko 1000 na T-comu) dolazi 2-3 puta tjedno i svaki puta ima po 10-15 naloga. Ne cvjetaju im baš ruže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Premium
|
Eh, da... Upravo ode majstor. Zamjenio mi STB i splitter i kod mjerenja uoči prikaz broja kako je spojen uz telefon. I uhvati se za glavu. Makne to g*vno i svi problemi se riješe. Još je rekao kad dođe u OS da će napravit jednu prilagodbu parice. Za sad dobro radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
|
moze samo pitanje, pa zar je moguce da gubim signal svaki dan po par puta i da tu optima ne moze nista pomoc? ovoj motoroli treba 100god da se opet loada, a nekad ni nece pa moram jos duze cekat zar je jedino rijesenje tome raskid ugovora? i sta onda? natrag na max tv? |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni se to frendu dogadjalo neko vrime (misec dana otprilike), znaci veza mu je pucala 3-4 puta dnevno.. Pozva je tehnicara i ovaj sve sredija (ne znam detalje). Znaci ipak se moze, samo ih triba natirati da posalju nekog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
The Dark Side of Moon
|
meni popravili sve ![]() ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Premium
|
Pitanje, dal se na ovom telsey STBu moze prikopcat usb stick, ja sam danas probao al nista se ne dogadja, pise connected na sticku al na tvu nista, nemrem nac nikakvu opciju za recimo prebacit na sadrzaj s sticka... U onoj knjizici optitva pored usba pise: USB priključci - ne koriste se Pa nije valjda da su dizejblani? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Premium
|
imam dugo problema sa optitv-om, prije sam imo max tv i nikad problema bio mi danas tehnicar i popljuvo moje instalacije (istina, sve je malo lose spojeno i zabijeno u zid, ali sa max tv-om nikad problema) takodjer moj mrezni kabel ima nekih 20m i rucno je spojen na 2 dijela (sa max tvom je normalno radilo...), a i sada najnormalnije radi KAD RADI, kad pukne veza onda nikako ne mogu dobit opet signal, jel to do kabela? da li je moguce da je optima tako osjetljiva? jel stvarno moguce da je do kabela i kucnih instalacija? ako mi sve godinama radi, a internet nikad nije imo problema, a i kabel od njega je isto 2 puta prespojen anyway, dobio sam ovaj telsey ipak pa cemo vidjet kak ce sad bit, dal ce to ista popravit situaciju, i od nedavno imam tp-link |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Premium
|
Dva puta sam mjenjao kompletnu instalaciju od razvodne kutije na tavanu do splittera i izbacio utičnicu (znači kabel iz razvodne kutije na tavanu ide direktno u spliter, nema utičnice niti bi ona imala ikakve koristi) što znači da sam smanjio broj spojeva na najmanji mogući. Mrežni i svi ostali telefonski kabeli su tvornički (znači ništa ručni rad, nadoštukavanje i slično). Tek kada sam kupio treći telefonski kabel koji je okrugal, ne pljosnat, onda je sve proradilo. Za početak moj ti je savjet da mjenjaš sve kablove (nije neka investicija). I ako onda ne proradi, nagazi ih da ti to srede. I moli boga da ti na slijedećem računu ne dostave izlazak tehničara na naplatu od nekih 500 kn. Također kad je tehničar bio kod mene vidio je da je sve novo po pitanju kablova i da su spojevi dobri, ali mi je rekao da u pravilu naplaćuju izlazak ako je korisnička instalacija loša jer se smatra da je onda greška kod tebe a ne kod njih. Isto tako, imaj na umu da su to bakreni kablovi (koliko tu ima bakra otom-potom) i da svaki spoj ma koliko dobro bio izoliran vremenom oksidira i gubi svojstva provodljivosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Premium
|
da, cini se da je to sljedeci korak, mijenjanje kabela samo me muci to da moze satima SAVRSENO radit i onda pukne i vise ne radi...pa mi nije bilo jasno kako to moze bit uzrokovano losim instalacijama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Premium
|
Ako znaš da ti je ožičenje dobro, da ti kabeli nisu nigdje popucali, nagnječeni ili presjecani, onda je vjerovatno do njih. Sad kada sve radi kod mene dobro, ne pada mi napamet više mjenjat kablove bar 4-5 godina. Da li je njegov problem do Optime ili do kablova - a tko će to znati. Ovako bi on trebao eliminirati mogućnost da je kod njega problem a dalje neka se njihovi tehničari znoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
Evo nešto s jednog drugog foruma, navodno radi ali nisam probao: Potrebna vam je dodatna tj. druga mrežna kartica kojoj će primarna namjena biti isključivo gledanje OptiTV programa (ako ste skloniji soluciji Wi-Fi za net, Ethernet za TV, nema beda, za svaki slučaj provjerite nemate li već u računalu dvije mrežne da ne bacate pare, a k tome je još recesija, tako da...). Nabavite (još jedan) UTP kabel koji će povezivati mrežnu i router isključivo putem 3. ili 4. Ethernet utora na vašem routeru (u mom slučaju je komp na 4., a ne na 3. jer je na 3. STB). Spojite mrežnu na 3. ili 4. Skinite MACSpoof koji će promijeniti MAC adresu vaše mrežne kartice u STB-ovu. Extractirajte i pokrenite MACSpoof. U listi mrežnih uređaja odaberite tu karticu koju ste routerom povezali utorom 3 ili 4. Zapišite MAC Adresu s donje strane STB-a (tipa: MAC:××:××:××:××:××:×× pri čemu su × brojevi/slova). Pod polje Spoof Mac Adress upišite prethodno upisanu MAC adresu s STB-a koja je ujedno jedinstvena MAC adresa u Optiminoj mreži. Klik na Spoof Adress. Da bi internet i TV na kompu radili, morate enablati Connection Sharing ove mrežne koju koristite za net. (slika dolje). Prvi put scannirajte od 224.10.1.1 do 224.10.1.25 s portom 1234. Drugi scan je od 224.10.18.1 do 224.10.18.250 s portom 1234. Kad to napravite dobit ćete popis, ali samo s adresama što znači da svaki program morate pregledati, zaključiti koji je i u skladu s tim ga preimenovati. VAŽNO: KOJI PROGRAM GLEDATE NA TV-U, GLEDATE I NA KOMPU. Prilikom svakog pokretanja morate prvo pokrenuti HRT 1, pa onda neki drugi program. Kojiput vam se možda dogodi da ste program pokrenuli, ali bez slike i zvuka je, ako se to dogodi kliknite na neki drugi program i onda brzo na taj koji vam nije radio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|