|
![]() |
#32702 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Slažem se, vjerojatno je samo usporio i kad je autobus krenuo dodao je gas nakon kojeg ide žestoko kočenje... previše mi je vremena prošlo da je od trenutka kad se pojavi u dolasku do trenutka kad se ponovno pojavi iza autobusa... no nebitno, kamion ima zvjerske kočnice, vjerojatno i elektroniku koja sama koći, dijete je živo i ajmo svi sretni na ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32704 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32707 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Probao u praksi na tecaju voznje za vozace hitne/presretace. Instruktor kaze da ako vidis kamion koji koci na autoputu u sumnjivoj situaciji, bjezi od njega jer se doslovno zakopa ako je pun. Edit: Nisam napisao konkretan primjer za auto. Isprobali smo koliki je put zaustavljanja na Dacia Duster-u dok je u njemu bio samo vozac i druga situacija sa 4 jajana od 100 kg (ista brzina i linija gdje se pocelo kociti). Natovareni auto je imao kraci put kocenja. Zadnje izmijenjeno od: salvarez. 12.11.2017. u 21:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32708 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zapravo nije istina da prazan kamion ima dulji put kocenja nego puni. https://one.nhtsa.gov/DOT/NHTSA/NVS/.../ca/811488.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#32710 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ono kad lik koji vozi samo honde napokon sjedne za volan auta koji ima momenta ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#32713 |
Moderator
|
Ta generacija opcenito, E46/E39/E38 Najljepsa linija. No ako ih hoces posjedovat moras bit spreman dista toga odradit sam, jer servisi znaju bit skupi. Srecom diy nije tolik problem na njima a informacija ima dosta po forumima. Samo naci cist E46/E39 koji nije abjuzan, pogotovo M je jako tesko ili jako jako skupo.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 13.11.2017. u 21:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32714 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Blizi se servis, prvi puta imam Forda i molio bi preporuku gdje da odem. Auto je van garancije (Fiesta 2012, benzinac), cca 70k km, Zagreb, treba mali servis pred tehnicki. Mislio sam u Grand Auto, ali citam da su ti sluzbeni 2-3x skuplji od nesluzbenih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32715 |
EMP moderator
|
Ne vozim Ford, ali sam čuo da je Lacković dobar.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32716 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Trebaš vidjeti kakve su zadnje i prikolice gume. Plastika.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32718 |
Moderator
|
Pa nije BMW jedini auto koji nudi V8 u ponudi. Druga stvar, održavanje tih automobila nije baš jeftino ako ne misliš sam šarafat po njima, ili ko ovaj lik imat ga pol godine pa prodat. Ajmo ne opet o tome.
![]() |
#32719 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ta petica je stvarno jedan od najljepšim bmw-ova + ovaj primjerak iznad je stvarno nakrcan opremom. Jedino što nikako ne mogu probaviti je ovaj tiny auspuh na V8 ![]() Puno ljepše bi izgledao da ima dupli kako je imao npr. E46 330i
![]() |
#32720 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Dobro da sam bio u ST, a ne u C3, jer bih vjerojatno na kirurgiji par tjedana visio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32721 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jučer me poslije posla susjed naguzio odozada dok je išao u rikverc van iz ulice (ja sam stajao sa strane ergo pol auta je bilo na rinzolu da ima mjesta za izmanevrirat se). i sve to ne bi bilo toliko tragično da kad sam izašao iz auta i on isto - jooooooj susjed sorry evo imam zimske gume na stražnjoj klupi, nisam te vidio. nova kia sportage sa funkcionalnim retrovizorima. i parking senzorima. i parking kamerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32726 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Problem je mozda sto ljudi uzimaju ta pomagala zdravo za gotovo. Eno frend vozi u rikverc i kad dodje na metar maltene "se zagleda u neku tocku" i ful se fokusira na zvuk. Znaci nije fokusiran na gledanje retrovizora i te radnje koje svi mi inace radimo. Sad si mislim, da imam kameru za ici u rikverc bez da se uopce okrenem i gledam unazad - to mi je ful bizarno i ne vjerujem da bi to pomoglo mom osjecaju sigurnosti jednako kao dobar pregled "na vlastite oci". Na kameri vidis tih 5 m2 iza sebe, a periferno nista, pjesake nista, sporedne ulice nista. I onda se biser zagleda u kameru i slusa sonare ![]()
![]() |
![]() |
#32727 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to je čovjek koji sa bivšim autom nije išao van iz ulice (slijepe) na rikverc nego se manevrirao mic po mic da se okrene u samoj ulici i da ode prema naprijed. e sad je kolo preveliko pa to više ne radi nego se eto zabija u mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32728 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Otkad vozim auto sa senzorima (godina i pol), već sam dvaput udario stupiće jer nisu svirali (za jednog sam znao da je iza mene, za drugog nisam). Sviraju obično nakon što udariš. ![]() Prošlog bez senzora sam u 5 godina udario samo jednom, i to stupić za koji nisam znao da je iza mene (jebiga, dođeš u auto sprijeda, iza je niski stupic i ne vidis ga). |
![]() |
![]() |
![]() |
#32729 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Moram priznati da moji rade sasvim dobro. Pokrivaju dosta veliki kut u odnosu na njihovu visinu i kako je prepreka bliže, tako pište većom frekvencijom. Čak se i zvuk dobro "prebacuje" s lijeve na desnu stranu dok npr. ulazim u garažu. Na nekih 15-20cm neprekidno pište tak da i ako odeš "predaleko" nećeš odmah udariti. Spasilo je psu život više puta ![]() Inače, kako sam se naviknuo na senzore, fail je kad sam se prebacio u drugi auto koji nema nikakvih pomagala osim retrovizora. Long story short, glupo drvo i prikolica su se zabili u mene. Doma. Dva puta ![]()
![]() |
#32730 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Moj ima i kameru i senzore. Kad prema senzorima dodes preblizu neceg on sam stisne kocnicu i ukljuci hold funkciju. Ako bas hoces dalje, svjestan si da ides na vlastiti rizik. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|