Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2013., 19:41   #32881
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Mene su ucili da se pedale prvo sarafe koliko mozes sa prstima pa tek onda sa kljucem da ne sjebes navoj na kurbli. Moguce je da ti se sjebo navoj i zato cujes to krckanje.
Mene to logika ucila od malih nogu . Ja nisam mogao ni skinut SPD dole, tako da osim ako tip iz kindl-sporta nije izvodio neke pi_darije (nisam gledo jer je u nekoj sobi iza vrata to stavljo), trebao je znat poso.
Staro 13.05.2013., 20:43   #32882
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Da nisi spizdija navoj na kurblama? Jer ti se liva pedala (ona bez zupčanika) šarafi obrnutno od uobičajenog smjera, znači od desno prema lijevo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2013., 20:56   #32883
tomiotok
Registered User

Datum registracije: May 2009
najbolje stavis pedale na mjesto na kurblama, i onda unazad vrtis pedale i samo se zasarafljuje!
tomiotok je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2013., 21:35   #32884
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Koliko vidim rijec je o pedali od 80kn.
Kupi postene pedale a ne taj jeftikaner, osobno bi prvo posumnjao na pedale, a tek onda na majstora, i nisi valjda to zasarafio na Geniusa?
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2013., 22:26   #32885
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Najt kad slikas probaj pratit bic, da se fotic fokusira na njega, tako bi trebala pozadina biti mutna a bajk ostar.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2013., 22:33   #32886
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Koliko vidim rijec je o pedali od 80kn.
Kupi postene pedale a ne taj jeftikaner, osobno bi prvo posumnjao na pedale, a tek onda na majstora, i nisi valjda to zasarafio na Geniusa?
Iovak mi je novcanik u nesvjestici, pedale nisu na listi prioriteta, prvo šljem. Je_iga, zadnjih 17 godina se derem na biciklu bez kacige, do sad sam imo sreće, sad imam previše u glavi da bi riskirao
Staro 13.05.2013., 23:12   #32887
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Vidim ja da nisi puno toga ukalkulirao...a di je tek odrzavanje fullke i potrosni dijelovi, jos ako vozis u pamuku

Kacigu pod obavezno, a slobodno se mozes pripremiti za kupovanje jos jednih pedala, cisto sumnjam da ce ti ove potrajati, a ako i potraju, pitanje je koliko ce ti potrajati zivci kad pedale jos vise prorondaju.

Jeftine pedale gotovo uvijek imaju lose lezajeve i los grip, 250-350kn ti ne gine za kvalitetne (nove) pedale.
I ja trebam kacigu, moja je puknuta, bas sam jucer pitao Marka je li dosla Vice kacige - je, malo morgena. Sad kad imam lovu nema robe, dok se kaciga pojavi u ducanu, perje ce odleprsati iz dzepa.
Staro 13.05.2013., 23:16   #32888
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Mi moze ko objasniti 52jku? Naravno da nisam sva skretanja popamtio. Znam di je ulaz, znam da se kod skretanja za Cuksov ide ravno, a ne lijevo. Nakon toga bi trebao biti normalni spust s kojeg se "popne" na onaj singletrack. E, tu sam vise-manje izgubljen. Nakon singletracka bi trebao biti spust s kojeg se skrene naglo ljevo, al daljnja skretanja sa staze nisam popamtio. One skokice nebi htio fulat, a bome ni strminu prije brane

Idem ujutro idem gore, a htio bi se spustit niz nesto sto nije devetka
Staro 13.05.2013., 23:21   #32889
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nećeš se snać ak ti netko krene objašnjavat, a sad ne znam koliko će ti Nikov video pomoći, al može se pratiti.
Staro 13.05.2013., 23:23   #32890
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Kad bi barem postojali video zapisi tih staza...

http://www.youtube.com/watch?v=WtKeNFmSafE

Na 8:23 je jedina caka, sve ostalo dolazi prirodno

Oglas
Staro 13.05.2013., 23:30   #32891
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Tnx destro i satiricni sile , pomoci ce.
Znam da ima video zapisa, al eto na dropu ih nisam uspio naci u onoj temi o stazama pa bolje da ovak pitam.
Staro 13.05.2013., 23:32   #32892
night_rider
Registered User

night_rider's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
@DiTech
Fala na savjetu! Slike inace nisu tako loše, ali kad su skokovi u pitanju, bajk dolazi prebrzo da bi ga uspio pratit.

@Šošonja
Imam ti ja track od nedjeljne vožnje na Endomondu.
Pa ako i ti koristis Endomondo, možeš se prikačit i "followat rutu".

[edit]
jebem ti ja eliksire.
Ciji to eliksiri cvile na Nikovoj zimskoj snimci 52ke?

Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 13.05.2013. u 23:41.
night_rider je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2013., 23:49   #32893
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Ma instalirao sam ga na mob i stalo je na tome. Dobar je ovaj od jed2i video, javim sutra kak je proslo
Staro 14.05.2013., 08:37   #32894
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Staro 14.05.2013., 09:08   #32895
Okruglica
Ubijate mi flow ;)

Okruglica's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Jel zna netko u kakvom je stanju Kustosijanski makadam nakon ove kise?
Okruglica je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 11:03   #32896
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
nisu se pridržali vjerojatno nijednog pravila kod izrade bicikala za iznajmljivanje ili javnu upotrebu.. Sumnjam da ce projekt zazivit a bicikli prezivit..

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 11:52   #32897
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Jos da postoji i normalna infrastruktura za voznju to bi bilo super.
Ovak sam ispada da se zele ugrabiti politicki bodovi za predstojece izbore.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 12:09   #32898
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

infrastruktura postoji i dovoljna je. ne postoji kultura, poštovanje/ kolegijalnost, znanja i vještine.... nikakve ! niti kod vozača drugih prometnih sredstava, niti kod pješaka, niti kod "kolega" biciklista

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 12:16   #32899
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Dobro si napisao, netrpeljivosti pjesaka i biciklista, vozaci koji nemaju nikakvog osjecaja za bicikliste, cak niti na crveno markiranim prijelazima, biciklisti koji luduju po gradu, ukljucujuci i mene.

Nama je sve to jednostavno, skakutanje po gradu, dobre kocnice, slalom medu ljudima, al jos je vise onih koji pojma nemaju, a zalijecu se kao sivonje.

Kriv sam koliko i oni, bar sto se pjesaka tice.

Kad se pocnemo svi postivati i voziti po pravilima sve ce doci na svoje. Do tada, sto ce potrajati do vjecnosti, mozemo samo malim koracima naprijed.
Staro 14.05.2013., 12:18   #32900
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Okruglica Pregled postova
Jel zna netko u kakvom je stanju Kustosijanski makadam nakon ove kise?

ja sam maloprije bio kustošijanski makadam pa na desetku i 9tku...

sve suho vozljivo bez problema.
na medvedgradu sam se zblatio.

edit:
zapravo, 10tka taman na izlazu za 9tku je malo blatnjava... onaj kanal gdje ima drvo uzdužno.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 12:24   #32901
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
infrastruktura postoji i dovoljna je. ne postoji kultura, poštovanje/ kolegijalnost, znanja i vještine.... nikakve ! niti kod vozača drugih prometnih sredstava, niti kod pješaka, niti kod "kolega" biciklista

Postoji "infrastruktura" koja pocinje/zavrsava 3m prije krizanja. di onda moras gurat bajk da bi sve bilo po zakonu.
Sa time da su ukrali tih 50cm mjesta na pjesackom di ionako na nekim mjestima ljudi jedva i prolaze.

Zaleti se do Ljubljane i vidi kako je tamo sve to lijepo napravljeno pa ce ti onda biti jasno kaj je biciklisticka infrastruktura. Jos imaju i muriju na biciklima koja lovi ove kaj se ne voze po biciklistickim stazama i naplacuje im kazne.

Nazalost ovo je samo farbanje ociju javnosti, jer je isto tako i otvoreno 150km "staza" na Sljemenu kao i ne znam koliko km "biciklistickih" staza u Zagrebu.
Staro 14.05.2013., 12:42   #32902
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

biciklu je mjesto na cesti kada nema biciklističke trake i/ili staze. toga ima- dakle ima mjesta za voziti bicikl !
ako si zaslužio vozačku dozvolu znaš gdje se njime sve možeš voziti, tj. ne smiješ i kako se odnosiš prema biciklistu tj. drugim sudionicima u cestovnom prometu.
ok, oni bicilisti koji nisu položili ništa su problem jer ne znaju svoja prava tj. ono što smiju/ ne smiju. tu stupa odgoj i kultura, nepisani zakon sigurnosti na cestama ! pažnja, povlačenje/ pasivnost, ne ulaženje u rizične situacije itd itd.

jako dobro poznajem ljubljanu, ali poznajem grčku i atenu ili rim recimo. svrati tamo ! ljudi se snalaze. prvo je došao auto (ok, kočije i sranja), pa su se onda počele raditi suvremene ceste. tako je i sa biciklovima, još nema dva milijuna registriranih bicikala koliko ima auta u zg- sigurno, pa se možemo krpati po "makadamu". čeka nas evolucija. mi (biciklisti u hr) smo još sitni !
poznajem i hvaljeni amsterdam... to treba zagrebu ! nasilni bum ! da su ceste zatrpane biciklistima i da se osobe na položajima moraju pobrinuti za sigurnu infrastrukturu i toliku količinu bicikala na cestama, kao što se sada brinu za aute i slične.

mogu pisati danima ako treba. bilo je uzaludno razjašnjavati i prepirati se na DB-u, imam osjećaj da je i tu tako. vremena za pivu imam uvijek i rado ću nekome (koga zanima) iznijeti svoje znanje, iskustvo i osobno mišljenje. do tada... nemam snage za borbu sa vjetrenjačama.

nhf
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 12:50   #32903
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Postoji "infrastruktura" koja pocinje/zavrsava 3m prije krizanja. di onda moras gurat bajk da bi sve bilo po zakonu.
Sa time da su ukrali tih 50cm mjesta na pjesackom di ionako na nekim mjestima ljudi jedva i prolaze.

Zaleti se do Ljubljane i vidi kako je tamo sve to lijepo napravljeno pa ce ti onda biti jasno kaj je biciklisticka infrastruktura. Jos imaju i muriju na biciklima koja lovi ove kaj se ne voze po biciklistickim stazama i naplacuje im kazne.

Nazalost ovo je samo farbanje ociju javnosti, jer je isto tako i otvoreno 150km "staza" na Sljemenu kao i ne znam koliko km "biciklistickih" staza u Zagrebu.

Iako jest stvar predizbornih kampanja i da se ove akcije provode zbog njih, takvim ćemo razmišljanjem ostati tu gdje jesmo ili otići još nazad. Znači ti si sad (karikiram) u glavi sebi zacrtao da će se ovakve stvari samo događati kad će političarima pasati i sjedit ćeš, čekati iduće izbore, uspoređivati nas sa susjednim i razvijenijim zemljama. Gdje je tu glasić podrške i palac gore za ovakve "prisilne" akcije koje političari izvode da se dodvore običnom puku?

Uvijek se hvatamo za neke poslovice i uzrečice pa ću reć: prvo čisti svoj prag, a onda gledaj tuđi. Boli mene briga što ovi Janezi odmah nakon granice imaju biciklističku stazu, još k tome dvosmjernu, do Brežica kad se njome ne vozim.

Baby steps are still steps forward.

A da i ovi iz udruge biciklista nisu politički pristrani stiskali bi za ovakve akcije stalno, a ne jednom godišnje održati paradu s biciklima i napraviti gužvu u gradu... Uglavnom, kupe se pare od države i svih nas na temelju statusa udruge, a akcija je jako malo. Lakše je Janjca okrenut

Činjenica je da se broj bicikala znatno povećao u zadnjih nekoliko godina i red je da se netko zauzme za to. Tko god to učini ima moju podršku. Ne moj izborni glas, već podršku.
Staro 14.05.2013., 13:09   #32904
Okruglica
Ubijate mi flow ;)

Okruglica's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Citiraj:
Autor zubich Pregled postova
ja sam maloprije bio kustošijanski makadam pa na desetku i 9tku...

sve suho vozljivo bez problema.
na medvedgradu sam se zblatio.

edit:
zapravo, 10tka taman na izlazu za 9tku je malo blatnjava... onaj kanal gdje ima drvo uzdužno.

Super.
Hvala na informaciji
Okruglica je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 14:13   #32905
night_rider
Registered User

night_rider's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Malo prije prošao ispred zgrade Tehničkog muzeja.
Naravno, bacio 2 fotke

Pohrani.com

Pohrani.com

[edit]
Irvin, kako stoje stvari po pitanju tvog "kadroviranja" automobilima i mjestima za Psunj? ko na kraju sve ide...

dario12 mi definitivno otkazao... stvarno ne znam zašto?! Vin Diesel, a preplašio se da neće imati konde!

Tako da bih se ja rado nekom uvalio, ako se što otvori?!

ako ništa, nema veze.. bit ću "solo_rider" ovu subotu na sljemenu!

Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 14.05.2013. u 14:41.
night_rider je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 15:42   #32906
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Destro, Zeljac

Sve ja to podrzavam al ovaj citat
Citiraj:
Kvalitetne i sigurne staze osnova su za uvođenje sistema javnih bicikala, zaključuje Gregović podsjećajući kako su se višegodišnji napori udruga da se poboljša biciklistička infrastruktura pokazali uzaludnima zbog ignoriranja gradskih vlasti.
se prvo treba rijesiti pa tek onda razmisljati o necem takvome.
Plus kaj je ovo testna faza koja traje samo 3 mjeseca i bas cudno to se sve desava prije izbora
Koja slucajnost.
Staro 14.05.2013., 15:43   #32907
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Sie sind Downhiller
Malo smo Mic i ja ocarali njemacke turiste kroz tkalcu

Ontopic, 52jka je u fantasticnom stanju, sva skretanja sam iz prve pohvatao, jedino smo se pred kraj, tj prije one strmine malo pogubili i vracali par puta.
Sve u svemu, vrlo vrlo dobra voznja danas!
Svi skokovi prodjeni 3-4 puta naravno

Ovi bicikli za iznajmljivanje su mi super stvar! Definitivno cu ih koristiti!
Staro 14.05.2013., 15:52   #32908
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pozz, trebao bih malo povisiti ramu na bajku, pa me zanima dali cu to uspjeti sa lulom, ako da koju bih trebao uzeti..thnx
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2013., 19:39   #32909
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Ovakvu s erekcijom
http://keindl-sport.hr/dijelovi-bici...8x35-90mm.html

ili ovakvu kojoj podešavaš stupanj napaljenosti
http://keindl-sport.hr/dijelovi-bici...-318-90mm.html

To su samo primjeri, obiđi malo dućane da vidiš šta se nudi, najbolje da odeš s biciklom pa pokažeš prodavačima koliko visoko bi ti htio da volan bude pa ti nešto predlože.
Staro 15.05.2013., 11:52   #32910
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Glede Psunja u subotu.

Malo se kvari vrijeme, dolazi juzina s kisom, ali sto se ide istocnije to ce manje padati. Najvise ce se izliti u petak.
Za vikend suncano i bez padalina, pogotovo subota.
Osobno ne ocekujem nekakvu kaljugu s obzirom na konfiguraciju i sastav tla (nabita zemlja, korijenje, i sve pod nagibom), iako cemo vjerojatno naici na bazene s vodom, nije da ih nema.

Zborno mjesto: - kod naplatnih kucica Ivanja Reka (postoji neki parking, ulica/pristup);
Kada: u 7:00h

Racunam da smo na Omanovcu oko 10h

Bas me zanima kako sad izgleda onaj potok pri kraju Desetke, i onaj slapic na Konjskoj (prosli puta je tamo bila samo stijencuga a vode nije bilo, e sad ce biti ).

GPS track:
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno